|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Refluks
30.1.2009 11:39:49   
Hope2
Na hitro, da me spet ven ne vržeuser posted image

Pri 1 mesecu sta patronažna in pediatrinja potrdili refluks pri malčku. P je rekla, da ob poslabšanju naj pridemo nazaj, ampak nažalost ni zdravila za refluks. Takrat smo dobili tudi vsa navodila kako ravnati s takimi malčki. Teh navodil se držimo, ampak se je v zadnjem tednu stvar poslabšala. Prej je polival in bruhal mleko oz sesirjeno mleko, zdaj pa samo vodo in to ogromne količine, tak da je ves moker, tudi po hrbtu. Vmes je kdaj pa kdaj kak sirček mleka, kdaj pa čisto čista. Smrdi po kislem, tak da domnevam da je kislina. Takrat se malček tudi davi in med požiranjem  (ker vedno ne udari vse ven) hlasta za zrakom. Sledi pa neukrotljiv jok, niti duda nič ga ne potolaži. user posted image . Čaja ali vode ne pije že vsaj 2 tedna. Davljenja in jokanja prej ni bilo. Težo je prej pridobival normalno, zdaj ko se je poslabšalo, pa nimamo tehtnice.

Danes kličem P, pa je ni in lahko šele v ponedeljek prideva ( da ga stehtajo), vendar mi je med.sestra spet rekla, da zdravila ni in so samo navodila. Jaz pa berem tu na RR, da malčke pošiljajo na gastro in nekaterim tudi dajo zdravila.

Kaj mi je zdaj narediti ob temu? Naj pač čakamo da mine zadeva, ali naj zahtevam gastro? Jaz ne vem kdaj je huda oblika refluksa, da smo upravičeni do nadaljnih pregledov. Glede na to, da se davi in da bom skoraj cel februar sama z malčkom me malo skrbi, kaj bo če se stanje poslabšauser posted image . Je to normlano kaj se dogaja ali ne?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Refluks
30.1.2009 14:14:46   
onur
Pojdi na temo dojenček, starši čvekamo, mali kričači novemberk 2008, tam je andromeda, katere sinček imat tudi refluks, pa jo kaj vprašaj.

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.1.2009 20:34:54   
ČebelicaMaja
naša ta mlajša ima kisli refluks- to kar ti opisuješ, so tipični znaki- zdravila za refluks res ni- pač antirefluksni ukrepi- je pa za kislino- običajno dobijo Ranital, močnejši je Controloc, ampak ima stranske učinke, tako da , če res ni nujno ga ne dajo- mi smo npr. sedaj raje izbrali GH. Za refluks je pa potreben čas, da mišica zapiralka ojača, če se stanje po enem letu starosti ne ojača, presodijo, ali bo potrebna operacija, ampak največkrat se zadeva z GH popravi (na googlu je o tem kar nekaj zadetkov)

Prav je, da se gresta stehtat- mi smo k sreči prišli k P pri 2 mesecih na našo željo, da bi jo cepili proti Rota virusu, ker je ta velika v vrtcu, pa so jo še prej stehtali in smo zaprepadeno ugotovili, da se ne redi dovolj- le 200g v enem mesecu, potem je pa še na tehtnici polila, da je bila vsa pobruhana s sirotko... je P samo napisala napotnico- pa če hočeš takojšen sprejem, mora gor pisat NUJNO-to kar P povej, ker naša je super, ampak tega ni vedela- nas so potem naročili šele čez dobre 3 tedne, pa se je vmes ful poslabšalo in sem klicala k naši P, pa je čist znorela, da je ona hotela takojšen sprejem, da kaj se bo otrok matral in da kaj se grejo na PeK- je napisala Nujno in štempiljko gor udarila in to je bilo to- naslednji dan so naju obdržali v P in naredili ph metrijo in še tisoč drugih zadev.

Tako da ja, če je tako hudo, kot opisuješ, zahtevaj pregled na Pek- posledice so namreč kar velike, lahko pride dokroničnih obolenj, če ima kisli refluks. Več lahko na ZS.

< Sporočilo je popravil ČebelicaMaja -- 30.1.2009 20:37:46 >

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.1.2009 20:41:23   
Andromeda
Andromeda je sama prišla user posted image

Glede na vse simptome, si upam trditi, da ima tvoj sinček kar hud refluks, zato vztrajaj naj ti da napotnico za pediatrično kliniko - gastro oddelek, kjer mu bodo opravili določene preiskave - ponavadi se začne s ph-metrijo, to je 24-urno merjenje želodčne kisline in sama preiskava ni noben bav-bav.

Mi smo pristali na gastro oddelku urgentno, ker je imel moj fantek težave z dihanjem, zaradi močnega refluksa je imel dihalne premore, najprej v spanju (nam je tulil alarm na angelcaru), ko pa je 1x ponoči po podrtem kupčku v budnem stanju po 10 sekund dihal, pa za kakih 10 sekund nehal in je trajalo to ene 5 minut, smo leteli v bolnico. Nam so naredili zaradi dihalnih premorov snemanje CMCRF, kjer se je videlo, da se vse to dogaja zaradi refluksa. Ker se je tam precej hudo jokal, so mu 3. dan dali še zdravilo controloc - za zbijanje želodčne kisline.

Glede refluksa žal res ni zdravila, so samo zdravila, ki nevtralizirajo želodčno kislino, ker naš je imel kar hude probleme zaradi tega.

Tako, da vztrajaj, da naj ti da napotnico za gastro, meni je naša P rekla, da se gre na nadaljne preiskave le, če ne napreduje na teži, pa smo potem zaradi ostalih težav tam pristali urgentno.

Če te še kaj zanima, mi lahko pišeš na ZS. Vsekakor pa veliko potrpljenja in ljubezni, pa ne silit user posted image za jest, naj poje, kolikor lahko, ker siljenje zadevo le še poslabša. Naj bi se pa refluks uredil nekje med 6-8 mesecem, ko prične otrok jesti GH in sam sedi, takrat naj bi težave izzvenele.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.2.2009 8:44:29   
Hope2
Hvala vama za odgovore, zdaj vsaj vem pri čem smo in kaj vprašat oz povedat P

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 1.2.2009 8:53:12 >

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.2.2009 23:33:18   
katy82
Hope vem kako ti je v bistvu se ti oglašam samo zato da te potolažim da refluks mine-pri nas je okoli 6.meseca ampak smo od 4. že uvajali GH.Najprej sem imela mleko z AR formulo nato pa počasi mleko 2 in rižek za zagostit zraven,okoli 5. meseca lahko malo prej pa počasi mlečne kašice in nato sadje in zelenjavo.

Moje nisem dojila ampak sem si mleko izčrpavala in je grozno polivala in po vsakem takem polivanju je sledil grozen jok,imeli smo tudi grozne krče in po pravic povedan nisem več vedla kje mi glava stoji.Ko mi je bilo tkole grozn sem se dostikrat zjokala-pomaga ker mal ventilčke spucaš in si pripravljen na nove borbe.Zaradi tega sem tudi prenehala črpat ker je lahko samo am obdržala v sebi,moje mleko je šlo v loku ven kljub temu da je bila pokonci.Po temu dogodku sem pa tudi skoraj čez noč izgubila mleko in mi ga ni ratalo nazaj dobit.

Začelo se je vse s tem polivanjem od mislim da enega tedna starosti pa do skor 3 mesecev ko mi je po hranjenju zjutraj bruhnila v loku vznak in je pljusknilo na tla,to naju je zbudilo,ker je bilo vse ok sem jo obrnila nazaj na bok in čez 20 minut zaslišala grgranje,punčka me je gledala odsotno in postala modra okoli oči in nohtov ter mi obrnla oči v naročju ko sem jo dvigovala,ko sem jo obrnila na trebuh se ji je pocedilo iz ust in je takoj zadihala ter bila ok.Še zdej mi gre na jok da samo pomislim kaj bi lahko bilo.Takoj smo šli v NM v bolnico in nato naprej na P kjer so ji snemali CMCRF in mi zjutraj povedali da imam veliko srečo ker sem imela vzglavje dvignjeno ker bi bilo drugače usodno-srce mi je zmrznilo ko sem to slišala.Dobili smo tudi ranital ki ga je jemala do 6.meseca ko so nam rekli da je refluks izginil.Ampak ukrepe naj bi vseeno izvajali do 9. meseca.

Prva stvar ki sva jo naredila je bila da sva kupila AC ki nama je parkrat piskal,nazadnje pri 7.mesecu ampak je zdej ok in upam da se je to nehalo in smo zaključili s tem obdobjem ker je bilo grozno.

Sama sem mislila da ne bomo pregural ampak je nekako šlo saj itak nimaš izbire,mi je pa pomagalo da sem imela ta forum kjer sem našla veliko koristnih nasvetov in dostikrat pojamrala in so se vedno našle punce ki so mi dvignile glavo in mi dale zagon in moč za naprej.Tko da upam da sem tud jst pomagala kateri in vsem želim da hitro prebrodite ta refluks,da bo kmalu samo spomin in se boste veselile prvih nasmehov pa sedenja pa tudi prvih korakov in seveda prve trme s katero se ravnokar soočamo miuser posted image

Srečno mamice in očiji in mali srčki

10.5. smo končno dočakali našo prelepo mačkico Laro
12.5. pa sem postala teta malemu lumpu Anžetu
Le kaj nam bo prinesel 16. december

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.2.2009 23:40:49   
Andromeda
katy82 - mene pa zanima, če se je pri vas potem, ko ste prešli na AR in dajali ranital zadeva ful izboljšlala, ali kako? Ker pri nas imamo kljub vsem ukrepom še vedno kak dan (zdaj so bili kar 3 zapored), da ga spet bolj kislina "matra".

(odgovor članu katy82)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.2.2009 23:48:53   
katy82
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

katy82 - mene pa zanima, če se je pri vas potem, ko ste prešli na AR in dajali ranital zadeva ful izboljšlala, ali kako? Ker pri nas imamo kljub vsem ukrepom še vedno kak dan (zdaj so bili kar 3 zapored), da ga spet bolj kislina "matra".

Pri nas moram rečt da je bilo izboljšanje ko sva začela namesto novalaca dajat aptamil ar,ki je res gost,ranital pa smo imeli 2 x dnevno 15 mg in je bilo po 3 dneh vidno izboljšanje.
Ko je bila stara 3-4 mesece je bilo najhuje saj ni zdržala v nobemem položaju razen da je firbčno gledala naokrog,je bilo lažje ko sem jo lahko začela malo posedat.
Našo je kdaj pa kdaj kak dan matrala kislina ponavadi ko nismo bili pozorni na to da ne sme čist ležat,sej veš kako je z starimi starši ki nočejo pravil upoštevat in je bilo malo hudo,mogoče imate premali odmerek,kolkokrat ga pa dobi?

10.5. smo končno dočakali našo prelepo mačkico Laro
12.5. pa sem postala teta malemu lumpu Anžetu
Le kaj nam bo prinesel 16. december

Neposredna povezava do sporočila: 8
2.2.2009 0:43:25   
ČebelicaMaja

andromeda- jaz lahko za nas povem, da ni magičnega izboljšanja- je pa bolje in vsaj malo boljše pridobiva na teži. Baje je za refluks značilno nihanje- ko že misliš, da si ven, te spet udari- in pri nas je prav tako- recimo en teden je krasen- sedaj od petka imamo pa tudi mi ful slabe dneve- v petek je jokala in polivala naenkrat- seveda se ji je zaletelo in je za trenutek nehala dihat- sem bila tudi jaz čist prečt...tko da se je Angel Care pri nas povrnil 500%...
Odmerek Ranitala delajo pa na težo- vi imate verjetno 10g praške, mi smo ta mesec dobili 15g in nam je izresno rekla, da gre po teži, za jakost pa dajo potem druga zdravila...

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

Neposredna povezava do sporočila: 9
2.2.2009 0:45:14   
ČebelicaMaja
aja, pa naša čebelca Aptamila AR sploh ni prenesla, medtem ko Novalac AR dobro prenaša. kupujemo ga v Avstriji, tam imajo tudi nadaljevalno mleko -torej Novalac S2 (pri nas je AR, tam je S)

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.2.2009 10:52:23   
Andromeda
Hvala vam z odgovore. Mi nimamo ranitala, ampak so nam dali controloc in sicer 3 ml na dan. Problem je, da ga večkrat ven pljune, tako, da mu moram potem dat še kak ml, da dobi vsaj približno 3 ml. Kako pa ste jih ve vozile v vozičkih - naš ima ravno dno, pa je še premajhen in še nedonošen (rpjen s 33 tedni), tako, da ga še ne smem imet v bolj dvignjenem položaju.
Drugače smo pa tudi mi na Novalacu AR, v bolnici je 2 dni dobival aptamil AR, pa je po njem kakal na 2 uri podnevi in ponoči in močno prdel, da ga je prav zvijalo. Se pa tudi meni zdi aptamil gostejši, samo kaj, ko ga naš ne prenaša dobro.
V soboto bo dopolnil 4 mesece in razmišljam, da bi tudi mi pričeli z GH, čeprav je nedonošen in bi naj zato kasneje začeli GH uvajat.

Neposredna povezava do sporočila: 11
2.2.2009 11:45:13   
Hope2
Tudi pri nas je kak dan super, pol pa spet katastrofa. Zato pa sem skoz odlašala, ker sem mislila, evo saj je boljše. Naš težo še vedno lepo pridobiva (smo ga stehtali doma), res pa je, da je večkrat po malo, pa kdaj kak obrok pol ostane, kak pa pač gre ven. Zato pa P pravi, da še naj počakamo do naslednjega tedna, ko bo imel tudi cepljenje, ker je zdaj ful bolnih otrok v čaklanici. Ona pravi, da še ni tak hudo,če pridobiva na teži in se smejiuser posted image . K sreči je te dni spet mal boljše.

Andromeda, mi imamo tak voziček oz košaro, ko ima jogi, tako, da lahko pod ta jogi dam zarolano tanko dekico ali brisačko in ima dvignjeno vzglavje. Ampak včasih niti to ne pomaga, ga večkrat zalotim s skutko okoli ustuser posted image .

Aja še to, kake so pa lahko trajne posledice kislega refluksauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 12
2.2.2009 12:11:49   
Todala
Pri nas reflux ni bilo tako hudo, že Aptamil AR dovolj pomagal. Če te pomirja, lahko otroka doma tehtaš, izposoja je možna pri baby-nega.

< Sporočilo je popravil Todala -- 2.2.2009 12:12:14 >

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.2.2010 13:35:48   
simat01
pozdrav,

pri nas je bilo polivanje manjše, kislina pa močna, smo bili na ph-metriji. Tako da tistih 24 ur ph-metrije odtehta vse, mi smo imeli ranital 8 mesecev, moja punčka je po 6 dnevih terapije začela piti mleko sicer ne veliko tam 70ml pa še nekaj GH, in je le zrasla. Danes je stara 16 mesecev, pa še vedno ne je normalno, ima 8,8kg pri 83 cm, ampak proti tistemu, ko ni jedla nič oziroma 20 ml na obrok, pa jok itd. je to velik uspeh, splo če poje 200 g GH.

Tako da če so problemi, peljite otroka na ph- metrijo, še dobro da so vam jo odobrili, nas so 3x domov poslal, da kao ji ni nič, dokler nismo popizdil pa je moj mož dohtarja za vrat zgrabu, pol je blo pa vse v 5 minutah.

(odgovor članu Todala)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.2.2010 13:40:16   
simat01
aja punce, saj vem da je hudo, mi smo preživel to kalvarijo, 5x na dan jedli pa 2x sigurno polival, pa nič se redila, pa jokal vsi, ampak punce mine, res mine, pri nas je okrog enega leta. tako da pogumno, pa ne se preveč sekirat, vsi zrastejouser posted image . Verjamem, da vas veliko ljudi ne razume kako je hudo, sploh če noče otrok jesti, ampak bo, samo pogum pa uživajte z malimi žabami, ker tok hitro zrastejo.

(odgovor članu simat01)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.2.2010 13:47:40   
rija
grr. me je zbrisalo.

hope: kaj pa homeopatija?

če boš kaj v P imaš v avtrijskem BR eno fajn homeopatinjo v termah user posted image

...vox populi...

(odgovor članu simat01)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.2.2010 13:50:00   
Hope2
Ej tole je stara tema, smo dali skozuser posted image . Je pa trajalo, mislim da do točno 11 meseca. Zdaj nima več probelmov. 

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.2.2010 13:51:43   
rija
HBuser posted image

...vox populi...

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 18
1.2.2010 14:39:04   
MiNa*
kakšni pa so ukrepi pri refluksu?

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 19
1.2.2010 20:38:51   
marjetica8

IZVIRNO SPOROČILO: MiNa*

Naš user posted image je mel tudi refluks. Ukrepi: Vsakič ga pol ure po hranjenju met bolj pokonc, dvigneno vzglavje (oziroma podložena postla, pa riževi kosmiči v mleko, da rata bolj gosto (našmu je to še najbolj pomagalo). Hudo je blo do 4. mesca potem se je začelo umirjat. Zdej ma 9m in poliva občasno, po določeni hrani. Mormo malo mirkat kaj je.

(odgovor članu MiNa*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
1.2.2010 21:06:29   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: marjetica8

Naš user posted image je mel tudi refluks. Ukrepi: Vsakič ga pol ure po hranjenju met bolj pokonc, dvigneno vzglavje (oziroma podložena postla, pa riževi kosmiči v mleko, da rata bolj gosto (našmu je to še najbolj pomagalo). Hudo je blo do 4. mesca potem se je začelo umirjat. Zdej ma 9m in poliva občasno, po določeni hrani. Mormo malo mirkat kaj je.

Naš je do 10. meseca občasno polival po jogurtu, vse drugo je ostalo v želodčku user posted image Danes je živahen in močan fantek, se mu sploh ne vidi, da je imel refluks in da je nedonošen.

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 21
2.2.2010 10:30:29   
marjetica8

IZVIRNO SPOROČILO: marjetica8

Naš je do 10. meseca občasno polival po jogurtu, vse drugo je ostalo v želodčku user posted image Danes je živahen in močan fantek, se mu sploh ne vidi, da je imel refluks in da je nedonošen.

Ja, naš je tud po jogurtu polival in pol smo začeli kupovat jogurt od planike in je nehal s polivanjem. Pa po piščančjem mesu je en cajt polival. Sem ukinla. Zdej par dni nazaj sem mu spet dala in je blo OK. Pomoje rabjo en cajt da želodček sprejme dololočeno hrano in je ta cajt pri vsakem otroku drugačen...

Neposredna povezava do sporočila: 22
2.2.2010 20:30:51   
Taddy78
Mi smo z Aptamilom AR začeli pri 3.tednih. Malo sem ga namreč dojila, malo dodajala in je vse v loku letelo iz njega.

Redil se je ful lepo, sicer je še vedno nekaj priletelo z ust, včasih 2 uri po hranjenju, tako da smo se še vseeno preoblačili večkrat na dan. Sem pa pri kakih 3.mesecih po nasvetu kolegice, katere pupa je isto imela ful močen refluks in bila samo dojena, nehala podirati kupčke in se je zadeva ful izboljšala.

Po preklopu na GH se žal še kar nekaj časa ni izboljšalo, oz. se je prenehalo pri 8.mesecih.

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 23
3.2.2010 11:54:18   
ČebelicaMaja
se moram oglasit... je res stara tema- tudi mi smo ven iz ta hudega, je pa ostal odpor do hrane in še danes pri 17 m je ful drobižek in je samo zmiksano hrano, ali vsaj pretlačeno, ostal ji je tisti refleks bruhanja in je izredno občutljiva... pa verjetno tudi bolj neješče sorteuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78

Sem pa pri kakih 3.mesecih po nasvetu kolegice, katere pupa je isto imela ful močen refluks in bila samo dojena, nehala podirati kupčke in se je zadeva ful izboljšala.

s tem se pa sploh ne bi strinjala, izrecno je poudarjeno, da morajo podirati kupče, zato je med ukrepi AR tudi to, da otroka po obroku držiš v pokončnem položaju nadaljnjih 15-20 min, pri nas je blo treba še dlje. Če smo kdaj kak kupček izpustili (ker je zaspala in ni bilo pomoči) je bila pa kasneje ful kriza.

Problem pri otrocih z refluksom je tudi to, da imajo v veliko primerih zaradi refluksa (posledično zaradi kisline), mnogi težave s krčki in tukaj je NUJNO podiranje kupčkov.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 24
3.2.2010 12:47:07   
Taddy78
No, naš krčev ni imel in je razlika bila res očitna, saj če mu nisem podrla kupčka, tudi ven ni nič prletelo.

Mogoče je pri našem bilo to, da sem dokaj hitro začela s to AR formulo, v bistvu sama od sebe, brez kakega posvetovanja s pediatrinjo. Mogoče pa tudi ni imel take hude oblike. vem pa da sem kar nekaj časa potem, ko sem uvedla to AR mleko, probala z navadnim Aptamilom, pa ne vem če mu je kaj ostalo v želodčku, ker je vse šlo ven iz njega.

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?