Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Rizota s smetano in zelenjavo? 31.8.2006 23:44:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Ze dva tedna mi ne da miru rozpta s smetano Zadnjic smo jedli zunaj (sestrin rd) in sem jedla rizoto z zelenjavo (brokoli, cvetaca, korenje, grah, koruza, storcji fizol), ki je bila narejena s sladko smetano. A ima katera recept za kaj podobnega? Skratka, da ne das v rizoto paradiznikove mezge, temvec smetano. Kar se zelenjave tice, pa cvetace ravno ne bi dajala, bucke se pridejo v postev in paprika Hvala! Ribica
|
|
|
|
RE: Rizota s smetano in zelenjavo? 31.8.2006 23:53:15
|
|
|
|
Marogica
|
Rižota s smetano? Tega pa ne poznam. JAz delam rižoto na italijanski način, kar pomeni, da se riž "zaliva" z vodo, belim vinom in zgosti s parmezanom. Noter pa lahko dodaš, kaj ti srce poželi: zelenjavo ali jurčke ali pa enostavno nič. Meni je pri rižoti pomemben parmezan. Še to- kupiti moraš riž, ki je, ko se skuha, pocast.
|
|
|
|
RE: Rizota s smetano in zelenjavo? 1.9.2006 5:47:30
|
|
|
|
DORI
|
Po moje jo narediš takole: prepražiš malo čebule in potem na koščke narezano zelenjavo. Riž skuhaš in pokuhaš vodo, zmešaš z zelenjavo, potem pa dodaš še maslo in sladko smetano, da se malo kuha. Posuj še s parmezanom in po moje je to, to. Dober tek.
_____________________________
Čas ne čaka nikogar. Uživaj vsak trenutek, ki ti ostane, kajti ta ima vrednost
|
|
|
|
RE: Rizota s smetano in zelenjavo? 1.9.2006 6:41:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz bi zelenjavo do mehkega prepražila, začinila, na koncu pa dolila smetano. Posebej bi skuhala riž in potem to skupaj zmešala. To je gotovo dobro.
|
|
|
|
RE: Rizota s smetano in zelenjavo? 1.9.2006 7:47:53
|
|
|
|
srki
|
To mora bit pa dobro. Evo, sem že lačna. Pa vsi recepti, ki ste jih napisali, se mi zdijo OK.
|
|
|
|
RE: Rizota s smetano in zelenjavo? 1.9.2006 9:11:36
|
|
|
|
tt79
|
Js jo delam takole, na jedilniku je 1x na 14 dni, je fajna, ker mi ful prečisti telo, simpl za nardit, je pa kombinacija mezge in smetane.... Na olju prepražim čebulo, na kolobarčke narezan korenček, cvetačo, zeleno in rdečo papriko+zelenjavo po želji. (pražim 5-10 minut) Nato vse zalijem z tamalo paradižnikovo mezgo in 5 minut prekuhavan. Nato notr stresen divji riž od uncle beana (po moje bo dobr tut navadn, sam še nisem probala) in še to mal kuham. Ves čas dodajam jušno osnovo oz. vodo z vegeto. Tik preden je že skoraj kugano v riž stresem še majhno pločevinko koruze in ugasnem plin. Ko ne vre več v rižoto vmešam 2 veliki žlici kisle smetane Men je za prste polizat , sicer pa lahko delaš in dodajaš po svoje. Js zelenjavo zlo mal pražim, ker mi je bolj všeč, če je še napol surova. Posebej lahko prepražiš na koščke narezanega purana, pa ga vmešaš v rižoto. Tut dobr. Veliko užitka pri kuhi, pa javi mi, če ti bo uspelo!
|
|
|
|
RE: Rizota s smetano in zelenjavo? 12.9.2006 19:24:20
|
|
|
|
firasto
|
pred leti, ko sva bila v Indiji sem si tam zapisal nek einfoh recept in ga malo prilagodil našim možnostim: Narediš normalen dušen riž, pri nas je običaj na praženi čebuli in raje imamo vsaj parboiled riž kot pa belega, je manj lepljiv. Nato pa DUŠENO ZELENJAVO S CURRYEM: Na majčkeno maščobe ( lahko tudi olivno olje, po želji) prepražiš zelenjavo- najpej čebula, nato čvrsta zelenjava- korenček, cvetača, 1 krompir, kasneje mehkejša, da se ne razkuha in še vedno obdrži obliko. Experimentiraj, katera zelenjava ti je všeč. Po kakih 15 min do 20 min dušenja dodaš rdečo papriko in curry v prahu ter morda žlico moke, če želiš. Premešaš in zaliješ z šalco mleka pa še malo povreš. Pač paziš, da ne pražiš predolgo, da še kaj vitaminov ostane v zelenjavi, je boljše, da je še malo čvrsta. pol pa daš na krožnik malo dušenega riža in malo te zelenjave in si po želji med seboj mešaš. Voila
_____________________________
"Kako naj odpustim?" "Če ne bi obsojal, ti ne bi bilo potrebno odpuščati!"
|
|
|
|
RE: Rizota s smetano in zelenjavo? 16.9.2006 12:10:35
|
|
|
|
muki
|
Na čebui prepražiš zelenjavo, dodaš česen in prepražiš samo toliko da česen zadiši nato zaliješ z belim vinom, pokuhaš in dodaš sladko smetano da zgostiš. Začiniš (sol, muškatni orešček, lahko tudi timijan ali origano, ali bazilika... Potem dodaš kuhan riža, njoke ali rezance.... Tako pripravlja to stvar moj brat ki je kuhar v piceriji
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako pripraviti popolno pokovko?Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?