Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Razlika med rdečo in zeleno lečo 10.3.2010 15:02:59
|
|
|
|
živa
|
Zelena in rjava sta kot grah, rdeča pa se razpusti v kašasto snov, je bolj drobna. Ali te kaj drugega zanima? Za riževe kosmiče pa ne vem. Jaz bi jih zmešala z mlekom (glede na rižolino ipd.).
|
|
|
|
RE: Razlika med rdečo in zeleno lečo 10.3.2010 16:10:56
|
|
|
|
MTFP
|
Hvala, kaj pa glede vitaminov, itd... je vse približno enako? Kuham namreč za dojenčka, in v receptih je vedno napisana rdeča leča, jaz pa sem pri nas dobila samo zeleno... Samo si mislim, če lahko rdečo je, verjetno tudi z zeleno nebi smelo biti nič narobe Aja riževe kosmiče imam pa neke BIO (ne otroške), taki trdi delci so, predvidevam da se kaj prej namočijo, ali se samo kuhajo? Na embalaži namreč nič ne piše
|
|
|
|
RE: Razlika med rdečo in zeleno lečo 10.3.2010 16:13:13
|
|
|
|
majch
|
rdeča se bistveno prej skuha in je bolj pocasta, tako da je ni treba posebej žvečiti.
|
|
RE: Razlika med rdečo in zeleno lečo 10.3.2010 16:20:16
|
|
|
|
sonček33
|
Mislim, da je rdeča oluščena, zelena in rjava pa ne. Zato je za dojenčka bolj primerna rdeča, ker manj oz ne napenja.
< Sporočilo je popravil sonček33 -- 10.3.2010 16:30:16 >
|
|
RE: Razlika med rdečo in zeleno lečo 10.3.2010 16:22:12
|
|
|
|
MTFP
|
Aha, zato je pa rdeča v receptih za dojenčke... no pa sej verjetno če zeleno potem zmiksam nima biti kaj narobe... Koliko časa se pa potem kuha zelena? Za rdečo mi piše v receptu da 20 min, zeleno potem bistveno dlje,kajne? Pri nas teh stvari nismo nikoli kuhali, pa sem čisto zgubljena... Aja zanima me še ali jo je treba prej kaj namočiti?
|
|
|
|
RE: Razlika med rdečo in zeleno lečo 10.3.2010 16:24:11
|
|
|
|
MTFP
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33 Milsim, da je rdeča oluščena, zelena in rjava pa ne. zato je za dojenčak bolj primerna rdeča, ker manj oz ne napenja. Ajoj, našega kar napenja rado... se pravi, da moram v lov na rdečo... kaj veste kje se dobi? Sem jo iskala pri nas v Šparu, Merkatorju in Tušu pa je ni bilo...
|
|
|
|
RE: Razlika med rdečo in zeleno lečo 10.3.2010 16:31:00
|
|
|
|
sonček33
|
Jaz sem jo kupila v Mercatorju, skoraj zagotovo jo dobiš v DMju.
|
|
RE: Razlika med rdečo in zeleno lečo 10.3.2010 20:37:16
|
|
|
|
khurde
|
Pri nas jo ima Spar, Mercator in Tuš, jaz jo kupujem v DM-u. Moraš pa še na dietetični oddelek pogledat, ni nujno, da je med ostalimi stročnicami oz. ponavadi ni tam. Običajne riževe kosmiče, od Biotopa ipd., sem jaz skuhala v vodi, pa dodala jogurt, lahko pa tudi AM. Kdaj sem dodala cimet, ingver, včasih pa kakšno drobno narezano ali spasirano suho sadje.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcuMarjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?