|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sedenje, plazenje 9 m
21.4.2011 15:56:53   
natasarobi
OJ!

naš bo star 9 m konec meseca pa se še ne zna vsesti sam in tudi plazi se še ne po štirih, čeprav to poiskuša.

A so vaši vsi že sedeli oz. se dznali vsesti in plazili pri 9m? Malo me postaja strah, čeprav vem, da je vsak individualen.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sedenje, plazenje 9 m
21.4.2011 16:00:22   
Medea10
Saj bo. Nam je P rekla naj imamo našo user posted image čim več na tleh. In tako je hitro začela z vsem (pri 5 m je začela "puzat", mesec kasneje plazit in kakšna 2 tedna kasneje sedet). Nič ne skrbi, ko bo pripravljen bo začel, ti boš pa lahko dirkala za njim. user posted image

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.4.2011 18:29:53   
m_o_i
nas se je prvic vsedel pri starosti 11m 1 danuser posted image  in to med spanjemuser posted image
se danes, slabe tri tedne pred prvim RDjem ne plazi, vsede se samo obcasno, dviguje se ne, hodi se manj....
res pa je, da zaradi povecanega misicnega tonusa hodiva ze skoz na FTH-ne pravim pa, da je PMT razlog za nesedenje in neplazenje.
terapevtki sem posteno povedala, da je mulc len za znoret in je rekla, da je ze sama to tudi opazlauser posted image
ne da se mu in konec...

< Sporočilo je popravil m_o_i -- 21.4.2011 18:30:26 >

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.4.2011 19:01:51   
natasarobi
moi - kaj je to PMT? Kolikokrat pa hodiš na fizioterapijo in ali doma ful ponavljata vaje?

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.4.2011 19:36:56   
nusi
kobacat po 4ih je začel pri 10 m, vsesti se je znal iz boka pri skoraj 9, iz trebuha pa pri 9m, vsak po svoje, tudi mene je kr malo skrbelo kako bo, ampak vsak ima svoj ritem

Neposredna povezava do sporočila: 5
21.4.2011 19:49:26   
m_o_i
sama sem si zmislila kraticouser posted image , ker se mi ni dalo tolko pisat(sej en stavek prej sem pa spisalauser posted image )
PMT=povecan misicni tonususer posted image

na FTH hodiva zdaj vsak teden(ker bo pocasi zelel hodit in "ne smemo" zamudit tega oz. mora prej osvojit plazenje/uporabo misic kot pri plazenju), na zacetku sva hodla na tri tedne. ze od prvega meseca dalje...
vaje delava kr redno, ja; ceprav to ne zgleda tak, da ga za eno uro okupiram z vajami-pac se obcasno vsedem z njim na puzle in ponavljava, kar nama pokaze na terapiji.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.4.2011 19:55:56   
K_a_t_i
Jaz sem imela 2 taka - od nobenga nič! user posted image (niti iz hrbta na trebuh in obratno se nista nikoli prevalila). Potem pa (mislim, da ravno okrog 9m) v roku 3h tednov vse - plezanje, vstajanje in hoja ob opori.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.4.2011 20:04:59   
m_o_i
eh, pri nas so krivi geni (za lenobo)
AMPAK!!!! ne mojiuser posted image

pies: je ati sam povedal to (in to s kakim ponosom!)-jaz na to nisem tak gledala

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.4.2011 21:32:43   
strumf
pri našemu je bilo tako da se je pri 10m začel plazit kot vojak, po trebuhu in s komolci, pomagal si je z eno nogo pri odrivanju, ta faza je trajala cca 1 mesec. sem bila ful vesela, da se je začel plazit, pa če prav za nekatere dokaj pozno. no potem je pri 11m začel kobacat po štirih, čeprav je že prej odkrival čare na vseh štirih,samo se ni premaknil naprej. samostojno je sedel pri cca 9m. no potem je kmalu po 11m začel tudi stati ob opori, okoli 1 leta pa je že nehote sam stal. no in en teden po rojstnem dnevu je shodil. torej je njegova faza trajala vse skupaj od plazenja do hoje cca 2,5m. ker je kmalu, ko je shodil šel v vrtec in je tam pridelal eno buško-predvidevamo da je padel, ker ni hotel hoditi nič en teden. no potem pa se je njegova pot hoje zopet začela in sedaj bo star 13m, pa ga komaj dohajamo, ker samo gre.

naš je tudi razmeroma pozno začel se premikat po prostoru, sem bila ful v skrbeh. sploh ko sem se pogovarjala z mamicami, ki imajo 1m starejše otroke. nečak je tudi dokaj hitro se plazil, in dolgo kobacal pa je shodil isto kot naš pri enem letu-nič prej. tako da našemu se je potem zelo dogajalo in je vse strahe premagal. mi je pa bilo ful všeč, da je dal vse faze čez, ga nismo nič silil da hodi-držanje za roko pa gremo po prostoru. tega nismo delali, ker ni hotel. ko se je odločil sam, pa je šel.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.4.2011 22:07:15   
deveta
Naša punaca je nekje po 9 mesecu začela najprej plazit po vojaško (odrivala se je samo z eno roko in eno nogo) in pol v roku dveh tednov je začela plazit še po štirih in vstajat ob opori. To je bil neverjetnen napredek v roku nekaj dni. Vsak dan ji je šlo bolje in bila je bolj spretna. Sama nisem mogla verjet. Sem si zelo želela da se plazi, ker so mi tako otročki ful simpatičniuser posted image Pol pa je dala v prvo in zdaj pri 10,5 m maršira že v peti brziniuser posted image
To koliko pa so na tleh ni vedno zagotovilo za to kdaj bodo splazili. Naša je bila skozi na tleh, razen ko je jedla ali bila v vozičku na sprehodu pa je splazila šele malo pred 10 meseci. Od kolegice tamala, pa se recimo sploh ni plazila in je fazo preskčila. Je šla direkt na noge nekje po 10 mesecih. Od druge kolegice tamali je splazu (sicer na ful čuden način, malo postrani in samo z eno nogo se je odrivaluser posted image ) nekje pri 11 mesecih, shodu pa je kmalu po enem letu.

Aja, mislim da se je sama znala vsest šele ko je splazla oz, nekje v istem času je začela prakticirat plazenje in samovsedanje.

Res so zelo različni.

(odgovor članu strumf)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.4.2011 8:04:36   
tix
Moj je star 9,5m in se še ne plazi, na blazini na tleh pa je od kakšnega 4m. 

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.4.2011 8:29:35   
kristinaj
so neke meje do kdaj naj bi kaj znali..... eni pač prej eni kasnej in ne plazijo vsi po 4... vsak pač dobi svojo tehniko premikanja.... pozanimaj se kje je zgornja meja in če je niste presegli, mislim,da ne, se nič ne obremenjuj....

s 3m sem ju dala na puzzle peno in sta počela kar sta hotela.... in vsesti sta se znala sama, ta velika pri 6,5m, mali pri 7,5m, vstala ob opori sta, če se ne motim ta velika nekje okoli 7 m, mali pri 6,5m, plazila pa sta malce kasneje, nekje okoli 8m, shodila pa tavelika z 12m, mali z 11m...s tem, da mali je do 5m ležal na hrbtu in gledal v strop.. nič ni bilo z njega,potem pa v mesecu dni eksplozija razvoja.. 

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

Neposredna povezava do sporočila: 12
22.4.2011 12:13:05   
aprilčica07
Ta velik je začel po vseh štirih pri 10 mesecih, sedel je pa malo prej. Ta mala pa je splazila že pri 6,5 mesecih, sedet pa ni znala do 9 meseca. Je kombinacija, kajne? user posted image  

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.4.2011 21:26:47   
petra36
Nič bati ,ko bo čas zato bo vse začel,začela.Naša dva sta tudi bila zelo pozna,oba začela sedeti pri enem letu.

Mamica sinov Nika in Matteota

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.4.2011 21:36:45   
annie
Naša bo kmalu stara 10m pa je tudi med lenimi user posted image Najraje sedi, če je dobre volje se plazi po trebuhu, ampak samo v rikverc...občasno se ji posreči in se sama vsede...edino zadnje čase se nekaj poskuša spravljati na kolena, ampak ji še čisto ne rata user posted image

Sin je bil pravo nasprotje, saj je že v tej starosti kot sedaj hčerka hodil ob opori, pri 7m pa se je že kobacal, tak da sem se že tudi sekirala, če je kaj narobe, pa mi je še sama P, ko sva imele posvetovalnico pri 9m rekla, da sploh ni nujno, da se bo plazila, da njena oba otroka se nista, da to ni nič narobe in da bo osvojila vse ob svojem času...tak, da nič skrbet user posted image  

< Sporočilo je popravil annie -- 22.4.2011 21:39:41 >

(odgovor članu petra36)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.4.2011 22:01:51   
ellie
Imam punčko v varstvu, ki se je komaj pri 1 letu začela obračat iz hrbta na trebuh in usedat. Zdaj pri dobrih 13ih mesecih se (sicer zelo redko) sama dvigne na noge ob opori. V bistvu je zdaj v tem mesecu ful napredovala...prej pa nič. In njihova P baje do zdaj nič ni rekla, da je karkoli narobeuser posted image  jaz, kot laik, bi rekla, da gre za povečan/zmanjšan mišični tonus...ne vem, kakšna je točno razlika med tem.

Moj mali je pa bil ful hiter pri vsem. Zdaj pri 15ih mesecih ga lahko samega pustim na plezala, tobogan,...dela prevale, skače,.. Tako da je to čisto različno od otroka do otroka. Res pa, da mi našega nismo imeli dosti na rokah. Ogromno je bil na tleh, grdo rečeno, prepuščen sam sebi...pa ne dobesedno. Ampak vedno smo ga spodbujali pri gibanju...nikoli kaj ekstra pazili nanj, da se ne bi kam udaril in to.

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.4.2011 22:46:24   
nusi
mah pri teh stavreh se ne da kaj dost narest. Če ne ugotovijo pri otroku kakšnih težav, kjer je potrebna fizioterapija, je edina pot pustiti času čas. Ne moreš ga nekja silit s telovadbo. Naš je bil ogromno na tleh, skoraj nič na rokah, ker mu niti ni pasalo, pa tudi ni nič hitreje zato splazil. Še celo nekaj gibalnih vaj sva delala, ampak ni zato nič hitreje osvojil novih gibov.  razen če bi mogoče kdo res otroka omejeval, potem bi se res poznalo.
Natasarobi od sorodnice tamal do 15 meseca ni delal nič, kar ib nakazovalo na plazenje ali hojo, potem se je počasi začel dvigat in malo hodit ob opori in potem je seveda shodil normalno kot vsi drugi.

< Sporočilo je popravil nusi -- 22.4.2011 22:47:01 >

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 17
23.4.2011 6:03:40   
end1
tudi moj tamali ni sedel sam pa plazil se tudi ni, se je pa pričel ob ograji dvigovat in pri 12 m shodil, pa mu nič ne fali, ker baje da bi mogel vse stopnje od samostojnega sedenja, pa plazenja, pa to dat skozi, pri 18 m je pa naredil prvi preval, pri 24m pa salto.

Neposredna povezava do sporočila: 18
23.4.2011 8:47:58   
m_o_i
jaz, kot laik, bi rekla, da gre za povečan/zmanjšan mišični tonus...ne vem, kakšna je točno razlika med tem.

povecan tonus pomeni, da so misice napete, zmanjsan pa, da je dete ko putrcek-mehko.

pri nas je povecan tonus zgledal(in malo se vedno zgleda) tako, da je med spanjem na boku zategnil glavico nazaj, ramena je tiscal nazaj, nogice in nogice stalno iztegnjene in trde. aja, pa pesti je imell dolgo casa stisnjene(tudi podnevi), prstke na nogah je zategoval proti tlom, palcek pa navzgor... no, pa ritko dviguje v zrak, ko lezi na trebusckuuser posted image
skratka, otroku je "normalno", da ima vse misice napete. in na FTH pokaze vaje, kako mu pomagas se naucit sprostit misice...
za zmanjsan tonus iz prve roke tezko kaj recem, bo pa najverjetneje tako, da je ravno obratno kot pri povisanem

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
23.4.2011 12:18:58   
nusi
ma od kolegice tamal je tudi, vsaj men se zdi, precej tak - nekompakten, star je 8 m, sedi še ne samostojno, kar pač ok, ljudje smo različni, ampak tud ko ga vzameš v naročje kr bl visi, v vozičku dol zleze, se mi zdi, da so pri 8 m že bolj čvrsti. ampak njej ni nikol P omenila, da bi bilo to kaj nenavadnega, medtem ko sem prepričana, da bi ga katera druga že poslala na razmigavanje, ker ene par jih pozanm, so velik bolj čvrsti, pa smo jih poslali. Ne vem, kakšna merila se sploh uporabljajo.

Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?