|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Saj vem, da boste
26.11.2008 15:49:17   
dulcinea
pomagale. Torej: trenutno sem prijavljena na zavodu za zaposlovanje kot brezposelna oseba. In konec meseca mi minejo trije meseci, kolikor sem bila upravičena do zavarovanja in prejemanja pomoči. Zdaj me pa zanima, kaj je treba že naredit potem? Vem, da knjižica ostane pri njih, ampak se mi zdi, da se moram it še nekam prijavit, da si bom plačevala pokojninsko dobo in pa seveda osnovno zdravstveno zavarovanje (dodatno si itak plačujem sama). No, kam moram it in kaj moram še naredit poleg tega. Zaprosit za socialno pomoč?
Potem je pa še en problem, ker imam stalno prebivališče v občini A, začasno pa sem prijavljena v občini B. Na zavod sem se prijavila v občini A, nato pa sem knjižico prenesla v občino B, kjer tudi iščem zaposlitev. Kje naj si zdaj uredim to zdravstveno zavarovanje? V občini A ali B?
Hvala za pomoč. D

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Saj vem, da boste
26.11.2008 16:07:14   
Anonimen
za zavarovanje greš na občino. imet moraš potrdilo, da si prijavljena na zavodu. verjetno vse to urejaš na občini B, saj si tu zdaj tudi prijavljenauser posted image

(odgovor članu dulcinea)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
26.11.2008 16:18:32   
dulcinea
Na Občino? Kaj pa ima občina pri tem?

Pri nas v občini A se spomnim, da sem pred leti šla v zdravstveni dom, kjer imajo pisarno tile od ZZZS al kaj so že.

Se pravi, da moram it najprej na zavod, pol pa poiskat, kje je tukaj v tej občini ZZZS in se it prijavit. Mater, tle sploh nč ne vem, kje je kašna stavba.

Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.11.2008 16:34:36   
Rubin.
Kolikor vem, moraš zdr. zav. urejat na tist UE, kjer imaš stalno bivališče. Npr. v Mb je pogoj, da si prijavljen na ZZZS, da ti zavarovanje plačuje občina. V občini Kungota pa ne rabiš biti. 
V kolikor si poročena, se pa moraš zavarovat preko moža.
Kaj se pa tiče plačevanja delovne dobe, pa moraš imeti potrdilo da si prijavljena na ZZZS, zadevo pa urejaš na DURS-u ali ZZZ nisem, sigurna.

Sicer pa pokliči na ZZZS in sem sigurna, da ti bodo razložili.

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 26.11.2008 16:37:55 >

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.11.2008 17:01:18   
Anonimen
Npr. v Mb je pogoj, da si prijavljen na ZZZS, da ti zavarovanje plačuje občina.

Tako je (bilo) tudi v Kranju. Vsaj takrat, ko sem bila jaz na zavodu.

(odgovor članu Rubin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
26.11.2008 17:21:54   
Kerensa*
Na RZZ se moraš obvezno prijaviti v občini stalnega bivališča, izjemoma pa ti lahko dovolijo (v primeru res velikih razdalj, npr. stalno KP, začasno pa MS), da njihove aktivnosti (predavanja, svetovalka, itd.) obiskuješ v občini začasnega bivališča. Delavska knjižica (dokler še obstaja) ostane na RZZ v občini tvojega stalnega bivališča.
V kolikor si poročena ali v izvenzakonski skupnosti, se obvezno zavaruješ preko moža/partnerja, če je zaposlen (kolikor je meni znano, v občini njegovega stalnega bivališča) na njihovi izpostavi ZZZS. Občina nima s tem nič - morda kvečjemu toliko, da ima območna ZZZS v stavbi Občine svojo pisarno. Če mož/partner ni zaposlen, se obvezno, kot občanka, zavaruješ sama in te to nič ne stane, v kolikor prineseš potrdilo, da si prijavljena na RZZ kot aktivna iskalka zaposlitve. V LJ so svoj čas zahtevali celo potrdilo o katastrskem dohodku kot dokaz, da nimaš premoženja in s tem denarja, da bi si obvezno zavarovanje plačevala sama. "Delovno dobo" si v vsakem primeru plačaš sama, pa dodatno zdravstveno zavarovanje tudi.

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.11.2008 17:29:56   
dulcinea
Kerensa, na zavodu sem se prijavila v občini stalnega bivališča, nato pa še v začasnem, ker je razlika 100 km med obema krajema.

Poročena nisem, živim pa pri partnerju z njegovimi starši. A potemtakem bi me moj lahko prijavil preko sebe (otrok še nimava)? A to gre potem kaj njemu v slabo?

Dodatno imam prek trajnika urejeno že od začetka, tako da s tem ni problema. Še pokojninsko dobo (razlika med delovno in pokojninsko dobo) bo treba plačevat, če bomo sploh kdaj dočakali, da bomo šli v penzijo..

Pa mogoče na CSD dat prošnjo za kak dinarček a ne?

Hvala vsem, ki ste bile tako fejst, da ste mi pomagale.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.11.2008 18:02:56   
zmajaz
Če si prijavljena na zavodu za zaposlovanje kot brezposelna, ti obvezno zdravstveno zavarovanje plačuje občina, zato to urejaš pri njih in ne na ZZZS. Na občino moraš nesti samo potrdilo, da si prijavljena na zavodu za zaposlovanje in prosiš, da ti uredijo obvezno zdravstveno zavarovanje.

Če ti to plačuje občina stalnega ali začasnega prebivališča, pa ne vem - najboljše da kar pokličeš na eno od obeh občin in vprašaš.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 26.11.2008 18:04:20 >

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.11.2008 18:20:10   
koala
Občina ti zavarovanje plača samo če prejemaš socialno pomoč.
Če z partnerjem več kot dve leti živita na isten naslovu se pa zavaruješ preko njega.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.11.2008 21:35:32   
pikapolona2
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

Npr. v Mb je pogoj, da si prijavljen na ZZZS, da ti zavarovanje plačuje občina.

Tako je (bilo) tudi v Kranju. Vsaj takrat, ko sem bila jaz na zavodu.

+ podati moraš izjavo da te nobeden ne vzdržuje...oziroma da nisi v zakonski zvezi ali v partnerski...ker v tem primeru ti mora kao partner plačevat. Aja pa če imaš kakšno zemljo ti tudi občina ne plačuje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.11.2008 22:48:56   
lelaval
Poročena nisem, živim pa pri partnerju z njegovimi starši. A potemtakem bi me moj lahko prijavil preko sebe (otrok še nimava)? A to gre potem kaj njemu v slabo?

Včasih je bil pogoj, da si po partnerju zavarovana, če sta vsaj 2 leti v istem gospodinjstvu, zdaj pa ne vem. Če pa sta poročena, pa si lahko takoj zavarovana po njem. Ne bo pa to zanj nič v škodo. Če bo š šla na občino urejat zavarovanje, pa ti bodo tudi najprej rekli, da se zavaruj po partnerju.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.11.2008 22:57:56   
Nogavica
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Če si prijavljena na zavodu za zaposlovanje kot brezposelna, ti obvezno zdravstveno zavarovanje plačuje občina, ...

V MB ni tako - pri nas je pogoj, da si prijavljen na zavodu in da prejemaš denarno socialno pomoč.

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.11.2008 23:25:34   
lelaval

Če si prijavljena na zavodu za zaposlovanje kot brezposelna, ti obvezno zdravstveno zavarovanje plačuje občina, ...

V MB ni tako - pri nas je pogoj, da si prijavljen na zavodu in da prejemaš denarno socialno pomoč.

Pogoj ni, ti pa najprej "podturijo", da se zavaruješ po partnerju.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.11.2008 1:18:58   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: dulcinea
Kerensa, na zavodu sem se prijavila v občini stalnega bivališča, nato pa še v začasnem, ker je razlika 100 km med obema krajema.

Vprašaj na najbližjem RZZ. Morda bi lahko uredili "prenos pristojnosti", kakor temu radi rečejo.
Poročena nisem, živim pa pri partnerju z njegovimi starši. A potemtakem bi me moj lahko prijavil preko sebe (otrok še nimava)?

Lahko, četudi nimata enakega stalnega/začasnega/dejanskega bivališča. Ampak v tem primeru bi/bo bil najbrž pogoj, da izvenzakonsko skupnosti overita pisno pri notarju /na UE.
A to gre potem kaj njemu v slabo?

Kvelčjemu v dobro, saj boš njegova olajšava za dohodnino, ker te vzdržuje.
Še pokojninsko dobo (razlika med delovno in pokojninsko dobo) bo treba plačevat, če bomo sploh kdaj dočakali, da bomo šli v penzijo.

Jaz sem zase prepričana, da tega ne bom dočakala, zato si tega ne plačujem. Ali bo starostna meja za penzijo takrat že tako visoka, da je ne bom dočakala; ali se bo pokojninski sistem do takrat sesul in ne bo več penzij, temveč samo še tisto, kar si bomo sami do takrat psihranili; ali pa jaz pri tempu življenja, kakršnega imam, ne bom dočakala niti sedajšnje starosti za penzijo.
Pa mogoče na CSD dat prošnjo za kak dinarček a ne?

Legalno težko, če je tvoj partner zaposlen.

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.11.2008 8:34:09   
Nogavica
IZVIRNO SPOROČILO: lelaval

Pogoj ni, ti pa najprej "podturijo", da se zavaruješ po partnerju.

Jaz nisem zavarovana po partnerju, ker nisva prijavljena na istem naslovu, pa si zavarovanje plačujem sama, ker sem morala prinesti odločbo s CSD (ta pa je bila "negativna").

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.11.2008 10:11:19   
Vrtnica79
IZVIRNO SPOROČILO: Nogavica

a misliš pomoč od socialne ali denarno nadomestilo ki ga prejemaš od borzeuser posted image

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.11.2008 11:15:01   
Anja24
Občina ti zavarovanje plača samo če prejemaš socialno pomoč.

V kolikor si poročena ali v izvenzakonski skupnosti, se obvezno zavaruješ preko moža/partnerja, če je zaposlen

To dvoje pa ne drži!!!

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 17
27.11.2008 11:15:45   
Sibil_
JAz na tvojem mestu ne bi mešala občine B in bi urejala vse na občini A, kjer imaš stalno bivanje.Prijaviš se na zavod za zaposlovanje, tam dobiš potrdilo da si tam prijavljena, greš na csd in tam zaprosiš za socialno pomoč in oni te prijavijo.V prošnji seveda napiši da živiš še kao pri starših ampak da moraš plačevat stroške itd.

Tako dobiš socialno pomoč, partnerja se ne šteje zraven, pa še zavarovana si. Kje si iščeš zaposlitev je pa vseeno.

No, tako bi jaz naredila, ker če boš karkoli preko partnerja urejala boš brez socialne, zavarovanje pa imaš plačano v vsakem primeru - ali od partnerjeve službe ali od občine.

LP,
Sibil RR

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 18
27.11.2008 12:41:06   
dulcinea
Sibil, saj sem razmišljala, da bi šla v občino s stalnim preb. se prijavit, samo oni bodo videli, da imam tudi začasno prijavljeno. Al ne? Ker ene službe imajo to vse v računalniku podatke od nas.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
27.11.2008 12:56:53   
koala
Anja24 v MB sem morala sama plačeveti osnovno zdr. zavarovanje, ko sem prestopala cenzus za socialno pomoč.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 20
27.11.2008 13:14:42   
Arwenko
Zdaj pa ne vem ali sem jaz kaj zabrklala ali ne. Moja kolegica (v MB) je prijavljena na Zavod in ne prejema socialne pomoči, pa ima vseeno osnovno zdravstveno na občino, to je letos, od meseca marca naprej, tak da aktualna stvar, in to osnovno zdravstveno si je urejala takoj naslednji dan ko ji je potekel absolvent.

Mojemu možu so pred dvema mesecema, ko je njemu potekel status rekli, da zavarovanja po partnerju več ni, da ima dve možnosti ali se prijavi na zavod in mu ga plačuje občina, ali pa si ga plačuje sam. Ker dela na avtorsko se seveda ni šel prijavljat na zavod, ampak si ga plačuje sam (v CE to vse skupaj).

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 21
27.11.2008 13:23:42   
Anja24
koala
Anja24 v MB sem morala sama plačeveti osnovno zdr. zavarovanje, ko sem prestopala cenzus za socialno pomoč.

Jas sem si to urejala en mesec nazaj ko sem diplomirala in mi je potekel status. Socialna pomoč mi kao ne pripada, ker ima mož "prevelike" dohodke, obvezno zdr. zavarovanje pa sem si lahko uredila prek UE.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 22
27.11.2008 15:12:32   
Nogavica
Vrtnica79, jaz ne dobivam denarnega nadomestila od borze niti denarne socialne pomoči pa si moram sama plačevat obvezno zdr. zavarovanje.

Anja24, tudi meni socialna pomoč ne pripada, ker ima partner (s katerim pa nisem prijavljena na skupnem naslovu) "previsok" dohodek, pa so mi na upravni enoti rekli, da ne morem biti zavarovana preko njih, če nimam odobrene denarne socialne pomoči. user posted image  To je bilo letos pomladi in od takrat si plačujem sama. A si ti tudi iz MB? Ker kolikor sem slišala, nimajo vsa mesta tega enako urejenega.

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu Anja24)
Neposredna povezava do sporočila: 23
27.11.2008 19:41:08   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: dulcinea
sem razmišljala, da bi šla v občino s stalnim preb. se prijavit, samo oni bodo videli, da imam tudi začasno prijavljeno. Al ne? Ker ene službe imajo to vse v računalniku podatke od nas.

RZZ jih (še) nima, kolikor jaz vem. Res je, da sta CSD in RZZ povezana, ampak na RZZ imajo samo tiste tvoje podatke, katere jim sama daš (vsaj spomladi je bilo še tako, se pa počasi modernizirajo, ker se že pripravljajo na prihod kartic, ne več knjižic). Če ti na RZZ sporočiš samo svoj stalni naslov, potem oni ne vedo, da imaš tudi začasnega. In ko bodo na CSD pogledali v bazo podatkov od RZZ, bodo videli samo to - stalni naslov. Če jim ne boš sumljiva, niti ne bodo brskali dalje. Imajo pa to možnost (na lep način se ji reče "možnost pridobitve podatkov iz uradnih evidenc"), da dostopajo do baze nekaterih podatkov z UE. To možnost moraš obkljukati že na vlogi za DSP na CSD. Tako, da načeloma težko kaj skriješ, če se nekdo odloči, da te bo preveril.

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 24
28.11.2008 11:12:56   
dulcinea
Kerensa, jaz sem na zavodu prijavljena v občini B, tako da jim ne morem nič zamolčat.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?