|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pulz v nosečnosti
8.1.2007 10:01:09   
Anonimen
Sem v 14. tednu in zadnje dni imam čisto nizek pulz, tako kot pred nosečnostjo približno okrog 60/minuto v mirovanju. Sem sicer malce bolj mirna, ampak vseeno. Kdaj se pulz sploh dvigne. Malo me skrbi da je s plodom kaj narobe, da je odmrl. Povsod berem, da mora srce hitreje delati na začetku do 20% in temu primerno se poviša pulz. Res me tole skrbi.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pulz v nosečnosti
8.1.2007 10:25:46   
Marogica
O tem, na žalost, nimam pojma. Jaz bi poklicala ginekologa in mu zaupala svoje bojazni.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.1.2007 10:46:38   
lunca2
Tudi jaz bi poklicala ginekologa in se pozanimala kakšen pulz je pravi, da bi bila mirna in me nebi skrbelo.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.1.2007 11:24:14   
Anonimen
Če bi gledala moj pulz,ki je 64/45 kaj bi rekla?????
nehaj brat,več mu škodiš s sekiranjem

(odgovor članu lunca2)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
8.1.2007 14:11:20   
telebajsek**
Na tvojem primeru ne bi čakala kaj bo. Meni so rekli da je huje če imaš višji pritisk kot nižji. Saj visokega se da zniževat nizkega pa ne zviševat. Nizek pritisk v nosečnosti lahko pade še nižje.

Pogumno do posvetovanja z ginekologom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.1.2007 14:25:13   
Anonimen
za plod se zaradi nizkega krvnega tlaka nikar ne bojte, ker je zanj povsem poskrbljeno. V bistvu nizek tlak celo govori v prid temu, da se posteljica pravilno razvija.napisal gospod pušenjak

(odgovor članu telebajsek**)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
8.1.2007 14:26:18   
Naja31
Pa saj ne govori o nizkem tlaku, ampak o nizkem pulzu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.1.2007 6:50:21   
Putka
Optimalni srčni utrip je 60-70/min, krvni tlak pa 120/80. Poznam nosečnico, ki je imela tlak 90/60, pa se je OK pocutila.

A ti pulz naraste kadar si aktivna? To je namreč važno, saj je takrat potreba organov po krvi večja, pa srce prilagodi delo. V nosečnosti se volumen krvi lahko poveča, zato je srce bolj obremenjeno, kar je večji napor za telo (zatorej zadihanost po dveh stopnicah).

Važno je, da se ti dobro počutiš in da se ne ukvarjaš preveč s številkami. Pa saj se lahko pri merjenju takoj zmotiš za par utripov (razen če uporabljaš Polar uro).

Putka

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?