|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Privežite svoje otroke !
29.9.2004 11:10:53   
Teja N
Včeraj sva z mojim miškom združila prijetno s koristnim in šla malo v nabavo kar z vozičkom. Zato sva se domov vračala ob cesti, ki pelje blizu vrtca in osnovne šole, ravno ob času, ko so starši vozili svoje malčke domov.
Nehote sem malo kukala v avte.
Pripelje mimo prvi, spredaj sedi očka, lepo privezan z varnostnim pasom, zadaj sinček, ki skače po zadnjem sedežu. Neprivezan. Nato mamica, za njo punčka, ki se je držala za sprednja sedeža in se veselo nagibala naprej. Neprivezana. Čez minuto očka, zadaj pa dva pobalina. Neprivezana. Spet mamica z enim otrokom. Neprivezan. Potem še kombi, poleg očka sta se na sopotniškem sedežu gužvala kar dva malčka, ki sta se igrala z varnostnim pasom. Neprivezana.

Nisem mogla verjet svojim očem. Potem sem prav buljila v vse avte, ki so peljali mimo.
NOBEN OTROK NI BIL PRIVEZAN! Noben. Niti eden. Starši pa skoraj vsi.

Ne razumem. Pa kaj je narobe z ljudmi? A jim je res tako malo mar za varnost svojih otrok?!?
Pa kaj potem, če so doma samo 500 m stran. Kadarkoli se lahko zgodi nesreča. Pa kaj potem, če mislijo, da so dobri vozniki. Nek norec lahko prileti iz ovinka in se mu ne moreš izognit. Pa kaj potem, če so otroci sitni, če jim ne dovoliš, da izvajajo akrobacije na zadnjih sedežih. Bolje poslušat njihovo nerganje, kot jih obiskovat v bolnici ali na pokopališču.
Res jih ne razumem. Če že sebe privežeš, boš pa menda tudi otroka! Saj nanj moraš pomislit najprej.

Ljudje, pamet v roke.

Privežite svoje otroke.

Teja

Neposredna povezava do sporočila: 1
   Privežite svoje otroke !
29.9.2004 11:13:44   
Erdbeere
se popolnoma strinajm.......groza.....jest mojo vedno ampak res vedno dam v stolček in jo privežem, tud zadnjič, ko nama je oči sluačjno po pomoti stol odpeljal midve pa sva imeli nujne opravke sem jo posadila zadaj in jo pač privezala z varnostnim pasom, ma sej je res se premajhna sam privezana je bila pa vseeno ;)

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Privežite svoje otroke !
29.9.2004 11:20:39   
morskadeklica
se pridružujem.

sama sem že dostikrat videla neprivezane otroke. komentar staršev, ki jih na to opozoriš, pa je; sej ni nobenih policajev. haloooooooooooooooo! otroka ne privežeš zato, da bi se izognil kazni (ali pač).groza

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Privežite svoje otroke !
29.9.2004 11:35:31   
Lenny
Teja, tudi jaz se pridružujem tvojemu mnenju. Včasih se res vprašam, ali otroci niso toliko vredni, da bi si vzeli minutko in jih pravilno pripeli!!!!

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Privežite svoje otroke !
29.9.2004 11:48:30   
Janeja
Teja, se popolnoma strinjam s tabo in ostalimi.

Naši :angel: so vendar naša največja sreča. Enostavno ne razumem strašev, ki otrok ne zavarujejo:zmeden:





(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Privežite svoje otroke !
29.9.2004 12:42:03   
mehurčica
Jaz sem tudi zadnjič vidla kako je mami odprla vrata malima (ene 2 leti stari) dvojčicama in sta skočle v avto, seveda brez otroških avtosedežev in so se odpeljali brez da bi jih vsaj pripasala.:zmeden:

Pa tud če bi ga peljala 500m, bi ga pripasala. Saj sebe tudi vedno pripasam-kar podzavestno.:)

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Privežite svoje otroke !
29.9.2004 12:47:14   
Donja
Se popolnoma strinjam. Jaz tudi malege vedno privežem, ko ga pa je babica pazila, sem tudi njej kupila sedež za v avto, če sta kam šla. Moj je bil star 2 leti in tri mesece, ko sva na cesti stala, zavijala sem levo, in čakala nasproti vozeč avto. Naenkrat pa tak bum. Se mi je od zadaj v avto nekdo zaletel in me več kot meter naprej potisnil. S tem da sem jaz zavoro stiskala. Če mali ne bi bil v sedežu, bi krepko nekam odletel. V sedežu pa še čutil ni skoraj nič. Niti prestrašil se ni.
Sedaj pa pred vrtcem večkrat slišim, kako otroke strašijo s policijo, da morajo biti privezani. Jaz sem mu lepo razložila, da smo vsi pripeti zaradi varnosti. Vidim pa tudi dosti staršev, ko že dveletniki sedijo kar tako. Le kaj razmišljajo ti starši?

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Privežite svoje otroke !
29.9.2004 15:28:16   
Anonimen
Jaz sem se zdaj že čisto navadla se privezovat tudi zadaj. Ker se zadaj nikoli nismo marale. Zdaj pa že podzavestno kadarkoli in s komerkoli in tut vseeno, če se peljem 2 m ali pa 20km.

(odgovor članu Teja N)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Privežite svoje otroke !
29.9.2004 16:14:35   
ZARA
ja nooooooo....grozljivo...
al pa ta fora... *noce sedet v stolcku* al pa...*noce bit prvezan*...mislm... as ti njegov stars al je on tvoj???
JST JO VEDNO PRVEZEM!!! Ne vem kaj jih stane :zmeden:??!!

papa:miska:

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Privežite svoje otroke !
29.9.2004 17:41:07   
Anonimen
:love:Leta nazaj,ko še ni bilo avtov z pasovi zadaj ali pa stolčkov za otročke sem vedno sedela zadaj z otroci.Samo enkrat se je zgodilo,da je sine takrat star pet let sedel sam na zadnjem sedežu.Med vožnjo se je dvignil in stal na sredini med sedežema.V trenutku ko sem mu zabičala naj se vsede,je mož moral zabremzati.Luka je poletel naprej in z glavo zadel radio.Na srečo je glavica ostala cela,samo mala buška.Radio je šel po gobe,sploh ni važno samo da ni bilo huje.Od takrat naprej sem vedno sedela z njimi.Celo sedaj ko je vnuk v stolčku sva z hčerjo bolj srečne če sedim jaz zadaj poleg malega.STARŠI PAMET V ROKE,MISLITE V NAPREJ;PAZITE NA SVOJE OTROKE,NJIH SE NE DA ZAMENJAT;kot ko kupiš nov avto namesto razbitega.:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu Teja N)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Privežite svoje otroke !
29.9.2004 18:43:39   
Pupica
Ja res je žalostno ko poslušaš starše, ki jih opozoriš na to, da ni policajev v bližini?Ne zavedajo pa se, kakšne posledice lahko otrok utrpi?!?:(:(

ppica+:miska:Tia

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Privežite svoje otroke !
29.9.2004 19:03:11   
Nogavička
To je res grozno. Ljudje sploh ne pomislijo, kaj vse se lahko zgodi otroku, ki ni privezan.

Da vam ne povem, kako je meni grozno, ko gledam sosedovega mulota (8let), ko vozi traktor. Včasih kaj rečem, pa mi starši rečejo: saj sem vedno zraven.

L.p.

Tea

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Privežite svoje otroke !
29.9.2004 20:08:48   
puncica
Ja se strinjam s predhodnicam, vse to je GROZNO in za :((, se bolj grozno pa se mi zdi to, da ko smo šli z našo piško k stari mami in to 20 km po avtocesti (sedež sem morala privezat v avto od babice in dedka) mi reče mami (njena babica) ja zakaj pa je ne bi imela kar v rokah, sem sam debel pogledala, da kaj ji pa je. Res da naša tamala sploh noče bit v sedežu amapak če bomo tako delal ne bo nikol hotla bit noter, se dere ko zmešana, a se pol unese, pa mal jo zabavaš pa je. Mi pa ne gre v račun, kako ne pomislijo na to da se bi kaj zgodl, pa je mami sam z očmi zavila, kot da ne more nič bit. Sem se kr mal zamisla, nad to njeno izjavo:((

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Privežite svoje otroke !
29.9.2004 22:30:05   
m0jc4
Ne morem verjet!
KAr srh me spreleti.:(

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Privežite svoje otroke !
30.9.2004 20:09:06   
Janeja
Mi smo ravno danes Janu kupli jahača, sam tistega, ki ima zraven še naslonjalo. Star je tri leta pa se mi zdi, da je naš :angel: sam na jahaču brez naslona še preveč nezaščiten.

Pa tudi po navodilih, ki jih so bili pri sedežu, je jahač z naslonom za otroke od 3 - 10 let (15 - 36 kg), naslon pa se lahko odstrani pri otrocih od 4 let dalje. :zmeden:

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?