|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RENTNO VARČEVANJE
16.8.2005 12:15:05   
Ani 2
Pozdravljene!

Mene pa zanima ali kaj varčujete za svoje otroke in kam je najbolje naložit denar.Mi se nikakor ne moremo odločit ali damao na banko ali kakšno zavarovalnico-imam siser ponudbo od Generalija in se mi zdi kar vredu :zmeden:.Kakšne so kaj vaše izkušnje in kaj menite o varčevanju?

Lp.Ani2
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RENTNO VARČEVANJE
16.8.2005 12:16:43   
Grascakinja
Mi imamo Top garant pri Merkurju za tamalo. Za izkušnje me pa vpraš čez 22 let...

(odgovor članu Ani 2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RENTNO VARČEVANJE
16.8.2005 12:26:39   
cmokec
Ani, zavarovalnica ni za varčevanje, ampak že ime pove, da je za zavarovanje.

Midva imava za Saro urejen trajnik za enega od SLO skladov.

(odgovor članu Ani 2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RENTNO VARČEVANJE
16.8.2005 12:31:49   
Lunca1
Midva imava zaenkrat samo rentno za naju, ki bo pa omogočil štipendijo Pini. Za več zaenkrat ni denarja.

(odgovor članu Ani 2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RENTNO VARČEVANJE
16.8.2005 12:43:07   
DeVilla
Mi varčujemo na vzajemnih skladih... :)

(odgovor članu Ani 2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RENTNO VARČEVANJE
16.8.2005 12:48:14   
nita
Tudi mi varčujemo v vzajemnih skladih.

(odgovor članu Ani 2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RENTNO VARČEVANJE
16.8.2005 13:46:36   
Anonimen
mi mamo pa zavarovanje z vrčevanjem pri triglavu - junior. ni ne vem kva, ampak bo pa neko štipendijo pol iz tistga dobivala k dopolni 18 let, lahko pa tut vse naenkrat dvigne. plačujem ji pa 10 jurjov na mesec
denar ki ga pa dobi od drugih pa nakaževa v vzajemni sklad alfa

lp, lara

(odgovor članu Ani 2)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RENTNO VARČEVANJE
16.8.2005 14:08:52   
Anonimen
Midva razmišljava o skladu zavarovalnice Grawe. Je kar ugodno.

(odgovor članu Ani 2)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RENTNO VARČEVANJE
16.8.2005 14:08:55   
fipi
Ojla!

Jaz sem se najprej odločila za vzajemne sklade. Nato pa sem si pogledala donose skladov in njihovo tveganje ter splošne pogoje, me je pa kar panika zgrabila. Donosi negativni, tveganje veliko, splošni pogoji katastrofalni ????? :( in ravno danes vračam polico za sklade. Še dobro, da so mi dali 1 mesec za razmislit.

Mi bomo kar denar (če ga bo seveda kaj viška ;)) nalagali kar v banko, kjer je dokaj fiksni donos in se mi zdi, da je tudi manjše tveganje.

Jaz pač nisem tip za tveganje. Sicer pa pravijo več tvegaš več dobiš. Jaz sem tip za bolj za fiksne donose, ker vem, da bom to sigurno dobila.

Čao

(odgovor članu Ani 2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RENTNO VARČEVANJE
16.8.2005 16:44:46   
alfonzi
Živ...

Mene pa zanima, od kdaj so zavarovalnice inštitucije za varčevanje? Kolikor vem so to; štumfi, banke, in danes V.S. - tuji in domači!

Grawe, in ostale zavarovalnice, nimajo oz. ne upravljajo nobenega sklada - to je prvo;

Drugo; z skladi upravljajo družbe za upravljanje, pod nadzorom ATVP

Tretje; nikoli ne stavljajte na enega konja, kaj če si bo ta zlomil nogo???

Mislim da razumete, da en sklad še ne pomeni, da ste varni... Podpiram pa v zrazmišljanju vsakogar, ki se odloči za vzajemne sklade; pa ne samo domače tudi tuje.

Zakaj? Ja zato da bi več imeli, vendar ne z danes na jutri...Dolgoročno...

Poiščite si neodvisnega svetovalca, ki ma mal več znanja kot katerikoli agent...

Če koga še kaj zanima, pošlite kuverto

Lep pozdrav

Alf

(odgovor članu Ani 2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RENTNO VARČEVANJE
16.8.2005 16:54:39   
cmokec
Fipi, kak je pa razlika med banko in skladom, če oba denar obračata na eni borzi (več jih tako nimamo)? Banka varčuje za svoje lastnike (delničarje), sklad pa je v lasti vlagateljev. Kje je pol več donosa?

Malo se še pozanimaj, preden zavrneš sklade.

(odgovor članu Ani 2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RENTNO VARČEVANJE
16.8.2005 17:19:07   
alfonzi
:bravo::bravo::bravo:, cmokec...

Vsaj nekdo ki razume ta štos...ki pa je prav lahek za razumet...

Banke in zavarovalnice, z svojimi klasičnimi produkti, obračajo vaš denar na borzah, tudi tujih, kupujejo nepremičnine, ih prodajajo, zaslužijo...nam garantirajo 3-4 %, samo pa pokasirajo ostali donos...a vam še ni jasno? garantirajo...se prav če bo več, tolk mate garancijo, kar je več je pa naše...drobni tisk splošnih pogojev raznih bančnih produktov ala vita in še ne vem kaj, si preberite, preden sklepate kaj...

A sem se kje zmotu?

Zakaj za vraga ne bi to delali mi, z našim denarjem, lih tko prek zavarovalnice al pa banke(jest osebno ne ), al DZU.jev, vendar smo v tem primeru mi lastniki deležev...Pa še po tujini se mal ozrite, po inštitucijah ki ponujajo lih tko vzajemne sklade, pejte vložit tja...zaradi davkarije, sem mislu, čist tko...da vam bo več ostalo...

A sem prou povedou?

Razna rentna varčevanja; spet se inštitucija ki je to ponudla in agent, smejala, ker ni vezano na kapitalski trg, in spet oni kasirajo...Prejle je nekdo omenu...čez 22 let me vprašaj, kaj bo...Res, kaj bo?

BRAVO, cmokec, še enkrat :bravo::bravo:

LP

Alf

(odgovor članu Ani 2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RENTNO VARČEVANJE
16.8.2005 17:20:44   
alfonzi
Aja še to: 3-4%, če pa tega ne bo pri banki, pa tud vi ne boste deležni...bankica ne bo šla v minus!

(odgovor članu Ani 2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RENTNO VARČEVANJE
16.8.2005 17:37:31   
brianna
Mi varčujemo v FONDPOLICI, Slovenica-življenje. Denar se nalaga v vzajemnih skladih Galileo, Rastko ali KD Bond. Meni se zdi v redu, vsekakor boljše od Grawe????!!!

lp

(odgovor članu Ani 2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RENTNO VARČEVANJE
16.8.2005 18:08:13   
cmokec
Je pa kristalno jasno, da je najbolje, če si lastnik banke. :)-:)-:)-

(odgovor članu Ani 2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RENTNO VARČEVANJE
16.8.2005 19:12:50   
alfonzi
brianna :bravo:

Vem pa še za eno prav tako dobro, mogoče še malo boljšo...Bolj prilagodljivo in diverzificirano
( razpršeno )Vpraš na privat.

alf

(odgovor članu Ani 2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RENTNO VARČEVANJE
17.8.2005 13:18:38   
alfonzi
:bravo::bravo:hajdi,

a si slučajno zalutala sem gor po kake informacije, da ti ne bodo miške na banki dnarja popapcale???

:):):):)

(odgovor članu Ani 2)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?