Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Prosim za recept - makaronova solata 14.7.2009 16:35:54
|
|
|
|
rija
|
spucaj hladilnik pa obvezno zmešaj majonezo z mlekom......pa maš solato....
|
|
RE: Prosim za recept - makaronova solata 14.7.2009 16:43:21
|
|
|
|
Felicita
|
tako kot je rija rekla... za makarone jest vzamem polžke, notr dam pa paradižnik, kumare, papriko, kisle kumarice, olive, tunino, sir, jajčka, šunko/posebno (ne vsega naenkrat - skombiniram kar mam in da je dobro pač)... preliv je jogurt, mal majoneze in/ali kisle smetane, peteršilj/drobnjak, po okusu mal česna... improvizirat morš no, to je point te solate
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Prosim za recept - makaronova solata 14.7.2009 16:46:44
|
|
|
|
Anonimen
|
njami
|
|
|
|
RE: Prosim za recept - makaronova solata 14.7.2009 18:10:10
|
|
|
|
Klemy82
|
hladna makaronova solata za poletne dni maj stajl rabiš makarone (priporočam metuljčke), zeleno papriko, na kocke narezan sir (po želji, priporočam feto ali edamec) in tekoči jogurt za preliv. Narežeš, vržeš v makarone, čez preliješ jogurt pa dober tek. Jaz jo ponavadi naredim eno ogromno skledo in jo pospravim v hladilnik in jo cel dan po malem jemo. Včasih, ko se mi zalušta, dam pa še tuno zraven.
|
|
RE: Prosim za recept - makaronova solata 14.7.2009 18:33:33
|
|
|
|
Paštetka
|
torej... Saj vem, kako puca hladilnik. Samo sem mislila, da pozna kdo kakšno super kombinacijo, kaj paše skupaj. Eni 3 variante rabim. Pa brez mleka, jogurtov, kisle smetane, sirov.... torej vse kar je iz mleka je treba izključiti.
|
|
RE: Prosim za recept - makaronova solata 14.7.2009 18:49:54
|
|
|
|
šnucika
|
jaz delam s tuno,fižolom,koruzo,kislimi kumaricami....dodam pa majonezo in kislo smetano. Po mojem so ravno mlečni izdelki tisti,ki jo naredijo sočno...smetana,siri... Verjetno pa tudi samo majoneza zadošča.
|
|
RE: Prosim za recept - makaronova solata 14.7.2009 18:50:46
|
|
|
|
šnucika
|
z morskimi sadeži nima smetane jaz tam dodam olivno olje in limonin sok...lahko tudi kis...
|
|
RE: Prosim za recept - makaronova solata 14.7.2009 19:00:59
|
|
|
|
Paštetka
|
IZVIRNO SPOROČILO: šnucika z morskimi sadeži nima smetane jaz tam dodam olivno olje in limonin sok...lahko tudi kis... kaj vse daš noter v tole? Si lahko bolj natančna?
|
|
RE: Prosim za recept - makaronova solata 14.7.2009 19:07:37
|
|
|
|
šnucika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka IZVIRNO SPOROČILO: šnucika z morskimi sadeži nima smetane jaz tam dodam olivno olje in limonin sok...lahko tudi kis... kaj vse daš noter v tole? Si lahko bolj natančna? kupim morske sadeže,ponavadi že kuhane,če jih dobim,če ne jih prej skuham z začimbami(sol,poper,lovorjev list,malo česna),pa makarončke (kakšne peresnike ali metuljčke).Pripravim polivko....olivno olje,limonin sok(vsaj ena limona),malo kisa,soli,narezanega peteršilja,ščepec bazilike...zmešam,pa je. Ja,pa še česen na drobno narezan lahko dodaš,če ti ustreza tak okus...
|
|
RE: Prosim za recept - makaronova solata 14.7.2009 20:55:52
|
|
|
|
pikecpokec
|
Makaroni, paradižnik, malo paradižnikov v olju, tunina, olive, prelito z omako iz limoninega soka, olivnega olja, česna in bazilike. lahko dodaš prepražene pinjole.
|
|
RE: Prosim za recept - makaronova solata 14.7.2009 22:33:20
|
|
|
|
MARTINŠČICA
|
Jaz jo naredim s paradižnikom, olivami, in svežimi zelišči (česnom, drobnjakom, peteršiljem, baziliko, meliso, meto, žajbljem, origanom). Okisam z oljčnim oljem, jabolčnim in balzamičnim kisom in to je to. Mi sicer še naribamo sir, ampak je solata tudi brez njega zelo okusna, če imaš rada začimbe.
|
|
RE: Prosim za recept - makaronova solata 15.7.2009 9:49:55
|
|
|
|
5ra_28
|
My favourite: njaaammmiii: - skuhaš polžke Narežeš: - zeleno parpiko - sir - posebno klobaso (v črevi, ne tiste v rezinah) - sol in poper - drobnjak (po želji) - kisla smetana in majoneza (razmerja 2/3, 1/3) Najboljše je, da je vsake sestavine enako, polžkov, klobas, paprike, malo manj sira edino. Jaz dam edino več zelene paprike, ker jo pač imam najraje, pa še zellooo osveži solato. Jaz se tega recepta držim že več let, ker mi taka pač najbolj paše, zato novih verzij niti ne berem, kaj šele da bi 'kvarila' mojo solato.
|
|
RE: Prosim za recept - makaronova solata 16.7.2009 11:14:04
|
|
|
|
radarka
|
Joj, vidim, da vsi pokvarite okus solate z majonezo ali smetano! Ti dve sestavini prekrijeta okuse in ne izboljšate jedi!!! Mediteranska varianta: narezane olive, koruza, tuna, olivnio olje, bazilika, češnjev paradižnik in parmezan ali mozzarella!!!
|
|
|
|
RE: Prosim za recept - makaronova solata 16.7.2009 12:30:20
|
|
|
|
2mama
|
mi včasih namesto z olivnim oljem pokapamo z bučnim (itak prisegamo nanj, ne glede na vsa priporočila in nepriporočila). svedrčki, vložena kumara, sveža paprika, poli na kocke, feta (ali pa brez, če je ni), koruza, (včasih) na listke narezane olive, sol, par kapljic bučnega olja.
|
|
|
|
RE: Prosim za recept - makaronova solata 17.7.2009 0:10:38
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: radarka Joj, vidim, da vsi pokvarite okus solate z majonezo ali smetano! Ti dve sestavini prekrijeta okuse in ne izboljšate jedi!!! Mediteranska varianta: narezane olive, koruza, tuna, olivnio olje, bazilika, češnjev paradižnik in parmezan ali mozzarella!!! Vsak si naredi kakor mu najbolj paše. Jaz tudi nimam rada olive in vse kar je povezano z njimi pa ne kritiziram okus tvoje solate!
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?