Pulz v nosečnosti (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Pulz v nosečnosti (8.1.2007 10:01:09)

Sem v 14. tednu in zadnje dni imam čisto nizek pulz, tako kot pred nosečnostjo približno okrog 60/minuto v mirovanju. Sem sicer malce bolj mirna, ampak vseeno. Kdaj se pulz sploh dvigne. Malo me skrbi da je s plodom kaj narobe, da je odmrl. Povsod berem, da mora srce hitreje delati na začetku do 20% in temu primerno se poviša pulz. Res me tole skrbi.

Marogica -> RE: Pulz v nosečnosti (8.1.2007 10:25:46)

O tem, na žalost, nimam pojma. Jaz bi poklicala ginekologa in mu zaupala svoje bojazni.

lunca2 -> RE: Pulz v nosečnosti (8.1.2007 10:46:38)

Tudi jaz bi poklicala ginekologa in se pozanimala kakšen pulz je pravi, da bi bila mirna in me nebi skrbelo.

Anonimen -> RE: Pulz v nosečnosti (8.1.2007 11:24:14)

Če bi gledala moj pulz,ki je 64/45 kaj bi rekla?????
nehaj brat,več mu škodiš s sekiranjem

telebajsek** -> RE: Pulz v nosečnosti (8.1.2007 14:11:20)

Na tvojem primeru ne bi čakala kaj bo. Meni so rekli da je huje če imaš višji pritisk kot nižji. Saj visokega se da zniževat nizkega pa ne zviševat. Nizek pritisk v nosečnosti lahko pade še nižje.

Pogumno do posvetovanja z ginekologom.

Anonimen -> RE: Pulz v nosečnosti (8.1.2007 14:25:13)

za plod se zaradi nizkega krvnega tlaka nikar ne bojte, ker je zanj povsem poskrbljeno. V bistvu nizek tlak celo govori v prid temu, da se posteljica pravilno razvija.napisal gospod pušenjak

Naja31 -> RE: Pulz v nosečnosti (8.1.2007 14:26:18)

Pa saj ne govori o nizkem tlaku, ampak o nizkem pulzu.

Putka -> RE: Pulz v nosečnosti (9.1.2007 6:50:21)

Optimalni srčni utrip je 60-70/min, krvni tlak pa 120/80. Poznam nosečnico, ki je imela tlak 90/60, pa se je OK pocutila.

A ti pulz naraste kadar si aktivna? To je namreč važno, saj je takrat potreba organov po krvi večja, pa srce prilagodi delo. V nosečnosti se volumen krvi lahko poveča, zato je srce bolj obremenjeno, kar je večji napor za telo (zatorej zadihanost po dveh stopnicah).

Važno je, da se ti dobro počutiš in da se ne ukvarjaš preveč s številkami. Pa saj se lahko pri merjenju takoj zmotiš za par utripov (razen če uporabljaš Polar uro).

Putka

Stran: [1]