Teja N -> Privežite svoje otroke ! (29.9.2004 11:10:53)
|
Včeraj sva z mojim miškom združila prijetno s koristnim in šla malo v nabavo kar z vozičkom. Zato sva se domov vračala ob cesti, ki pelje blizu vrtca in osnovne šole, ravno ob času, ko so starši vozili svoje malčke domov. Nehote sem malo kukala v avte. Pripelje mimo prvi, spredaj sedi očka, lepo privezan z varnostnim pasom, zadaj sinček, ki skače po zadnjem sedežu. Neprivezan. Nato mamica, za njo punčka, ki se je držala za sprednja sedeža in se veselo nagibala naprej. Neprivezana. Čez minuto očka, zadaj pa dva pobalina. Neprivezana. Spet mamica z enim otrokom. Neprivezan. Potem še kombi, poleg očka sta se na sopotniškem sedežu gužvala kar dva malčka, ki sta se igrala z varnostnim pasom. Neprivezana. Nisem mogla verjet svojim očem. Potem sem prav buljila v vse avte, ki so peljali mimo. NOBEN OTROK NI BIL PRIVEZAN! Noben. Niti eden. Starši pa skoraj vsi. Ne razumem. Pa kaj je narobe z ljudmi? A jim je res tako malo mar za varnost svojih otrok?!? Pa kaj potem, če so doma samo 500 m stran. Kadarkoli se lahko zgodi nesreča. Pa kaj potem, če mislijo, da so dobri vozniki. Nek norec lahko prileti iz ovinka in se mu ne moreš izognit. Pa kaj potem, če so otroci sitni, če jim ne dovoliš, da izvajajo akrobacije na zadnjih sedežih. Bolje poslušat njihovo nerganje, kot jih obiskovat v bolnici ali na pokopališču. Res jih ne razumem. Če že sebe privežeš, boš pa menda tudi otroka! Saj nanj moraš pomislit najprej. Ljudje, pamet v roke. Privežite svoje otroke. Teja
|
|
|
|