strumf -> RE: Sedenje, plazenje 9 m (21.4.2011 21:32:43)
|
pri našemu je bilo tako da se je pri 10m začel plazit kot vojak, po trebuhu in s komolci, pomagal si je z eno nogo pri odrivanju, ta faza je trajala cca 1 mesec. sem bila ful vesela, da se je začel plazit, pa če prav za nekatere dokaj pozno. no potem je pri 11m začel kobacat po štirih, čeprav je že prej odkrival čare na vseh štirih,samo se ni premaknil naprej. samostojno je sedel pri cca 9m. no potem je kmalu po 11m začel tudi stati ob opori, okoli 1 leta pa je že nehote sam stal. no in en teden po rojstnem dnevu je shodil. torej je njegova faza trajala vse skupaj od plazenja do hoje cca 2,5m. ker je kmalu, ko je shodil šel v vrtec in je tam pridelal eno buško-predvidevamo da je padel, ker ni hotel hoditi nič en teden. no potem pa se je njegova pot hoje zopet začela in sedaj bo star 13m, pa ga komaj dohajamo, ker samo gre. naš je tudi razmeroma pozno začel se premikat po prostoru, sem bila ful v skrbeh. sploh ko sem se pogovarjala z mamicami, ki imajo 1m starejše otroke. nečak je tudi dokaj hitro se plazil, in dolgo kobacal pa je shodil isto kot naš pri enem letu-nič prej. tako da našemu se je potem zelo dogajalo in je vse strahe premagal. mi je pa bilo ful všeč, da je dal vse faze čez, ga nismo nič silil da hodi-držanje za roko pa gremo po prostoru. tega nismo delali, ker ni hotel. ko se je odločil sam, pa je šel.
|
|
|
|