|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rast las
29.4.2011 8:41:57   
picola1
Me zanima, če ima katera kake izkušnje...
Hčerka je bila kar dolgo skoraj brez las, šele tam nekje po letu in pol so ji začeli malo bolj rast vendar samo zadaj in na vrhu glave, spredaj pa bolj švoh. Še zdej pri 3,5 letih ima spredaj veliko krajše lase, kot drugje po glavi. Strigli je še nismo nikoli.
Zdej je mož pršu ven z eno teorijo o tem, da bo zarad tega imela ful visoko čelo (ena njegova kolegica je čist zafrustrirana zarad visokega čela) in da jo mormo nujno postrižt, še boljš pa celo pobrit.
Hčerka se noče strižt, ker pravi, da bi rada imela dolge lase pa tut meni striženje ne diši glih kej preveč, če sem iskrena...(sama pa imam ful kratke lase...user posted image )
Zdej me zanima v bistvu, če je katera tukej, ki je imela podoben primer (da otroka niste nič strigli in so bli lasje spredaj krajši) in ali so lasje začeli brez striženja normalno rast spredaj (in kdaj) oz. ali je ostalo visoko čelo?
Mogoče ima izkušnje tut kaka frizerka?

Hvala.user posted image

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rast las
29.4.2011 9:30:46   
scorpiogirl
Od sestrične hčerka je imela tudi zelo redke lase pa tudi tanke. So jo nekaj časa kar redno strigli (s strojčkom), precej na kratko, pa se je izboljšalo. Pri 4ih ima pa že dolge lase, ampak še vedno kar tanke.
Pomagala ti pa nisem kaj prida user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.4.2011 9:37:27   
diva 4
Zaradi tega je nikar ne striži na kratko ali gorje ,če jo celo pobrijete!!!
Gostota in rast sta gensko pogojena in ju nikakor ne moreš izboljšati s takimi posegi, otrok pa bo samo zafrustriran zaradi tega.Sploh pa je deklica ,ki si želi dolge lase.
Vzrok za tanjšanje in izpadanje las je lahko tudi bolezen, vendar pa je to v tem primeru skoraj nemogoče , saj ji lasje sploh še niso pošteno zrasli.Moja hči je bila do enega leta spredaj plešasta.Nato je do tretjega leta sicer nekaj pridobila na dolžini ,gostota pa je bila še kar kilava.Nato sem se jo odločila postriči tako ,da je frizurca bila bolj polna in po tretjem letu so se ji lasje naravno zgostili.Za izboljšanje ni bilo krivo striženje ,temveč to , da je pač za to poskrbela narava.Jaz bi na tvojem mestu mali postrigla špice ,saj so ti ponavadi zelo tanki in jim narediti neko lepo obliko, ko si lasje opomorejo bo veliko bolje.Tudi sprednje bi malo postrigla (toliko , da so poravnani in je neka oblika). Ko se odstranijo te tanke konice je potem videz čisto drugačen , saj zgledajo lasje veliko bolj polni.
LP.

Aja, pa jaz sem frizerka user posted image

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.4.2011 9:42:16   
diva 4
To , da so jo kar precej časa strigli s strojčkom je dokaz , da ji to ni pomagalo pri gostoti.Saj je naravni proces rasti in posledično "gostenja" las tak, da se te zadeve nekako porihtajo  med tretjim in petim letom starosti. Saj je naraven cikel življenja lasu 7let, ko potem naravno izpade.Zato tudi pri majhnih otrocih ni opaziti tega naravnega izpadanja las ( v taki meri kot pri odraslih ljudeh). Če pa se to ne popravi , pa je na žalost to podedovano.Vsekakor pa je to dedovano po materini strani ( znanstveno dokazano).

< Sporočilo je popravil diva 4 -- 29.4.2011 9:44:28 >

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.4.2011 10:35:22   
scorpiogirl
Diva, zelo mogoče, da bi se lasje popravili tudi brez striženja user posted image
Imaš pa prav, kar se striženja tiče - jaz sem imela precej tanke lase, vedno sem si želela dolge in imela prave borbe z mami, ker so me vedno strigli na kratko. No, v puberteti so se pa popravili sami od sebe. Sedaj imam dolge in zelo močne, pa goste tudi. Picola, mogoče ti je to lahko v tolažbo user posted image
Upam pa, da tole o dedovanju po materini strani ni čist res user posted image ker ima mami ful redke lase (pa ni imela vedno takih) ... no, upam vsekakor, da tega nisem podedovala user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.4.2011 11:05:31   
diva 4
Glej, ni nujno, da ima mama tanke lase, gleda se cela njena rodbina (sorojenci, tete, strici, babice, dedki...)

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
29.4.2011 11:17:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu diva 4)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
29.4.2011 20:16:43   
krtek 1
V naši družini smo vsi bol pri tankih in redkih laseh,sploh po moževi strani in naša dva fantka imata tudi takšne,ker očitno nista imela po kom podedovati gostote las.Včasih me malo moti,ker so resnično redki in domači strojček za striženje jih ne pobrije,ker so premehki,starejšemu se še sedaj pri šestih letih niso popravili in mislim,da se ne bodo.Kakšna frizurca na irokezo in take stvari pri nas ne pridejo v poštev,jima drži ravno dve minuti.Se pa tolažim s tem,da je važno kaj je v glavi in ne na glaviuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
29.4.2011 21:37:12   
Brisani uporabnik

(odgovor članu krtek 1)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
29.4.2011 22:15:42   
krtek 1
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

hehe, lahko se potolazite, tud mladi kraljevi mladoporocenec je skor ze plesast user posted image  pa sm prepricana, da je dons za njim vzdihovalo kr nekaj deklet user posted image

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 10
30.4.2011 22:18:33   
Janeja
Naša Lea ima še pri 6 letih tanke in kratke laske. Njej pa ne rastejo zadaj - na vratu še ni imela tako dolgih, da bi ji lahko čopek naredila. user posted image Pa tudi drugje po glavi ji rastejo zelo počasi.
Špice ji sicer občasno postrižemo po par milimetrov, ker so čisto tanke, ampak v 6 letih se je strigla mogoče 5x.

Je pa tudi žalostna, ker bi rada imela dolge laske kot njene prijateljice. Včasih si da gor kakšno mini špangico, za elastiko pa nima dovolj las.

A ima katera kakšen nasvet, kaj naj naredim? Sem že spraševala, če obstajajo kakšni vitamini za otroke, za močnejše lase, pa jih ni.

< Sporočilo je popravil Janeja -- 30.4.2011 22:20:38 >

(odgovor članu krtek 1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.5.2011 22:39:24   
valči
Janeja,veš,moja teta je svohima hčerama namakala lase v tekočini,ki ti jo bom napisala spodaj.Sta imeli prej bolj tanke lase,potem so se jima fejst popravili,tudi jaz sem si to dela,ko sem še mlada bila in imela zlaaati čas,ki ga sedaj nimam pikice ne.
Tudi meni so se zgostili.

Poparek od kopriv za bolj močne lase:

Skoplješ korenine mladih kopriv,kar veliko za en srednje velik pisker,tako fajn skledo jih naberi,dobro operi.Rabiš samo korenine.
Daj jih kuhat za kakih 15 minut.
Pusti,da se ohladijo do te mere,da lahko daš lase not namakat,taka mlačna voda mora bit,prijetna.
Tokrat koremine ven vzameš iz vode in vodo precediš nad lavor,ipd.
Nagneš glavo nad lavor,da noter lasje plavajo,se namakajo,obračaš glavo,da so vsi fajn zmočeni.Vem,da sem to delala najmanj 10 minut,če ne več.
Potem z blagim šamponiom opereš lase.
To ponavljaj enkrat na teden,po 4. tednih se rezultat pozna in ostane.

Vsaj po nas treh sodeč,sestrični imata res goste lase,jaz tudi,vedndar ne tako,kot onidve.

Vendar ne vem,kako boš ti to izvedla na Lei.Ne vem,če bo zdržala tako dolgo z glavo dol.Lahko ji morda res to tekočino narediš in ji pačpočasi polivaš po glavici,ko stoji v bani in masiraš lase.Probaš se zmenit,če ji je.To polivanje bi tudi nekaj pomagalo.

Jaz vglavnem resnično verjamem v naravne zadeve,veliko bolj,kot vse kupljeno v lekarni in drogeriji.Smo bolj eko,iz kmetovuser posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.5.2011 22:44:50   
Janeja
Valči, hvala za nasvet. Bomo probali - škodit sigurno ne more...

A to namakanje torej ponavljam 4x (po 1X na teden)? Pa korenine skuhaš sveže in vsakokrat znova, ali lahko porabiš isti "zvarek" 4x?

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.5.2011 7:32:12   
dreamhorse
Najprej jo pelji k frizerju. Sosedovi pupi niso in niso rastli lasje. Ko so ji prvič postrigli lase, so ji začeli fejst rasti... Baje je treba tiste prve tanke lase odrezat, potem pa začnejo rastit.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.5.2011 8:40:45   
Najaa
Ah kje, jaz se tudi strinjam, da je to v genih. Mene so kot majhno deklico skoz in skoz strigli, ker sem imela tanke in redke lase, pa ni nič pomagalo, ker imam take še danes. Moji hčerki sta obe po meni. Tavečji so začeli rast lasje tam po letu in pol, takrat smo jo pol kmalu prvič ustrigli. Tamala pa no comment. Pri dobrih dveh letih sem jo ustrigla enkrat kao radi reda, ker so vsi okol mene težil, da bo pol hitreje rastlo. Ima zelo kratke, redke, mal se ji vihajo... pa sej bo, upam da brez las ne bo. 

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.5.2011 8:41:10   
diva 4
Kot sem napisalaže zgoraj: najprej postrižite tanke konice ,ki so verjetno poškodovane od česanja in drugih vplivov.Saj gre veliko "hrane" ,ki jo las dobi ravno za obnovo teh konic namesto za rast las in je to potem začaran krog.Pa eno lepo polno obliko frizurce naredite in bo bolje.

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.5.2011 9:13:41   
dreamhorse
Najaa, diva... strinjam se z obema...
So geni, definitivno, postričt je pa prvič tudi treba... uničene konice stran

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
4.5.2011 13:44:59   
Brisani uporabnik

(odgovor članu diva 4)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
4.5.2011 18:49:07   
nusi
lase se neguje tudi o znotraj, to je bolj pomembno kot od zunaj - vsaj pri tistih, ki si ne barvajo las. za rast las dela čudeže prosena kaša, ne vem točno kaj vsebuje, ampak nekaj kar pomaga lasem, da se okrepijo, tako, da naj jo čimveč je. Jaz sem imela čist tenke in švoh lase kot otrok, zdej mam pa ornk grivo. tko je, al jih maš, al pa ne, največ so geni, potem prehrana in nato še nega.

Neposredna povezava do sporočila: 19
4.5.2011 21:43:02   
Janeja
Saj Leo strižemo oziroma jo striže moja frizerka - kot rečeno v 6 letih je bilo to ene 5x.

Prve tanke laske je že postrigla, ampak tudi zdaj so zelooo tanki, redki in predvsem kratki. Rastejo ji nenormalno počasi. Pri tej "brzini" še par let ne bo imela las dovolj dolgih za čopek... user posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.5.2011 22:40:38   
valči
Janeja,koprive seveda moraš vskič sveže skuhat in potem ohladit na primerno temperaturo.Pomoje si namakala lasišča ne bo tudi,če počasi polivaš bo bolje,kot nič.

Pa Jan je imel te težave?

Ne se obremenjevat s tem,poglej raje drugo plat iz kake mini štručke je zrasla punca,ki gre jeseni že v šolo.user posted image

Veš,vsi imamo nekaj.Naša Lara pa taka bunkica postaja.Rada je in vse se je prime in nesrečna je zaradi trebuuščka.Pa stradat je ne morem,le omejujem sladkarije in OH na normalne,manjše količine.Pač taka je,take konstrukcije.

Laski bodo zrasli.Sigurno.

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
4.5.2011 23:16:17   
Janeja
valči, saj se ne obremenjujem (no čist mal user posted image ). Saj vem, da bodo laski enkrat že zrastli...
Jan v začetku tudi dolgo ni imel lask, ampak potem so mu pa močni zrastli. Danes je pravi dolgolasec...

To, da je iz 520g štručke zrastla v skoraj že prvošolko, je pa itak dosežek svoje vrste. Kratki laski se ob tem zdijo absolutno nepomembni. user posted image   Vidiš, pri vas preveč kilc, pri nas pa premalo. Še vedno je namreč 2 kg pod minimumom. Povsod so problemi, ampak dokler niso povezani z zdravjem, sploh niso tako pomembni, a ne?

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 22
5.5.2011 19:37:33   
Izabelina
js sm bla tut plešasta do 3jega leta... sm mela sam un dojenčkast puhek na glavi menda... itak so me skoz strigl na kratko, da so me še do ene 14ga leta menjal za fantka... pa gore prosene kaše na mleku sm pojedla...

in zdej? mam las tok, da ne vem kam z njimi... ful močne, debele, goste... ne vem kaj je pomagal a kaša al striženje al geni... skratka na začetku je švoh zgledal (tut moja punčka nima nč laskov zdej) pa se je popravl (upam, da njej tut)...

user posted image

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?