|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Privajanje na WC školjko
31.3.2009 14:36:19   
bučka25
Pozdravljeni,

ne vem, če ima katera probleme, vendar mi jih imamo. Naš fantek (3 leta in 3 mesece) še vedno noče kakat na wc školjko. Na vse možne načine ga želimo "prepričati" pa ne gre in ne gre. Lulat hodi brez problema, ampak ponoči ima še vedno pleničko, ker dosti lula in včasih tudi pokaka. Vem, da smo sami krivi za lulanje ponoči, saj mu dajemo za pit vodo pred spanjem, ma kaj ko pravi da je žejen in tudi ponoči se zbuja, češ, da je žejen.

Ima katera kakšno idejo kako ga odvadit pleničk ?

Hvala in lep dan še naprej.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Privajanje na WC školjko
31.3.2009 15:00:41   
Lunca1
Mi smo jo nagrajevali s štempeljčki. sem naredila plakat in vsakič ko ji je uspelo je dobila en štempelj v krogec. V bistvu si ga je lahko dala sama in se ji je sploh fino zdelo.

< Sporočilo je popravil Lunca1 -- 31.3.2009 15:01:14 >

(odgovor članu bučka25)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.3.2009 15:06:39   
bučka25
hvala bomo poskusili.
koliko pa je stara vaša princeska ?

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.3.2009 17:06:16   
Anonimen
Tudi naša punčka bo ravnokar stara 3 leta in 3 mesece, pa tudi noče kakati na wc, samo v pleničko. Z lulanjem pa ni problema, že od 2. leta. Tudi mi si razbijamo glavo, kako rešiti problem, si zmišljujemo razne zgodbice o kakcu, kako plava v vodici, pa kako je ona že velika punca in bla bla bla ..... da ti ne razlagam, pa nič. Pravi, da ona noče in da bo kakala v stranišče, ko bo super velika. Smo vprašali pediatrinjo in pravi, da je ne silit in da bo šla na školjko, ko se bo sama odločila, pa če se mi na glavo postavimo. Aja, in da je to sprejemljivo do nekako štirih let in pol !!!!user posted image  
Kot vidiš, nimam nobenega pametnega nasveta, žal, vidiš pa, da niste edini, pa je takoj malo lažje, a ne?  Pa da čimprej zagledamo plavajočo klobasico user posted image !

(odgovor članu bučka25)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
31.3.2009 22:20:19   
ribica.
Men se zdi da imajo nek strah pred školjko, kot da bodo not padli al kaj. Tudi naš se upira, naslednji mesec bo star 3 leta. par dni nazaj nama je prvikrat ratalo, ker je bla res res sila, ampak sem ga morala držat v objemu, medtem ko je sedel na školjki. Kaj bo naslednjič, ko ga bo kakat, bom pa še vidla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.4.2009 14:36:37   
bučka25
no pa le nismo edini...

palmina - tudi mi si izmisljujemo razne zgodbice o kakici, ta zadnja je ta, da je skoljka lacna in da ful rada papa kakice in on se valda temu smeje, mu je ful smesno. In potem dela take obraze, ko pritiska kot da dela ne vem kaj, ma v resnici najbrz ne dela nic.
Zdej sem ga spravila spat in to brez plenick in bomo videli kaj bo ratalo. Lulat smo sli pred tem, kar se tice kakanja, pa...? sem mu rekla, da bomo sli lulat in kakat ko se zbudi, pa ni kaj dosti komentiral. Vceraj se je pokakal v plenicko popoldne in sem ga vprasala ce ga ja ne moti, ker je umazano in se prijemlja na ritko, pa je rekel da ga ne moti (groza, mene bi ful, ampak mi smo itak veliki in drugace gledamo na to).
Bomo videli, kaj bo ko se zbudi.
Vceraj zvecer pa ni pil nic pred spanjem, razen pred umivanjem zvecer, pa je bil vseeno ful polulan zjutraj. Pa kako zdrzijo otroci celo noc brez lulanja ?!

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.4.2009 14:25:44   
bučka25
no vceraj smo se zbudili po popoldanskem spancu in je bil polulan. In sem ga vprasaala kdaj se je polulal in je rekel, ko se je ze zbudil (uffa). Sem mu razlozila, da takoj ko ga prime lulat je treba iti na skoljko.
Danes pa so bili celi problemi za it spat brez plenick. On bi rad imel plenicko, da se polula in pokaka vanjo. Kot zgleda mu ni bilo vceraj prijetno, ko je imel polulane hlacke.
Bomo videli, kaj bo, ko se zbudi danes.

lp

(odgovor članu bučka25)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.4.2009 13:31:05   
Aja32
No, mi tudi kakamo samo v pleničko... Govorim o sinčku - star je 3 leta in pol. Enostavno ga ne pripravimo na to, da si pokakal v kahlico ali pa šel na WC. Z zadrževanjem urina oz. lulanjem nobenega problema. Je pa tako, da sam pove, ko ga kakat, da bi rad pleničko. Torej ve točno kdaj je čas, samo enostavno hoče samo pleničko.

Imamo pa tudi punčko, februarja je dopolnila dve leti. Lula in kaka na stranišču - še prav fino in smešno se ji zdi, ko bobki padajo v vodo. Se smeji na vsa usta. user posted image

Ko smo imeli z Lukcem pregled pri psihologu januarja (v okviru sistematskega pregleda), nama je psihologija razložila, da se to večkrat dogaja pri fantkih - ena teza naj bi bila, da se bojijo da bi padli v luknjo, sploh pa pri tistih, ki stoje lulajo. Torej, mogoče je res nekaj na tem. Ampak jaz mislim, da bo že čas pokazal oz. bo prej ali slej ugotovil, da je bolj komot in lepše, če gre na WC.

Glede nočnega lulanja - kolikor sem jaz obveščena glede tega, naj bi bil otrok sposoben zadrževati urin, ko ima ponoči pleničko suho oz. skoraj suho. Naša princeska popije zvečer čaj in se zadnje čase zbuja s sicer polulano pleničko, ampak ni pa čisto polna. In tudi zjutraj, ko vstane, hoče pleničko dol in odide na WC ter se pošteno polula. Torej zadržuje...

Verjetno, če bi jo zbudila, predno greva midva spat in bi jo dala na kahlico ali pa WC, bi bila plenička suha. Bomo v kratkem poskusili. Če pa ne bo šlo, bomo pa še malo počakali.

Lukec pa se še vedno zbudi z zelo polno pleničko, tako da mislim, da bo še en čas potreben, da bo popolnoma suh.

Se mi zdi, da je čisto od otroka odvisno, kdaj dozori oz. kdaj je sposoben čisto opustiti pleničko...

LP A

(odgovor članu bučka25)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.4.2009 9:19:18   
bučka25
torej imajo bolj fantki probleme s privajanjem na školjko oz. kahlico.
No zdej pricakujemo se drugega fantka in upam, da ne bodo isti problemi user posted image
No, 2x sem ga dala spat popoldne brez plenic in je bil obakrat polulan in pokakan. Upam, da se bo kmalu odvadil plenick. Dostikrat se pokaka in polula ko se ze zbudi, torej bi komot lahko rekel, gremo na skoljko (vsaj lulat), ker s tem ni problema cez dan.

Kako je pa v vrtcu ? Za lulat pri nas ni problem, kdaj mu se uide, ampak za kakat pa mu vedno uide, ne vsak dan, ko ga kakat. Se bojim, da ga bodo zaceli zafrkavat v vrctu starejsi otroci. Ne bi rada, da bi to vplivalo na njegovo samopodobo.

Se vedno je njegov odgovor na vprasanje ce ga moti da ima pokakano ritko, ne me ne moti. grozno.

lp,
b

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?