|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Samo da je muško
19.3.2007 12:08:04   
Junona
Poslušajte (preberite tole).
Z možem si urejava starejšo hišo. Med drugim je potrebnih nekaj zidarskih del, ta dela opravljajo zidarji, ki prihajajo s Kosovega. Včeraj je šel moj z najino dveletno hčerkico pogledat, kako napreduje obnova. Tam je bil ravno šef teh zidarjev in ko je zagledal mojega s hčerko, ga je zaskrbljeno vprašal, če je njegova. Moj dragi je rekel, da seveda. Pa ga je možakar skušal potolažiti, češ saj je še mlad, bo že še imel kakega sina. Moj mu je odgovoril, da že ima sina. Možakar si je vidno oddahnil in rekel:"Potem je pa vse v redu, eno dete za doma, drugo za poročit."

Potem mu je še povedal zgodbo o svojem znancu. Ta moški -  Albanec seveda, je imel ženo in z njo dve hčerki. Žena več ni mogla imeti otrok in je bil možakar zelo nesrečen. user posted image Dobil je drugo žensko (prva ne vem, kam je šla) in ta je rodila - hčerko. je bil še bolj nesrečen.user posted image user posted image Potem mu je ta šef zidarjev uredil mlado žensko, direktno s Kosovega, mu je rodila dva sin. Sedaj je pa ful srečen.user posted image user posted image user posted image
No, kaj pravite na to. Se vam zdi, ženske, da se vam slabo godi v SLO.
Jaz sem se ob tem pripovedovanju mojega dragega sicer smejala, na koncu sem si rekla: "Hvala bogu, da živim tu, kjer živim!" In moj mož je krasen, hčerkico naravnost obužuje, sina pa tudi.user posted image user posted image user posted image

Pa lep pozdrav.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Samo da je muško
19.3.2007 12:26:20   
Slončica
Bolano bolano bolanouser posted image
Pa kaj so tipi oz.fantki kaj boljši od punčk,žensk?Ta gospod je s to izjavo upravičil nizko mentaliteto naroda oz.narodov ki imajo ženske za manjvredne.Na kitajskem družine plačujejo nekakšno globo,če imajo 2 deklici ker smo pač manj vredne.Pa ortodoksne muslimanke se morajo pokrivat s feredžo ker jih ne sme vidit noben moški razen očeta,bratov ,moža in sinov.Ne vem no če je to pravično do njih,pa še nekatere so tako lepe da je škoda skrivat to lepoto.Pa še to,ne vem kdo bi jim rojeval sinove če ne bi blo teh manjvrednih žensk,ki so ponekod še manj vredne kot pa najbolj shujšana koza(na žival mislim).
Pa verjetno smo vse prebrale Puščavsko rožo in si ustvarile določeno mnenje o egipčanskem obrezovanju,a ne?

(odgovor članu Junona)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.3.2007 12:39:19   
tina a
Tudi v Slo. imaš primerke kjer se bolj poudarja moški spol.

Babica od mojega ex je enkrat rekla ... saj ni važno ...sam, da bo zdrav ... in fant user posted image user posted image user posted image

Jaz sem se na to samo smejala ... kaj pa naj bi drugega.

In žalostno ... Ker so itak moški tisti, ki določijo spol ploda ... ne ženska.

Tak da je "albanski dečko" streljal ženske naboje. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Junona)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.3.2007 12:39:53   
srki
Ma to se mi zdi pa tako podlo, kot da so moški kaj več vredni. No ja, takšno navado imajo očitno tam.

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.3.2007 12:41:13   
kalbo
Do neke mere se strinjam s tem, vendar dopuščam možnost, da smo mi tem narodom čudni. Ljudje na svetuu smo si različni.

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.3.2007 13:03:44   
ronja
Jaz sem zelo srečna, da živim tu! ne samo zato, tudi zato, ker lahko grem sredi noči sama po cesti, pa mi nihče ne bo hotel nič žalega. tak da - Sloevnija je zakon! In slovenci tudi, sevedauser posted image

Je pa res, da je tam drugače: oni dejansko puce poročijo kar nekam in jih potem dostikrat zelo malo vidijo... Ko sva s prijateljico pred leti štopali po Bosni, so naju hoteli (čisto resno, se ne zezam) kar poročiti z dvema svojima sinovoma (no, v bistvu sta bila bratranca, pa ni važno), kar tako, pa so naju prvič videli... Njiju tudi nihče ni nič vprašal, da ne bo pomote, onadva sta mela za bit vesela, da sta sploh dobila ženski... Fanta pa sramežljiva, še pogledat si naju nista upala, celo mlajša od naju, eden je bil 16 let star... Pa bi ga kar poročili z eno Slovenko, ki jo prvič vidi...

Res, so naju ful prepričevali, da nama ne bo nič manjkalo, da bojo lepo poskrbeli za naju,... Bilo je pa to v nekem selu, zelo prijazna družina, vse super... Nič jih ni motilo, da mava fante doma, saj poročeni še nisvauser posted image , pol še ni nič zamujeno...

Tak da tudi fantom tam ni tako lahko, glih tak ne morejo kar zbirat, kar jim paše... Na koncu se imajo pa marsikateri vseeno zelo radi... Tak da ne bom preveč pametna... Navsezadnje glede na to kako tu nekateri zbirajo partnerje, se mi zdi, da bi bilo boljše, če bi jim ga kdo drug izbraluser posted image .

Seveda pa v splošnem nisem za to in sem super srečna, da sem si svojega srčka lahko sama izbrala... (čeprav, če bi ga poznala, bi mi tudi starša njega zbrala, hehe in obratno, njegovi bi mene, hihiuser posted image )

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.3.2007 13:06:53   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

ker lahko grem sredi noči sama po cesti, pa mi nihče ne bo hotel nič žalega.

Jaz pa v to nisem tako zelo prepričana. user posted image

OK, sem pa seveda vesela, da sem v SLO. So še predonosti, ja.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.3.2007 13:07:17   
Junona
Še to bi dodala. Niti nisem imela odpirat razprave o tem, da je to v današnjem svetu  nerazumljivo, nesprejemljivo (saj vem, da je tovrstnih diskriminacij v svetu ogromno). Bi si pa želela slišati, prebrati kakšno žensko mnenje, ki živi med takšnimi moškimi. Vem, da verjetno takih fourumov takšne (namenoma se izogibam verske oz. narodnostne oznake) žene in dekleta ne berejo. Pa vendar. Prav rada bi kakšno rekla s kakšno žensko, ki ne rojeva sinov in kako ona gleda na svoje poslanstvo in na poslanstvo svojiga moža. Tudi me zanima, kaj se potem zgodi z ženskami, ki ne rojevajo sinov!!!

(odgovor članu Junona)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.3.2007 13:11:44   
Kuba
uoo..junona user posted image  zdaj si stisnila ''devil'' gumb user posted image ... jaz sem full alergična na take teme, še posebaj ker mi je oče dalmatinac... ko se je rodil njegov sine (moj brat) fešta nacionale, mi je pa mama pripovedovala, da ko sem se rodila jaz je bil 'malo potrt'... ma no comment... zadnjič je bratrancu od mojega moža ko je prinesel iz bolnice domov hčerko rekel: ne se sekirat, naslednjič ti želim sina.... EJJJJJJJJJJJJ kako sem jaz popizdla tam pred vsemi! Potem ga je blo full sram... drugače se pa itak vidi že po obnašanju do mene in do mojega brata kdo mu je bolj 'pri srcu' tako, o njemu vedno govori 'moj...' zame pa samo moje ime. user posted image  ...  

(odgovor članu Junona)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.3.2007 13:23:15   
lin
Poznam neki podobnega.Ko je moja svakinja pred skoraj 7 leti rodila punčko je bila z njo v porodnišnici(v isti sobi) ena ženska ki je rodila tudi punčko in mož je sploh ni prišel pogledat od užaljenja in kao sramote ker mu žena ni rodila muško!
Kako se je zgodba naprej odvijala nevem,ker nimata stikov.

(odgovor članu Kuba)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.3.2007 13:38:11   
Miss Piggy
Tole bi bilo vprasanje za Rosado.
Drugac pa moje korenine izvirajo iz Bosne, pa tud moj moz oz. njegova starsa sta prisla sem iz Bosne. Hocem povedati, da nasa generacija ni vec tolk zagreta za to, da mora otok bit moskega spola. To ne slisim vec nikjer, razen npr. moja tasca je ful ponosna na to da iam dva sina in dva unucka....Je parkrat naglas rekla, da je bolje imeti otroka moskega spolauser posted image . Kr neki. Midva z mojim sva si recimo v drugo ful zelela puncko, sam ni rataluser posted image .
Ah sem kar neki zabluzila. Rada bi rekla sam to, da je po moje nekaterim moskim pomembno da imajo sina, zato da bi nadaljevali druzinski rod in priimek.
Sva bila pa z mozem enkrat pri sukrijih v slascicarni in je sukri ki ima hcerko rekel, masala, masala, nije vazno sta je, samo da je musko....user posted image

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.3.2007 14:04:35   
spelaz
Ej, res so mahnjeni na fante.

Mi pa imamo v vrtcu pri sinu eno ciganko, ki ima punčko. In jaz sem noseča, potem rodim in peljem po porodu enkrat tamalega v vrtec. In me vpraša, če sem že rodila (najbrž da sem, kam bi pa trebuh zginuuser posted image ) in vpraša, kaj imamo in ful navdušeno rečem da punčko. Ona pa prav žalostno "aja". Pa sploh nisem dojela, da bi ji rekla, da smo je ful veseli.

Ampak, naj živijo po svoje.

(odgovor članu Junona)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.3.2007 14:16:43   
živa
Stara mama mojega moža dela očitne razlike med fanti in puncami. V prid fantov, seveda. In to leta 2007. user posted image

Moja svakinja ima punco in fanta in medtem ko ji fant lahko dobesedno seruser posted image  na glavo, punčka ne sme narediti nič po svoje, "dela tamalega živčnega," "slabo vpliva nanj" in tako naprej, govori stara mama. S tem da se punčka res nenehno ukvarja z bratcem, ga popazi, se z njim igra ipd. (stara sta 10 let ona in 4 leta on). 

Jaz imam sicer sina in ga ima zelo rada, ampak meni se zdi obupno zamalo, ker vem, da ga ne bi tako porajtala, če bi bil punčka. Celo stavit je šla, da bom rodila fanta, in to počne za vse sorodnike v družini. Upam, da bomo zdaj imeli punčko. Tudi njej navkljub.

Lp,

živa

(odgovor članu spelaz)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.3.2007 14:27:03   
Anonimen
Bo-la-no!!
Poznam te zgodbe, sem delala 4 leta preko študenta za šankom, šef bosanc, kuhar albanc, drugi kuhar iz kosova,...Nebi mogle verjeti kaj vse sem poslušala, v meni se je vedno toliko jeze nabralo da sem se z vsemi po vrsti kregala, prišli pa nismo nikamor. Itak, saj sem ženska, tiho bodi in delaj!!!
Spraševali so me zakaj delam, da če ne more mož skrbet zame. Da so njihove ženske doma, rojevajo, pucajo, kuhajo, sprejemajo goste, šivajo...in dejansko ne smejo imeti nobene pripombe o njemu in njegovem početju. On njej da vsak mesec točen znesek denarja-beri mizerija-in ona mora s tem oblečt sebe, otroke in skuhat. Tudi on njej vsako jutro naroči kaj hoče za kosilo, ona v trgovino in to mora bit na mizi. Vsak ima zraven tega še ljubico s katero hodi naokoli, vsak večer z njo u life, žena pa doma in je lepo tiho. Pravijo da naj bodo vesele da imajo sploh moža, da jo je kupil in ima pravico z njo delat kaj hoče.
In pol spoznaš ženo in vidiš, da je sprijaznjena s situacijo, njo nič ne moti, ona je srečna samo da ima muža.
Šef je najprej imel hčerko in na veliko delal še na drugem, žena je imela 4 SS po hčerki in pol mu je končno rodila sina. Pekli smo jagenjčka in imeli v lokalu fešto en teden. Za hčerko nič. Celo je enkrat pred hčerko (staro 11 let in vse razume) da ima najraje na svetu svojega sina in da bi zanj dal vse. Meni se je srce trgalo ko sem videla izraz na njenem obrazu.
Kuhar albanc mi je enkrat na veliko razlagal da so hčere breme, da jih moraš poročit, najt moža in ji še doto dat. In to je vse kar njemu hči celo življenje pomeni. Sin pa nosi dalje ime, pridobi žensko in njeno doto in je zato vreden veliko več. Če nimaš sina so vreden nič.

Ko sem jim povedala, da je dokazano da moški določa spol in ne ženska, o tem ni nihče nič vedel in tudi verjel ni nihče.

Brrrr, kar zmrazi me in še bi lahko roman takih zgodb napisala.

Sem slovenka, mož je slovenc in pričakujeva sina. Najbrž se mi je sedaj vrednost potrojilauser posted image . Mož pa že navija da bi v drugo bila user posted image .

Srček

(odgovor članu Miss Piggy)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
19.3.2007 14:39:08   
BLAŽIKA
Bolano bolano bolano

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.3.2007 14:52:08   
Anonimen
Saj takšno razmišljanje ni nič nenavadnega tudi med mnogimi čistokrvnimi Slovenci.

Moj dedek npr. se je od žalosti in sramote totalno napil, ko mu je žena, moja babica, rodila tretjo hčerko. Kako ničvrena je bila žena zaradi tega, mi verjetno ni treba pojasnevat.  Po drugi strani je moja mami kar naenkrat postala nekaj več, ko je rodila mojega brata, prvega moškega v družini po več desetletjih.

Pa niso samo starejši taki. Mojega moža je kar nekaj kolegov, starih okoli 30. let, spraševalo, če je razočaran, ker ima hčerko. Jih je samo čudno pogledal. En drug kolega si je na vsak način želel sina, ker naj bi bilo s fanti, kar se vzgoje tiče, manj problemov user posted image .

O kulturnih raznolikostih pa se mi ne da razpravljat. Edino to bi komentirala: ni treba stereotipe posploševat na določeno skupino ljudi, ker niso vsi taki.
Npr. možu je en bosanc (bom uporabila to poimenovanje, ker je bilo uporabljeno že v drugem sporočilu, čeprav mi ni všeč) rekel, da ima čudovito hčerko, da je edina pomembna stvar, da je zdrava. Meni pa je čistokrvni slovenec rekel, da dobro, da imava hčerko kot prvega otroka, da mi bo pomagala pri gospodinjstvu. Njegova žena se pa čudi, kako to, da na user posted image  pazi mož, ko pa to ni njegova naloga.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
19.3.2007 17:48:40   
Felicity
Meni gre to tako na user posted image .

In res žal je veliko ljudi (tudi Slovencev), ki misli tako.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
19.3.2007 18:13:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Felicity)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
19.3.2007 19:22:52   
ronja
Moj oče pa si je strašno želel user posted image . Dobil je res najprej dve user posted image in ko je bila mami v tretje user posted image , mu je bilo najbolj grozno poslušat, kot da sta to zato naredila, da bo user posted image . On si je tudi tretjič želel user posted image , mami pa user posted image . KO se je potem rodil brat, so ga sodelavci vsi trkali, "no, pa si le dobil sina!" - se spomnim, da je bil jezen ko user posted image , ko da bi se za 3user posted image odločila zato, da bo sine! Hvalabogu niso vsi moški taki.

je pa mami malo taka, bratec je pač fantek in ga bo zato vedno imela rajši pa pika. Sem opravila s tem in me ne moti več. Ni si pa vsaj pri nama želela fantka, vsaj tako pravi.

živa, podobno situacijo sem imela pa jaz: Sem pa imela nekaj časa pasje otroštvo zato, ker je bila varuška črnogorka. Pazila je naju z bratom in seveda je muško car, ženska pa za ubogat in delat. Sovražila sem jo iz dna srca, rada je še zdaj nimam, sicer nimamo nobenih stikov, ampak je ne maram. mene je tepla, ne da bi me mlatila, ampak me je pritisnila, vse sem morala delat in bognedaj, da bi se kaj skregala s tamalim, to je bil takoj vik in krik in seveda vedno jaz vsega kriva, ne glede na to, kaj mi je on naredil... Sem bila precej ljubosumna nanj takrat, saj se je tudi mami dokaj tako obnašala (samo malo omiljeno, ker pač ni tako zelo tako vzojena).

Sem si pa prisegla, da mojih otrok ne bo pazila nobena ženska s takimi nazori!!!! In da nobena ne bo smela udarit mojega otroka! Moji mami se to še danes ne zdi važno, gospa ji je veliko pomagala pri gospodinstvu in to je edino pomembno... Jaz bom rajši sama pomila po tleh, pa da so otroci srečni, majke mi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
19.3.2007 19:27:53   
ronja
o, pišuka, nalin, jaz bi bila torej na gnoju... uh, kaka sreča, da sem tu, pa črnogorske varuške gor ali pa dol!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
19.3.2007 19:38:48   
lemavrica
Niso samo južnjaki takega mišlenja. Tudi slovenci imajo tako mišlenje, sploh kakšnih 50 let nazaj je bilo tako. Pri mojemu v familiji so zelo veliko dali na najstarejšega sina in potem še na prvega moškega  vnuka. Zelo hirerarhičen odnos ob katerem gre meni kar na bruhanje.
Poznam tudi neko družino iz Dalmacije kjer je sin vse ( je pa totalno nevzgojen ) hči pa pač je ker je.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
19.3.2007 20:27:20   
Kuba
no, da povem še dogodek, ki smo mu bili priča na plaži v Zadru. Poleg nas je bil oče z dvema malima hčerama in sinčkom (najmlajši). No, one dve sta sedele na soncu na brisači medtem ko je sinček sedel na blazini v senci. One dve sta se igrali sami s seboj medtem ko je oče VSO svojo pozornost namenjal sinku, vprašal ga je če želi pico in mali je rekel ja. Takoj je letel po pico in po 10 min prišel nazaj. Tudi one dve sta želeli kos pa je oče rekel 'čekajte, da prvo mali pojede' user posted image ... đizs...

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
19.3.2007 20:36:52   
anitaz
IZVIRNO SPOROČILO: Kuba

no, da povem še dogodek, ki smo mu bili priča na plaži v Zadru. Poleg nas je bil oče z dvema malima hčerama in sinčkom (najmlajši). No, one dve sta sedele na soncu na brisači medtem ko je sinček sedel na blazini v senci. One dve sta se igrali sami s seboj medtem ko je oče VSO svojo pozornost namenjal sinku, vprašal ga je če želi pico in mali je rekel ja. Takoj je letel po pico in po 10 min prišel nazaj. Tudi one dve sta želeli kos pa je oče rekel 'čekajte, da prvo mali pojede' user posted image ... đizs...

O moj bog!!! BOLANO!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kuba)
Neposredna povezava do sporočila: 23
19.3.2007 20:48:03   
Anonimen
Se vam zdi, ženske, da se vam slabo godi v SLO

Godi se nam kar dobro, sploh, če si za to pripravljen nekaj narediti in ne samo prevzemati stereotipnih vzorcev.

(odgovor članu Junona)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
19.3.2007 20:57:44   
Anonimen
Bi si pa želela slišati, prebrati kakšno žensko mnenje, ki živi med takšnimi moškimi.

Ker omenjate Dalmatince, bom dodala svojo izkušnjo. Očka je Dalmatinec in Mičica je punčka. On zanjo skrbi bolje kot mama in jaz sem bolj ali manj le teta na obisku. Saj s tem se ni za hvalit, da ne bo narobe razumljeno.....

Stereotipi?  Eno leto sem živela tam in jih nisem srečala. Mogoče se z njimi nisem obremenjevala, mogoče imam predolg jezik, da do mene sploh niso prišli, mogoče sem vedela, da je vse le začasno in je tako šlo tudi mimo...kaj pa vem.

(odgovor članu Junona)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?