|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Reakcija staršev
24.4.2006 8:27:33   
Anonimen
 Staršem sem namignila, da z možem razmišljava o naraščaju, pri čemer sem upravičeno pričakovala veselje in podporo, toda namesto tega, sta izrazila začudenje in kritiko, ker sem zaposlena za določen čas in da res ne morem biti tako neodgovorna oseba in imeti otroka, ko pa sploh nimam službe za nedoločen čas. Bila sem tako šokirana in sem še vedno, a na žalost sta pustila pečat in razmišljanje - ali sem sem sebična in neodgovorna?user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Reakcija staršev
24.4.2006 8:30:50   
muki1
Eh, starši....saj veš. Želita vse najboljše svojemu še ne spočetemu vnuku, ampak če bi se za otroke odločali samo pari, ki so materialno preskrbljeni, bi že zdavnaj izumrli.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.4.2006 8:30:55   
MarijaPo
Nikakor nisi sebicna. Kaj je sebicnega na tem, da ima nekdo otroka? To je od vseh dejanj, ki jih ljudje v zivljenju obicajno naredimo, najbolj nesebicno dejanje sploh!! Zrtvujemo svoje telo, cas in se marsikaj za nekoga tretjega = otroka. Meni se ljudje, ki se odlocijo za otroka ne zdijo sebicni.

Kar se redne sluzbe tice, je ze dobro, da razmislita kako bosta s financami, da ni potem na koncu krize, ko ima clovek 100 enih kreditov in nic prihodkov, sicer pa, ce se vama vsaj priblizno izide, kar veselo na "delo" in naredita otrocicka, ki se bo z vama veselil vsakega dne posebej.

Kar pa se starsev tice, ljudje cudno reagirajo, meni so tudi prijateljice rekle: ojej, zakaj si pa to naredila (ko sem zanosila), pa se nisem dosti sekirala, ce bi one rade imele kariero, pa naj jo imajo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.4.2006 9:06:16   
darjatimci
Naši starši žal ne vejo, da danes, če imaš službo za določen čas si zelo vesel. In če bi vsaka od takih žensk čakala na službo za nedoločen čas potem sploh ne bi zanosila in rodila do ne vem kdaj?user posted image Če imaš večino stvari urejenih in tvoj bodoči očka tudi, kar pogumno.user posted image

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.4.2006 9:44:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: muki1

Eh, starši....saj veš. Želita vse najboljše svojemu še ne spočetemu vnuku, ampak če bi se za otroke odločali samo pari, ki so materialno preskrbljeni, bi že zdavnaj izumrli.

se popolnoma strinjam user posted image

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
24.4.2006 9:54:58   
sazi
No, moja mama me je pa "priganjala" imeti otroka, čeprav sem imela službo za določen čas. em pa zanosila, ko sem že imela službo za nedoločen čas (in to neodvisno od mamine želje - sva z možem že prej planirala, kdaj nameravava imeti otročka in nama je tako tudi uspelo).
Če sta si preračunala, kako bosta živela, če ostaneš brez službe in ugotovila, da gre, potem se ne obremenjuj.
Moja prijateljica je ravno končala študij, pred koncem načrtno zanosila, živita pa od njegovega dela preko študenta in starševskega dodatka (zdaj že imata hčerkico) - in se da - res so srečna družinica.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.4.2006 10:02:03   
Nitka
Se strinjam z vsemi odgovori zgoraj. Dobro je poslušati svoj notranji glas in če se vidva odločita tako, potem naj bo to neomajno. Tudi midva delava na naraščaju in sem zaradi ljubega miru zdaj še raje tiho, ker ima itak vedno kdo kake pripombe. Je pa to vajino življenje in le vidva bosta odgovorna za otroka.

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.4.2006 11:45:57   
balaena
mogoče je pa problem, ker si povedala že v fazi načrtovanja. jaz sem načrtovala med absolventom in zanosila ravno ko sem začela dobro diplomo pisat, pa sta bila vseeno oba starša in tudi čisto vsi ostali, ki so izvedeli, presrečni. ne vem, kako bi reagirala, če bi pa prej povedala, kaj nameravam. mogoče podobno, kot tvoja. zdaj se jima zdi, da sem se prav odločila :)

v glavnem se pa ne sekirat, ne vem ali kje obstaja babica, ki ne bi oboževala svojih vnukov in zanje naredila vsega in še več, z dedki pa ni dosti boljše.

(odgovor članu Nitka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.4.2006 12:04:04   
lucika
jaz sem cakala in cakala na redno sluzbo, pa je nazalost se ni. sluzbe ne ,imam pa kaksno leto, tri , pet vec...
zdaj sem stara 29 in mi je koncno uspelo zanosit. ce bi cakala na sluzbo, se boljse, sluzbo za nedolocen cas, bi bila verjetno ze krepko cez 30. pa se moj neverjetni cut za odgovornost, predvsem do drugih ljudi; mi ne bi pustil, da bi se v nosecnost podala prvih nekaj let.
zdaj sva kar malo tvegala. zaenkrat ziviva z eno placo in nama gre. tudi z otrokom nama bo slo...slej ko prej bo pa tudi meni uspelo. takrat bomo toliko bolj srecni, ker zdaj smo ze  fajn navajeni na skromnost. vcasih se mi zdi, da ziviva lepse in boljse kot nekateri z dvema placama, ki se sploh ne zavedajo kaj imajo in se iz dneva v dan sekirajo, kaj vse bi lahko imeli, ce bi le imeli se vec. pa imajo ze zdaj eni dvakrat vec od naju:) se s tem malo tolazim....:)
pri starsih pa nikoli ne ves...ona meja, ko si mislijo, da je prehitro, kar naenkrat preide v ono, ces, kak se nic ni... sploh ne ves kdaj zamenjajo mislenje...ne se sekirat za to.

pa dokler imata dve sluzbi, cetudi za dolocen cas...hvala bogu.

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.4.2006 20:09:26   
kasija78
Se strinjam z mnenji zgoraj. Jaz sem tudi zaposlena za določen čas in se že nekaj časa trudiva za user posted image  kljub temu. Če bi čakala na zaposlitev za nedoločen čas, morda ne bi dočakala ničesar. Če sta vsaj približno dovolj preskrbljena, kar pogumno. Službo lahko urediš kasneje, otroka pa ni dobro odlašati.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.4.2006 21:10:33   
tinkamiška
Ja, te razumem, da te zdej gloda en črviček, ampak jst sem menja, da se vedno znajdeš, če je treba in kje pa piše, da imaš službo zagotovljeno za dalj časa, tudi, če si zaposlen za nedoločen čas? Tega zagotovila danes ni več...

Važno je, da se zavedaš, da je otroček dolgoročna odločitev in da boš naredila vse zato, da mu boš nudila kolikor boš zmogla, kar verjamem, da bošuser posted image

Otroček bo vajin in samo vajin, zato je to vajina odločitev, na katero nima nihče vpliva, tudi starši ne.

Lp,
Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.4.2006 7:44:47   
Anonimen
Dekleta, najlepša hvala za vzpodbudne besede. user posted image Glede na to, da sem že štiri leta zaposlena za določen čas, je res nesmiselno, da čakam "magično" pogodbo za nedoločen čas - se bova raje osredotočila na magičen user posted image  ali user posted image

(odgovor članu tinkamiška)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
25.4.2006 9:58:38   
Nitka
Točni tako!  Go for it user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.4.2006 14:00:35   
Ayo
Vedno lahko najdemo en "izgovor", da prelozimo odlocitev za user posted image . Z leti se stvari spreminjajo z neznansko hitrostjo, nas vsakdanjik se polni z nenehnimi obveznostmi, zaradi katerih je vedno tezje sprejemati odlocitve. Vedno lahko najdes kaj kar te ovira in z leti je teh ovir vedno vec. Ko najdemo najprimernejsi trenutek, predvsem, ko zares zacutimo v sebi to zeljo po user posted image , moramo to izpeljati.
Tako da jaz se ne bi prav nic ozirala na to kar mi rece mama in drugi, vem da dolocene besede pustijo pecat, ampak saj z leti se naucimo prenasati tudi to. Kar pogumno in veliko srece!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.4.2006 14:08:32   
CybermaLa
Danes si lahko sebična, če čakaš službo, stanovanje, izobrazbo in nočeš imeti kmalu otroka,
ali pa si sebična, ker želiš imeti otroka, pa nimaš urejenih zgoraj omenjenih reči.

Vedno se bodo našli ljudje, ki s tvojo odločitvijo ne bodo zadovoljni... pomembno je, da si s partnerjem želita otročička in da verjameta, da vama bo šlo.

Go for it !!! user posted image

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.4.2006 22:50:12   
draja
Tudi sama delam v zasebnem sektorju in prav dobro vem, kako težko je priti do službe za nedoločen čas. Midva začneva aktivno delati na user posted image  čez 2 meseca (takoj po poroki), pa mi je že tako žal, da sva čakala konec faksa, pa da sva dobila službe,... Stanovanja še nimava in če bi še to čakala bi bila oba že 30 in čez ko bi začela delati na user posted image . Hočem povedati, da zunanji dejavniki ne smejo preveč vplivati na odločitev za otroka, kajti starejše ko smo težje bomo zanosile in imele več otrok - torej zunanje dejavnike proti se da premagati, ko te pa enkrat notranji dejavniki začnejo ovirati pa je precej težje. No, če ti bo kaj lažje ti povem kaj je meni zadnjič rekla tašča. Sem jo vprašala, če si kaj želi najinega dojenčka pa mi je zabrusila, da niti najmanj ne in da je to sploh ne zanima. OK, bomo pa brez nje to zrihtali, a ne? Veliko sreče pri načrtovanju družinice.

(odgovor članu CybermaLa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?