Kerensa* -> RE: Saj vem, da boste (27.11.2008 1:18:58)
|
IZVIRNO SPOROČILO: dulcinea Kerensa, na zavodu sem se prijavila v občini stalnega bivališča, nato pa še v začasnem, ker je razlika 100 km med obema krajema. Vprašaj na najbližjem RZZ. Morda bi lahko uredili "prenos pristojnosti", kakor temu radi rečejo. Poročena nisem, živim pa pri partnerju z njegovimi starši. A potemtakem bi me moj lahko prijavil preko sebe (otrok še nimava)? Lahko, četudi nimata enakega stalnega/začasnega/dejanskega bivališča. Ampak v tem primeru bi/bo bil najbrž pogoj, da izvenzakonsko skupnosti overita pisno pri notarju /na UE. A to gre potem kaj njemu v slabo? Kvelčjemu v dobro, saj boš njegova olajšava za dohodnino, ker te vzdržuje. Še pokojninsko dobo (razlika med delovno in pokojninsko dobo) bo treba plačevat, če bomo sploh kdaj dočakali, da bomo šli v penzijo. Jaz sem zase prepričana, da tega ne bom dočakala, zato si tega ne plačujem. Ali bo starostna meja za penzijo takrat že tako visoka, da je ne bom dočakala; ali se bo pokojninski sistem do takrat sesul in ne bo več penzij, temveč samo še tisto, kar si bomo sami do takrat psihranili; ali pa jaz pri tempu življenja, kakršnega imam, ne bom dočakala niti sedajšnje starosti za penzijo. Pa mogoče na CSD dat prošnjo za kak dinarček a ne? Legalno težko, če je tvoj partner zaposlen.
|
|
|
|