|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvi pregled - razočarana
19.1.2006 8:33:01   
Reja
Noseča sem 9 tednov in imela sem prvi uradni pregled. No, v resnici je bil drugi, prvi v 5. tednu je bil samo za potrditev nosečnosti zaradi operacije.

Včeraj sem torej prišla v sobo za UZ, mi je minuti naredil vaginalni UZ in me naročil čez en mesec. To je vse. Gotova sem bila v dveh minutah.

Tega ginekologa, ki je sicer zelo priznan diagnostik, komunikacija pa mu ne gre, sem sicer že vajena. Ampak nisem dobila niti slikice svoje pikice, niti materinske knjižice mi niso dali.

Če ne bi brala o nosečnosti, ne bi imela pojma, da naj jem folno kislino, naj je pretiravam v vročih kopelih in naj se ne najedam plesnivih sirov. Niti enega nasveta nisem dobila, kaj ja in kaj ne, na kaj naj bom pozorna.

Brala sem tudi, da naj bi mi povedal kaj o vadbi, pa o materinski šoli, o tečajih dojenja.

Skratka, moj pregled je bil čisto nasprotje tistega, kar naj bi se na njem dogajalo.

Kako je bilo pri vas?

Kdaj so vam dali materinsko knjižico? In kakšne slikice pikice?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prvi pregled - razočarana
19.1.2006 8:36:35   
Anonimen
Brala sem tudi, da naj bi mi povedal kaj o vadbi, pa o materinski šoli, o tečajih dojenja.


Za tole bo imel še časa, ne prehitevaj.

Materinsko bi ti orda lahko dal, jaz misli, da sem jod odibla na prvem pregledu, slike pa na nuhalni v 12. tednu.

(odgovor članu Reja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prvi pregled - razočarana
19.1.2006 8:40:17   
MarijaPo
Zal mi je, da je bil prvi pregled tako neoseben in neinformativen.

Jaz sem dobila in materinsko knjizico in slikico male Eve, pred pregledom mi je sestra 15 min govorila o folni kislini, prehrani, .... dali so mi tud eno brosuro o prehrani in uno zlozenko o materinski soli, obstaja namrec tudi tecaj za zgodnjo nosecnost (jaz nisem sla, ker sem bila takrat bolj zanic).

Nimas kaj, tako se ti je pripetilo in najbols, da na vseskupi pozabis, meni so pregledi pri G ful zoprni, ceprav je G prijazna in mi vedno vse razlozi, tako da sem vesela, ce trajajo cim manj casa. Probaj gledat tud s te strani. Konec koncev je G pri tebi vseeno dobro pogledal (vidi se itak ne glih prevec) in ce je priznan, te ne bi spustil domov tako hitro, ce bi bilo kaj narobe.

Zelim ti vec prijaznosti na naslednjem pregledu!

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prvi pregled - razočarana
19.1.2006 8:41:38   
tinkatonka
Meni je na prvem pregledu tudi samo pogledala na hitro vaginalno z UZ-jem, da sem videla utripati srček. Kaj dosti v 8 tednu tako in tako ni za videti. Materinsko knjižico pa so mi dale sestre in tudi one so mi dale navodila. Če sem pa hotela kaj vprašati pa sem to storila že notri v ordinaciji pri G.

Verjamem da si razočarana, upam da bo na naslednjem pregledu kaj bolje, da boš dobila kaj več informacij. Včasih moramo biti nosečnice kr malo tečne in spraševati, bolje kaj preveč kot kaj premalo, konec konec gre za našega otroka in se moramo za njega boriti še od samega začetka.

!!!!!!! Ne pozabi se naročiti na nuhalno svetlino, če bi seveda rada šla, če so ti to možnost tudi slučajno pozabili omeniti.

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prvi pregled - razočarana
19.1.2006 8:53:01   
saratanja
Hola!

Nikar se ne obremenjuj s tem. Pri meni je bilo celo tako, da me je ginekolog najprej veselo "potolažil", da se naj ne veselim preveč, dokler ne mine prvo trimesečje. Temu primerno pozno sem tudi materinsko knjižico dobila. Res pa ni pozabil omeniti folne kisline.

V drugi nosečnosti mi je pa še ustrezalo, da me v prvem obdobju niso preveč mučili z raznimi pregledi in razlagami. Kasneje boš sama videla, da ima vsak neko svojo teorijo o tem, kaj naj nosečnica je, kaj naj počne ....skratka, poslušaj svoje telo in uživaj kolikor moreš. Če pa imaš vprašanja, se pred pregledom pripravi in enostavno vprašaj. Pa če želiš slikico reci ginekologu!...

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prvi pregled - razočarana
19.1.2006 8:54:23   
piščanc
bodi vesela, da si noseča in da je s pikico vse OK.



_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prvi pregled - razočarana
19.1.2006 9:02:39   
Anonimen
Hm, pri nas, v našem ZD nekako ločijo ginekološke preglede, kjer te pregleda ginekolog, naredi Uz.... in pa posvetovalnico za starše, kjer ti zdravnica da vse ostale napotke o nosečnosti.
Škoda, ker si bila tako razočarana. ljudje včasih malo preveč pričakujemo. Spomnim se, da sem tudi jaz v nosečnosti tukaj na RR ogromno prebrala, kakšne preglede imajo vse punce, pri meni pa ni bilo nič takega.user posted image

Bodi vesela, da je z user posted image  vse ok. Ti pa svetujem, da si naslednjič ti pripraviš vprašanja in povprašaš ginekologa. Ga boš mogoče v zadrego spravilauser posted image

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prvi pregled - razočarana
19.1.2006 9:17:19   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: Kristina

Ti pa svetujem, da si naslednjič ti pripraviš vprašanja in povprašaš ginekologa. Ga boš mogoče v zadrego spravilauser posted image


Se absolutno strinjam. Ti kar listek pripravi doma, nikar se vnaprej ne opravičuj, češ... bi morda lahko to in ono vprašala"... ampak se lepo namesti na stol in kar  mirno, prijazno in odločno izusti : No, sem si zamislila, da bi se danes malo več pogovorila o...." user posted image user posted image  Gotovo ti bo povedal vse, kar ve - praviš, da je "priznan"... veš, včasih je ravno v tem problem... "veliki" umi imajo fuuul znanja, le nekako ga ne znajo posredovat naprej,, če jih malo bockaš, je pa ve OK... Fajn opravi.user posted image user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prvi pregled - razočarana
19.1.2006 9:47:19   
Eviii
jst ti priporočam, da se umiriš. nej te potolažim, da tudi sama ob prvem pregledu nism dobila materinske knjižice. šele na drugem. mi je g razložil, da šele ko jasno vidi utrip srčka, to nardi. za slikico sm pa prosla in sm jo pol tudi dobila. kar se pa tiče vodenja user posted image , to ponavadi opravljajo sestre. g je tisti, ki te vodi bolj po medicinski plati. drugače pa jst kr lepo težim in kličem v ordinacijo, če mi kej ni jasno. če imajo sestre odgovor, me že one pomirijo, drugače me pa vežejo k g in mi on vse lepo razloži. ne šparat jezika. in meni so sestre tudi svetovale iste, kot so tebi že druge punce tle. na listek si zapiši, kaj bi rada vprašala. in ko čakaš v ordinaciji, najprej vprašaj sestre, na kar pa nisi dobila odgovorov, pa potem še g, ko prideš k njemu. ne se sikirat, jst zaupam osebju in do sedaj nism bla razočarana nad njimi.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prvi pregled - razočarana
19.1.2006 9:47:51   
Anonimen
meni tut ni g nič razlagala o nosečnosti. pa kaj se sme pa kaj ne. pregled isti k pr teb, edin slikico sem dobila. knjižico šele v 12 tednu. js kej več tut pričakovala nism, sej dobim dovolj info drugje

(odgovor članu Reja)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prvi pregled - razočarana
19.1.2006 12:01:09   
bskrle
Pozdravljena!
JAZ BOM MATERINSKO DOBILA PRI 16 TEDNIH, pa se nič ne sekiram. Zagotovo so nekateri pregledi daljši bolj podrobni (morfologija), nekateri pa trajajo le 5-10 min.
Moraš pa tudi sama kaj vprašati.
Lepo nosečnost!

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prvi pregled - razočarana
19.1.2006 12:06:20   
saraja
Imam podobno izkušnjo. V ponedeljek imam pregled. Bom v 12t in bom prvič dala kri, vodo. In takrat bom dobila materinsko knjižico. Tudi meni ni razlagal zdaj pa to, pa tako, čisto nič. Glede tega mislim, da bi morali biti bolj strokovni, saj me tudi ne vsega vemo, kajne?

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prvi pregled - razočarana
19.1.2006 12:29:21   
pikicaa
Živjo!

Ne sekiraj se preveč. Jaz sem dobila materinsko knjižico v 12. tednu. Slikico pa že 5. dni starega ploda , ker sem imela IVF, na slikici je bil takšen kot so mi ga vstavili. Mikroskopsko majhen potem pa še pri 5. tednih. Naprej pa bolj malo razen na samoplačniških pregledih.

(odgovor članu saraja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Prvi pregled - razočarana
19.1.2006 12:32:56   
Anonimen
V cem je fora, da prides domov in na internetu potozis kako si razocarana nad pregledom. A nimas jezika? Zakaj pa nisi tam vprasala kako in kaj?
Jaz vas nekaterih res ne razumem, kot da ste mutave. pa brez zamere...

(odgovor članu pikicaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Prvi pregled - razočarana
19.1.2006 12:35:52   
Anonimen
pozdravljena

tudi pri meni so pregledi zelo kratki in nič kaj informativni. samo to, da je vse ok in, da se mogoče preveč redim (kot da se nalašč...)... materinsko knjižico sem dobila takoj, vendar zato, ker je sestra rekla, da jo lahko vzamem kadarkoli, pa sem rekla, da bi jo kar takoj vzela. Sem pa zanjo morala plačati 1000 SIT (ponekod je zastonj kolikor vem). Informacij o tem kako in kaj naprej pa mi ni g. nikoli dal, sem več izvedela na forumu in od kolegic, ki so to že dale skozi.

tako, da ne skrbi...trenutno se tudi na slikici ne bi kaj veliko videlo, pri naslednjem pregledu pa boš videla celega "človečka" in kar reci za slikico, ga nič ne stane, če ti jo naredi.

sicer pa se strinjam s puncami...napiši si na listek. Če boš imela vse v glavi, te bo g. hitro zbegal s kakšno besedo in boš vse pozabila vprašat, ker boš tako presenečena... torej...pametni pišejo...

pa veselo in brezskrbno nosečnost ti želim...

(odgovor članu Reja)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Prvi pregled - razočarana
19.1.2006 12:38:42   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen


Jaz vas nekaterih res ne razumem, kot da ste mutave. pa brez zamere...


Ej sorry, ampak če že poveš svoje mnenje ti ni potrebno biti anonomen!
Pa mal grdo se mi zdi, tole tvoje pisanje..

Glede G, ja moj je podoben zato sem si kr na listek napisala, kar me je zanimalo, ker tam sem pozabla, kaj moram vse vprašati...kar se tiče pa prehrane, pa folne, pa dojenje...pa tut men ni noben razlagal, sem pač mal po netu in revijah pobrskala in je bilo...nekateri so pač bolj redkobesedni user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Prvi pregled - razočarana
19.1.2006 12:47:15   
KMALU
JAz sem te po naravi taksna, da vedno vprasam kar me zanima. Res je, da sem kdaj kaj pozabila, ker je bilo vprasanj enostavno prevec, ampak nikoli pa nisem sla od ginekologa nezadovoljna. Pravzaprav si tega nisem dovolila, saj se gre zame in za mojegauser posted image ..

Zato si (tako kot so predlagale) napisi na listek kaj te zanima in ce imas kaksne dvome ali vprasanja med pregledom, ne cakaj, ampak vprasaj. G je tam zato, da si odgovarja in ti pomaga. Ce je on zadrzan in ne vem kaj , to ni tvoj problem. Ce pa se vedno ne bos zadovoljna, ga pa zamenjaj- to je najmanjsi problem...

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Prvi pregled - razočarana
19.1.2006 13:12:46   
MATEJA
Jaz sem bila na prvem pregledu v 9 6/7 tednu. Z G sva se najprej malo pogovarjali, kako se počutim, če je do sedaj vse o.k., o kakršnihkoli boleznih mene in mojih bližnjih... Potem me je pregledala vaginalno (mislim, da tudi vzela bris) in nato še z paličnim UZ pokazala mojega user posted image .Lepo mi je razložila, kje je maternica, jajčniki, otročička kako miglja in kako mu bije srček. Dala mi je eno slikico, na kateri ni mnogo videti (no jaz vidim, drugi pa ne).. Pol sva se spet pogovarjali, povedala mi je da je z ginekološkega vidika vse bp in super, za sedaj da je važno, da je otročiček v maternici in da mu srček bije...Vprašala sem po NS in mi je še vse te možne teste razložila. Pregled je trajal cca 15 min in nisem bila razočarana. Sem pa bila razočarana na NS in to zelo!!! Materinsko knjižico sem dobila naslednjič (v 14.tednu) - plačala 2.000 SIT, takrat sem tudi opravila vse preizkave (kri - 3 ali 4 epruvetke), kile, pritisk...Mislim, da je drugi pregled res bolj obširen in pomemben zato ne se sekirat za prvič.. Saj res včasih pričakujemo več, ampak kaj čmo, en G na nevemkoliko pacientk res ne more delati čudežev. To naše zdravstvo je res "svjetsko čudo".Lepo nosečnost in uživaj ter se ne obremenjuj z malenkostmi, ni vredno!

_____________________________

MOJ OTROK ME JE IZPOPOLNIL...

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Prvi pregled - razočarana
19.1.2006 13:14:30   
tinkamiška
Jst te čisto razumem... je pa res, da če ne boš sama spraševala, te bodo verjetno vedno kar se da hitro odpravili.

Ker sem bila ponavadi na pregledih kot v transuuser posted image , sem si ponavadi pripravila vprašanja doma, ker drugače sem vedno potem doma tuhtala o tem in onem in mi je bilo žal, da nisem vprašala.

Za materinsko k. sem morala tudi sama rečt, ker je G pozabila, oziroma je menila, da je to sestrina naloga, no pa sem jo potem dobila v 9t. Sama sem imela več pregledov, ker sem bila pred nosečnostjo operirana in so mi zato namenili malo več pozornosti...

Naslednjič pa vprašaj vse kar te zanimauser posted image

Zdej se pa ne sekiraj in poskusi čimbolj uživat, s tabo in tvojimuser posted image je vse vredu, pa pojdi na kak sprehod na sončekuser posted image user posted image user posted image

Pa ignoriraj nesramne odgovoreuser posted image

lp,
tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Prvi pregled - razočarana
19.1.2006 14:32:52   
Reja
Hvala za odgovore.

Glede na to, kaj sem po poklicu, mi lahko verjamete, da VEDNO ljudi vprašam vse, kar me zanima.

Po vsem tem, kar sem prebrala v vseh možnih knjigah in revijah, pa tudi portalih, kot je ta, nisem imela vprašanj. Vem pa, da zagotovo ne vem vsega in da sem morda kako pomembno stvar zgrešila.

In po vseh besedičenjih v knjigah in revijah sem si predstavljala, da bo pregled takšen kot Matejin, čeprav sem pri tem zdravniku res dvomila v to.

Hvala za nasvet o nuhalni, sem že dogovorjena.

Anonimna številka 1: Pričakovala sem, da mi boš napisala, kako je bilo na tvojem prvem pregledu. Glede "mutavosti" sem pa prepričana, da ni ene normalne nosečke, ki NE bi vprašala ginekologa ali sestre tistega, kar jo zanima. Res ne poznam nobene, ki bi tvegala zdravje svoje pikice in sebe, ker bi se bala vprašati.  Ne podcenjuj RR-jevk. Če nočeš deliti izkušenj z nami, pač temo preskoči.

Ostalim hvala za odgovore. Sto ginekologov, sto različnih pregledov, med njimi le nekaj takšnih, kot jih opisujejo knjige in revije.

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Prvi pregled - razočarana
19.1.2006 14:55:47   
CIPRESA
Najprej odgovor tebi reja...sama sem bila na istem pri prvem pregledu ni drugega kot samo to da pogledajo ali je plod že viden in če slučajno vidijo srček če bije...to je blo to pri meni. Kasneje sem dobila še materinsko...slikice pa prvič na nuhalni.

Drugo pa sedaj vidim zakaj si odprla drugo temo o nestrpnosti...ja nekatere pač uživajo v nesramnosti čeprav so bile same na istem in so ravnotako spraševale kot sedaj ti...mal pozabljajo.

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Prvi pregled - razočarana
19.1.2006 15:27:07   
sazi
Moj 1. pregled je bil tak kot tvoj, le da me je G vprašal, če jem folno kislino (sem jo že prej) in mi omenil in svetoval pregled nuhalne svetline. Slike nobene, le kup papirjev za laboratorij in naročilo čez 6 tednov (ali pa je bilo morda celo 7).
Vsi pregledi od tega naprej so bili skrajšani na minimum in na redkobesednost. Sem morala res vse vleči iz njega in včasih mi  je bilo žal, da nisem imela s seboj listka, ker sem kaj pozabila vprašat.
SIcer pa, kot si napisala: vsak G ima svoj pristop. Fora pri mojem je samo v tem, da je nekje na netu en precej obsežen članek, kako potekajo pregledi v nosečnosti, napisal ga je moj G, stvar v praksi je pa malo drugačna.
Ampak kolikor sem dojela je pogosto problem v tem, ker je preveč pacientk na premalo zdravnikov in potem kar skrajšujejo in "kenslajo" vse mogoče zadeve in delajo racionalno kolikor se da. To pa je rezultat našega zdravstva.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Prvi pregled - razočarana
19.1.2006 16:32:54   
kaja29
ne sekiraj se preveč glede teh pregledov, to sem tudi sama dojela, saj me na prvem pregledu niso niti vprašali ali naredili test nosečnosti, G. me tudi ni nič pregledala, očitno jim je blo že to dovolj, da sem sama povedala, da sem noseča

vprašanja si tudi jaz sedaj sproti zapisujem, ker drugače mi nihče ne bi nič povedal, kar te zanima moraš kar sam vprašat, ker oni pač ne vedo, česar ne vešuser posted image

glede materinske pa nekateri celo povedo, da jo moraš sama priskrbeti, tako da naslednjič vprašaj kako je s tem
če boš pa želela slikco pa tudi reci, ker je meni tudi niso dali, dokler nisem prosila zanjo

saj veš kaj pravijo
kdor jezika špara, kruha strada

pa brez skrbi, dokler si ti in  user posted image zdrava

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Branje knjig na dopustu
Michonne RR

Ali bereš na dopustu knjige?

Da (67%)

Ne (33%)


Število vseh glasov: 12

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!