|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Preveč denarja...
23.8.2007 22:50:55   
Anonimen
če ti ga ostaja kar nekaj,kam je dobro vložit,da se ti kaj obrestuje?
Morda nakup stanovanja,kaj pa tile skladi?...
Prosim za kakšno pametno infouser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Preveč denarja...
24.8.2007 0:00:49   
Marogica
Če ne veš kam z denarjem, ga lahko "naložiš" pri meni...user posted image

Če že imaš nepremičnino v kateri živiš, resnično ne vem, če se izplača še dalje nepremičnine nakupovati, predvsem ker ne vem, kako je z davkom na nepremičnine.

Mislim, da se izplača s skladi, vendar ke fajn, če se na take zadeve spoznaš ali imaš nekoga, ki ti svetuje, kaj to resnično pomeni za bodočnost.

Lahko pa ga vložiš v kakšen posel ali firmo(kot partner ali tihi partner), vendar je riziko pri tem lahko zelo velik.

Mogoče bi bilo dobro, da bi za nasvet vprašala kakšnega finančnega svetovalca...

Žal ti ne morem kaj dosti pomagati, saj nisem nikoli imela dosti denarja, tako, da se s tem vprašanjem nisem ubadala...Blagor tebi in upam, da ga boš naložila čim bolj "varno" in donosno.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.8.2007 8:43:20   
crci06
za sigurnost naložb ljudje predlagajo razpršene naložbe...
teoretično..
jaz zaenkrat kupčkam otroške bodije, kamor se da tudi fajn vlagati denar in jih dajati na različne kupčke... user posted image
kaj več iz prakse z evri  pač ne bi vedela

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.8.2007 9:43:53   
Taula
Kupiti nepremičnine se splača.user posted image Notri daš najemnike, dobiš mesečni denar od njih in pa še cena nepremičnine raste.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.8.2007 9:58:15   
sazi
Kupiti nepremičnine se splača. Notri daš najemnike, dobiš mesečni denar od njih in pa še cena nepremičnine raste.

tole vsekakor drži dokler cena nepremičnin raste s tako hitrostjo. Ko se bo pa rast upočasnila, pa ne bo več tako, saj so samo obresti od denarja naloženega v banki višje, kot dobiš z najemnino.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.8.2007 9:58:45   
muki1
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Kupiti nepremičnine se splača.user posted image Notri daš najemnike, dobiš mesečni denar od njih in pa še cena nepremičnine raste.

Se kar strinjam. Vsak mesec kasiraš najemnino, kar ni mali denar...... pa še vseeno ti ostaja nepremičnina, ki ji raste vrednost user posted image .
Jaz bi kar v stanovanje investirala.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.8.2007 10:04:21   
miha_b
vsekakor se posvetuj z finančnim strokovnjakom
- mogoče v kakšne sklade (mešane ali obvezniške - odvisno od tvojega apetita do tveganja)
- pri nepremičninah ti nihče ne garantira da bodo šle še vedno samo gor (poleg tega najti dobrega
plačnika oz najemojemalca za stanovanje je kar težko)

v vsakem primeru pa vedi da ni nujno da se vse samo draži in gre "gor"
je pa fino da ti denar ki ga daješ na stran ne izgublja na vrednosti (inflacija)

lp

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.8.2007 10:05:59   
Udb
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Evo, tko sva sedaj midva naredila.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.8.2007 10:09:54   
miha_b
pa dobro ljudje .....  mal se zamislite

evo moje mišljenje

obrestne mere se dvigajo in lahko da se bodo še dvigovale
posledično pomeni višji obroki kredita
janezek ki ne more odplačevati kredita izgubi hišo (če je bil hipotekarni kredit)
ali proda hišo da lahko vrne kredit
banka hišo proda ker rabi denar
ker ni samo enega janezka ampak 1000, bo kar naenkrat veliko hiš na trgu
vsi bodo hotli prodati in cena pade

evo na hitro povedano
lahko pa si malo preberete na finančnih straneh kaj se dogaja v ameriki in
posledično v evropi
in ja v sloveniji so nepremičnine previsoko vrednotene
jaz čakam da se vse skupi sesuje

lp

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.8.2007 10:13:35   
Anonimen
Kar se nepremičnin tiče ne vem če se trenutno izplača. Cene ne bodo ne vem kako več rasle, pa še davki....
Splača se vama dolgoročno mogoče kupiti eno stanovanje in da je en prijavljen tam en pa tukaj k sta sedaj, tako da če se čez leta odločiš prodat nimaš davka. Vmes pa pobiraš najemnino. Splača se kupit stanovanje v lj. in notr dat študente. Recimo v trisobno daš 6 študentov pa je kar lep denar vsak mesec.

Drugače pa razni skladi, tega je ogromno.

Pomoje je najbolj pametno najeti osebnega finančnega svetovalca, ki vama bo najboljše svetoval, saj je seznanjen z stanjem na svetovnem trgu. Odločita se pa za priznanega svetovalca, z večletnimi izkušnjami in ne kakšnih agentov ki delujejo za določeno enosmerno podjetje. Je pa vedno pametno denar razpršit. V vsakem primeru si je potrebno narest fiksno "zalogo" in odvečen denar nalagat v naložbe.

(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
24.8.2007 14:55:52   
nuala
Ko sem se jaz odločila nekaj investirati v sklade, je pričel k meni domov finančni svetovalec ( brezplačno ).
Najprej je vprašal, kakšni so naši dohodki in odhodki, ter kje imamo sedaj "skrite rezerve za hude čase" ( nepremičnine, nakit, denar v štumfu, naložbena zavarovanja,... ).
Potem mi je nekako na splošno povedal, da je denar najbolje imeti na več mestih, torej nekaj v nepremičninah ( nepremičnina nikoli ni brez vrednosti, ne glede na vse bo nekakšno vrednost imela ), nekaj v skladih, kakšno malenkost lahko tudi v delnicah, obveznicah, nakitu ( zlatu cena raste ), umetniških delih ( tem so cene v zadnjih 10 letih precej padle ). Pri nas je tu še podjetje, kamor je tudi potrebno vlagati.
Svetoval mi je, kateri skladi bi bili primerni glede na moje dohodke in potrebe po varčevanju.
Vse skupaj je bilo profesionalno in zelo poučno, čeprav sem večino stvari vedela že od prej.

Jaz bi sedajle verjetno poiskala kakšen lep, perspektiven kos zemlje ( poleg stalnega manjšega vlaganja v sklade ). Ti pa to iskanje vzame kar nekaj časa, pa odprta ušesa in oči moraš imet. In ne ostat omejen na svoj kraj, svoje mesto, pokrajino, državo,...

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.8.2007 2:47:44   
Magi*
če imaš višek denarja in ga želiš vložiti v varno naložbo, je zemlja ali nepremičnina v redu. torej, brez kredita in tako. nepremičnine ti nihče ne more vzeti. vrednost lahko malo pade, ne pa veliko. Slo je majhen in precej gosto poseljen trg in ni pričakovati, da bo povpraševanje zelo upadlo ali da bi ponudba bila tako velika, da bi pokrila povpraševanje. cene pa se oblikujejo primarno na ponudbi in povpraševanju. drugo je z naložbami v sklade, te so manj varne. ali bolje rečeno bolj in manj rizične. tretja varianta je najstarejša in tudi zelo stabilna: kupi zlato. pa ne mislim verižic, ampak zlato paličico. drug problem je seveda kam jo boš potem spravil user posted image  so pa to zelo male paličice in spet ni tak problem.

stari židovski pregovor je šel nekako takole: premoženje razdeli na 3 dele: v nepremičnine, vrednostne papirje in zlato. simple kot pasulj.

jaz na žalost nimam problema z viškom denarja.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu miha_b)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.8.2007 9:35:22   
miha_b
"Slo je majhen in precej gosto poseljen trg in ni pričakovati, da bo povpraševanje zelo upadlo ali da bi ponudba bila tako velika, da bi pokrila povpraševanje. cene pa se oblikujejo primarno na ponudbi in povpraševanju. "

in ko bodo vsi ki so kupovali stanovanja kot investicijo začeli prodajati le te bo
na trgu veliko preveč ponudbe kot povpraševanja, ker bo denar dražju, banke
bodo dajale kredite selektivno, davki, ljudje ne bodo imeli denarja za nakupe
in posledično ne bo kupcev.......  sledi padec cene...

samo toliko da prikažem da nihče nima kristalne krogle in da ni nujno da bodo
šle cene samo GOR

lp

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.8.2007 13:51:08   
Nika v službi
Mi imamo razpršen portfelj - nekaj na bankah v različnih oblikah, nekaj v sefu (zlato), nekaj v skladih, v nepremičnine ne vlagamo (razen v lastno).

Čim bolj razpršiti, če pa gre za res velike denarje, si dobi osebnega finančnega svetovalca, sploh če se ne spoznaš najbolje na finančne zadeve.

(odgovor članu miha_b)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.8.2007 9:01:46   
Saša27
No, lepo je brati, da se ljudje še zanimajo za različne naložbe. Jaz osebno sem bolj "ziheraš", tako da imam svoje prihranke samo na banki na vezani vlogi. Nikoli nisem imela viška denarja za razne naložbe, no sedaj ko pa jih imam, se pa raje držim tistega pregovora ki pravi: bolje vrabec v roki kot golob na strehiuser posted image

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.8.2007 8:56:31   
Nika v službi
Vedno je potrebno pogledat, če višina obresti pokrije letno inflacijo. Sicer se ti na koncu lahko zgodi, da imaš dejansko izgubo, pa se sploh ne zavedaš. In potem je vrabec v roki bolj klavrn....

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.8.2007 11:13:50   
Saša27
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Vedno je potrebno pogledat, če višina obresti pokrije letno inflacijo. Sicer se ti na koncu lahko zgodi, da imaš dejansko izgubo, pa se sploh ne zavedaš. In potem je vrabec v roki bolj klavrn....

user posted image user posted image user posted image  dobra primerjava, vendar jaz ne morem iz svoje kože. Koliko je že bila inflacija, da primerjam z obrestno mero za dogoročne depozite.

Neposredna povezava do sporočila: 17
29.8.2007 11:21:50   
Nika v službi
Trenutno 3,8% letno.

100.000€ vezano za 35 mesecev na NLB pa ima 3,70% obrestno mero. Tako za primer.

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 18
29.8.2007 11:23:55   
Nika v službi
Tudi recimo 400.000€, vezano za enako dobo, ima isto obrestno mero.

To pa je že eno luštkano dupleks mansardno stanovanje luksuzne gradnje....

Neposredna povezava do sporočila: 19
29.8.2007 11:24:26   
Nika v službi
Kakšna pa je tvoja obrestna mera?

Neposredna povezava do sporočila: 20
29.8.2007 12:40:37   
Saša27
Ne vem ravno koliko, mislim pa, da tako kot si napisala 3,7, bom pogledala na pogodbo pa ti povem

Neposredna povezava do sporočila: 21
29.8.2007 12:53:55   
Nika v službi
Ej, pa saj niti ni tako pomembno. Če si pri NLB, je kaj več res težko (razen če imaš neko blazno hudo boniteto komitenta).

Midva imava določen odstotek premoženja vezanega na SK, kolikor sem uspela preveriti, so mi tam ponudili najvišje obrestne mere oz. kreirali najboljšo ponudbo. Pa s tem ne mislim zgolj na višini obresti, ampak generalno na vse pogoje vezave.

Ampak to so že podrobnosti. Opozoriti sem samo hotela, da je marsikdo zaveden s to "varnostjo" naložbe na banki, se pa ne poglobi dejansko v konkreten preračun.

Na take in podobne finte nas vse lovijo razne ugodne ponudbe bank, zavarovalnic.... ker vidiš samo neko hudo obrestno mero ali privarčevani znesek po koncu dobe vezave.... veliko "naivnih" se da tako "uloviti"....

Pa prosim, da ne zameriš odkritim besedam, ker to ni napad nate osebno.

Če imaš malce viška, je bolje, da si kaj privoščiš, boš imela več od tega.user posted image

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 22
29.8.2007 15:14:26   
Saša27
Niti pod razno te ne misli napadat zaradi tvojih izjav, nasprotno, včasih pomaga nasvet drugega. Kot sem že povedala, mi2 sva prišla do premoženja slabo leto nazaj, na hitro, brez opozorila user posted image  in takrat mi je edino to padlo na misel, da dam denar na vezano vlogo. Ker pa sem se odločila za dolgoročni kredit (13m), moram še počakati, da mi to potelče, potem pa se bom verjetno odločila za nepremičnino, ker kot vidim, cene naraščajo iz dneva v dan.

Neposredna povezava do sporočila: 23
29.8.2007 15:32:04   
Nika v službi
Ej, pri nepremičninah pazi, malce se posvetuj, po nekaterih mnenjih bo nepremičninski "balon" kaj kmalu počil, že za začetek l. 2008 napovedujejo padec cen....

Če je kupček denarja občutno velik, ti resno svetujem kakega finančnega strokovnjaka. Saj pridejo tudi na dom, informacij dobiš veliko, potem pa itak sama presodiš...

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 24
29.8.2007 16:58:51   
Saša27
Hvala ti za nasvete, vsekakor bom upoštevalauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.