|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rižota
15.4.2010 14:28:16   
Barbara_L
Eno vprašanje glede rižote-zakaj se riž vedno prime na dno? Naredi se ena taka tanka skorjica, ki sicer ne moti okusa, moti pa mene, ker ne vem, zakaj se pojavi. Kuham na indukcijski plošči, na jakosti 5-6.
Vnaprej hvala za nasvete...

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rižota
15.4.2010 14:37:22   
x_srečka_x
Riž vedno kuham v teflonski posodi, drugače se mi vedno prime. Nimam pa indukcije ampak je tudi elektičen štedilnik.

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Rižota
15.4.2010 15:02:28   
špelin@
Večinoma rižoto kuham v klasični rostfrei posodi - prime se mi ne, ker jo vmes večkrat pomešam.

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
15.4.2010 16:34:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Rižota
15.4.2010 16:39:26   
baguSka

IZVIRNO SPOROČILO: x_srečka_x

Riž vedno kuham v teflonski posodi.



Enako.

_____________________________

Poslušaj svoje srce in življenje bo poslušalo tebe.

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Rižota
15.4.2010 16:47:21   
mini86
js tud v teflonasti delam..mam indukcijo na 8 dokler vse tenstam in pol k že zalijem dam na 4 ali 5..
ne vem gdo mi je že reku da se rižote kao ne sme mešat..user posted image itak je isto a jo mešaš al ne sam ne vem zakaj mam to u glaviuser posted image


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Rižota
15.4.2010 16:47:29   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Večinoma rižoto kuham v klasični rostfrei posodi - prime se mi ne, ker jo vmes večkrat pomešam.



Enako.

Kuham na indukciji in ne vem kako ti uspe kuhat na 5-6, ker meni pri tej moči kipi oz zalije šporhetuser posted image . A kuhaš brez pokrovke?

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Rižota
15.4.2010 17:51:59   
Katy78
Jaz jo vedno kuham v teflonski posodi na indukciji, ampak ko zavre, jo kuham na 2-3, ker če je na večji jakosti, preveč vre. Jo pa vmes tudi premešam, tako da se mi nikoli ne prime, moja mami je pa tudi ena tistih, ki pravijo, da se rižote ne sme mešat. Se mi pa med njeno in mojo ne zdi neke bistvene razlike.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 15.4.2010 17:52:22 >

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Rižota
15.4.2010 18:12:57   
baguSka
tud jst vcasih premesam, vcasih pa ne... in je na koncu cist isto. je pa res da obvezno kuham v teflonu.

_____________________________

Poslušaj svoje srce in življenje bo poslušalo tebe.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Rižota
15.4.2010 18:34:22   
constanca


Midva tudi kuhava na idukciji, navadno v tefonu in ko zavre na 2 ali 3. Tekocino imava vedno vroco poleg, dodajava sproti, ko se pokuha. Zalijes, premesas, pustis, da se spet pokuha. Tik pred koncem se malo sira zamesava in to je to. Pa ni nikoli pocasta in se seveda tudi ne prime dna posode.






(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Rižota
15.4.2010 21:27:11   
naja17
Riž delam v navadni posodi, nikoli se ne prime. Delam na indukciji 5-6, ko zavre zmanjšam na 1-2 pokrijem in dušim, na koncu premešam. Vedno ok user posted image .

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Rižota
15.4.2010 21:39:44   
luan
Jaz pa v glavnem skor vse rižote dokonca spečem v pečici.Nam je bolje takouser posted image .

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Rižota
16.4.2010 11:34:12   
mini86
IZVIRNO SPOROČILO: luan

Jaz pa v glavnem skor vse rižote dokonca spečem v pečici.Nam je bolje takouser posted image .


kako pa to nardiš..pa kok časa še pečeš v pečici


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu luan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Rižota
16.4.2010 14:17:08   
Barbara_L
O, super, hvala za nasvete! Če malo povzamem, so zlata pravila:
- kuhanje v teflonski posodi
- mešanje (tudi jaz sem nekje brala, da se kao ne sme mešat, pa ne vem v čem je fora)
- ko začne vreti, jakost indukcije na 1-2 (v glavnem na manj, kot sem imela jaz).

Tole z dokončanjem v pečici bi pa tudi mene zanimalo!

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Rižota
16.4.2010 17:54:30   
gigi1
Veliki kuharji pravijo, da je fama o nemešanju rižote zmotna.

Kot sem pred časom slišala se je sploh ne meša, le s kuhovnico občasno malo premakne. Kuhovnico se malo zvrha zapiči in premakne za nekaj milimetrov, da ugotoviš, če se je zapekla user posted image

Jaz jo kuham v teflonskem woku na najmanjšem ognju (plin). Jo le občasno premešam in je super.

Za finiš jo tudi občasno preložim (preden je skuhana) v glinen pekač. V pečici se dodatno izsuši. Nam je všeč bolj suha in rahlo zapečena.

Še dodaten namig user posted image  uporabljajte riž Arborio. Sem v knjigi Saše Veronika prebrala, da je najboljši in to res drži. No...razen, če imate zadržke glede belega riža.

_____________________________

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Rižota
16.4.2010 23:25:47   
Jessy
Jaz rižoto vedno mešam. To, da se je ne meša, izhaja iz časov naše mladosti, ko se je dobila ena sama vrsta riža in če si tistega mešal, si na koncu jedel vse kaj drugega kot rižoto. Danes imaš toliko različnih vrst riža in če izbereš pravega, ki je za rižote, si lahko privoščiš tudi mešanje.

Se strinjam, da je vrsta Arborio najboljša za rižoto.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Rižota
20.4.2010 10:05:16   
sanelaa
JAZ jo tudi delam v pečici.

najprej na štedilniku, spražim meso in zelenjavo, dodam riž, začinim, zalijem z vodo, počakam da zavre, potem pa pokrijem in dam v pečico, na 200 stopinj za cca. 20 minut.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Rižota
20.4.2010 10:07:28   
mini86
IZVIRNO SPOROČILO: sanelaa

JAZ jo tudi delam v pečici.

najprej na štedilniku, spražim meso in zelenjavo, dodam riž, začinim, zalijem z vodo, počakam da zavre, potem pa pokrijem in dam v pečico, na 200 stopinj za cca. 20 minut.


a pa pride suha al ne..sj to prej zliješ v pekač aneuser posted image


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Rižota
20.4.2010 10:10:54   
sanelaa
ne, jaz kar posodo (tefalovo) pokrijem in prestavim v pečico.

Ne pride suha ker jo dam v pečico za cca. 15-20 minut, riž je itak v tem času že skuhan oz. zdušen, meso in zelenjava pa tudi. Jaz običajno rižoto delam kar s puranjim ali piščančjim mesom.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Rižota
20.4.2010 14:49:28   
BUŠICA
IZVIRNO SPOROČILO: Barbara_L

Eno vprašanje glede rižote-zakaj se riž vedno prime na dno?
LP



ali imaš premalo tekočine, ali kuhaš na premočnem ognju. 5-6 na indukciji je zame premočno. jaz kuham rižoto na 2-3. pa mešam je tud ne, samo na začetku, ko dodam riž, da se lepo porazdeli, potem samo potresem posodo.

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Rižota
20.4.2010 14:58:38   
BUŠICA
še moj recept za rižoto v pečici:
najprej pečem piščanca v kosih v pečici (do 3/4).
posebej v posodi prepražim čebulo, zelenjavo po želji (korenček, rdečo papriko, krompir na kocke...), dodam riž, malo paradižnikove mezge, začimbe..in zalijem z jušno osnovo ali kar vodo..malo dušim.
ko je piščanec skoraj pečen, dodam rižoto oz. zlijem okrog piščanca in spečem do konca.
trik je le v zadostni oz. pravšnji količini tekočine (da ni presuho ali preveč tekoče).


(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Rižota
20.4.2010 15:08:40   
mini86
IZVIRNO SPOROČILO: BUŠICA

še moj recept za rižoto v pečici:
najprej pečem piščanca v kosih v pečici (do 3/4).
posebej v posodi prepražim čebulo, zelenjavo po želji (korenček, rdečo papriko, krompir na kocke...), dodam riž, malo paradižnikove mezge, začimbe..in zalijem z jušno osnovo ali kar vodo..malo dušim.
ko je piščanec skoraj pečen, dodam rižoto oz. zlijem okrog piščanca in spečem do konca.
trik je le v zadostni oz. pravšnji količini tekočine (da ni presuho ali preveč tekoče).





krompir pa riž-to morm pa res probat


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Rižota
23.4.2010 13:54:56   
Barbara_L
Preizkusila zgoraj omenjene ideje in nasvete. Očitno sem prenahitro zalila riž in ga tenstala na previsoki temperaturi. Danes je ratalo v piko, posoda pa je tudi že v pomivalcu, brez črne skorjice :).

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Rižota
7.7.2010 1:29:46   
dejann
punce vam js povem na hitro 3x tok vode kot riža ko jo kuhamo +mezga pelati itd

lahko jo kuhamo kjerkoli že je najbol nujno da jo premešamo vsake tolko in se zihr ne prime kakršne koli že posode itd

na koncu ko je že skoraj kuhana malo zmanšamo plin ali jo moramo večkrat premešati će želimo na hitro kuhano ampak je bolje

za malenkost zmanšat plin :D na koncu ko navrh plava še malo vode jo zadnič premešamo in skoraj nujno pokrijemo za 1min

nato ponovno premešamo in rižota je pripravljena za pohrustat :čas kuhanja max 10 min pa že to je veliko odvisno od riža ali

če želimo aldente ......



moj največkratni recept veganske rižote ;)



>prepražimo za eno osebo 2 čebule dodamo korenje zelo malo paprike +česn naredi aromo pražimo dodamo riž še malo pržimo da riž porumeni zalijemo z vodo in dodamo po okusu :grah ,pelate,razne mezge ,paradižnik ne veliko,por,cvetačo,malo bučk itd paprike +zćimbe za zelenjavno rižoto,malo popra,sol,vegeto,papriko in čili v prahu in na koncu ko je skoraj kuhana dodamo malo peteršilja v prahu ali domačega priporočam itd zame ni rižote brez ščepca ŽAFRANIKE
DOBRTEK =)

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Rižota
15.7.2010 2:46:16   
dejann
user posted image

(odgovor članu dejann)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
RECEPTI: Tri jesenske enolončnice
Na jesenske hladnejše dni in sezono virusov se lahko pripravite tudi s toplimi in prehransko bogatimi jesenskimi enolonč...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?