|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RH-
2.2.2009 11:21:13   
Lenck
Pozdravljeni,

zanima me, ali ima katera izkušnje z nosečnostjo in Rh negativnostjo. Jaz sem imela precejšnje težave pred nosečnostjo, pa tudi, ko sem zanosila, sem nekaj tednov krvavela. Sedaj sem že takoj v 10. tednu (ne šele v 28. tednu) dobila inekcijo, saj so ugotovili, da sem Rh negativna, in lahko da krvavim zaradi tega, da torej proizvajam protitelesca, ki jih raje ne bi user posted image Ali ima kdo izkušnje s tem in kakšne? Ste imele podobne težave ali pa sploh ni bilo nič posebenga? Ste morale na kaj posebej paziti?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: RH-
2.2.2009 11:36:06   
bjondi
Tudi jaz sem Rh- ...pri prvi user posted image  nisem dobila inekcije to je bilo 10 let nazaj.
Sedaj sem drugič user posted image  in je rekel naj ne prhitevam,da bom že dobila v 28 tednu vse potrebno,drugače pa
imam tudi izcedke in predpisan počitek...

(odgovor članu Lenck)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.2.2009 11:42:43   
Lenck
hm. mene so pa urgentno klicali v zdravstveni doma, da moram čimprej dobiti, ravno zato, ker sem preveč in predolgo krvavela user posted image
so mi povedali, da sicer dobiš inekcijo v 28. tednu, ampak da jo moram jaz pač prej. no, počivam pa tudi. user posted image

hvala, pa srečno user posted image user posted image

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.2.2009 12:15:40   
simonakr
Oj! Ne znam ti razložit kaj je vzrok krvavitev, vem pa pa zmeraj ko gre za krvavitev in obstaja sum na splav, ali pa je ss pa tudi takrat ko splava ni in se krvavitev ustavi, dajo injekcijo že prej (ponavadi takoj) kot šele v 28 tednu, ravno preventivno da ne bi tvoje telo proizvedlo protiteles proti otroku in s tem povzročilo njegovo smrt.

Tako da počivaj misli pozitivno in glej risanke - to vedno pomaga da se sprostiš!!! user posted image user posted image user posted image user posted image
Držim pesti, da bo vse v redu!user posted image user posted image user posted image user posted image

"Nihče ni nikoli tako visok kot tedaj, ko poklekne k pomoči potrebnemu otroku."

RDEČI NOSKI

19.2.2009 se je rodil naš škorček Larisa

(odgovor članu Lenck)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.2.2009 12:17:00   
_kristy_
Sama sem tudi Rh-, ampak hvalabogu nisem nič krvavela ali imela podobne težave tako da je verjetno odvisno od posameznice...injekcijo sm pa dobila v 28. tednu kr jo pač morajo dat...lp

(odgovor članu Lenck)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.2.2009 12:18:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: _kristy_

Sama sem tudi Rh-, ampak hvalabogu nisem nič krvavela ali imela podobne težave tako da je verjetno odvisno od posameznice...injekcijo sm pa dobila v 28. tednu kr jo pač morajo dat...lp

enako tudi jz v 1user posted image  v 28 tednu, pol po porodu ne ker je tamala tud rh-, sedaj v 2 pa tud v 28 ted.

(odgovor članu _kristy_)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
2.2.2009 12:30:46   
Anonimen
Lenck - Če ženske obilno krvavijo v začetku nosečnosti ali pa testi, ko gledajo Rh faktor pokažejo prisotnost telesc  negativno ali pa pozitivno, in če ti tam piše pozitivno pomeni, da so se protitelesa že začela delati. Sem poiskala izvid in meni gor piše indirektni coobsov test, gel: negativen, eritrocitni antigeni kell: K-.  Sicer je to (da so prisotna protitelesa že takoj zgodaj v telesu) v prvi nosečnosti zelo redko. Injekcijo dobiš pa tudi če imaš ss (mislim, da dajo samo če si bil noseč nad 10t).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
2.2.2009 15:05:41   
Lenck
Hvala za odgovore user posted image

No, jaz nisem imela splava, beba lepo raste, kljub temu, da sem krvavela. Do prejšnjega tedna sem namreč ravno zaradi krvavitev in težav pred zanositvijo morala na dva tedna na pregled. Tako da mi injekcije niso dali zaradi tega, ker bi imela splav, ampak, da ga slučajno ne bo, kot so mi razložili. No, v bistvu mi niso veliko razložili... Mi pa zdaj ni jasno, ker pišete, da se da pred 28. tednom ob splavu. Verjetno pa ne le ob splavu, kajne? Se opravičujem, če sem kaj narobe razumela. Dobila sem jo namreč ravno kak dan po dopolnjenem devetem tednu.

Sicer mi je zdravnica rekla, da dete tako lepo raste, da mi zdaj dva meseca ni treba na pregled user posted image

Anonimna, glede izvidov - ta protitelesca so eritrocitni antigeni kell? Moj izvid je namreč takšen:
krvna skupina, gel: 0, RhD NEGATIVNA
eritrocitni antigeni kell: K-
Predvidevam, da to zadnje pomeni, da protitelesc vseeno še ni user posted image je to to?

Priznam, veliko sprašujem, ampak me pač zanima. Itak pa verjamem, da bo vse ok. Mora biti user posted image

Ali morda katera pozna kako literaturo, kjer je o tem kaj več razloženega? Nekaj se samo še medlo spominjam iz osnovne šole, da pač lahko pride do protitelesc, žal pa je to vse, česar se spomnim user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.2.2009 21:08:06   
Anonimen
Nekaj se samo še medlo spominjam iz osnovne šole, da pač lahko pride do protitelesc, žal pa je to vse, česar se spomnim

Ja, do protitelesc pride ponavadi šele po 28t, zato se ponavadi tudi šele takrat da to injekcijo. In ženska jo dobi tudi po porodu, če je otrok Rh+. Če ima otrok Rh- tako kot mati, potem injekcije po porodu ženska ne potrebuje, jo pa dobi vnovič v naslednji nosečnosti v 28t. Izjemoma jo ženske dobijo tudi prej, če pride do kakšnih nepojasnjenih dolgotrajnih krvavitev v nosečnosti. Dobijo jo pa tudi ženske, ki so Rh- in so imele ss po 10t.
Je pa tudi ta varianta, da sta oba s partnerjem Rh- in v bistvu injekcije sploh ne bi potrebovali (ker bi bil zato tudi otrok Rh-), pa ne gledajo pri moških kakšen Rh faktor imajo, ker bi bil to kao poseg v zasebnost (v stilu kaj pa če ni biološki oče otroka...).

Pe še nekaj od Pušenjaka:
"V primeru, da je nosečnica Du pozitivna, kljub sicer Rh negativnosti anti Rh seruma ne potrebuje, vendar vseeno dokočno mnenje potrebuje od transfuziologa."

"Rh negativna nosečnica dobi injekcijo protiteles anti RhD ob vsaki krvavitvi v nosečnosti ali pa preventivno okrog 28. tedna nosečnosti, po porodu pa v primeru, da se njen otrok izkaže za RhD pozitivnega. Na ta način preprečimo v 99% primerih nastajanje takšnih protiteles pri nosečnici sami, kar bi utegnilo v naslednjih, nikoli pa ne v prvi nosečnosti, povzročiti težave RhD pozitivnemu plodu, ker bi mu lahko razpadale krvničke in mu povzročale slabokrvnost. Huda slabokrvnost pri plodu pa ga res lahko tudi umori, če se to zgodi prezgodaj, da bi mu lahko pomagali ali pa tega iz določenih razlogov ne moremo pravočasno ugotoviti."

Pa še tu - KLIK.

Upam, da sem kaj pomagala.

(odgovor članu Lenck)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
3.2.2009 10:41:37   
Lenck
jasna, hvala.

sicer pa sem tudi sama brskala, in, če bo katero zanimalo - tisti antigeni kell niso od rh, ampak so drugi. in če je mati k-, otrok pa k+, lahko pride do podobnih zapletov kot pri rh- materi in rh+ otroku. če drži, kar sem našla na spletu.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?