Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: SKRAJŠAN DELAVNIK - VIŠINA PORODNIŠKE 23.8.2009 23:07:28
|
|
|
|
zmajaz
|
Prispevki do polne plače so res plačani s strani države, vendar pa se ti v primeru, da greš potem spet na porodniško, za višino porodniškega nadomestila upošteva samo tista tvoja plača za 6 ur (ali 4), ki jo prejemaš od delodajalca - na to me je opozorila svetovalka na CSD, ko mi razlagala to pravico do skrajšanega delovnega časa. Torej če delaš 1 leto (1 leto zato, ker se za porodniško vzame povprečje dohodka v zadnjih 12 mesecih pred vložitvijo vloge) po 6 ur in greš potem na porodniško, boš potem prejemala porodniško nadomestilo v višini, kot je znašala tvoja plača za 6 ur.
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 23.8.2009 23:09:11 >
|
|
|
|
RE: SKRAJŠAN DELAVNIK - VIŠINA PORODNIŠKE 17.9.2009 13:52:20
|
|
|
|
vmg
|
Meni pa je bilo na CSD rečeno, da se za razliko do polnega delovnega časa vzame minimalna plača, saj ti od tega CSD plačuje prispevke. Se pravi da dobiš porodniško za 6 ur + 2 uri minimalne plače. Svetujem ti, da se osebno posvetuješ na vašem CSD. Lp, vmg
|
|
|
|
RE: SKRAJŠAN DELAVNIK - VIŠINA PORODNIŠKE 17.9.2009 17:55:25
|
|
|
|
sazi
|
IZVIRNO SPOROČILO: vmg Meni pa je bilo na CSD rečeno, da se za razliko do polnega delovnega časa vzame minimalna plača, saj ti od tega CSD plačuje prispevke. Se pravi da dobiš porodniško za 6 ur + 2 uri minimalne plače. Svetujem ti, da se osebno posvetuješ na vašem CSD. Lp, vmg Tole drži. Za manjkajoče ure, za katere ti država plačuje prispevke, se ti šteje minimalna plača - gtorej 6 ur tvoje plače in 2 uri minimalne - toliko je potem tvoja porodniška - moraš pa gledat bruto zneske in dobiš potem bruto porodniško.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?