|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim pomoč - zaprtje
24.10.2007 17:09:15   
ALEKSA13
Še en pozdrav,

spet se oglašam... Moi fantek (star 2,5 mes) že 4 dan ni kakal in to ga precej matra. Pred 5 dnevi sva zamenjala hrano, iz Aptamil Prematil sva šla na Aptamil Pre, ta pa ga je očitno zaprl. Poskusial sem že s sladkimi kamilicami, celo z Donatom, pa ni učinkovalo nič. Razen ko sem danes poskusila s termometrom v ritko, je šlo malo, pa še daleč ne dovolj. Samo mu ne morem to delati vsak dan, da bo kakal. Sem razmišljala, da bi šla na Novolack, pa mi je rekla sestra v posvetovalnici, da naj kar ostanema na Aptamilu (je že od rojstva na aptamilu), da se bo že navadil. Pa tudi mešati sem hotela z Aptamil Comfort, pa mi je rekla , da raje ne. (sem, pa slišala inf, da lahko mešaš)
Ali ima katera še kakšen recept za odpravo zaprtja?? Bila bi ga zelo vesela.LP Aleksa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prosim pomoč - zaprtje
24.10.2007 17:20:10   
bumerang
Samo Novolaca ne, obupno zapira!

Sicer je od naših težav že več kot dve leti, ampak se še odlično spomnim, kako je bilo hudo, zato sem se odločila, da ti zapišem svoje izkušnje.
Naš je pil Novalac, takrat mleko, ki se je oglaševalo kot najbolj kakovostno, prodaja samo v lekarni in bla-bla-bla. Že po par tednih je postajal vedno bolj zaprt, potem je kakal bobke, potem pa je bil totalno zaprt. Prešaltala sem na Aptamil pa je bilo le malo boljše. Pred tem pa na Novalac proti zaprtju in ni bilo nobenega rezultata.
Poskušala sem mu dati zelo sladke kamilice in ni pomagalo.
Mleku sem dodala laktozo v prahu, ni pomagalo.
Stimulacija anusa s termometrom je pomagala, pokakal se je do vratu (med stimulacijo ga je eden držal za noge rahlo v zrak, drugi pa rahlo pritiskal pod trebuščkom, ko je pritiskal tudi sam, da je šel čep ven, ostalo blato je bilo pa mehko) ampak tako ni šlo naprej.
Nato sem po nasvetu s porodnišnice prešaltala na Bebo, na kateri je ostal preko leta starosti, in težav ni bilo več.
Jaz ti vsekakor predlagam, da zamenjaš mleko.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu ALEKSA13)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.10.2007 17:53:22   
srursa
Sama sem imela podoben problem in sem probala ves:
-sladke kamilice
-dodajanje tekočine
-trmometer v ritko
-Aptimil confort
-masaža trebuščka
-kopanje
-telovadba z nogicami.
Nakoncu se je pokakal, ampak ne vem kaj mu je pomagalo. Od takrat kaka enkrat na dva dni. Pred tem je 3-4 na dan.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.10.2007 20:45:31   
Kati81
še moje izkušnje
Aptamil ji nikakor ni ustrezal, hipp tudi ne pa pol probiotični hipp full drag tud ne, po novalacu pa takoj bolje sploh ni blo treba novalaca proti zaprtju.
Tko da vsak otrok je drugačen in sama moraš ugotoviti kaj mu ustreza, čist nič hudega mu ne bo če boš zamenjala mleko in poskusila.

(odgovor članu srursa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.10.2007 20:46:34   
Kati81
morda ti lahko pomaga namočene slive v vodi čez noč in tisto daš za piti, to je meni svetovala patronažna ali pa glicerinska svečka.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.10.2007 20:49:03   
Anonimen
Poskusi s telovadbo ob vsakem previjanju.

(odgovor članu ALEKSA13)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
24.10.2007 23:17:59   
simona76
Moja je sicer dojena, a smo tudi imeli nekaj problemov s prebavo. Pomagal je le Plantex čaj. Se dobi v lekarni. Tega je spila malo, pa je drug dan kakala.
Drugače pa mi je P svetovala mlečni sladkor (upam, da sem si prav zapomnila), a ga nisem kupila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.10.2007 10:30:32   
muck
Nekaj takega obstaja, "mlečni sladkor", v muellerju ga imajo, je že ena pisala o njem, da ga daje otroku, ko ima krče, ampak vem, da pomaga pri kakanju. To je bilo že enkrat govora na forumu pod temo kapljice za (proti) krče.

Najboljša igrača je: atiiiiiiii.
http://rubens-place.myminicity.com/
http://rubens-place.myminicity.com/ind
http://rubens-place.myminicity.com/tra

(odgovor članu simona76)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.10.2007 17:47:24   
jezika
MOJEMU OTROKU JE POMAGALO NASLEDNJE:

SLIVE NAMOČENE V VODO ČEZ NOČ. IN TO VODO ZJUTRI SPIT. TA ŽENE!

(odgovor članu muck)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.10.2007 18:13:59   
ašun
Pri nas zaenkrat nič ne pomaga. Kaka na 3 dni in se full matra. Poskusili smo:
- sladke kamilice
- sladko vodo
- zdraženje anusa
- telovadba in masaža trebuščka
- hipp pre
- trenutno imamo novolac proti zaprtju po katrem polivauser posted image

(odgovor članu jezika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.10.2007 15:52:54   
Bubacka
IZVIRNO SPOROČILO: jezika

MOJEMU OTROKU JE POMAGALO NASLEDNJE:

SLIVE NAMOČENE V VODO ČEZ NOČ. IN TO VODO ZJUTRI SPIT. TA ŽENE!

Super je ta zadeva! Probaj!
Drugace pa obstaja ena tekocina se imenuje Laktekon, dobis v lekarni, pa preberi navodila pozorno. Odvaja pa normalizira stanje crevesja! To imela ena moja kolegica in njima ful pomagalouser posted image user posted image user posted image

http://bubacka-stella.moj-album.com/
Imam dve sončici Stello in Evo!!!
04.12.2006, 3080 kg, dolga 51 cm, glavica 33
25.11.2009, 3140 kg, dolga 51 cm, glavica 33

(odgovor članu jezika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.10.2007 21:20:05   
Anonimen
Tudi mi imamo probleme s kakanjem. Naš Filip je star dva meseca in nekaj dni čez. Že od samega začetka so bile težave s kakanjem. Dajem mu aptamil 1 in vsak dan mu ponudim tudi blag kamilični čaj in to med dvema obrokoma. Ne spije veliko, cca 0,5 dl na dan za žejo.
Če slučajno ne kaka dva dni, se jaz ne oziram na to, da je "normalo", če otrok ne kaka 6 dni, mu skuham močne kamilice (voda zavre in za 3 - 4 minute dam namakat kamilice), ki jih precedim, malce posladkam in dam za noževo konico laktoze - t.j. mlečni sladkor (lekarna).
Popije na tešče mogoče žlico ali dve in običajno se potem po nekaj urah brez stokanja in bolečin pokaka. Pri previjanju tudi potelovadiva - nogice k trebuščku, da se črevesje "zgane".
Sem tudi že vse poskusila.
Upam, da se bo stanje normaliziralo ko se bo začela dodajati GH, saj bo tu večja izbira hrane, tudi take z vlakninami.
Priporočam pa tudi slivovo vodo, ki tudi pomaga. Suho slivo ali dve namoči čez noč in mu daj tisto vodo piti na tešče. Pa malo jo pogrej.

kurkuma

(odgovor članu ALEKSA13)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
27.10.2007 20:01:08   
sandra85
PO ČAJU ZA DOJENČKE PLANTEX SE TI BO POŠTENO POKAKAL-POSKUSI!
kupi se ga v lekarni

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najbolj srčkana imena za deklice
photo
V galeriji spodaj preverite najbolj srčkana imena za deklice v angleškem jeziku, ki so pospremljena s kratkim opisom ime...
Možgani nosečnic in mamic se pomlajujejo
Raziskovalci iz Norveške so prišli do zanimivega ugotovitve: da so možgani mamic drugačni, iz zelo posebni. V čem? Preve...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?