oka
|
Jaz se še zelo dobro spomnim te vojne, ki je vzela toliko življenj. Spomnim se posnetkov požganih vasi, pobitih ljudi, spomnim se groze na sarajevski tržnici, spomnim se posnetkov četnikov ko so peli: "Miloševiču spremi hleba.......", avtobusa otrok, ki ga je zadela granata, spomnim se poročil ki so prihajala do nas, beguncev v našem kraju... Res je, da sem vse to videla po televiziji, te vojne nisem doživljala tako, kot da bi živela na vojnem območju, pa vendar mi je bilo hudo, saj nisem človek, ki bi rekel: "Ker se to ne dogaja pri nas, se me ne tiče." Karadžiču bojo sodili, končno, upam samo, da bo dočakal razsodbo. Ima zelo krvave roke. Končno bojo dobili zadoščenje tisti, ki so zaradi njegovih ukazov ostali brez družinskih članov in mrtvi svoj pokoj. Kako se mu je uspelo tako dobro skrivati? Ne vem, mogoče resnica ne bo nikoli popolnoma razkrita. In zakaj ne bi smeli o tem govoriti tukaj na tem forumu? Zato, ker nismo sodelovali v vojni in nimamo pojma? Potem tudi ne sodelujmo v drugih debatah, ker večine tako ne poznamo in nimamo pojma kako v resnici živijo. Mogoče zato, ker bi s tem odprli preveč ran in na dan privlekli vse grozote, ki so se dogajale in na katere bi nekateri najraje pozabili? Nemogoče, rane, ki so jih dobili udeleženi v vojni se ne bojo nikoli zacelile, da pa se o tem govori je edino pravilno, saj nikoli ne smemeo pozabiti kaj se je dogajalo prav tako kot ne smemo pozabiti na holokavst. To je moje mnenje, bi napisala še kaj več, ampak očitno na tem forumu take debate niso dobrodošle. Zakaj že?
|