|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Problematični odnosi s taščo in tastom
3.8.2009 13:23:47   
marjetica11
Pozdravljeni,
Sploh ne vem kako naj začnem. Sem v poznih tridesetih letih in živim pri tašči in tastu. Pred tremi leti sem spoznala sedanjega partnerja. Do takrat sem živela v svojem stanovanju. Na začetku zveze je partner pustil odprte možnosti glede skupnega življenja pri meni ali pri njegovih v hiši. Dalj časa, ko sva bila skupaj, bolj je pritiskal, da naj greva k njegovim. Na koncu je postavil ultimat, da naj grem živet k njegovim ali pa prekineva zvezo. Glede na to, da je hiša njegovih staršev dvostanovanjska sem se, sicer težkega srca odločila, da grem k njemu. Naj omenim še to, da imam jaz dobro službo, partner pa ne uspe dobiti njemu ustrezne zaposlitve. Tako je nekaj časa doma, nekaj časa pa dela. S staršema ima sklenjeno neko pogodbo, da bo podedoval hišo, če bo zanju ustrezno skrbel.
Zdaj pa starša odkar sem jaz tam stalno pritiskata na mene oz. na njega. Prigovarjata, da od mene nimata nobene koristi. Posebno problematičen je tast, ki me nekako na dva tri dni pošteno zmerja. V življenju nisem slišala takšnih zmerljivk. Da kakšna sem, ... Nekako sem se poskušala približati tašči, vendar tudi ona ne kaže nobenega popuščanja; morda, če bi jaz prevzela celotno gospodinjstvo. Meni se ne zdi prav, da onadva zdrava človeka cel dan čakata, da pridem jaz iz službe ob 16:30 in potem garam do 23. ure. Tast mi vedno prigovarja, kako je bila tašča v mojih letih pridna in je tako delala. Nekako se mi ne zdi pošteno, da mi nista, še predno sem se priselila, odprla kart in povedala kaj pričakujeta. Zanimivo je, da vedno govorita, da sta vedno in vedno bosta pomagala, v bistvu pa sta onadva stalno nezadovljna in nekaj zahtevata. Naj še povem, da je tast skregan z vsemi bližnjimi sorodniki tako svojimi kot taščinim, prav tako s sosedi. Tako sta večino časa doma in samo tečnarita. Kadar ne težita meni, pritiskata na partnerja. Nekako se mi zdi, da tudi on nima prav veliko moči. Mislim, da bi tast tudi njega postavil pred vrata, če bi se ta postavil na mojo stran. Imela sem nekaj težav z zanositvijo, takrat sta vedno govorila, kako si želita vnukov in pritiskala na naju. Zdaj sem končno noseča, pa se mi zdi, da jima skoraj ni mar za to. Nekako se mi zdi, da bi bila zadovljna šele takrat, če bi bila jaz pri njih za deklo, ki bi vse postorila, ne imela svojega mnenja, tast bi pa ukazoval, kaj in kako delati. Glede teh problemov sem se z njima že skušala pogovoriti, vendar daleč nisem prišla. 
Danes sem se zaradi njiju sprla še s svojimi starši, tako hudo, da ne pomnim. Oni so sicer čisto drugačni ljudje. Najbrž zato pritiskata name, ker verjetno vesta, da tasta ne bosta spremenila. 
Naj še povem, da trpim za depresivno anksiozno motnjo, kar mi še dodatno oteži življenje. Najbrž mi kaj dosti ne boste mogli pomagati, vendar nekako mi je lažje, če malo pojamram.

Pozdrav,

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Problematični odnosi s taščo in tastom
3.8.2009 13:29:05   
rija
vedno govorim, da neka prekleta bajta ni zagotovilo za srečo...in tudi pri vama ne. sicer nisi nič napisala o vajinem odnosu, vendar menim, da ni glih pretirano rožnat...ne more biti, če živiš večno pod takim pritiskom.

mogoče bi bil čas za kontra ultimat....tvojemu možu....

...vox populi...

(odgovor članu marjetica11)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.8.2009 13:33:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rija

vedno govorim, da neka prekleta bajta ni zagotovilo za srečo...in tudi pri vama ne. sicer nisi nič napisala o vajinem odnosu, vendar menim, da ni glih pretirano rožnat...ne more biti, če živiš večno pod takim pritiskom.

mogoče bi bil čas za kontra ultimat....tvojemu možu....

Če boš dlje čakala ne bo nič boljše. Včeraj bi morala udariti po mizi. Danes je že prepozno.

Pogovorita se. Ali ostaneš v poznih 30-ih sama ali pa pri ranih 40-ih na tabletah za živce in gledaš zadovoljstvo na obrazu tašče in tasta: uh kako lepo sva jo zdelala.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
3.8.2009 13:37:53   
NATAŠA35
draga marjetica11, se strinjam z rijo....poskusi se pogovorit s svojim in mu daj ultimat, pa poglej kaj bo izbral..če bo izbral tebe in otroka, potem bodi z njim, če ne pojdi od njega na svoje in se pobotaj s starši, škoda živcev če se boš kregala s svojimi starši zaradi tasta in tašče, ampak tudi njim povej svoje. nekaj mora biti narobe z njima, če sta skregana z vsemi,...

ne sekiraj se zaradi njiju, misli na svoj sonček pod srčkom...

Moja sreča so moji otroci: David, Luka, Jakob in Simon

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.8.2009 13:43:00   
malania
A stanovanje v katerem si živela prej, imaš še na razpolago? Če bi se pa s partnerjem preselila tja?

Sicer sem tudi jaz iz lastnih izkušenj opazila da gredo mladi in stari skupaj zelo redko... žal.. (v smislu, da živijo v eni bajti..).

Vso srečo user posted image

Ni grdih žensk, so samo lene.
H. Rubinstein

(odgovor članu NATAŠA35)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.8.2009 14:03:22   
azik
Strinjam se z Melanio

(odgovor članu malania)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.8.2009 14:28:56   
Anonimen
Ja kako gredo meni na živce moški, ki ne znajo porihtat stvari. Kako lahko sploh dovoli, da se nekdo spravlja nate, te zmerja. Nimaš se kaj z njima pomenit, jasno daj vedeti tvojemu partnerju, da pričakuješ od njega, da bo udaril po mizi, zaščitil svojo družino (tebe in otroka). Si sploh ne predstavljam, kaj bo šele, ko boš rodila.
Uredi to takoj zdaj, resen pogovor s partnerjem in SELITEV - skupna sli pa samo tvoja, samo pejt za vraga stran od takih ljudi!

(odgovor članu azik)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
3.8.2009 15:09:00   
Njumi
IZVIRNO SPOROČILO: marjetica11

S staršema ima sklenjeno neko pogodbo, da bo podedoval hišo, če bo zanju ustrezno skrbel.

Zdaj pa starša odkar sem jaz tam stalno pritiskata na mene oz. na njega. Prigovarjata, da od mene nimata nobene koristi.

Kadar ne težita meni, pritiskata na partnerja. Nekako se mi zdi, da tudi on nima prav veliko moči. Mislim, da bi tast tudi njega postavil pred vrata, če bi se ta postavil na mojo stran.

1. Pozanimaj se, kaj točno piše v pogodbi. V kolikor sem seznanjena, tovrstne pogodbe se pišejo imensko in ne vključijejo žen, otrok in drugih sorodnikov tistega, ki deduje. Torej 2. TI NIMATA KAJ TEŽIT! user posted image

3. Glede partnerja - premisli, če ne bi bilo bolj pametno, da ga pred vrata postaviš ti (pa saj ne dobesedno! user posted image ), če se ne postavi na tvojo stran.

Mirno. In naprej!

Srečno! user posted image user posted image user posted image

Ljudje velikokrat opazijo le tisto, kar njihovo prepričanje podpira.
Danes je čisto lep dan! :)

Neposredna povezava do sporočila: 8
3.8.2009 15:53:14   
sneguljčica
Zgleda ti je mož postavil ultimat, ker se je bal staršev. Tudi jaz mislim, da mu zdaj postavi ultimat ti.
Raje ostanete brez podedovane hiše in imate kredit za naslednjih 20 let, kot da se že zdaj, pri teh letih podrediš drugim in boš vedno nesrečna. Kako pa boš vzgajala otroka, če boš živela v takem okolju. Škoda te je, zato resno razmišljaj o tem, kako boš šla čim dlje od njih.

(odgovor članu Njumi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.8.2009 17:50:39   
barika

P Dalj časa, ko sva bila skupaj, bolj je pritiskal, da naj greva k njegovim. Na koncu je postavil ultimat, da naj grem živet k njegovim ali pa prekineva zvezo.

jaz bi že v tem primeru preštudirala, če je vredno vztrajati ...zaradi brezveznih ultimatovuser posted image Če je tast čuden do tebe (in do ostalih), bo verjetno tvoj isti (jabolko ne pade daleč od drevesa) - zgleda, da nihče nima nekega spoštovanja do tebe user posted image

ne vem no ...

Neposredna povezava do sporočila: 10
3.8.2009 18:31:30   
Anonimen

Nekako se mi zdi, da bi bila zadovljna šele takrat, če bi bila jaz pri njih za deklo, ki bi vse postorila, ne imela svojega mnenja, tast bi pa ukazoval, kaj in kako delati.

Ne, tudi takrat ne bi bila zadovoljna, če že sedaj nista. Eni se večno pritožujejo in vedno najdejo kaj, da lahko kritizirajo, pravzaprav bolj ko se trudiš dokazat, da se motijo, večji užitek imajo.

In kaj tvoj dragi reče na ravnanje svojih staršev?

Neposredna povezava do sporočila: 11
3.8.2009 19:31:36   
Anonimen
Ocitno sta pogrnila na vzgoji sina in sedaj delata popravca na tebi.

Vidim dve moznosti, ali gres nazaj v svoje stanovanje, ali pa jima skupaj z mozem povesta, da sta v hisi dve gospodinjstvi in da skrb za starse ne pomeni, da ti podpiras tri vogale v hisi in da si tepih za njihov pokvarjeni besednjak.

Neposredna povezava do sporočila: 12
4.8.2009 5:25:49   
marjetica11

Pozdravljeni,
Sploh ne vem kako naj začnem. Sem v poznih tridesetih letih in živim pri tašči in tastu. Pred tremi leti sem spoznala sedanjega partnerja. Do takrat sem živela v svojem stanovanju. Na začetku zveze je partner pustil odprte možnosti glede skupnega življenja pri meni ali pri njegovih v hiši. Dalj časa, ko sva bila skupaj, bolj je pritiskal, da naj greva k njegovim. Na koncu je postavil ultimat, da naj grem živet k njegovim ali pa prekineva zvezo. Glede na to, da je hiša njegovih staršev dvostanovanjska sem se, sicer težkega srca odločila, da grem k njemu. Naj omenim še to, da imam jaz dobro službo, partner pa ne uspe dobiti njemu ustrezne zaposlitve. Tako je nekaj časa doma, nekaj časa pa dela. S staršema ima sklenjeno neko pogodbo, da bo podedoval hišo, če bo zanju ustrezno skrbel.
Zdaj pa starša odkar sem jaz tam stalno pritiskata na mene oz. na njega. Prigovarjata, da od mene nimata nobene koristi. Posebno problematičen je tast, ki me nekako na dva tri dni pošteno zmerja. V življenju nisem slišala takšnih zmerljivk. Da kakšna sem, ... Nekako sem se poskušala približati tašči, vendar tudi ona ne kaže nobenega popuščanja; morda, če bi jaz prevzela celotno gospodinjstvo. Meni se ne zdi prav, da onadva zdrava človeka cel dan čakata, da pridem jaz iz službe ob 16:30 in potem garam do 23. ure. Tast mi vedno prigovarja, kako je bila tašča v mojih letih pridna in je tako delala. Nekako se mi ne zdi pošteno, da mi nista, še predno sem se priselila, odprla kart in povedala kaj pričakujeta. Zanimivo je, da vedno govorita, da sta vedno in vedno bosta pomagala, v bistvu pa sta onadva stalno nezadovljna in nekaj zahtevata. Naj še povem, da je tast skregan z vsemi bližnjimi sorodniki tako svojimi kot taščinim, prav tako s sosedi. Tako sta večino časa doma in samo tečnarita. Kadar ne težita meni, pritiskata na partnerja. Nekako se mi zdi, da tudi on nima prav veliko moči. Mislim, da bi tast tudi njega postavil pred vrata, če bi se ta postavil na mojo stran. Imela sem nekaj težav z zanositvijo, takrat sta vedno govorila, kako si želita vnukov in pritiskala na naju. Zdaj sem končno noseča, pa se mi zdi, da jima skoraj ni mar za to. Nekako se mi zdi, da bi bila zadovljna šele takrat, če bi bila jaz pri njih za deklo, ki bi vse postorila, ne imela svojega mnenja, tast bi pa ukazoval, kaj in kako delati. Glede teh problemov sem se z njima že skušala pogovoriti, vendar daleč nisem prišla. 
Danes sem se zaradi njiju sprla še s svojimi starši, tako hudo, da ne pomnim. Oni so sicer čisto drugačni ljudje. Najbrž zato pritiskata name, ker verjetno vesta, da tasta ne bosta spremenila. 
Naj še povem, da trpim za depresivno anksiozno motnjo, kar mi še dodatno oteži življenje. Najbrž mi kaj dosti ne boste mogli pomagati, vendar nekako mi je lažje, če malo pojamram.

Pozdrav,

Neposredna povezava do sporočila: 13
4.8.2009 5:44:21   
marjetica11
Dobro jutro vsem,

Najlepša hvala za podporo, ki sem jo res potrebovala. Dobro ste ocenili razmere, ki so morda še bolj črne kot se zdijo. Počutim se, kot da sem zašla v srednji vek in se moram ponovno boriti za pravice žensk. Včasih imam slabo vest, da bi le lahko nekaj pomagala, pa imam občutek, ko se staršem poskušam približati in ponudim prst, mi začnejo takoj puliti roko.  
Malo je problematičen moj partner, ki pač ne zna oz. ne zmore urediti stvari. Večkrat sem mu povedala, da on najbolje pozna svoje starše in naj on z njimi ureja zadeve, pa si z njim veliko ne morem pomagati. Naj povem, da je bil partner tudi že poročen, pa so bile (po njegovih besedah) težave podobne. 
Veliko se vrtijo debate tudi okoli dedovanja. Kaj piše v pogodbi ne vem in me tudi kaj dosti ne zanima. Vem samo to, da jaz ne mislim 15 let umirati za to dediščino, potem pa bo izgledalo, kakor da mi je bilo vse podarjeno. Nekako mi je žal mojega partnerja, ki je bolj naivne sorte in je dopustil, da so mu starši spletli pajkovo mrežo iz katere ne more ven. V bistvu je star že dobrih 40 let in bi se verjetno moral posloviti od vsega, kar je na nek način tudi pomagal ustvarjati. Zadnjih nekaj let je brez prave zaposlitve, tako bi s svojo plačo komaj životaril oz. bi bil zopet od nekoga odvisen.
Najbrž se bo končalo tako, da se bom jaz res odselila. Hvala bogu sem finančno preskrbljena in to ni problem. Dragi pa bo najbrž malo pri meni, malo doma.

Pozdrav, hvala še enkrat  

Neposredna povezava do sporočila: 14
4.8.2009 5:56:47   
azik
Marjetica 11 morda te potolaži tudi,to da nisi osamljeni primer.

Neposredna povezava do sporočila: 15
4.8.2009 14:16:00   
Gina
PO moje vse izvira iz tega, da tvoj ni zaposlen. V bistvu zganja enak teror nad tabo, kot njegovi starši. Ti jih očitno več ali manj preživljaš, oni so pa ene velike tečke tečne.
A veš, pri mojem bivšem je bila podobna situacija, ko smo skup živeli. On ne bi šel ven, ker itak nič nima, tako bi imel pa še malo manj. Pa je imel službo, dobro službo, pa ni bilo nič drugače. Potem je dobil novo žensko, ki njegovih staršev pač ni bila pripravljena prenašat za nobeno ceno. Je našla najemniško stanovanje in seveda je šel moj ex za njo - čeprav z mano ni šel, ko sem šla proč. Torej sklepam da je tako, da če te ima dovolj rad, bo šel s tabo, če te nima, bo pa doma ostal. A je vredno postat živčna razvalina zaradi enih neuravnovešenih ljudi? A se vidiš v prihodnosti tako živet in biti srečna? Ti je to ok? Naredit moraš tako, da se boš v prihodnosti videla zadovoljno. Pa kakorkoli potem že.

(odgovor članu azik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.8.2009 13:31:09   
roberta
odseli se na svoje (ali k svojim staršem, če prva opcija ni možna), ker če se ne boš zdaj, se boš pa čez 15 let. s to razliko, da boš takrat še travmatiziranega otroka imela, namesto, da bi bil vsaj ta kolikortoliko pri sebi.

to ni zdravo okolje. niti zate, niti za otroka, niti za tvojega partnerja. če partner ni pripravljen narediti ničesar za vaju, tebe, sebe in otroka, naredi to sama.

nihče se nima pravice zadirat nate, nihče nima pravice pričakovati od tebe, da mu boš suželj, nihče nima pravice, da pričakuje, da boš zanj bila bitke (namreč ti za tvojega partnerja pri njegovih starših - on si jima več kot očitno nič ne upa reči). imaš pa odgovornost, da poskrbiš zase in za otroka, ki ga nosiš. zato pamet v roke, odločnost v srce, nekaj ultimatov partnerju (eden od teh je, da popokata še danes in se ne vrneta več, pa čerpav to pomeni, da bo brez "ljube hiše" ostal) in si na konju za novim, lepšim, sproščenim in prijaznim življenjem.  

Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?