onka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Otika Problem/vprašanje no.1: Nimam kruhomata ... lahko dam vse skupaj v skledo in zgnetem z mikserjem oz. s kuhalnico, ali ja pri "ročnem" mešanju kak poseben vrstni red? Pravilni red, presejano moko daš v posodo, narediš jamico, notri zliješ mlačno mleko, sladkor, kvas zmešaš z mlekom, da vzhaja, sol potreseš naokoli-ob kraj posode. Ko se naredi kvasec (mleko postane penast) dodaš še ostalo ter zmešaš. Če bi jaz delala ročno, bi sestavine samo zmešala kot si napisala - pregnetla skupaj in pustila, da vzhaja. Sem že tako naredila in je bilo ok. Ko pustiš vzhajati (ca 1 uro) pokrij s servieto in daj nekam na toplo. Problem/vprašanje no.2: Poparim orehe ... torej dam orehe v cedilo in jih z vrelo smetano samo prelijem, ali v skledo z orehi zlijem vrelo smetano? Ne se mi smejat, delam te zadeve prvič. Jaz imam orehe skupaj s sladkorjem v posodi (po njih polijem vrelo smetano, zmešam, pustim, da se malo ohladi, dodam jajce, limonino lupino in rum ter zmešam v pacasto zmes Problem/vprašanje no.3: Koliko časa mora namazana potica vzhajat preden jo namažem z jajcem in dam v pečico? Ko se malo poveča - ca 15 min do 30 min - odvisno, ali imaš toplo v stanovanju. Problem/vprašanje no.4: Kje dobim cele orehe? Al ji to treba jih tret pa mlet sproti, da niso grenki ali je dovolj da kupim cela olupljena jedrca in jih meljem? Cele orehe dobiš na tržnici ali trgovini npr Merkator ima pakirane po pol kg in so v redu-ravno včeraj naredila. Namelješ jih naenkrat toliko, kot jih porabiš z eno potico ca pol kg. Jaz sem si kupila ročni mlinček za ca 10-15 EUR . Grenki so bili samo že kupljeni zmleti pakirani-taka je bila moja izkušnja. Ni problema, samo vprašaj. Se spomnim prve potice, ko sem bolj na debelo razvaljala-sem prebrala, da razvaljam za prst debelo in ne za noževo konico, kot piše. Je bilo samo enkrat zavito.javascript:void(AddText(' ')) Pa so jo vseeno hvalili, ker jo noben v hiši že dolgo ni pekel javascript:void(AddText(' '))
|