Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Se enkrat o Dabrostonu... 26.10.2004 11:42:40
|
|
|
|
enci
|
Ciao biba77, jaz sicer jemljem Dabroston 15-21.dan 3x1/dan. M nastopi 4.dan vedno redno, ta ciklus mi je pa za 6 dni zamujala, in je bila zelo boleca, kar obicajno ni. Drugace so mi pa enkrat dali narobe recept in sem Dabroston jemala 5 dni in so bile M zelo sibke trajale tudi smo po 2 dni. Mislim, da ni nujno, da so M vedno iste ?! Vsaj pri meni ni tako no. Lep pozdrav iz obale! enci:metulj:
|
|
|
|
Se enkrat o Dabrostonu... 26.10.2004 13:57:38
|
|
|
|
Majči
|
Sem že v zgornjem naslovu spraševala za te tabletke, ker sem spregledala tega tukaj pa me zanima ali so te tabletke tudi za močnejšo ovulacijo - baje naj bi se začele jemati 11 dan ciklusa pa do 25- sprašujem za kolegico, saj meni res ni nič znano in teh tabletk do zdaj nisem poznala..... Svetujte mi, da ji prenesem saj naj bi jih dobila od svoje g.
|
|
|
|
Se enkrat o Dabrostonu... 26.10.2004 14:01:35
|
|
|
|
biba77
|
Te tablete, kolikor jaz vem, niso povezane z ovulacijo, vplivajo pa na steno maternice (mislim, da vsebujejo progesteron) - odebelijo jo za primer oploditve. Mislim, da jo zato (maternica) predpisujejo tudi v primeru tezav v zgodnji nosecnosti. :miska: Naj se javi se katera, ki kaj tocno ve...
|
|
|
|
Se enkrat o Dabrostonu... 26.10.2004 14:08:40
|
|
|
|
Joni
|
Kolikor je meni znano (Dabroston jemljem že več kot leto in pol)Dabroston ne vpliva na O - ima le učinek na M, tako, da se ta prikaže! Kdaj nastopi M, je odvisno od stanja maternične sluznice, ko začnemo jemati Dabroston - lahko se pojavi že po parih dneh, ko sploh še ne končamo s tabletkami - takrat prenehamo z njimi, ker je namen Dabrostona dosežen! Možno pa je, da se M pojavi čez teden po prenehanju jemanja D. Zelo boleče M pa so ponavadi dober znak - saj to pomeni, da je O bila, ker se ob "pravi" O sprožajo določene snovi, ki povzročijo bolečine ob nastopu M - tako, da je vsaj nekaj dobrega pri teh bolečih M! Moja zadnja M je bila taka, da sem mislila, da bom skupaj padla od bolečin in ko sem to omenila mojemu G, je bil ves navdušen, saj sem imela O!!! Odsotnost O (imam PCO) pa je pri meni glavni problem, da ne zanosim že 2 leti! Ima pa ta D. nekaj stranskih učinkov - napihnjen trebuh, mozoljavost in mastna koža, kar se je pri meni vse lepo pokazalo! Pa za otročka vse, kaj čmo! Lep dan, Joni:metulj:
|
|
|
|
Se enkrat o Dabrostonu... 26.10.2004 14:22:39
|
|
|
|
biba77
|
Joni, kot, da pises o meni (bolecine, napihnjenost, mozolji, mastna koza)... Jaz sem tudi srecnica z PCO. Kaj pa glede tega, da se dolzina M od ciklusa do ciklusa razlikuje? :miska:
|
|
|
|
Se enkrat o Dabrostonu... 26.10.2004 14:45:19
|
|
|
|
Joni
|
Dolžina M je bila pri meni skoraj vedno enaka - 5 dni, mogoče dan gor ali dol. Moj G mi je rekel, da tista M, ki se pojavi po O, je močna, traja malo dni in pri nas "srečnicah" npr. s PCO zelo boleča, kar pa seveda ne pomeni, da ženske, ki nimajo bolečih M, nimajo O!!! Zakaj se pa dolžina M razlikuje, pa ne vem! Jaz sem bila v času neprestanega jemanja Dabrostona - se pravi vsak ciklus redno 16. dan 2 tableti na dan vse skupaj 10 dni - taka, kot bi me napikale čebele po hrbtu, rdeči, boleči podkožni mozolji, da spat nisem mogla na hrbtu, tako me je bolelo. Zadnje pol leta, pa se je situacija pri meni malo obrnila, ker sem jemala Dabroston " po potrebi" po naročilu G seveda. Sedaj sva se pa z G zmenila, da nič tablet - počakam sicer 45 dni in če ni v tem času moje lastne M, brez tabletk, potem začnem jemati D - to je potrebno, ker če bi slučajno tako zanosila, se ne bi obdržalo, ker se ne bi moglo vgnezdit zaradi neprimerne sluznice - zato mora biti M vsaj na 2 meseca! Drgač sem pa nehala z vsem, ker imam res dost vsega!:grrr: Joni:metulj:
|
|
|
|
Se enkrat o Dabrostonu... 26.10.2004 14:52:48
|
|
|
|
Janika
|
veliko nas je tukaj "srecnic " z PCO.
|
|
|
|
Se enkrat o Dabrostonu... 26.10.2004 15:28:44
|
|
|
|
Joni
|
Kar nekaj nas je - veste kaj me zanima, kot mogoče veste je možno, da imaš PCO ali pa PCOS (to pomeni sindrom policističnih jajčnikov) - to pa pomeni še, da se kaže tipična klinična slika npr. prekomerna poraščenost po moškem tipu, aknasta koža, debelost... Pri zanositvi ni razlike med tema dvema opcijama, je pa res, da je PCOS z estetskega vidika dosti bolj nadležna! Ima katera tudi s tem probleme, ker jaz sem "srečna" dobitnica tudi tega! Ma se lahko moj potem heca - pa mi pravi "sem mislil, da boš bogata, si pa kosmata":) Ma se je treba mal hecat, ker drgač bi se človek preveč zasekiru, ker včasih res ni preprosto - silkepila se bojim, ko hudič križa!:( Saj me razumete, kaj čem povedat! Joni:metulj:
|
|
|
|
Se enkrat o Dabrostonu... 26.10.2004 15:39:03
|
|
|
|
Janika
|
hmm, tudi jaz sem nekje prebrala o porascenosti in PCOS, vendar imam nekja prijateljic ki me prekašajo v tem (pa imam tudi vec dlak kot povprecje-po mojem), vendar je z njimi vse OK, nobenih problemov z zanositvijo in podobnim?? Who knows?!
|
|
|
|
Se enkrat o Dabrostonu... 26.10.2004 19:06:41
|
|
|
|
biba77
|
Ja, se dobro, da so kozmeticni saloni (beri: depilacija :( ). Gre mal hitreje kot z SilkEpilom. Moj pa tega niti ne omenja; se mi zdi, da se dost bolj jaz s tem "ukvarjam". :zmeden: Aknaste koze nisem imela od petnajstega leta do letos, ko sem zacela z Dabrostonom. :((:((:((:(( Groooza. Debelost? ITT je ze preko 25.:(:(:ups::ups::(:( Ne se sekirat zaradi PCO. To se nic koncnega ne pomeni! :miska:
|
|
|
| Stran: [1] |
Varčevanje za otrokajenkicaAli imate odprt varčevalni račun za otroka?da (
49%)
ne, vendar ga nameravamo odpreti (
22%)
ne (
29%)
Število vseh glasov: 376Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!