Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Rižota iz morskih sadežev 29.10.2007 10:35:44
|
|
|
|
pipi
|
Jaz prepražim čebulo, zalijem z belim vinom, vržem sadeže noter, zalijem s pasiranim paradižnikom, solim, popram, dodam še malo origana in bazilike.
|
|
|
|
RE: Rižota iz morskih sadežev 29.10.2007 10:37:56
|
|
|
|
cmokec
|
Podobno, s tem, da dodam korenjček, paradižnika pa ne dam veliko, da rižota ni rdeča, ampak bolj bela. Na koncu dam malo masla, pa peteršilj.
|
|
RE: Rižota iz morskih sadežev 29.10.2007 10:42:15
|
|
|
|
tajtaja
|
OK., hvala, se mi že sline cedijo!
|
|
RE: Rižota iz morskih sadežev 29.10.2007 10:42:37
|
|
|
|
blue sky
|
Jaz na olivnem olju prepražim sesekljan česen in peteršilj, dodam morske sadeže, solim, dodam še riž in podušim. Čisto enostavno.
|
|
|
|
RE: Rižota iz morskih sadežev 29.10.2007 13:24:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Rižota z morskimi sadeži Na malo masla prepražimo čebulo in riž in počasi dolivamo domačo govejo juho. Kuhamo toliko časa, da je riž še vedno čvrst. Posebej pripravimo morske sadeže. Če so zamrznjeni, jih položimo na žlico olja in pustimo toliko časa, da spustijo vodo. Nato jih odstranimo ter odlijemo tekočino, v ponev damo sveže olje. Dodamo malo česna in čebule ter pražimo približno 15 minut. Zalijemo s pol kozarca vina ter pražimo še približno 15 minut. Počasi zmešamo riž in morske sadeže, če je zmes presuha, dodamo malo juhe, solimo, popramo in na koncu potresemo sesekljan peteršilj ter nariban sir.
|
|
|
|
RE: Rižota iz morskih sadežev 29.10.2007 17:02:36
|
|
|
|
tajtaja
|
Evo, jaz sem naredila takole. Na olivnem sem prepr. eno drobno nasekljano čebulo, dodala strt česen, da zadiši, dodala paradižnik in morske sadeže, malo podušila, bazilika, timijan, sol zalila z belim vinom in juho. Nato sem dodala riz in še malo podušila. Bilo je ODLIČNO1
|
|
RE: Rižota iz morskih sadežev 30.10.2007 7:42:45
|
|
|
|
marvica
|
katere morske sadeže pa uporabljate za rižote, kateri so najboljši predvsem med zamrznenimi. Pri nekaterih imam občutek, da so brez okusa in vonja.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?