|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvič v vrtec
21.6.2011 21:46:56   
branka81
Živjo mamice,prosim za nasvete že stokrat premlete teme kako je,ko otročka pelješ prvič v vrtec.Naša 16 mesečna princeska gre drugi teden prvič v vrtec in to v Avstrijo,ker se mislimo tudi preseliti gor.Zanima me kolikokrat ste ve vaše malčke peljale v vrtec,da se je privadil oziroma po koliko ur ste jih pustile prve dni......Hvala že vnaprej.Moram pa pohvalit avstrijske vrtce,včeraj sem jo šla vpisat drugi teden pa ga že lahko začne obiskovat-ne pa tko kot pri nas ko čakaš po eno leto,potem pa si lahko vesel,če ga sploh dobiš.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prvič v vrtec
24.6.2011 13:13:12   
prizma
Moja hčerka je šla v vrtec oz. vastvo pri malo manj kot 12 mesecih - je še sveže:) Najprej sem bila 2x z njo za cca. 1 uro. Tretjič sem jo pustila dobre tri ure, tako da je kosilo jedla doma. Četrti dan smo bili dogovorjeni, da poje še kosilo, potem jo pa odpeljem, pa so me klicali, da je brez problema po kosilu zaspala, tako da je bila že normalno v varstvu.
Je pa šele po enem mesecu nehala jokati ko smo jo oddali ali prišli iskat (čeprav je bila vmes OK)

(odgovor članu branka81)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.6.2011 13:21:11   
lananai
Naša je šla v vrtec pri 16ih mesecih. Uvajal jo je moj. Tretji dan je bila že skoraj cel dan sama tam, četri dan jo je že zjutraj pustil in prišel iskat popoldan. Vse OK.

(odgovor članu prizma)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.6.2011 13:34:19   
borovnička
To je čist odvisno od otroka. Ti svojo punčko najboljš poznaš, tko da je fajn, da jim tam poveš kakšna je in kako je navajena. Je pa odvisno tud kako majo tam v vrtcu z uvajanjem. Pri nam je tako, da traja uvajanje 1 teden. Prvi dan je mamica skupaj z otročkom kakšne pol ure, uro. Drugi dan ga pripelje in pusti samega kakšne pol ure. Tretji dan ga pusti samega do kosila. Četrti dan damo otroka spat. Peti dan, je otrok v vrtcu tako kot naj bi bil ponavadi. Meni se zdi fajn, da uvajanje traja manj časa, da otroka preveč dolgo ne matramo. Se mi zdi, da ko otrok enkrat vidi, da ga mamica tam ni pustila in da se bo vrnila, ni več problema.

Srečno z uvajanjem!

Pozdravček user posted image

Najino srce grejeta dve srečici... prvi je ime Nik, drugi pa Neja.

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.6.2011 7:52:00   
dreamhorse
Moja je bila stara 11 mesecev, ko je šla prvič v vrtec. Prvi teden je ostala tam sama do malice, torej 2,5 ure... Drugi teden je ostala do kosila. Torej skoraj do konca. Ob začetku je bilo grozno, saj je jokala dve uri skupaj. Ko sem prišla po njo, je komaj prišla do sape. Peti dan sem ji lepo razložila, da ostane tukaj, ker grem v službo in potem pridem po njo. Pa je pokimala in rokice potisnila proti varuški. Od takrat dalje nisem imela težav. Kvečjemu jo je bilo težko spravit domov.
Res je dosti odvisno od otroka, od vzgojiteljic, otrok. Moja je prišla v skupino med letom. Pozitivno, ker so se vzgojiteljice lahko bolj posvetile njej, saj so ostali otroci že bili ok. Negativno, otroci so potrebovali nekaj časa, da so jo sprejeli. Konec leta sem dobila cd z slikami. Na vseh je bila nekje sama, v ozadju. Letos pa je že drugače...
Veliko uspeha, pa še nasvet, ki mi ga je dala vzgojiteljica. Ko se sprijazni mama, se sprijazni tudi otrok.

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.6.2011 8:51:01   
manna
Naša je šla v vrtec s 15 meseci. V našem vrtcu traja uvajanje ponavadi 3 dni. Meni je bilo to nekam malo, grozno mi je bilo it ven iz igralnice in jo pustit tam. Prvi dan sem bila z njo tam eno uro, potem sva šle domov. Drugi dan je bila sama tam eno uro. Kako dooolga ura je bila to zame!! Tretji dan je bila sama tam dve uri. Potem je bila tri ure, nato je bila 3 mesece samo do kosila. (sem delala polovični čas) Šele po treh mesecih je začela tam spati. V vrtcu je v bistvu jokala samo prve par dni kakšnih 10 minut zjutraj, potem je bila čist OK, njena stiska se je bolj doma izrazila... ponoči je prvi mesec slabše spala, poleg tega je bila cel prvi mesec popoldne dobesedno prilepljena name, da niti na wc nisem mogla sama. Po približno enem mesecu je šlo težko obdobje mimo, spet je lepo spala celo noč, v vrtcu je bila že nasmejana.
Njen vstop v vrtec je bil zame res krut. Grozno mi je bilo sploh pomislit.. ampak ko zdaj gledam nazaj, in ko gledam njene slike iz vrtca, vidim, da je na vseh nasmejana, da sploh nima problemov. V bistvu sem bila jaz bolj komplikatorka. No, pri drugem bom že bolj utrjena verjetnouser posted image
Je pa res FUL odvisno od tega kakšen je otrok. Eni so pač bolj družabni, drugi bolj zadržani, eni bolj rabijo mamico, drugi sploh ne pogrešajo mame, ampak bolj pogrešajo znano okolje,..ful je različno.

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.6.2011 8:52:44   
Masha_M
IZVIRNO SPOROČILO: manna

Je pa res FUL odvisno od tega kakšen je otrok. Eni so pač bolj družabni, drugi bolj zadržani, eni bolj rabijo mamico, drugi sploh ne pogrešajo mame, ampak bolj pogrešajo znano okolje,..ful je različno.

Še bolj pa kakšne so mame. Predvsem ali travmirajo in paničarijo ali ne. Otrok to zelo dobro čuti...

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Top ideje za otroško silvestrovanje
Silvestrovo je tisti poseben čas v letu, ki si ga otroci zapomnijo za vse življenje. Zato svojim otrokom pričarajte otro...
TOP božične risanke in družinski filmi
Preverite seznam najbolj čarobnih, zabavnih ter smešnih božičnih risank in družinskih filmov, ob katerih boste vsaj za n...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?