Aja32 -> RE: Privajanje na WC školjko (3.4.2009 13:31:05)
|
No, mi tudi kakamo samo v pleničko... Govorim o sinčku - star je 3 leta in pol. Enostavno ga ne pripravimo na to, da si pokakal v kahlico ali pa šel na WC. Z zadrževanjem urina oz. lulanjem nobenega problema. Je pa tako, da sam pove, ko ga kakat, da bi rad pleničko. Torej ve točno kdaj je čas, samo enostavno hoče samo pleničko. Imamo pa tudi punčko, februarja je dopolnila dve leti. Lula in kaka na stranišču - še prav fino in smešno se ji zdi, ko bobki padajo v vodo. Se smeji na vsa usta. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Ko smo imeli z Lukcem pregled pri psihologu januarja (v okviru sistematskega pregleda), nama je psihologija razložila, da se to večkrat dogaja pri fantkih - ena teza naj bi bila, da se bojijo da bi padli v luknjo, sploh pa pri tistih, ki stoje lulajo. Torej, mogoče je res nekaj na tem. Ampak jaz mislim, da bo že čas pokazal oz. bo prej ali slej ugotovil, da je bolj komot in lepše, če gre na WC. Glede nočnega lulanja - kolikor sem jaz obveščena glede tega, naj bi bil otrok sposoben zadrževati urin, ko ima ponoči pleničko suho oz. skoraj suho. Naša princeska popije zvečer čaj in se zadnje čase zbuja s sicer polulano pleničko, ampak ni pa čisto polna. In tudi zjutraj, ko vstane, hoče pleničko dol in odide na WC ter se pošteno polula. Torej zadržuje... Verjetno, če bi jo zbudila, predno greva midva spat in bi jo dala na kahlico ali pa WC, bi bila plenička suha. Bomo v kratkem poskusili. Če pa ne bo šlo, bomo pa še malo počakali. Lukec pa se še vedno zbudi z zelo polno pleničko, tako da mislim, da bo še en čas potreben, da bo popolnoma suh. Se mi zdi, da je čisto od otroka odvisno, kdaj dozori oz. kdaj je sposoben čisto opustiti pleničko... LP A
|
|
|
|