Prošnja za zaposlitev (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

tincy82 -> Prošnja za zaposlitev (5.2.2009 13:17:03)

Čao!

Ker je že kar nekaj časa, odkar sem nazadnje pošiljala prošnje za zaposlitev - me zanima, kako naj jo napišem (če mogoče pozna katera kakšno spletno stran z temi zadevami). Poleg tega pa me zanima tudi, če prošnji priložim življenjepis?
Naj še povem, da bom prošnje pošiljala tako "na slepo". Ker če se prijaviš na razpis je itak navedeno kaj je potrebno posredovati.

Hvala in LP!

Lunca1 -> RE: Prošnja za zaposlitev (5.2.2009 13:21:19)

Jaz sem vedno pošiljala prošnjo, življenjepis in priloge (kopije spričeval ipd.)

Poskusi sestavit tako prošnjo, da že takoj pade v oči (npr. dodaš svojo sliko, kakšno posebno pisavo, mogoče okvirje, barve) Samo ne pretiravaj, naj bo pa vseeno nekaj posebnega.

lemavrica -> RE: Prošnja za zaposlitev (5.2.2009 13:22:30)

Potem ne popiljaš prošnje ampak ponudbo.

tincy82 -> RE: Prošnja za zaposlitev (5.2.2009 13:30:40)

Ko sem iskala službo, predno sem zanosila, sem pošiljala prošnje (za pripravništvo). Sedaj pa bom s porodniško končala, pripravništvo sem tudi že opravila, in sem sklepala, da je potrebno sedaj pač pisati prošnjo za zaposlitev [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ma sej je vseeno al je prošnja al ponudba - važno je da je napisana v redu, a ne?

lemavrica -> RE: Prošnja za zaposlitev (5.2.2009 13:34:04)

Ja no kadrovniku pač ni čisto vseeno a dobi napisano prošnja lai prijava ali ponudba. Žal se nekateri spotaknejo tudi ob to. Jaz vem da prošnja ne pišem že ene 3 leta.

Klaudia -> RE: Prošnja za zaposlitev (5.2.2009 16:37:12)

Ti ne prosiš za službo, ampak ponujaš svoje delo. Torej pošlji podjetju PONUDBO. Če pa se prijavljaš na rzpis ali objavo prostega dela - potem pošlji PRIJAVO. Tako so nas učili na Zavodu za zaposlovanje že par let nazaj

Pikapolonica_ -> RE: Prošnja za zaposlitev (5.2.2009 17:48:03)

Ker smo ravno dali skozi tole temo o zaposlovanju pri nas in smo tudi zaposlili, lahko omenim enih par stvari -> po resnici povedano se niti eden pri nas ni ozrl na to, ali je bil kot naslov napisano PROŠNJA ali PONUDBA, je bolj pomembno kaj piše v sprejemnem pismu. Ta naj bo kratek, zajame čimveč podatkov o tem, zakaj se zanima za to službo, zakaj bi bil on primeren, kaj bi pripomogel, da bi zadeva delovala, kot je potrebno. Dobili smo toliko prošenj/ponudb, da tiste z res dolgimi prošnjami sem res le zgolj preletela in ponavadi ne izluščila bistvenih podatkov. Tako da tja zapisat zgolj tisto, kar delodajalec prosi oziroma ponuja oziroma želi, da se zapiše. Tisti, ki so se zdeli zanimivi po sprejemnem pismu, no, tam pa smo potem začeli gledat življenjepise, tukaj pa mi je pomembno, da je čimbolj natančen, od rojstnih podatkov, kontakta, št.otrok, šolanje, delovne izkušnje preko študenta in redne zaposlitve, tuji jeziki, računalniški programi. V glavnem vse kar je bistveno in pomembno za ta razpis na katerega se prijavljaš.
Fotokopije spričeval, dokazil o opravljenih seminarjih itd, kandidati prinesejo na razgovor, ne pa posiljajo po posti. Ce jaz kot delodajalec napisem, da naj kandidati prosnje z življenjepisom pošljejo do tralala, potem mislim prošnje z življenjepisom, ne pa vsa ostala dokazila, slike in fotokopije osebnih dokumentov.

posh -> RE: Prošnja za zaposlitev (5.2.2009 19:07:37)

Eno vprašanje: zakaj je v življenjepisu pomembno št. otrok???? Mislim, da ta podatek spada v zasebno življenje.

Klaudia -> RE: Prošnja za zaposlitev (5.2.2009 19:44:15)

IZVIRNO SPOROČILO: posh

Eno vprašanje: zakaj je v življenjepisu pomembno št. otrok???? Mislim, da ta podatek spada v zasebno življenje.

to pa tut mene zanima ja

Stran: [1]