Pikapolonica_
|
Ker smo ravno dali skozi tole temo o zaposlovanju pri nas in smo tudi zaposlili, lahko omenim enih par stvari -> po resnici povedano se niti eden pri nas ni ozrl na to, ali je bil kot naslov napisano PROŠNJA ali PONUDBA, je bolj pomembno kaj piše v sprejemnem pismu. Ta naj bo kratek, zajame čimveč podatkov o tem, zakaj se zanima za to službo, zakaj bi bil on primeren, kaj bi pripomogel, da bi zadeva delovala, kot je potrebno. Dobili smo toliko prošenj/ponudb, da tiste z res dolgimi prošnjami sem res le zgolj preletela in ponavadi ne izluščila bistvenih podatkov. Tako da tja zapisat zgolj tisto, kar delodajalec prosi oziroma ponuja oziroma želi, da se zapiše. Tisti, ki so se zdeli zanimivi po sprejemnem pismu, no, tam pa smo potem začeli gledat življenjepise, tukaj pa mi je pomembno, da je čimbolj natančen, od rojstnih podatkov, kontakta, št.otrok, šolanje, delovne izkušnje preko študenta in redne zaposlitve, tuji jeziki, računalniški programi. V glavnem vse kar je bistveno in pomembno za ta razpis na katerega se prijavljaš. Fotokopije spričeval, dokazil o opravljenih seminarjih itd, kandidati prinesejo na razgovor, ne pa posiljajo po posti. Ce jaz kot delodajalec napisem, da naj kandidati prosnje z življenjepisom pošljejo do tralala, potem mislim prošnje z življenjepisom, ne pa vsa ostala dokazila, slike in fotokopije osebnih dokumentov.