|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvič pečem torto... NA POMOČ!
2.7.2009 8:23:52   
pikalonica
En lep pozdrav vsem skupaj!

Tale vikend praznujemo rojstni dan mojegauser posted image  in sem se odločila, da bom probala sama speči sadno torto. Zdaj pa kot norec iščem in brskam za najboljšim receptom za biskvit in seveda tudi nadev, ki pa mora biti obvezno saden, ker čokoladnih tort moj lubi ne mara.

Videla sem, da je tukaj kar nekaj izkušenih kuharic, jaz pa še nikoli nisem pekla torte user posted image , ampak enkrat je treba probati.
Imam pa sledeča vprašanja, pri katerih bi rabila vašo pomoč:
  • kakšna je možnost, da se ti biskvit za torto prime na model, ker se mi je to pri marmornem kolaču že dvakrat zgodilo (namreč pol ga je ostalo na modelu user posted image ). A je skrivnost v tem, da ga pustiš da se ohladi in ga potem daš iz modela, ker mogoče pri marmornem nisem dovolj počakala???
  • kako potem biskvit razrežete na tri dele, z nožem ali s sukancem (slednje sem zasledila na Kulinariki)
  • koliko potem biskvit navlažite, da ni premalo ali preveč vlažen, da se bo vse skupaj razpadlo na krožniku?
  • kako potem okrasite torto? Ali celo še naokoli namažete s kremo oz. nadevom in potem še nabrizgate smetano, ali uporabljate samo smetano?
  • katero sadje mi svetujete: jagode ali višnje? Ali lahko oboje uporabim iz kompota ali je bolje sveže sadje?
  • ali biskvit spečete prejšnji dan in ga potem nadevate in okrasite naslednji dan in ali se mora nadev tudi kaj hladiti  predno ga namažem na torto?

O groza kolko vprašanj sem postavila, ampak me je res strah, da bom kaj zatupila, pa bom lahko vse skupaj potem samo sosedovim kuram nesla za sladkat user posted image

Hvala že vnaprej za pomoč in lep pozdravček!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ!
2.7.2009 8:43:27   
pety78

IZVIRNO SPOROČILO: pikalonica

En lep pozdrav vsem skupaj!

Tale vikend praznujemo rojstni dan mojegauser posted image  in sem se odločila, da bom probala sama speči sadno torto. Zdaj pa kot norec iščem in brskam za najboljšim receptom za biskvit in seveda tudi nadev, ki pa mora biti obvezno saden, ker čokoladnih tort moj lubi ne mara.

Kako narediti nadev, sem opisala na tej temi...
http://www.ringaraja.net/forum/torta/m_4306508/tm.htm


Videla sem, da je tukaj kar nekaj izkušenih kuharic, jaz pa še nikoli nisem pekla torte user posted image , ampak enkrat je treba probati.
Imam pa sledeča vprašanja, pri katerih bi rabila vašo pomoč:
  • kakšna je možnost, da se ti biskvit za torto prime na model, ker se mi je to pri marmornem kolaču že dvakrat zgodilo (namreč pol ga je ostalo na modelu user posted image ). A je skrivnost v tem, da ga pustiš da se ohladi in ga potem daš iz modela, ker mogoče pri marmornem nisem dovolj počakala???

    Z margarino premaži samo spodni del pekača, rob ni potrebno. Naj se malo ohladi, ne rabi biti pa hladen, da ga dobiš iz modela.

  • kako potem biskvit razrežete na tri dele, z nožem ali s sukancem (slednje sem zasledila na Kulinariki)

    Kakor kdaj. Če boš s sukancem, daj najprej okoli in okoli zareži z nožem.


  • koliko potem biskvit navlažite, da ni premalo ali preveč vlažen, da se bo vse skupaj razpadlo na krožniku?

    Med 1 do 2 dc mleka oziroma kakava, če je čokoladni biskvit.

  • kako potem okrasite torto? Ali celo še naokoli namažete s kremo oz. nadevom in potem še nabrizgate smetano, ali uporabljate samo smetano?

    To je pa čisto odvisno od tebe. Jaz jo ponavadi oblijem s čokolado in prekrijem s tičino ali pa s smetano okrasim.

  • katero sadje mi svetujete: jagode ali višnje? Ali lahko oboje uporabim iz kompota ali je bolje sveže sadje?

    Višnje so super iz kompota.

  • ali biskvit spečete prejšnji dan in ga potem nadevate in okrasite naslednji dan in ali se mora nadev tudi kaj hladiti  predno ga namažem na torto?


Ponavadi biskvit spečem zvečer, prav tako nadeve, počakam, da se vse ohladi in premažem. Naslednji dan okrasim.

O groza kolko vprašanj sem postavila, ampak me je res strah, da bom kaj zatupila, pa bom lahko vse skupaj potem samo sosedovim kuram nesla za sladkat user posted image

Hvala že vnaprej za pomoč in lep pozdravček!





_____________________________



(odgovor članu pikalonica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ!
2.7.2009 8:49:32   
melanija
Jaz tudi vse torte pečem sama - tudi za krst sem jo. Moj recep za biskit je:
- 4 rumenjake, 16 dag sladkorja, 1 vanilija - to fajn zmiksam in dodam limonino lupino in 4 žlice vroče vode (ko dodajam vodo zraven miksam) in nato dodam 14 dag moke in 1 pecilni. Če dam na okrogel model 30 cm - potem prerežem na pol, če pa dam na kvadratni model je ravno dovolj debelo za eno plast. Jaz okrogel model dobro namažem z oljem ali maslom in nato dobro potresem z moko ali drobtinami in se mi še nikoli ni prijelo.
Biskvit režem z nožem za kruh.
Biskvit navlažim od oka, nikoli ne šparam edino spodnjo plast naredim malo bolj  suho - po mnenju nekaterih je še vedno ful mokra.
Nadev za torto je pudingova krema (skuham bolj trd puding in potem noter zmiksam še malo masla za boljši okus) Torto okoli in okoli namažem s smetano, samo toliko da pokrije.
Jagode ali višnje oboje je dobro, z svežimi jagodami sem že delala z višnjami pa ne. Če se da si biskvite spečem prej, puding se mi mora tudi ohladit če želim dati noter maslo - da se ne stopi.

(odgovor članu pikalonica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ!
2.7.2009 8:52:42   
kjava
Hmmm...Res je veliko vprašanj user posted image
za biskvit ti priporočam tale recept http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Biskvit_za_torto,_ki_nikoli_ne_pade_dol-5814.html

Jaz ga vedno prerežem s sukancem, ker nimam tako dolgega noža in pride s cvirnom bolj enakomerno. da se ne prime, pa kar malo z oljem pomažem pekač, zato, ker je tudi v testu olje. Spečem ga en dan prej samo v primeru, da vem, da naslednji dan ne bom mela dovolj časa. Jasno pa , da je bolje, da celotno torto narediš en dan prej oz zvečer , da se v hladilniku dobro prepoji.

Potem lahko narediš čist enostavno varianto s sadjem in smetano. Namočiš z vodo od kompota, kle nimaš kaj druzga kot delat po občutku. Polivaš po biskvitu (pazi da boš tud robove dobro namočila) in kar mal s prstom probaš, kok je namočeno. Saj če je preveč je še boljša, čeprav razpade. Mi smo jo morali enkrat kar iz pladnja jest user posted image

Če maš kaj izkušenj z želatino, pa če mate radi jogurtovo kremo, naredi tole:
http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Malinovo_-_jogurtova_sanjsko_fina_torta-6783.html
Tu lahko uporabiš jagode ali višnje, jaz sem dala višnje iz kompota.

Za okrasitev nisem ekspert, ponavad mal s smetano, pa s svežim sadjem , al pa z mrvicami pokombiniram.

(odgovor članu pikalonica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ!
2.7.2009 8:56:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pikalonica

En lep pozdrav vsem skupaj!

Tale vikend praznujemo rojstni dan mojegauser posted image  in sem se odločila, da bom probala sama speči sadno torto. Zdaj pa kot norec iščem in brskam za najboljšim receptom za biskvit in seveda tudi nadev, ki pa mora biti obvezno saden, ker čokoladnih tort moj lubi ne mara.

Videla sem, da je tukaj kar nekaj izkušenih kuharic, jaz pa še nikoli nisem pekla torte user posted image , ampak enkrat je treba probati.
Imam pa sledeča vprašanja, pri katerih bi rabila vašo pomoč:
  • kakšna je možnost, da se ti biskvit za torto prime na model, ker se mi je to pri marmornem kolaču že dvakrat zgodilo (namreč pol ga je ostalo na modelu user posted image ). A je skrivnost v tem, da ga pustiš da se ohladi in ga potem daš iz modela, ker mogoče pri marmornem nisem dovolj počakala??? Jaz pekač namažem z oljem ali margarino in potresem z moko, do sedaj se mi še ni prijel.
  • kako potem biskvit razrežete na tri dele, z nožem ali s sukancem (slednje sem zasledila na Kulinariki) Narežem kar z nožem za kruh. Imam enega konkretno dolgega user posted image .
  • koliko potem biskvit navlažite, da ni premalo ali preveč vlažen, da se bo vse skupaj razpadlo na krožniku? Če delam nadev s sadjem in msetano, navlažim kar s sokom od sadnega kompota ali jabolčnim sokom. Dam pa kar precej soka, toliko, da je celotna površina vlažna.
  • kako potem okrasite torto? Ali celo še naokoli namažete s kremo oz. nadevom in potem še nabrizgate smetano, ali uporabljate samo smetano? Torto premažem ali samo s smetano ali s čokoladno smetano, največkrat pa s stpljeno čokolado (z malo mleka).
  • katero sadje mi svetujete: jagode ali višnje? Ali lahko oboje uporabim iz kompota ali je bolje sveže sadje? Uporabim sadje, ki je pri roki, vloženo ali sveže, običajno višnje, ananas, breskve, grozdje,...
  • ali biskvit spečete prejšnji dan in ga potem nadevate in okrasite naslednji dan in ali se mora nadev tudi kaj hladiti  predno ga namažem na torto? Odvisno, koliko je časa, je pa biskvit res boljši, če je star en dan, dobor navlažen in noč preživi v hladilniku user posted image .


O groza kolko vprašanj sem postavila, ampak me je res strah, da bom kaj zatupila, pa bom lahko vse skupaj potem samo sosedovim kuram nesla za sladkat user posted image

Hvala že vnaprej za pomoč in lep pozdravček!




Sploh se ne sekirat, torta je ena najlažjih stvari za spečt, mene bolj daje okraševanje, ker sem popolnoma antiumetniški tip user posted image .

(odgovor članu pikalonica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ!
2.7.2009 9:26:36   
pety78
Sploh se ne sekirat, torta je ena najlažjih stvari za spečt, mene bolj daje okraševanje, ker sem popolnoma antiumetniški tip user posted image .


To je pa moja strast...user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

_____________________________



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ!
2.7.2009 10:27:22   
hrchy
VAU!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ!
2.7.2009 10:30:44   
Anonimen
Pety78 kapo dol user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Tudi jaz pecem po receprtu kot Kjava, iz kulinarike biskvit ki nikoli ne pade dol

Nikoli se mi ne prime biskvit, model dam na peki papir ion obrezem, tako,da je peki papir samo na dnu modela.Ko specem ga obrnem na eno serveto ,pocakam,da se ohladil in potegnem peki papir dol.

Rezem z nozem za prsut.Saj ce ti rezanje en gre pa speces vsak del biskvita posebej

Biskvit ne more biti prevec vlazen lahko je samo presuh no nam ni nikoli prevlazen user posted image je pa res,da imam obod za okroglo torto in s tem sploh ni nobenega problema.

Okrasim s smetano ali ticino maso.

Za nadev ti pa priporocam:
1/2 litra vanili jogurta iz Hofera, 250ml sladke smetane in zelatino fix notri pa narezes sveze jagode in bos imela vanili okus z jagodami, lahko tudi podvojis,odvisno od velikosti torte

http://www.oetker.hr/oetker_hr/html/default/debi-7lxblm.hr.html

Jaz zmiksam sladko smetano z eno zelatino fix, jogurt posebej zmiksam s 2 ali 3 ( vedno raje dam eno vec zelatino fix kot manj) potem pa to dvoje skupaj zmesam z zlico ali kuhlo in nato se notri dam narezano sveze sadje. Ce imas obod namazes kremo takoj gor in das v hladilnik, ce pa nimas oboda pa daj prvo kremo za kaksno uro v haldilnik in potem probas kdaj je ze bolj trda pa takrat namazes na biskvit

Ponavadi specem in namazem dan prej, da se potem se vse skupaj fajn namoci in prepoji cez noc v hladilniku.




(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ!
2.7.2009 10:47:43   
Anonimen
Ali pa mu naredis torto ala nogometna zoga.

Speces dve roladi, vzames eno okroglo posodo, jo oblozis z alu folijo, rolado narezes na kose in oblizis celo posodo, vlijes notri ta vaniljev jagodni nadev in se na vrh po celem das kose rolad,potem pa das preko ali kaksno desko za rezat,jaz sem jo pac s tem oblozila, za en dan v hladilnik, naslednji dan pa samo ven zvrznes na podlago za torto in okrasis.


Takole je v prerezu izgledala moja,takrat sem uporabila brskve iz kompota ter visnje iz kompota.

user posted image


Tule se ena,da si lazje predstavlja,sem nasla an kulianriki

http://www.kulinarika.net/albumslika.asp?hash=MtEFw0FMLKJLEyoC


< Sporočilo je popravil skamp -- 2.7.2009 10:52:01 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ!
2.7.2009 12:28:43   
pikalonica
Najlepša hvala za vse odgovore in nasvete punce! Sem se odločila da bom uporabila kar recept za "biskvit, ki nikol ne pade dol", ker ga vsi full hvalijo, za nadev bom pa uporabila kar višnje iz kompota.

Dobra ideja je tudi ta torta "nogometna žoga" Skamp, ki bo sigurno kdaj prišel prav, čeprav bom tokrat probala narediti kar klasično torto.

Drugače sem pa ostala brez besed ob fotkah umetnin Pety 78, vauuuuu in še enkrat VAUUUUUUU! A si ti mogoče profesionalna slaščičarka, ali kar samouk in pač navdušen pek slaščic! Kakorkoli že VSAKA ČAST! user posted image

Jaz kaj takega rajši ne bom niti poskusila ustvarjati user posted image

Še enkrat hvala in lep pozdrav vsem skupaj!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ!
2.7.2009 12:58:48   
Anonimen
Pa javi nam kako bo uspelo presenecenje user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pikalonica)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ!
2.7.2009 15:02:26   
asso
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Sploh se ne sekirat, torta je ena najlažjih stvari za spečt, mene bolj daje okraševanje, ker sem popolnoma antiumetniški tip user posted image .


To je pa moja strast...user posted image


Ma kakšna je ta masa, ki "obliješ" torto... a to kupiš? A je to ta tičino masa? Če ne kaj pa je tičino masauser posted image  In kje se jo dobi... in kaj vsebuje...
Drugače so res enkratne torte.

Nisem še v "živo" slišala o tičino masi tako, da me zanima, ker drugače rada pečem... ampak sem že v napisanem zasledila za tičino...



_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ!
2.7.2009 15:21:58   
Anonimen
asso jaz jo kupim tule
http://www.ramstrgovina.com/rams/izdelek.php?izdelek=56

dobis jo tudi v pekarni vrhnika tam je 7kg okoli 55eur,upam,da se nisem prevec zmotila

Jaz ji recem kar plastelin,svojih slik pa nisem nalepila,ker mene tudi okrasevanje vedno  xje.be in Petty78 ima res zilicouser posted image

(odgovor članu asso)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ!
2.7.2009 15:24:06   
sneguljčica
jaz tudi rada pečem torte. Vsekakor priporočam biskvit, ki ne pade dol, ki je že omenjen. Za nadev pa pol litra jogurta, smetano, nekaj sadja in vrečko želatine fix. Sveže sadje uporabljam takrat, ko vem, da se bo torta pojedla v enem dnevu.

Za začetek je najlažje okrasit torto s smetano - zmešaš polovico alpske in polovico rastlinske, trdno stepeš in obmažeš torto.
En tak preprost moški motiv je npr. oblika majice. Pravokoten biskvit malenkost obrežeš ob strani tri četrt dolžine, da dobiš rokave in potem še na vrhu - polkrožno za ovratnik. Na majico narediš npr. številko, letnico, na vrh pa ime, da izgleda npr. kot športni dres. Nekaj smetane obarvaš in z njo nabrizgaš patent od ovratnika in rokava. 

Jaz biskvit najraje spečem kak dan prej, da se potem lepše reže. Prerežem ga pa s tistim lokom in kovinsko nitko - kupiš poceni v vsakem večjem merkatorju.

Če lahko dodam še link do mojih tort (če slučajno koga zanima, nouser posted image )
http://jagode-zavri.blogspot.com/

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ!
2.7.2009 15:24:19   
hmm...
pety78, bravo!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Kadar neko stvar izgubimo, šele takrat se zavedamo kaj smo imeli!

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

-----> POMAGAJMO JIM!!!!!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ!
2.7.2009 18:20:05   
asso
IZVIRNO SPOROČILO: sneguljčica
Če lahko dodam še link do mojih tort (če slučajno koga zanima, nouser posted image )
http://jagode-zavri.blogspot.com/



user posted image user posted image user posted image user posted image  Enkratne torte.

Mene pa malo več zanima glede teh okraskov. Ma kako se to dela, kakšna je ta tičina (plastelinuser posted image user posted image ) a se oblikuje kot plastelin... A to je v eni barvi ali so barvneuser posted image  Pa kakšnega okusa je to, ker mi deluje "umetno"...
Sem laik na tem področju tako, da kakšna info je dobrodošla.

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu sneguljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ!
2.7.2009 18:39:32   
pety78

IZVIRNO SPOROČILO: asso

IZVIRNO SPOROČILO: sneguljčica
Če lahko dodam še link do mojih tort (če slučajno koga zanima, nouser posted image )
http://jagode-zavri.blogspot.com/



user posted image user posted image user posted image user posted image  Enkratne torte.

Mene pa malo več zanima glede teh okraskov. Ma kako se to dela, kakšna je ta tičina (plastelinuser posted image user posted image ) a se oblikuje kot plastelin... A to je v eni barvi ali so barvneuser posted image  Pa kakšnega okusa je to, ker mi deluje "umetno"...
Sem laik na tem področju tako, da kakšna info je dobrodošla.


Sneguljčica, sem si shranila tvojo stran. Noro lepe torte.user posted image user posted image user posted image Verjamem, da ti kar dosti časa vzame. Kje pa nabaviš okraske, kot so metuljčki in pesek za palmo? Kakšne okuse pa delaš?
Kaj pa poročna torta? Imaš toliko različnih velikosti pekačev in podstavkov?

Punce, tičino masa je sladkorna masa. Je ful sladka. Je pa užitna, seveda.


_____________________________



(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ!
2.7.2009 18:41:35   
pety78
Pa veš kaj me še zanima, kje si kupila modelček za marjetice? Ga že ful dolgo iščem.

_____________________________



(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ!
2.7.2009 18:52:39   
asso
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Punce, tičino masa je sladkorna masa. Je ful sladka. Je pa užitna, seveda.



Ja, zdej sem malo več skapirala... in kako se jo potem pobarva z gnetenjem najbrž.
Kaj to maso prodajajo tudi v manjših količinah, ker 6 kguser posted image user posted image  bi morala najprej poskusit s tem ustvarjat...
Ja za take kot od Sneguljčice moraš imet res smisel in potrpljenje, ker je res v detajle narejena.
Če bom potrebovala vem kam it po torto user posted image

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ!
2.7.2009 20:08:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Pa veš kaj me še zanima, kje si kupila modelček za marjetice? Ga že ful dolgo iščem.


Marjetica tukaj se regestriraj in anroci pri uporabnici Pitoncica,sem ze narocila od nje in vedno vse hitro dobila,zdaj pa pobira narocila do 8.7. Sem kupila tudi model za marjetice delat pa icing barve za ticino.Tu se v albumu vidis kaj vse se se da anrocit
http://pitoncica.moj-album.com/album/12760300/

asso samo v takih kolicinah se prodaja,se ponavadi zmenijo tudi vec uporabnic, ce ne rabijo toliko

postopek za ticino
http://pitoncica.moj-album.com/album/10310829/

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ!
3.7.2009 8:30:55   
Anonimen
Uau, kakšni izdelki, vse pohvale user posted image user posted image user posted image .

Najbolj pa sta mi padla v oči poročni figurici na tejle torti, hehe user posted image : http://pitoncica.moj-album.com/album/12256408/.

A se tičino maso lahko slučajno kako shranjuje, jaz jo tudi niti približno ne bi rabila 6kg, bi najprej naredila eno poskusno verzijo, ali pa moj dragi, njemu to kar gre od rok, preden bi kakšno zaresno skupaj spacali.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ!
3.7.2009 8:39:08   
Anonimen
Ticino imam shranjeno v plasticni vrecki to pa v vakumski plasticni posodi na sobni temperaturi oz kar v kleti,ker v mansardi imamo malo nadpovprecne temparatureuser posted image .Jaz sem jo kupila maja pa ima rok do leta 2011.

Ankica pol je pri tebi kot pri meni,moj ima bolj umetnisko zilico in kar njemu prepustim ticinouser posted image
Pazit moras samo,da torto premazes s masleno kremo,ker ne sme priti v stik s smetano

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ!
3.7.2009 8:44:09   
higuys
pridne ste, res, kapo dol. Jaz sicer pečem , a moje torte so bolj ...bolj art noveau user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ!
4.7.2009 8:55:28   
resnično srečna
sneguljčica ne orem, das ne bi komentirala tvojega bloga...joj tile škratki, punčkice...ki jih delaš za na torto...so tko posrečene in lepe...se mi zdi, da imaš en tak poseben stil...in bi človek...ko to vidi lahko takoj rekel ej to je njena torta...

čestitke...


_____________________________

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ!
7.7.2009 16:10:41   
gloria
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...kapo dol za vaše mojstrovineuser posted image

_____________________________

NIK:mami ti si moja ljubica :)

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?