viv_
|
Ne vem no... Meni se zdi pa že malo tu mač v vsaki razvadi, ki jo nekdo nameni otroku, iskat nek globji pomen, pa zanemarjetnost in ne vem kaj še vse... Eno je pri malčkih, kot je recimo moja ta mala in pa tja nekje do leta - leta in pol, ko gre za uvajanje hrane, ko je želodček občutljiv. To pazim, kaj je, drugi je niti ne hranijo, ker vsaj v moji okolici nekako vsi vedo, da mali otroci pač ne jedo vsega. Kar se pa tiče recimo pri ta veliki, stara 3,5, pa ne dobivam nobenih pik, če pri kakšni babici je čokolado, čips, smokije, smetano kar tako... Pa naj! Babice so ja zato, da jih crkljajo. Pa osnovna funkcija babic (vsaj pri nas) ni vzgoja in prehrana, ampak zgolj crkljanje in mi je zato povsem vseeno, kaj pri babici je, kaj tam počne, kakšne navade ima... Še vedno imajo pa vse 3 naše babice tolk pameti, da lih pekočih feferonov ji ne bodo dale, pa mesarski nož in šibice v roke tudi ne. Tavelika je pa pri 3 in pol letih že tolk "odraščena", da loči, da so pri babicah pač ene navade, doma pa veljajo red in disciplina. In če zaradi tega, ker dam otroku tudi sadni sok, pa čokolado, pa čips, pa sladoled nisem dobra mama oz. sem celo neskrbna... Tudi prav! Pa sem...
< Sporočilo je popravil viv -- 16.6.2007 19:06:23 >