Bejba
|
Takole je na stvari. Naš mlajši škorček, ki je star 25 mesecev hodi v vrtec od septembra lanskega leta. Lepo je sprejel vrtec in nikoli ni bilo problemov iti v vrtec. Na začetku so ga vzgojiteljice samo hvalile in se mu smejale, da kakšen cukerček je in gor in dol. Pred nekaj časa pa vzojiteljica reče mojemu možu, da bo treba organizirat sestanek (samo za naju), da se pogovorimo, ker tako pač več naprej ne gre . OK, smo rekli, da se bomo zmenili za sestanek. Meni je jasno, da je naš mali pač bolj žive narave in mimogrede kakšnega flosne ali porine, ampak ali ne delajo to več ali manj vsi otroci. Doma se trudimo, da bi ga tega odvadili in tudi nismo mislili, da bi bil to kakšen velik problem, ker je bilo vse v mejah normale. Z starejšim bratcem se pač na momente malo zravsata kot vsi bratje in to je to. Potem je mali zbolel, nakar smo šli še na dopust (moram poudarit, da sta bila oba na dopustu res pridna), tako da nekako še ni prišlo do tega sestanka in včeraj, ko sem šla po dolgem času jaz iskat malega v vrtec, sem šla iz njega skoraj objokana. Pride namreč njegova vzgojiteljica in jaz malo v hecu vprašam, če smo se kaj poboljšali, ona pa v smeh in, da to pa ne gre kar tko čez noč, potem pa mi začne govort o mojemu otroku, kot da imamo doma enega navadnega terorista in da to ni nič, da bo treba nekaj ukrent, ker vprašanje kaj bo iz njega, če se temu ne bomo dovolj posvetili. Jaz sem kar gledala. Ko sem jo vprašala naj mi točno pove kaj dela, pa mi je začela, da to se ne morva tuki med vrati pogovarjat, da se je treba usest in tako. Sem rekla, da se zmenmo ta teden, ker od druzga tedna naprej moža ni 11 dni doma (službeno odsoten). Pa pravi, da ta teden je nemogoče in potem v tem smislu, da nam ravno ni v interesu da bi prišlo do tega sestanka in tako. Jaz sem bila že čist bleda. 10x sem ji rekla naj mi pove en primer kaj tako groznega moj otrok v vrtcu počne, pa mi je zmeri ponavljala, da to tukaj med vrati ne morva rešit. Pravi, da mora biti ena samo za njega, druga pa ostalih 12 kontrolira . Vse kar vem je, da se je enkrat na eno punčko usedu in ni hotu vstat, ko so mu rekle, naj vstane. Pa valda to počnejo tud drugi. Takrat ga pač fizično odstraniš, poveš da to ni prav in to je to. Sem ji rekla, da je tudi naš domov hodil dobesedno pogrižen po celem telesu, da takrat pa niso imele nič za povedat, pa mi pribije, da je bil za to čist sam kriv . Glih tok, da je nisem prilimala. V glavnem, sprašujem vas ali je možno, da ženska pač samo tako hudo pretirava ali je naš sonček res tak v vrtcu. Ker doma se ga da nekako krotit. Je bolj žive sorte, rad kakšno ušpiči, ampak na ta prav način se mu da pridt do živega. Ful se sekiram glede tega, sploh ker vem, da še neki časa ne bomo mogl skup pridt in se v miru pogovort (ona bi rada da smo na sestanku vsi štirje - obe vzgojiteljici in jaz ter mož), to bo pa sedaj nemogoče, ker mojega ne bo doma (pa tudi sama bi rada videla, da je mož zraven, ker zna povedat kar je treba, jaz se pa včas mal preveč nazaj držim). Sem pa rekla, da bi rada govorila še z drugo vzgojiteljico na samem, sam ne vem kako naj to izpeljem, ker je una vedno zraven, pol ji pa ta mlada sam kima (itak). Uf, malo sem se razpisala. Upam, da razumete bistvo, ker se res sekiram zarad vsega skupaj . Lahko, da je le ta vzgojiteljica nesposobna zmotivirat mojga malčka, da bi se mu kaj dogajal, pa mu gredo lumparije po glavi ali kaj? Hvala za branje in mnenja. LP; Bejba