|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Selitev ....groza.........
29.11.2004 8:09:30   
saba01
Ojla
Rabim vaše nasvete glede selitve k tašči:zmeden: .
Kmalu naj bi se preselili k tašči v hišo.Imeli bi svoj vhod,in zgornji štuk.Vse lepo in prav ampak tam je še brat z punco .In v hiši sta dva prehoda,tako,da le ne bomo čisto ločeni:zmeden:.Tašča nam sicer pusti zazidati en prehod ,drugega pa ne.Zdaj živimo v bloku imamo neprofitno stanovanje,dvosobno in pol.Saj je vse o.k,samo položnice so :hudicek:.In kmalu začnemo plačevati še najemnino:((.V hiši bi pa bili stroški občutno manjši.Kaj naj naredim:zmeden:Moj je odločitev prepustil meni.Kakšne izkušnje imate ve ,ki živite z starši ali z taščami?Mene nič ne vleče k njim?Tudi moja mama je šla nazaj na Ptuj k svojim staršem in po pravici povedano ji je groza:( .Ali res drži stari in mladi ne grejo skupaj:zmeden: .Prosim vas za pomoč.
Lep dan Sabina:miska:
Neposredna povezava do sporočila: 1
29.11.2004 8:16:33   
Taša
Tudi midva imava neprofritno stanovaje. Živimo sami in hvalabogu da je tako. Ni govora da bi sedaj ko sem navajena "samskega" življenja šla živet k staršem najmanj pa k tašči... Pa da bi dala neprofitno stanovanje nazaj, ki si ga verjetno težko dobila....Poti nazaj ni.Premisli in res premisli. Še vedno imam mnenje da stari in mladi ne grejo skupaj. Z svojimi starši se izredno dobro razumemo vendar ne bi živela z njimi.Menim da se boš težko navadila stanovati pri tašči, ker ste zdaj sami in delate kako vam paše. Če imaš "razkopano" do vratu nobenga nič ne briga, če hodiš "naga" po stanovanju v bistvu delaš kar ti paše.... Jaz sem sicer iz Celja, vendar se pozanimaj na svoji občini ker si lahko urediš subvencjo neprofitne najemnine.....

(odgovor članu saba01)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.11.2004 8:24:08   
Anonimen
Hoj!! Drži stari in mladi ne gredo skupaj to je kot pribito.Pa če se še tako razumete slej ko prej pride do sporov.Moja tašča je tudi imela veliko prostora v hiši pa sem bila trmasta in se raje stiskala (4)v eni sobici,prvih par let pri moji mami potem pa je mož od firme dobil stanovanje dvosobno za petčlansko družino:hudicek::grrr:Samo,da smo na svojem.Sedaj smo se priborili do svoje hišice stare sicer pa je veeno Ok,živi pa z nami moj oče,pa ti povem,dober kot kruh samo ni to to!!vedno pride do krega,ker vsak drugače misli.Moja sestrična živi z svojimi starši v isti hiši pa ti povem,da ima res:hudicek:Pri pedesetih še vedno polaga račune kam gre kdaj pride,kje je bila s kom je bila,vsak obisk je prečekiran,štopajo koliko časa so obiski pri njej itd.Popolnoma je pod nadzorom staršev.Premisli dobro napiši si listo z dobrimi sranmi in slabimi pol pa boš videla kaj storiti.LpNeva:rozica:

(odgovor članu saba01)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
29.11.2004 8:43:46   
emaa
Ponavadi je taka kombinacija dostikrat smrtna za sam zakon. Midva sva živela tri leta pri moževih starih starših, pa je bilo potrebno delat vse po njihovo. Lani sem rekla, da po poroki ne stopim več v to hudičevo hišo, pa če spim pri svoji tašči v garaži. Zdaj živiva pri moji mami, imava svoj vhod in kletno etažo. Moja mama se ne vtikam ker je videla kaj je njena tašča delala svakinji in tega nikomur ne privošči. Mojo svakinjo pa tašča (živita v svoji etaži, vhod) pa včasih tudi porine, tako da znajo biti zadeve zelo neprijetne.
Lp
Ema

(odgovor članu saba01)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.11.2004 9:07:50   
india
Trditev,ki si jo sama omenila, da stari in mladi ne gredo skupaj je več kot prava.
Živim sicer v hiši s svojimi starši, imam svoje gospodinjstvo,moja dva sta zlata kot le kaj, a to ni to.
Res mi pride prav,ko počuvtaa otroke za kakšno urco, ali pa zjutraj, da jaz lahko še malo dremam in gre Pia k njima na zajtrk, saj je budna že ob 6h, ali pa kadar kaj potrebujem in skočim k njima. Vendar, mnogokrat se vtakneta v tisto,kar je moja in moževa stvar, ne glede na to, da živimo skupaj, mnogokrat sta "prepametna" in svetujeta ali učita moje otroke tisto,kar jih že sama "treniram". Nosove vtakneta v tisto,kar sama vidim, pa v tistem trenutku ne morem porihtat. Pa, glede na to, da ne bi živela čisto ločeno, da bi imela en prehod, si zamisli,koikokrat bi se kdo sprehodil k vam, tudi ko vas ne bo doma. Ne, ne delaj največje napake,kar jo lahko narediš.
S taščo živet, to pa ne pride v poštev, pa četudi bi nas moralo bit 8 na 8 kvadratih. Ni variante!
Tako imaš svoj mir,ne glede na položnice,kar te predobro razumem, ampak, nekje mora biti izhod, da se najde kakšna subvencija. Malo povprašaj, potelefoniraj, boš videla, da se rešiti tudi to. az sem recimo jokala kot dež,ko sem, brez da bi dala vlogo za subvencijo malice, dobila iz šole odločbo, da ne rabim le te plačevat. Sram me je bilo, a so mi drugi rekli: ne!Sedaj mi teh 15000 mesečno pride prav za kaj drugega. Glavo gor, postavi se za svojo družino in ostanite v svojem stanovanju!
Hčeri in mož ti bodo čez nekaj časa zelo hvaležni, pa četudi boste živeli bolj skromno. In.....odprite si steklenico šampanjca, in nazdravite, da ste NA SVOJEM.:bravo::bravo::bravo::torta::torta::torta:
Ne veš, kaj bi mi,ki živimo pri starših in taščah, dali, da bi lahko bili sami!
PA lep pozdrav!

(odgovor članu saba01)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.11.2004 9:11:11   
ronja5
Ojla!
Sicer si si že kar sama odgovorila, v naslovu mislim.
Sama sem bila pred leti v taki situaciji. Po treh letih življenja na svojem, sem se morala seliti nazaj k mojim staršem. Čeprav so moji ful dobri, je bila katastrofa!!!Tega ne bi naredila nikoli več.
Sedaj smo spet na svojem, prav tako v neprof. stanovanju ( samo 50 m2), položnice so ubijalske,... ampak nekako se da preživet. Pojdi na Stanovanjski sklad in daj vlogo za subvencijo najemnine, mogoče ti rata.
Nikakor pa se ne preseli samo zaradi denarja, ti bo zagotovo žal!

LP! Ronja

(odgovor članu saba01)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.11.2004 9:30:34   
Pupica
uf, težka bo. ni ga lepšga kot če si sam svoj gospodar.
če se boš pa že odločila za selitev, takoj postavi meje, ker po tči zvoniti je prepozno.
Obiskujte se pa le 1 x na teden kljub temu, da ste v isti hiši. Tako se boste veselili obiskov in se ne boste "prenajedli"eden drugega
:kuza:

(odgovor članu saba01)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.11.2004 9:33:45   
Lunca1
Ojla!

Če mene vprašaš bi bla jaz raje nekje čist na svoje. Živiva sicer pri fantovih starših. Hiša je sicer taka kot blok, tako da se nam ni treba skoz gledat. Se ja pa zdaj "tašča" navadla me vsak dan mal prit pogledat :(, zdaj ko sem na koncu, pa se bojim da se bo to nadaljeval, ko bo tamala doma.

Lp Lunca

(odgovor članu saba01)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.11.2004 10:00:16   
Anonimen
Špela&Staša, mene jezi tvoj mož! Kako lahko tako pomembno odločitev prepusti tebi? Saj bo tudi on živel s tabo, če pa ti kdaj kaj ne bo pasalo, ko se boš kregala s taščo (kar se milijon procentno tudi boš!!!), pa si bo lahko po pilatovsko umil roke, češ saj si se ti tako odločila.

NIKAR NE HODI K NJEMU DOMOV!!!!! Verjemi, s tem imam peklenske izkušnje, saj sta se moja starša preselila k mamini mami, pa smo se po letu in pol morali odselit zaradi nerazumevanja. Moraš vedet, da boš živo mejo obrezovala takrat, ko bodo starši to rekli, da boš pospravljala okoli hiše takrat,ko bodo to rekli njegovi, da bo potrebno pokosit travo ob tebi najbolj neprijetnem trenutku, da bo tvoj mož popravljal vodovode takrat, ko se boste ravno odpravljali k tvojim na obisk... In da ne rečem, kako se bo začelo z vtikovanjem v vzgojo otrok in nad vodenjem tvojega gospodinjstva.

Saj ne rečem, da so vse tašče in vsi tasti isti! Toda pomisli - če se ti že zdaj postavljajo pogoji o tem, kako si boš uredila stanovanje, kakšni se ti šele bodo kasneje!!!

Raje desetkrat dobro premisli, preden se odločiš za ta korak! Neprofitnega stanovanja več ne boš dobila nazaj - in kaj boš storila, če boš videla, da tako dalje več ne gre?

(odgovor članu saba01)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
29.11.2004 10:00:25   
Anonimen
Po mojem tudi dve generaciji ne gresta skupaj. Pa če že sedaj ne pusti zazidati še tistega prehoda, ko še tam niste, jaz raje ne bi šla.

(odgovor članu saba01)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
29.11.2004 10:08:05   
_Arwen_
Tiste, ki me poznate, veste kakšno izkušnjo imam s taščo in tastom, tako da če mene vprašaš - nikar ne pojdi! So ti že ostale punce svetovale, jaz lahko samo dodam svoj piskerček. Poizkusita rajši najti kakšno bolj prijazno rešitev...

(odgovor članu saba01)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.11.2004 10:09:09   
malika
Mi živimo v hiši skupaj s mojimi starši in nas moram vse skupaj pohvalit, da je vse super in OK.Vhod imamo zaenkrat še skupen(spomladi delamo svojega) in zaenkrat ima še sestra sobo v našen nadstropju, pa je prav neopazna.Pri nas res vse lepo klapa in upam, da bo tako tudi v bodoče, čeprav se zaenkrat ne rabim bat, ker imam zelo razumevajoče starše. In še ena zelo dobra in praktična stvar. Varstvo je samo eno nadstropje niže:bravo:

(odgovor članu saba01)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.11.2004 10:10:06   
beti 1
Da ne bo izgledalo, kot da so vse tašče res taki grozni zmaji. Moja nana (babi) je najboljša tašča na svetu:bravo:, pa sestra tudi živi pri tašči in ma več problemov z možem kot s taščo, je mož bolj take asketske, posebne sorte.
Moja mama je težka, za z njo živet (umetnik pač), ma mora naredit kaj res katastrofalnega, da nana sploh kaj reče. Od vsega začetka imamo ločeno gospodinjstvo, pa nana že kakšnih 12 let, odkar imamo svojo firmo skuha praktično vsa kosila za vse, ma jih ima zdaj že 81. Ob tem pa še včasih pojamra, da ni za nobeno rabo, ker premalo naredi čez dan. Čeprav jo noge in oči že hudo matrajo.
Je pa na žalost res, da so take zlate tašče prej izjema kot pravilo.
Moja na žalost ne sodi med njih.:(

lp

(odgovor članu saba01)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.11.2004 10:11:46   
Lunca1
Mislim da je lažje živet s svojimi starši, kot pa z njegovimi. So le drugačni odnosi, pa svojih si že bolj navajen. Moram pa reči, da mi prav paše da nisem doma, kjer bi me mami komandirala, zdaj pa naredi to, zdaj pa uno. Svoje stanovanje poštimava, ko nama paše.

LP Lunca

(odgovor članu saba01)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.11.2004 10:14:03   
Anonimen
Ja, tudi po moje je lažje živeti s svojimi starši. Z mamo se lahko skregaš, pa je naslednji dan še vedno tvoja mama. Čeprav je tudi moja komandantske sorte in ne vem, kako bi šlo. Da o tašči ne govorim...

(odgovor članu saba01)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
29.11.2004 10:16:52   
KIRA
bože ne. samo k tašči ne.!!! midva si ravno zato rihtava bajto, da bova šla vstran. pa ne da je tako strašna, saj ne misli slabo ampak mi pa gre takooo na živce, da včasih dobim pritiska 300 v sekundi!!!!:grrr: pa povedat ji ne moreš nič, ker takoj zameri, oz. je užaljena in se začne jokcat. tako je občutljiva!:zmeden: jaz sem možu rekla, da mi je žal ampak da je njegova mama malo prismuknjena. če je pa pazila malo in z njo v naročju mešala vroče olje na špargetu!!!!!:hudicek::hudicek::hudicek::hudicek: veš, da te pol vse mine - če bi se moji sončici kaj zgodilo, si ne bi mogla odpustit. pa jo raje ne dajem več dol. moja mama si kaj takega nikoli ne bi dovolila. sicer pa - mislim da ima moža celo raje kot mene (hehe), ker vedno z njim podrži, pa če ima prav ali ne...hehe.:)-

(odgovor članu saba01)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.11.2004 10:23:32   
NinKa
ja definitivno si si sama pravilno zastavila retoricno vrasanje. Ne gre, se ni slo in nikoli ne bo slo.

Jaz sem sicer se med mlajsimi, komaj 3 leta sem od doma,. ampak zivljenje je po eni strani bolj stresno - beri nimam nikogar ki bi kdaj malo pocuval miskota. Ampak zivim pa mirno druzinsko zivljenje. Nihce me ne kontrolira, tut ce mi v nedeljo zapase po kosilu malo zaspati, ko misko spi. Noben ne gleda na to kdaj grem od doma in kdaj pridem. Ce se ucim, ce delam uspesno izpite.

Moja mama je bla ektremen primerek, ce nisem pospravljala po njeni piscavki sem bla najbolj leno bitje na svetu. Ce sem pospravljala tega sploh ni opazila. Od mene je pricakovala, ce nisem bila na predavanjih oz. sem jih mela do 14.30h da ko ona prisla domov ob 15.30h da je bla vse tipi topi, posoda oprana, perilo pospravljeno, skuhano kosilo,...ce ni blo sem bla nesposobna. No ja, tega naceloma nisem pocela, zato sem bla nesposobna in to sem poslusala vsak dan znova.

No, koncalo se je v tem, da je nisem poslusala in ko mi je rekla, da ce ne bom delala tako kot ona rece, lahko spakiram in grem. Jaz sem takrat vzela dobesedno in v roku pol ure sem napolnila avto (ta je bil samo moj) in odsla.

Nato je zacel srat se moj "bioloski" oce. Tut njega sem "skenslala" in prezivela bolj miren konec nosecnosti.

Sedaj zivimo v profitni hisi - z dragim se kopljeva vsak mesec cez racune, ampak sva srecna, da je bovolj prostora za vse in da ima misko vrt pred hiso. Zlata vredno pa je da ni nobene tasce ali podobnih zveri okoli.

Jaz se sam zaradi denarja ne bi preselila. Veliko je moznosti za pomoc, le najti jih je treba in potrkati na vsa mozna vrata. Tudi kaksno prijetno stanovanje po ugodni ceni se najde, samo iskati moras.
:sloncek::kuza::sloncek:

(odgovor članu saba01)
Neposredna povezava do sporočila: 17
29.11.2004 11:18:43   
saba01
Ojla
Skutica,tudi mene jezi moj mož.Ampak njemu je lepo,ko ga pa skoraj nič ni doma:zmeden:,je kar na šihtu,tako da bom jaz sama z njegovimi starši.Res sem hvaležna vsem,ki ste si vzele čas za mene in ste povne nasvetov tako,da ne vem ,če se bom sploh odselila.Pa tudi svojega bom postavila pred resničnost:)-
Lp,Sabina:sloncek:

(odgovor članu saba01)
Neposredna povezava do sporočila: 18
29.11.2004 11:45:01   
Anonimen
S tem ni nič narobe, če imate vse ločeno. Se pravi da tašča ne bo mogla k vam v stanovanje ne da bi potrkala ali pozvonila, pa ji vi odprete. Varianta, da ima kadarkoli možen vstop ni prav pametna. Vsak mora biti zase, drugače si boste šli kmalu preveč na živce!

(odgovor članu saba01)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
29.11.2004 14:34:49   
akinom
Tud jest se pridružujem večini.Nikar ne pojdite iz stanovanja čez en čas boš pa :((:((ker lahko tašča postane :hudicek:.Tud mi smo bili pred 4 leti skupaj pa smo šli stran na svoje.Res da so stroški večji smo pa le sami in se imamo :love:pa še v 9nebesa zato dobro premisli predno se boš odločila narediti naslednji korak.

lp monika pošiljam ti kup :rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu saba01)
Neposredna povezava do sporočila: 20
29.11.2004 16:22:51   
tana 1
Punce so že vse napisale. jest tud ne priporočam selitve, če imate možnost, da ste na svojem. Mi imamo 37 kvadratov , pa bomo kmal štirje, pa plačujemo kredit za stanovanje (pa ne malo). Pa se kr znajdemo, sam da imamo svoj mir. Gremo na kosilo enkrat na teden, pa tamalo tudi popazi, če je treba.
Ostalo pa ni ga čez ljubi mir!!
Srečno pri odločitvi!!!

(odgovor članu saba01)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?