Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
S fantom se trudiva zanositi 26.3.2009 12:03:26
|
|
|
|
Neya26
|
Pozdravček vsem! Sem čisto nova tukaj! Sem malo prebirala vaše teme, vendar nisem prišla še tako daleč, da bi kje našla enak problem kot pri meni. Vem, da se veliko parov trudi zanositi tako kot midva, tako da to ni nič novega. S fantom se trudiva znositi že 2 leti, pa še vedno ni nič. Jaz sem stara 26 let on pa 32. Ginekologinja me sploh ni hotela sprejeti, ker mi kao še ne pripada pregled... in ko se ji povedala, da bi rada zanosila in prej prišla k njej na pregled, da vidimo če je vse ok, mi je rekla, da naj pridem takrat k njej, ko bom zanosila. Tako sem se odločila, da grem k privat gin. in sem pač plačala in me je takoj pregledala in rekla, da je vse ok in da bi morala zanositi brez problema. zanima me samo, če kdo ve kaj pomeni to, ko imam ovulacijo in imava s partnerejem spolne odnose me po izlivu semana zelo bolijo jajčniki oz me špika v jajčnikih običajno še drugi dan. Mensturacijo imam vedno redno, že od prvega dneva mestruacije! Sedaj pa se mi je prvič zgodilo, da sem menstruacijo dobila 7 dni prekmalu in je trajala samo 3 dni (običajno imam mnstruacijo 4-5 dni). Ena prijateljica mi je rakla, da je to lahko splav. Da sem mogoče zanosila in takoj splavila in se telo čisti in pač kraviš. Sedaj me zanima, če kdo kaj več ve o tem. Hvala za odgovore. Lep dan vsem, papa Neya
|
|
|
|
RE: S fantom se trudiva zanositi 26.3.2009 12:16:16
|
|
|
|
Rakica_80
|
Pozdravljena Neya! Kot prvo, ti priporočam zamenjavo ginekologa, nemora ona tebi povedat kr tako, pridi ko boš noseča, hallloo????? Drugo, si šla privat in videl vse OK- sej to je vredu sem vesela, ampak, spomni se, da delaš na otroku že 2 LETI in ni se še nič primilo Tudi moj G mi je leta govoril, da sem mlada in da nemorem zanosit zaradi psihe Moj problem je bil ugotovljen po dolgih 4 letih- 100%zamšeni jajcevodi!!!!!!!!!!!!! tega pa se na UZ ne vidi, svetujem ti, da čim prej greš do NEPLODNOSTNE AMBULANTE in naj ti tam povejo na čem si!!!!! Lahko tudi tvoj partner ima slab spermiogram, tega nikoli ne veš, če tega ne pogledajo pravi strokovnjaki, a ne obični ginekologi, ki sedijo za računalnikom in te sploh ne poslušajo kaj jim govoriš!!!!! No jaz ti želim vso srečo pa da čim prej zagledaš P.S: če to pa nemoremo vedeti če si splav imela ali ne, če je bil je šel......žal narava poskrbi za vse...... L.P. BEBIII
< Sporočilo je popravil BEBIII -- 26.3.2009 12:17:06 >
|
|
RE: S fantom se trudiva zanositi 26.3.2009 12:26:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Se strinjam z BEBIII. Najprej zamenjaj G in jo prosi, da naj te en mesec pogleda v času ovulacije, da vidiš če jo sploh imaš. Potem sledi HSG kjer pogledajo prehodnost jajcevodov (to te napoti nova G, na vrsto prideš najprej v bolnišnici Trbovlje - enostavno pokličeš par dni prej in potem si na vrsti v prvi polovici ciklusa). Potem pa lahko sledi laparoskopija.
|
|
|
|
RE: S fantom se trudiva zanositi 26.3.2009 13:30:53
|
|
|
|
Hana76
|
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana suzi Se strinjam z BEBIII. Najprej zamenjaj G in jo prosi, da naj te en mesec pogleda v času ovulacije, da vidiš če jo sploh imaš. Potem sledi HSG kjer pogledajo prehodnost jajcevodov (to te napoti nova G, na vrsto prideš najprej v bolnišnici Trbovlje - enostavno pokličeš par dni prej in potem si na vrsti v prvi polovici ciklusa). Potem pa lahko sledi laparoskopija. Suzi, kaj to pomeni, da si takoj na vrsti? Ker jaz sem se naročila že februarja v MB, pa sem šele junija na vrsti. Misliš, da lahko jaz tudi pokličem tja, pa bom tako hitro?
|
|
|
|
RE: S fantom se trudiva zanositi 26.3.2009 13:33:15
|
|
|
|
divans1
|
Da. Jst sm bla tud na hsgju v Trbovljah in si res v roku 1 meseca na vrsti. Preverjeno!!!
|
|
|
|
RE: S fantom se trudiva zanositi 26.3.2009 13:37:05
|
|
|
|
Hana76
|
Veste kaj, jaz bom pa nemudoma zdaj tja poklicala, pa da vidimo...
|
|
|
|
RE: S fantom se trudiva zanositi 26.3.2009 15:40:17
|
|
|
|
tinncyka
|
iz kod pa si ... če si blizu mene ti lahko priporočim G pa te takoj sprejme če ga potrebuješ!!! sam odvisno iz kod si!!
|
|
|
|
RE: S fantom se trudiva zanositi 26.3.2009 16:52:43
|
|
|
|
Neya26
|
Hvala za odgovore in nasvete. se bom kr počasi odpravila na neplodnostno ambulanto. za G v Trbovljah sem pa tudi že slišala ja da je ful uredu. Hvala še 1x. tudi jaz želim vsem, da bojo čimprej zanosile!
|
|
|
|
RE: S fantom se trudiva zanositi 26.3.2009 18:39:22
|
|
|
|
sajka
|
Neja!Kot bi brala svojo zgodbo...Najprej sem zamenjala ginekologinjo!Po dveh letih brez zascite(nisva se nic prevec trudila ker je fant veckrat sluzbeno od doma)niti nisem nic racunala sem rekla ko bo pa bo.In se je prijelo,ampak je zal plod odmrl v 8 tednu nosecnosti.bila sem na kontroli in na UZ mi je gin.odkrila pregrado!Prej pa nic!! plod je odmrl ker je pregrada ovirala dotok krvi in kisika(to je njena razlaga).Zdaj me caka HSG.Da mi odstranijo pregrado. Tako da ti priporocam da najdes dobro ginekologinjo in se postavis zase da ti pomaga. Pa srecno!Javi se kaj
|
|
|
|
RE: S fantom se trudiva zanositi 27.3.2009 18:23:17
|
|
|
|
maja2
|
Punce, na HSG v Trbovlje se ni treba nič naročiti, niti predhodno klicati. Prideš tja okrog 8h zjutraj z napotnico, na tešče, potem sledi ginekološki pregled, sprejem v bolnico. Okrog 10 greš na HSG, v bolnici ostaneš do cca 17h. V roku 2 dni dobiš izvide po pošti. Preverjeno! Bila sem 20.3. lp
|
|
|
|
RE: S fantom se trudiva zanositi 27.3.2009 18:53:10
|
|
|
|
čebelca2
|
neja 26 - če je bil ss lahko še vedno ugotoviš s testom nosečnosti (ta zazna hormon še kar nekaj časa po ss), je pa krvavitev bistveno močnejša kot drugače (oziroma vsaj pri meni je bila), je pa različno - nekaterim se kar vlije kri (velika količina), nekatere dalj časa krvavijo - jst sem dolgo (10dni) in veliko. sem pa imela pregrado, zaradi katere že tud 2ss in sem se v bolnici pogovarjala z eno punco k sva ble obe na HSC in je rekla da ni mogla zanosit (da so ji tko odkril, da ima pregrado). lahko so pa tud drugi razlogi, kot je napisala ena predhodnjica, zamašeni jajcevodi... zato imamo zdravnike da se s tem ukvarjajo, ne pa da te tko nazaj zabije (verjetno bi ti že zanosila če bi blo po tvoje in bi rajš naokol hodila z dojenčkom in vozičkom po parkih ne pa po bolnicah!!!)
|
|
|
|
RE: S fantom se trudiva zanositi 31.3.2009 16:29:08
|
|
|
|
puma23
|
LEPO POZDRAVLJENE! Sem nova članica na tem forumu, čeprav ga prebiram že več kot 3 leta. Imam težavo, kot večina med vami na forumu. S partnerjem si srčno rada želiva otroka, poskušava že dobro leto, a nama ne uspe . Iz dneva v dan se situacija slabša, saj ne veva kdo je vzrok, jaz ali on. Bila sem že pri ginekologinji, ki mi je le dejala, da imam ukrivljeno maternico, a da to ni vzrok. Naj počakama še do jeseni, nato pa bomo začeli s priskavami. Ampak jaz ne želim čakati tako dolgo, saj vidim, da se lahko postopek vleče še leta. PROSIM VAS, pomagajte mi. SVETUJTE MI. Vse želim preiskusiti, le da mi uspe. Kakšna pa je verjetnost zanositve po jemanju tablet Klomifen? V kolikih primerih zadostujejo le te tablete za povečanje ovulacije? Prosim za odgovore.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?