patrino
|
Ker meni ni niti jasno zakaj bi nekdo v ponudbi pisal zakaj želi menjati zaposlitev. V ponudbi se piše, kaj lahko ta konkretna oseba novemu delodajalcu ponudi, v čem je odlična, ne samo dobra, kaj so njeni aduti in kj bo z njo njen nov delodajalec pridobil. In ne zakaj menjati delovno mesto. Ker takih, ki želijo nekaj menjati in pridi delat je ogromno. Tako je. Če iščeš novo delovno mesto v drugi firmi, s tem, da boš v svoji ponudbi negativizirala in po svoje blatila prejšnjega delodajalca ( odnosi, nezmožnost napredovanja, slaba plača...) , sama sebi ( ali pač kolegici)delaš slabo uslugo. Če jih bo zanimalo zakaj si se odločila za menjavo službe, te bodo vprašali na razgovoru. Ponudba je namenjena temu, da poudariš svoje kvalitete, svojo pozitivno drugačnost, svoje pozitivne lastnosti, s katerimi naj bi obogatil novo firmo, vzrokov,zakaj ti ni več za biti v trenutni firmi, se pač ne navaja v ponudbi. Najbolje se obnese oz. nekako najboljši vtis se po moje pusti, če napišeš v smeri, da si pač vedno odprt za nove izkušnje, za pridobivanje novega znanja, za nadgradnjo tega, kar že dobro znaš. Da želiš iti v korak s časom in da se v izogib osebni stagnaciji ne bojiš z obema rokama zagrabiti novih priložnosti in informacij, da si povečaš in osvežiš znanje...Bla, bla, ter da si prepričana, da njihovo podjetje v veliki meri ponuja tisto, kar želiš oz. ceni in potrebuje kar ponujaš. Če napišeš nekako v tem smislu, jim med vrsticami daš tudi vedeti, tisto, kar te moti pri podjetju kjer si sedaj. In pa- Samozavest, samozavest in še enkrat samozavest. Sama sem se nekajkrat znašla na obeh straneh mize. Pred leti na strani iskalcev zaposlitve, zadnja leta na strani delodajalca. Že na prejšnji strani sem opazila , da veliko bolj potegne, če ne izpadeš negativen, obrekljiv in nesamozavesten. Kot delodajalec, pa te zadeve lahko samo potrdim. Ne smrdi mi nič bolj, kot to, da mi nekdo že ob prvem stiku ( pisnem ali osebnem), do konca popljuva prejšnjega delodajalca. Saj veš za tisto- danes on jutri jaz...