RENTNO VARČEVANJE (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Ani 2 -> RENTNO VARČEVANJE (16.8.2005 12:15:05)

Pozdravljene!

Mene pa zanima ali kaj varčujete za svoje otroke in kam je najbolje naložit denar.Mi se nikakor ne moremo odločit ali damao na banko ali kakšno zavarovalnico-imam siser ponudbo od Generalija in se mi zdi kar vredu :zmeden:.Kakšne so kaj vaše izkušnje in kaj menite o varčevanju?

Lp.Ani2

Grascakinja -> RENTNO VARČEVANJE (16.8.2005 12:16:43)

Mi imamo Top garant pri Merkurju za tamalo. Za izkušnje me pa vpraš čez 22 let...

cmokec -> RENTNO VARČEVANJE (16.8.2005 12:26:39)

Ani, zavarovalnica ni za varčevanje, ampak že ime pove, da je za zavarovanje.

Midva imava za Saro urejen trajnik za enega od SLO skladov.

Lunca1 -> RENTNO VARČEVANJE (16.8.2005 12:31:49)

Midva imava zaenkrat samo rentno za naju, ki bo pa omogočil štipendijo Pini. Za več zaenkrat ni denarja.

DeVilla -> RENTNO VARČEVANJE (16.8.2005 12:43:07)

Mi varčujemo na vzajemnih skladih... :)

nita -> RENTNO VARČEVANJE (16.8.2005 12:48:14)

Tudi mi varčujemo v vzajemnih skladih.

Anonimen -> RENTNO VARČEVANJE (16.8.2005 13:46:36)

mi mamo pa zavarovanje z vrčevanjem pri triglavu - junior. ni ne vem kva, ampak bo pa neko štipendijo pol iz tistga dobivala k dopolni 18 let, lahko pa tut vse naenkrat dvigne. plačujem ji pa 10 jurjov na mesec
denar ki ga pa dobi od drugih pa nakaževa v vzajemni sklad alfa

lp, lara

Anonimen -> RENTNO VARČEVANJE (16.8.2005 14:08:52)

Midva razmišljava o skladu zavarovalnice Grawe. Je kar ugodno.

fipi -> RENTNO VARČEVANJE (16.8.2005 14:08:55)

Ojla!

Jaz sem se najprej odločila za vzajemne sklade. Nato pa sem si pogledala donose skladov in njihovo tveganje ter splošne pogoje, me je pa kar panika zgrabila. Donosi negativni, tveganje veliko, splošni pogoji katastrofalni ????? :( in ravno danes vračam polico za sklade. Še dobro, da so mi dali 1 mesec za razmislit.

Mi bomo kar denar (če ga bo seveda kaj viška ;)) nalagali kar v banko, kjer je dokaj fiksni donos in se mi zdi, da je tudi manjše tveganje.

Jaz pač nisem tip za tveganje. Sicer pa pravijo več tvegaš več dobiš. Jaz sem tip za bolj za fiksne donose, ker vem, da bom to sigurno dobila.

Čao

alfonzi -> RENTNO VARČEVANJE (16.8.2005 16:44:46)

Živ...

Mene pa zanima, od kdaj so zavarovalnice inštitucije za varčevanje? Kolikor vem so to; štumfi, banke, in danes V.S. - tuji in domači!

Grawe, in ostale zavarovalnice, nimajo oz. ne upravljajo nobenega sklada - to je prvo;

Drugo; z skladi upravljajo družbe za upravljanje, pod nadzorom ATVP

Tretje; nikoli ne stavljajte na enega konja, kaj če si bo ta zlomil nogo???

Mislim da razumete, da en sklad še ne pomeni, da ste varni... Podpiram pa v zrazmišljanju vsakogar, ki se odloči za vzajemne sklade; pa ne samo domače tudi tuje.

Zakaj? Ja zato da bi več imeli, vendar ne z danes na jutri...Dolgoročno...

Poiščite si neodvisnega svetovalca, ki ma mal več znanja kot katerikoli agent...

Če koga še kaj zanima, pošlite kuverto

Lep pozdrav

Alf

cmokec -> RENTNO VARČEVANJE (16.8.2005 16:54:39)

Fipi, kak je pa razlika med banko in skladom, če oba denar obračata na eni borzi (več jih tako nimamo)? Banka varčuje za svoje lastnike (delničarje), sklad pa je v lasti vlagateljev. Kje je pol več donosa?

Malo se še pozanimaj, preden zavrneš sklade.

alfonzi -> RENTNO VARČEVANJE (16.8.2005 17:19:07)

:bravo::bravo::bravo:, cmokec...

Vsaj nekdo ki razume ta štos...ki pa je prav lahek za razumet...

Banke in zavarovalnice, z svojimi klasičnimi produkti, obračajo vaš denar na borzah, tudi tujih, kupujejo nepremičnine, ih prodajajo, zaslužijo...nam garantirajo 3-4 %, samo pa pokasirajo ostali donos...a vam še ni jasno? garantirajo...se prav če bo več, tolk mate garancijo, kar je več je pa naše...drobni tisk splošnih pogojev raznih bančnih produktov ala vita in še ne vem kaj, si preberite, preden sklepate kaj...

A sem se kje zmotu?

Zakaj za vraga ne bi to delali mi, z našim denarjem, lih tko prek zavarovalnice al pa banke(jest osebno ne ), al DZU.jev, vendar smo v tem primeru mi lastniki deležev...Pa še po tujini se mal ozrite, po inštitucijah ki ponujajo lih tko vzajemne sklade, pejte vložit tja...zaradi davkarije, sem mislu, čist tko...da vam bo več ostalo...

A sem prou povedou?

Razna rentna varčevanja; spet se inštitucija ki je to ponudla in agent, smejala, ker ni vezano na kapitalski trg, in spet oni kasirajo...Prejle je nekdo omenu...čez 22 let me vprašaj, kaj bo...Res, kaj bo?

BRAVO, cmokec, še enkrat :bravo::bravo:

LP

Alf

alfonzi -> RENTNO VARČEVANJE (16.8.2005 17:20:44)

Aja še to: 3-4%, če pa tega ne bo pri banki, pa tud vi ne boste deležni...bankica ne bo šla v minus!

brianna -> RENTNO VARČEVANJE (16.8.2005 17:37:31)

Mi varčujemo v FONDPOLICI, Slovenica-življenje. Denar se nalaga v vzajemnih skladih Galileo, Rastko ali KD Bond. Meni se zdi v redu, vsekakor boljše od Grawe????!!!

lp

cmokec -> RENTNO VARČEVANJE (16.8.2005 18:08:13)

Je pa kristalno jasno, da je najbolje, če si lastnik banke. :)-:)-:)-

alfonzi -> RENTNO VARČEVANJE (16.8.2005 19:12:50)

brianna :bravo:

Vem pa še za eno prav tako dobro, mogoče še malo boljšo...Bolj prilagodljivo in diverzificirano
( razpršeno )Vpraš na privat.

alf

alfonzi -> RENTNO VARČEVANJE (17.8.2005 13:18:38)

:bravo::bravo:hajdi,

a si slučajno zalutala sem gor po kake informacije, da ti ne bodo miške na banki dnarja popapcale???

:):):):)

Stran: [1]