|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Saj ni res, pa je ...
21.2.2007 20:05:31   
Rubin.
... bi lahko naslovila današnji dan.
Pa naj začnem na začetku. Čez vikend je naša sočica začela kašljati, ampak ker ni imela vročine in tudi iz noska ji ni teklo, bila je normalno živahna, sicer malce sitna tu pa tam, se nisem ekstra obremenjevala. Pojavili so se ji tudi nekašni izpuščaji, predvsem na stegnu. Včeraj pa je dobila vročino, 37,5 st. pa sem za vsak primer poklicala v amb., sestra je rekla, po posvetu z dr., da vrjetno ni nič, da to kao ni vročina in naj jo opazujem, če bo slabše se zjutraj naslednega dne, slišimo. O.k., kaj hočem. Popoldan se je stanje drastično poslabšalo, apetita nobenega, temparatura je narasla na 38,5 st. bila je čist uboga, glavica ji je kar omahnila na moje rame, nobenega življenja ni bilo v njej. Naj vam povem, da tako uboga še ni bila v teh 18 mesecih. Sirupa ni hotela, kar je nenavadno, saj ga drugače vzame brez problema, zato sem ji dala svečko, stanje se je čez nekaj časa izboljšalo, temp. je padla na 37,5 st., ponovno je bila v zagonu, kot da mora nadoknaditi zamujeno. Dve uri je držala svečka, nato spet vročina  in glavice ni mogla držati gor. Zaspala je stoje, med preoblačenjem v pižamo, tudi to se ni še nikoli zgodilo. Mož je klical pediatra, razložil nastalo situacijo in dogovorila sta se, naj zjutraj pokličem sestro, da mi da uro, kdaj naj prideva, naj ne pozabim, da ima verjtno vodene koze in da morava pri stranskem vhodu vstopiti, naj tam pozvonim.
Noč je bila milo rečeno katastrofalna, zbujala se je na uro in klicala mami, mami, zaspala na meni ali tesno ob meni, res mi je bilo hudo pri srcu, sej je drugače tako živahna, povsod je je polno, nasmejana, neustrašna, radoživa, sedaj pa stati ne more na nogah, ponoči pa ne spati sama, kar drugače ni problem.
No zjutraj se dogovorim s sestro, kako in kaj mi da uro ob 9h.
Prideva tja pet minut prej, zvonim pri zadnjih vratih, nič, spet, nič, spet, nič. Čakam pet minut, nič, potrkam, nič. No končno vidim pediatra in sestro, skozi vrata, mislim, da mi bo odprla, nič, ona ti gre. Ko sva že tako 10 minut stale zunaj na mrazu, saj je bilo 5 stopinj, pride ven sestra in mi reče samo malo. ????? Čez par minut ponovno pomoli ven glavo in reče, če bi lahko še 10 minut počakali v avtu. ????????????????????? Takrat pa mi je prikipelo. Sem ji rekla kaj se pa greste, zunaj je pet stopinj, čakava že petnajst minut, otrok je bolan, ima vročino, kašlja, hrope, jaz pa naj še čakam v avtu z njo?????????? No vseeno sem šla v avto, kjer sva odsedele teh 10 min., nato je prišla po naju, razlagala, da je morala sobo razkužiti, ker je prej imel noter pregled otroka z vodenimi kozami in da se ona drži pravil, češ da v ZD so še slabše razmere, sem ji rekla, da ne vrjamem, da morajo čakati zunaj.... Pa to še ni vse, nato sva še v tej sobi čakale 15 minut. Tamala je že skoraj dobila živčni zlom, jaz pa tudi.
Krona vsega pa je, da pediatrinja ni sigurna če ima pikica vodene koze ali ne, ker izpuščaji niso tipični za njih. Kljub vsemu pa se morava držati pravil ki veljajo za njih.
Resno razmišljam, da bi menjala pediatra. Kar se tiče moje sončice sem res občutljiva, ampak, da morava bolni čakati na mrazu, pa mislim, da vseeno ne pretiravam.
Sedaj pa resno razmišljam, da bi menjala pediatra
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Saj ni res, pa je ...
21.2.2007 20:15:25   
Anonimen
Ubožica,kako pa ji je sedaj?Saj ne vem kaj reči pri takem menefregističnem obnašanju.Jaz bi tako kot ti reagirala moj mož pa bi ponorel in vrgel vrata s tečajev.Pa ne narobe razumet je zelo miroljubna oseba in diplomatske narave,vendar kadar gre za otroke in vidi,da trpijo ponori.Naprimer sina je zaradi bolečin v trebuhi peljal na urgenco v Izolo,jaz nisem bila sposobna,ker sem doma ležala z 40 vročine.Predal je dokumente in povedal situacijo,pa medicinski brat izjavi,da bo potrebno čakat,da zdavnika ni,da so še drugi na vrsti itd.sine pa čisto bel in zvit v dve gube poleg njega.Takrat pa je samo še rdeče videl pred sabo.Zgrabil ga je za ovratnik in zagrozil,da bo naredil kraval,če takoj kdo ne pride otroka pogledat.
Ko se je čez nekaj minut zdravnik le zganil in so pod nujno odpeljali tamalega v opracijsko in,ko so ga odprli so izjavili,da je bilo le vprašnje minut pa bi se slepič razlil.Takoj ko sem ozdravela sem šla nadret mulca v ambulante(sem bila zaposlena takrat tam)pa dohtrju sem na fino tudi enih par povedala.
To je ko se pa dela za plače ne pa za pacijente in s srcem.user posted image

(odgovor članu Rubin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.2.2007 20:18:35   
lelaval
Pa kakšni zdravstveni delavci so to? Definitivno menjaj pediatra - čimprej.
Ko je moja starejša hči imela vročino 41,3 in sem klicala, ker ji niti zbit nisem mogla vročine, mi je sestra rekla, da z otrokom sploh ne smem ven, dokler vročine ne zbijem na 37 - torej, če mi ne bi uspelo, bi prišel dežuni na dom. In vodene koze bi pediate moral prepoznat.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.2.2007 20:52:39   
NinaŠ
Joj, pa kaj se dandanašnji dogaja... ...jaz bi pomoje naredila tavelko štalo user posted image

Sem pa mnenja, da vodene koze bi zdravnik/ca morala prepoznati !
Glede na tvoje navedbe
ima vročino, kašlja, hrope

in omenjanje nekih izpuščajev, bi jaz šla najkasneje jutri še enkrat do pediatra - če se le da kakega drugega user posted image . Vročina, kašelj, hropenje je kaj hitro znak za pljučnico ali bronhitis. Za izpuščaje (fleki po telesu) sem pa ravno nekaj dni nazaj slišala, da se znajo prav tako pojaviti pri vrsti pljučnice.
...je moj nasvet....

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.2.2007 21:00:46   
lex
Naši v vrtcu so imeli koze, pa jih je pediatrinja domov poslala, češ naj gredo pokazat vzgojiteljici kako izgleda alergija. Čez par dni so imeli vsi "alergiki" koze.
Menjaj jo.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.2.2007 22:33:11   
Rubin.
Ja, pozabila sem napisati kakšen je bil popoldan. Apetita ni imela, se še dojiva pa vsaj tako nekaj poje, vročino je popoldan imela spet 38 st., tako da sem ji ponovno dala svečko. Ko je svečka prijela, je bilo malo bolje, vročina je padla na 37 st., ni bila tako uboga kot včeraj, kazala je več življenja, tako da sva šli za pol ure ven, vem da to ni najbolje, ampak če pa si je tako želela, pa sem jo dobro oblekla in sva se malo igrali z žogo. Zvečer je pojedla skuto, sedaj pa že spi od sedmih dalje, brez prekinitve, tako da izgleda da gre na bolje.
No pediatrinja mi je rekla, naj čez en teden javim kako bo, predpisala mi je svečke Paracetamol, Flonidan pa že imava doma in to je to.
Jaz upam, da bo vsak dan bolje in da ne bova rabili iti nazaj, ker sem pre pis of. In vedno bolj se nagibam da bom zares menjala pediatra.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.2.2007 8:42:24   
natalia
user posted image

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.2.2007 15:31:46   
bt08
Cappy jaz bi ga 100% menjala,ne more ti rečt ob 9 pol pa čakaš pa to zunaj,otrok pa vročino,Halo!!!
Teli pediatri res ne vem kje imajo glavo.Jaz moram rečt da ima moj pikec zelo dobro pediatrinjo,na začetku ko še nisem vedla kaj in kako,sem jo poklicala,ali pap rišla kadar sem se spomnila,pa ni nikoli rekla besede,če smo prišli brez veze.

6.3.2005 prijokal moj sonček Ožbej!

100 ljudi in 100 različnih pogledov!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.2.2007 21:07:06   
spacey
Jaz sem zaradi podobnih situacij menjala pediatra in sem zdej več kot zadovoljna!

Ne vem pa, kaj še ti razmišljaš?! Saj praviš, da si glede tvoje sončice zelo občutljiva, torej? Menjaj.

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu bt08)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?