|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pri skoraj 30 sem nehala verjeti v Božička...
21.12.2011 21:35:56   
Anonimen
Torej, z možem sva skupaj 7 let, poročena 3 leta, imava 4 in 2 leti stara otroka. Oba redno zaposlitev z dobro plačo. Skratka vse oh in sploh in lepo. Ampak življenje izgleda takole: ob 6h auf, napokat otroka, peljat v vrtec, šibat na šiht, po šihtu spet v vrtec, domov, se zabavat s tamalima in okrog 20h, ko ju dava spat zavlada tišina. Vsak se dava pred svoj računalnik, delava vsak svoje, okol 22h se napokava spat, mal pomuckava in zaspiva. Vikende večinoma preživljamo pri babicah. Seksava...ne vem...1x na mesec? Ker se nama ne da? Ne vem, enostavno si ne vzameva časa. Skratka, živiva kot cimra, ki se pogovarjata o vremenu, politiki in tračih. Ko mu omenim, da to nekako ni uredu, me objame in reče: saj bo, povsod je tako. Pač sva utrujena in nimava časa zase, za sex...
Prejšnji teden sem bila na novoletni službeni zabavi. Začelo se je z malo alkohola, nadaljevalo z več, vmes je bilo tudi malo trave, skratka....orbita. In potem smo šli iz gostilne v mesto. Cel vecer sva s sodelavcem visela skupaj, se smejala, zabavala. Nato sva se na dežju pred klubom začela pogovarjati zelo osebne stvari, končalo se je tako, da sva se 2x živalsko zalizala. In šla vsak po svoje. Naslednje jutro sem se zbudila, otroka sta skakala po meni, mož se mi je smejal. Jaz pa kot da ne bi bilo nič. Niti najmanjšeag občutka krivde, moralnega mačka, nič. In tako sem nehala verjeti v Božička in zgodbice o tem, kako je lahko par za vedno skupaj in srečen in blablabla.
Jaz sem srečna, imam krasnega moža, krasna otroka in imela sem krasen večer.
Ko sva se v ponedeljek s sodelavcem videla, sva se samo hihitala in rekel mi je: glej, alkohol, sva odrasla moški in ženska in sva se pač poljubila. In življenje gre naprej. Mi je žal? Niti malo. Bom še ponovila? Ne vem. Skratka, to je to.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pri skoraj 30 sem nehala verjeti v Božičk...
22.12.2011 8:27:18   
Anonimen
:):):) Hm, podobno pri nas, pridem iz službe povožen, ona tudi in po možnosti dela še v noč, skakanje z otroci, dajanje spat, večer mine, gremo spat, repeat next day. Se vprašaš, če sledi kaj drugačnega in predvsem kdaj.... 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
22.12.2011 8:48:07   
Anonimen
Nočem niti najmanj moralizirati...rada bi samo komentirala s tem, da sem dobila občutek, da ''jamrate'' kako natrpan urnik imate in ni časa eden za drugega. To si malo vzameta kot ''opravičilo'' user posted image  Po drugi strani pa se po vsej verjetnosti dobi čas za potencialnega ljubimca.... Verjetno se veliko ljudi/parov ni pripravljenih potruditi in organizirati nekaj za popestritev odnosa. Ko pa pride/ se ponudi prva prilika pač izkoristimo... Saj potem itak ugotovimo, da ni nič posebnega, oh in sploh ali celo boljšega. Paš izkoristili smo priliko.

Po mojem mnenju pa se itak to lahko zgodi že dosti prej...pred družino in ko sta dva nekaj let skupaj... z moralnim mačkom ali brez. Pač zgodi se...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
22.12.2011 9:31:32   
Anonimen
To je tipičen primer, ko se človek naveliča svojega enoličnega življenja. Pa sledi popestritev z ljubimcem namesto, da si vzameta z partnerja čas zase. Vse se da, če se le hoče.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
22.12.2011 10:07:28   
uškinamama
No, to navdušenje, srečo enega večera prenesi na svojega moža.

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.12.2011 11:56:00   
phelps
copy paste urškina mama

To, da si nekomu iziv in da ti dogaja, prenesi na svojega moža. Glede slabe vesti, itak gre ta svet malo v maloro in je včasih pač fino je ne imet. Če boš znala izkoristit to v to smer, da boš začinila odnos s svojim možem, je slaba vest popolnoma nepotrebna.

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.12.2011 12:04:59   
Anonimen
Ja, in? Nis ne prva ne zadnja, ki se ji je zarad alkota in mamil odpeljal user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
22.12.2011 13:34:25   
Anonimen
nadaljevalo z več, vmes je bilo tudi malo trave, skratka....orbita. In potem smo šli iz gostilne v mesto. Cel vecer sva s sodelavcem visela skupaj, se smejala, zabavala. Nato sva se na dežju pred klubom začela pogovarjati zelo osebne stvari, končalo se je tako, da sva se 2x živalsko zalizala. In šla vsak po svoje
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ja, in? Nis ne prva ne zadnja, ki se ji je zarad alkota in mamil odpeljal user posted image user posted image user posted image

verjemi, da se premnogim tudi brez tega....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
22.12.2011 16:24:02   
Anonimen
woooow, sem pričakovala plaz obtoževanj user posted image

Mah kak ljubimec, nimam časa niti zase, kaj še da bi imela ljubimca. Saj probam prenest svoje navdušenje na moža, ampak enostavno ni časa. Ta teden je 2x delal ponoči, tako da se zvečer sploh nisva videla, pol po nočni je utrujen...ehh...

Ampak sem pa vesela, kot je že nekdo prej napisal, čutim zadoščenje ob tem, da sem nekomu bila v izziv. In vse je super. V bistvu je tole bila fajn popestritev svojega enoličnega življenja in mislim, da bo ostalo pri temu.

Je pa res, da vsak dan manj verjamem v pare, ki so happily ever after. Ne vem no, mogoče imamo samo mi prenatrpane urnike in življenje enostavno prehitro teče dalje? Ne vem...da si zvest samo svojemu partnerju, da je sex skoz oh in sploh in da se dobita 2 človeka, ki živita eden za drugega? No, ne vem...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
22.12.2011 17:36:51   
Anonimen

pol po nočni je utrujen...ehh...

čutim zadoščenje ob tem, da sem nekomu bila v izziv.

Postani izziv še možu user posted image .

Logisitično je lažje, če drugega ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
22.12.2011 17:49:44   
Anonimen

Je pa res, da vsak dan manj verjamem v pare, ki so happily ever after. Ne vem no, mogoče imamo samo mi prenatrpane urnike in življenje enostavno prehitro teče dalje? Ne vem...da si zvest samo svojemu partnerju, da je sex skoz oh in sploh in da se dobita 2 človeka, ki živita eden za drugega? No, ne vem...

Tudi jaz sem nevem natanko kdaj nehala verjeti v pravljice.. in se prepustila toku življenja... Slaba vest? Ja, pri meni je bila prisotna, a človek se vsega navadi. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
23.12.2011 0:03:14   
Colt
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Morda pa ima moži že drugje izziv. Nočne znajo bit pasje....user posted image

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.12.2011 5:42:32   
Anonimen

Torej, z možem sva skupaj 7 let, poročena 3 leta, imava 4 in 2 leti stara otroka. Oba redno zaposlitev z dobro plačo. Skratka vse oh in sploh in lepo. Ampak življenje izgleda takole: ob 6h auf, napokat otroka, peljat v vrtec, šibat na šiht, po šihtu spet v vrtec, domov, se zabavat s tamalima in okrog 20h, ko ju dava spat zavlada tišina. Vsak se dava pred svoj računalnik, delava vsak svoje, okol 22h se napokava spat, mal pomuckava in zaspiva. Vikende večinoma preživljamo pri babicah. Seksava...ne vem...1x na mesec? Ker se nama ne da? Ne vem, enostavno si ne vzameva časa. Skratka, živiva kot cimra, ki se pogovarjata o vremenu, politiki in tračih. Ko mu omenim, da to nekako ni uredu, me objame in reče: saj bo, povsod je tako. Pač sva utrujena in nimava časa zase, za sex...
Prejšnji teden sem bila na novoletni službeni zabavi. Začelo se je z malo alkohola, nadaljevalo z več, vmes je bilo tudi malo trave, skratka....orbita. In potem smo šli iz gostilne v mesto. Cel vecer sva s sodelavcem visela skupaj, se smejala, zabavala. Nato sva se na dežju pred klubom začela pogovarjati zelo osebne stvari, končalo se je tako, da sva se 2x živalsko zalizala. In šla vsak po svoje. Naslednje jutro sem se zbudila, otroka sta skakala po meni, mož se mi je smejal. Jaz pa kot da ne bi bilo nič. Niti najmanjšeag občutka krivde, moralnega mačka, nič. In tako sem nehala verjeti v Božička in zgodbice o tem, kako je lahko par za vedno skupaj in srečen in blablabla.
Jaz sem srečna, imam krasnega moža, krasna otroka in imela sem krasen večer.
Ko sva se v ponedeljek s sodelavcem videla, sva se samo hihitala in rekel mi je: glej, alkohol, sva odrasla moški in ženska in sva se pač poljubila. In življenje gre naprej. Mi je žal? Niti malo. Bom še ponovila? Ne vem. Skratka, to je to.

Meni se ne zdiš srečna, tudi če sama praviš da je vse oh in sploh (pa je potem preostanek posta jasen indikator - da ni). torej, če nisi srečna z možem in družino imaš dve možnosti - rešuješ situacijo ali greš. ker tako stanje kot je, ni 'oh in sploh', zame vem da ne bi blo niti znosno.
glede na to da praviš, da imata dobre plače (karkoli to že pomeni) si verjetno lahko enkrat na teden za par ur privoščita varuško in skupi kam gresta ali kaj počneta. začetek bi bil že.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
23.12.2011 9:37:15   
petea
Rutina ubija. To je znano dejstvo.
Anonimna, vsakodnevno enolično življenje seveda ne prinaša nič ali zelo malo razburljivosti. Je treba razčistiti pri sebi in pri paru, kaj koga veseli, kaj kdo potrebuje in kaj mu polepša življenje.

Pa ne govorim o kakšnih velikih zadevah; mene zelo razveseli, ko me moj dragi povabi sredi delovnega dneva na tortico ali malico, ker se morda drugače zaradi različnih obveznosti cel dan ne bova videla, njega, ko mu na svojo ali njegovo iniciativo zmasiram križ in tako (obema) pomagam k boljšemu počutju. Nikakor pa ni vedno vse rožnato; če ni padcev, ni vzponov.

Parom, ki trdijo, da je v njihovi vezi vedno vse idealno in popolno ter da nimajo nesoglasij, pa jaz ne verjamem. Pa to nima nobene zveze z verjetjem v Božička, ampak samo s preprostim opazovanjem ljudi in sebe ter razumevanjem medsebojnih odnosov in potreb ljudi.

Nesprejemanje lastnih napak ter zatiskanje oči pred težavami posameznika ali para pa lahko pripelje tudi do zelo neprijetnih ali celo tragičnih dogodkov. Samo kaj, ko smo po bitkah (drugih) sami največji generali.

Anonimna, predlagam ti, da si vsaj kakšno uro na teden vzameš za kakšno dejavnost, ki te razveseljuje in napolni z energijo (pa četudi je to ura lenarjenja, ko si sama doma), tako boš morda bolj zadovoljna sama s seboj in boš to zadovoljstvo lahko širila tudi med svoje domače.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.12.2011 10:57:14   
tehnofil

Vidva živita skupaj, a vseeno drug mimo drugega. Če sta fizično skupaj še zdaleč ne pomeni da sta skupaj čustveno.

In večja kot je ta čustvena razdalja, močnejša je želja po bližini, spolnost pa daje občutek bližine (pa to ni). Zato je spolnost z drugim tako mamljiva. Obljublja potešitev občutka praznine (nebližine), poleg seveda potešitve telesa. Seveda pa je vse drugo prej, kot to.

Ker čustva ob potešitvi telesa niso potešena, ostane ali praznina ali pa je to praznino zapolnila zaljubljenost.

Spoznaje o tem, pa prinese razočaranje (dejanja pa posledice).

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 23.12.2011 10:58:00 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.12.2011 13:28:16   
Anonimen
če te mož še vendno privlači in bi rada obudila čustva, se potrudi doma - zaradi vaju in otrok
ker če imaš sicer dobrega moža (da ne pije, ni razgrajač, ne hodi naokrog, je skrben oče itd.), verjemi, da se splača potrudit
verjetno bi za začetek res pomagal še kakšen neobremenjen večer v dvoje ali še boljše, če si lahko organizirata varstvo, da gresta za vikend nekam sama, brez elektronskih pomagal!!! - tako se bosta morda vsaj pogovorila in si razčistila pričakovanja
takšno življenje eden mimo drugega bo vodilo samo še navzdol in na koncu bosta zlasti otroka potegnila ta kratko

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
23.12.2011 15:38:03   
Anonimen
Tudi jaz sem v taki situaciji in se mi včasih stoži po malo bolj dinamičnem življenju. Ampak s to razliko, da me niti malo ne mika skok čez plot oz. niti kaj podobnega temu. Tudi posteljne aktivnosti z možem so malo bolj pogoste.

Ampak - ko začnem razmišljat o bolj dinamičnem življenju, pridem do teh spoznanj:
- čeprav grejo dnevi v tednu res bolj enolično skozi, pa so vikendi zato bolj pestri - vedno nekam gremo, nekaj delamo, vglavnem en vikend ni enak drugemu; pač za vikend skompenziramo "dolgcajt" čez teden
- med tednom bi komot šla na pijačo s kolegi, na šport, v kino, PA SE MI NE DA, torej si rečem: nehaj jamrat, ker si sama kriva
- da ni vsak dan v tednu čisto isti, pa si popestrim tako: enkrat kaj fajnega skuham (rada kuham), enkrat gremo v kakšno trgovino, enkrat na teden en otrok spi pri babici (in je doma čisto drugo vzdušje), itd.

Tak da - po eni strani je življenje res enolično, po drugi strani pa spet ni. Kak pač zadevo jemlješ. Sama se torej večkrat vprašam, kaj pa bi sploh imela in potem vidim, da se mi do spremembe sploh ne ljubi oz. tudi sprememba bi prinesla določene negativne zadeve: če bi bilo življenje bolj dinamično in bi non-stop nekaj drugega delali, pa bi ziher zvečer tečnarila, kak nimam nič časa, kak me ni nič doma, kak sem crkjena...vglavnem, nikdar ne bo idealnouser posted image

Tak da - kak vzameš. Čeprav je naše življenje nekaka rutina, pa po drugi strani vseeno ni oz. si jo lahko malo začinimo (pa ne s sodelavci user posted image ). Sicer pa ko otroci rastejo, se tudi dnevna rutina spreminja...s temi dvomi in nezadovoljstvom sem jaz na tak način razčistila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
23.12.2011 15:45:58   
Anonimen
Aja, glede odnosa z možem pa težje svetujem. Zdi se mi naravno, da se zadeve po nekaj letih malo umirijo, ampak če se skupaj z otroci ukvarjata, zame to ni živeti en mimo drugega. Da pa se zvečer vsedeta vsak za svoj računalnik - pa saj vsak potrebuje malo časa tudi za sebe. Problem je, če je tega preveč in ni nobene pozornosti več do partnerja.

Pač vsakodnevna rutina vse skupaj malo ubije, pa z leti se zveza umiri, pa malo rabimo časa za sebe in je rezultat tu. Ampak kljub temu se je treba potrudit in partnerja "videt". Midva greva vsako leto tudi za nekaj dni sama na dopust, pa imava 2 otroka pod 5 let (in pričakujemo tretjegauser posted image )

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
23.12.2011 18:09:04   
Anonimen
petea: dvakrat tedensko si vzamem zvečer uro in grem na telovadbo (če seveda mož ni nočni). Tam se sprostim, prešvicam in ne mislim na nič. Skratka, odklop.

tehnofil: super si tole napisal!

lani sva šla za vikend sama v toplice in sva sva dneva prespala user posted image vreme je bilo slabo, tako da so sprehodi odpadli, za 2 uri sva šla v bazen, vmes pa spala (in tud sexala, da ne bo pomote user posted image ).
Seveda bom poskusila vlagati v najin odnos in upam, da bo šlo naprej. Ampak ja, rutina ubija in zato je petkova zabava tako pasala in popestrila monotono življenje. Čeprav počasi za mano prihaja tak blag moralni maček user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
25.12.2011 17:48:17   
Anonimen
Te popolnoma razumem.
po letih skupnega življenja brez tiste prave razburljivosti se kaj hitro zgodi kaj takega in še več.
ne imej slabe vesti, naredila si zavestno, lepo ti je bilo. Shrani to v svojih mislih in ti naj trenutek polepša tiste dneve, ko se boš doma počutila osamljenouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
25.12.2011 17:56:21   
muco

IZVIRNO SPOROČILO: Colt

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Morda pa ima moži že drugje izziv. Nočne znajo bit pasje....user posted image

Se strinjam s Coltom. Utrujen, utrujen.... ma daj no, tudi mi imamo ubijalski urnik, ampak ... še nikoli nisem bil tako utrujen , da ne bi ...... user posted image

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 21
25.12.2011 18:28:12   
kalbo
Happily ever after obstaja v pravljicah, zemeljski ne pride sam po sebi. Za to je treba delat.

(odgovor članu muco)
Neposredna povezava do sporočila: 22
25.12.2011 19:24:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Happily ever after obstaja v pravljicah, zemeljski ne pride sam po sebi. Za to je treba delat.

Pride že pride sam user posted image ; samo potem je treba delati.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
27.12.2011 11:31:17   
tehnofil
... Seveda bom poskusila vlagati v najin odnos in upam, da bo šlo naprej...

Vlaganje v odnos ne vidim samo kot skupno preživljanje časa in uživanje ampak predvsem kot napor, ki ga moraš opraviti. In napor je vedno kadar moramo opraviti z našimi občutki. Napor je vedno tudi ko moramo za partnerja potrpeti (tako kot zmoremo za otroka) a s to razliko, da se s partnerjem o vseh teh občutkih lahko pogovorimo. (da se razumemo, s tem niti najmanj ne mislim na novoletno zabavo, ampak na vsakdanjosti)

Ravno takšna zmožnost odpiranja sebe partnerju in obratno, odpiranje v ranljivosti, je tisto kar ustvarja varen odnos.

In potem je skupno uživanje in ukvarjanje z otroci zunanji odraz takšnega partnerskega odnosa.

..., ampak če se skupaj z otroci ukvarjata, zame to ni živeti en mimo drugega.

Ni problem v tem da včasih na to pozabimo in mislimo, da po vseh teh letih že vse vemo. Problem je v tem, če tega potem ne zmoremo več vspostaviti (ali tega nikoli nismo vspostavili). In potem "kot strela z jasnega" en partner pokvari božični večer in praznike z izjavo "da ima vsega dovolj". V resnici zato, ker smisla v partnerskem odnosu ne vidi več, ko otroci odrastejo in odidejo. Ker je bil partnerski odnos vezan ne na partnerja ampak na "vzgojo otrok".

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
29.12.2011 15:34:10   
Bakfark

Ampak življenje izgleda takole: ob 6h auf, napokat otroka, peljat v vrtec, šibat na šiht, po šihtu spet v vrtec, domov, se zabavat s tamalima in okrog 20h, ko ju dava spat zavlada tišina. Vsak se dava pred svoj računalnik, delava vsak svoje, okol 22h se napokava spat, mal pomuckava in zaspiva.

Dajmo ljudje končno uvidet, da z rojstvom otrok starševstvu ni potrebno podrediti celotnega sebe. Vsak je prvenstveno JAZ in starševstvo bi naj bilo del tega JAZA ne pa da ga izključno ono določa. In v kolikor človek pred to fazo uspešno eksistira tudi na drugih področjih, jih ni nujno zavreči na rovaš starševstva.

Konkretno v tem primeru vajina prizadevanja "biti skrben in odgovoren starš (tisti del vaju, ki pridno dela) in potem priti domov in prav tako biti ponovno odgovoren starš (odgovoren predvsem za prijetno počutje in dobro zabavo otrokom)" ne dovoljuje, da bi se lahko videla še kakorkoli drugače kot STARŠA. Z drugimi besedami v vajinih očeh se partner ne zrcali več kot ljubimec, prijatelj, karkoli že, temveč izključno in samo kot starš. Spodobni starši... naj se vedejo spodobno, naj bodo vzor, naj sleherno minuto svojega življenja podredijo lastnemu idealu starševstva. Še tisti 1x/mesec je ravno iz naslova spodobnosti še kako preveč!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Adaptirano mleko
Sanikaa

Katero adaptirano mleko dajete otroku:

Aptamil (36%)

Novalac (22%)

Milumil (3%)

Hipp (14%)

Nestle Beba (5%)

drugo (19%)

Število vseh glasov: 314

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!