|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pretepanje otrok
26.8.2006 22:18:44   
Anonimen
Tokrat bom pa tudi jaz anonimna,čeprav sicer nimam te navade.Ampak zadeva je zelo delikatna in nočem,da me kdo spozna,preden kaj naredim.Torej,razmišljam o prijavi nekoga na CSD.Danes sem izvedela,da moja znanka pretepa svojo hči.Najhuje je,da je to vsem na očeh...user posted image Jaz jo še nikoli nisem zalotila pri tem,pa najbrž tudi bolje zanjo,da jo neuser posted image Hčerka ni stara niti eno leto.Pretepa jo za banalne stvari,kot je naprimer zato,ker si je umazala oblekico in podobno.user posted image To mi je potrdilo več oseb.Vendar nihče nič ne upa reči.Punčka se mi zelo smili in sploh ne vem ,kaj naj naredim.Problem je namreč v tem,da je mož od te k***e (ne morem reči drugega),zaposlen na zunanjem ministrstvu-to pomeni,da ima veze tam,kjer ni fajn da jih ima,ker se bo izvlekel.Če bo CSD že prišla k njim na dom,bo pač uporabil nekaj vez in se izmazaluser posted image Kaj mi svetujete?Res sem v zelo neugodnem položaju...če tisto kozo kaj vpraša kdo glede tega ,pa reče naj se briga zase,da ona lahko dela s svojim otrokom kar hoče.Se pa zelo rada vtakne v vzgojo drugih,ki svoje otroke vzgajajo normalno,brez tepeža.Naj še poudarim,da tukaj ne gre za eno po riti,temveč veliko huje.user posted image Sicer pa tudi ene po riti ne odobravam,sploh pa ne za to,ker se še ne enoletnica umažeuser posted image
Hčerka že kaže znake...kadar jo ima mama,se joka na vse pretege,jo sploh ne mara.Me sploh ne čudiuser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pretepanje otrok
26.8.2006 22:29:31   
Marogica
Joj, groza.......

Jaz bi jo prijavila in sicer anonimno, če se bojiš kakršnihkoli posledic. Vendar naredi nekaj, pa če se bo izmazala ali ne, če drugo ne se bo ustrašila, pa se vsaj malo skulirala ali pa celo premislila, kaj dela otroku.

Drugega ne vem. Jaz, z mojim dolgim jezikom, bi ji to najbrž kar v obraz povedala, ker se ne bi mogla zadržati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.8.2006 22:33:14   
rainbow
O boguser posted image user posted image
tega pa se res ne bi smelo dovoliti.  Morda je res anonimna prijava s tvoje strani najboljša.

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.8.2006 22:34:23   
Anonimen
Saj jaz tudi ne bi bila tiho,če bi jo sama videla pri dejanju.Ampak jaz z njo nimam prav veliko stika,ker mi je zoprna že za pogledat.In sedaj samo vem,da mi je upravičeno zoprna.Mater ji...user posted image Ves folk je tiho,ker se bojijo tistega njenega "velecenjenega" moža...user posted image

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
26.8.2006 22:38:16   
KIRA
jaz bi jo prijavila anonimno, če bi se bala kakih težav. pisno. do podrobnosti opiši ravnanje, mogoče bi blo tudi dobro navest možne priče - da bi CSD lahko preveril tvojo izjavo... morda tudi lahko zapišeš to, kar si navedla tukaj za moža - da se bo probal izmazat itd...
mogoče bi lahko dala tudi enonimno prijavo z isto vsebino na policijo???

mislit moraš na otroka, v takem punčko pustit, je praktično enako, kot če tako dejanje zagovarjaš, se strinjaš z maminim početjem. ukrepaj! ne stoj samo ob strani.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.8.2006 22:39:57   
Anonimen
Se čisto strinjam Kira!Saj jaz sem očitno edina,ki kaj ukrepa.Jaz sem to šele danes izvedela,veliko jih pa to ve že meseceuser posted image Sploh ne dojemamuser posted image

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
26.8.2006 22:48:01   
CatJa
Problem je namreč v tem,da je mož od te k***e (ne morem reči drugega),zaposlen na zunanjem ministrstvu-to pomeni,da ima veze tam,kjer ni fajn da jih ima,ker se bo izvlekel.Če bo CSD že prišla k njim na dom,bo pač uporabil nekaj vez in se izmazal

A potem tudi on maltretira ubogega otročka? Ker če ne, potem ne vem zakaj bi se on ven mazal, saj mu je menda ja v interesu, da zaščiti lastnega otroka. Če bi jaz tako delala z Janom, bi me moj verjetno še nahoblal. Pa ne verjetno, kr ziher.
Seveda prijavi!

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.8.2006 22:50:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: CatJa

A potem tudi on maltretira ubogega otročka? Ker če ne, potem ne vem zakaj bi se on ven mazal, saj mu je menda ja v interesu, da zaščiti lastnega otroka. Če bi jaz tako delala z Janom, bi me moj verjetno še nahoblal. Pa ne verjetno, kr ziher.
Seveda prijavi!

Ne ,on je do tamale ful v redu.Samo ženi pa gleda skozi prste,noče priznati problema..tiho je in se dela,da ni nič.Da je tako prav,da žena že ve,kako je treba vzgajati.On je namreč v službi in prinaša denar,njej pa prepušča vzgojo.Tako sta se že na začetku zmenila,da bo ona doma.Ima pa on res zelo dobro plačo in si to komot privoščita.

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
26.8.2006 22:58:47   
KIRA
več ljudi že mesece ve za to, pa noben nič ne reče. tega ne razumem. enostavno ne razumem. user posted image user posted image user posted image user posted image
priznam da tud jaz mojo kdaj pa kdaj vrežem na rit, da se tako izrazim, pa mi to sploh ni všeč. prav srce me boliuser posted image , ker jo moram, mojo mucico. user posted image user posted image user posted image user posted image   načeloma sem proti pretepanju otrok, takemu kaznovanju nasploh. tudi klečanju - to je včasih še huje. jaz sem morala marsikaj "doživeti", ko sem bila majhna. kljub temu se trudim hčerki vzagajati po najboljših močeh in ne vsakokrat takoj "ausglajzati". res je, občasno katera dobi kako na rit. oz. po rokici - včasih to bolj  zaleže. sram me je, da je tako, ampak drugače ju ne znam ukrotit, ko imata tiste svoje faze  in sprobavata do kod lahko greta (predvsem večja - prav izziva)...  nisem perfektna mama  - včasih ne zaleže ne lepa beseda, ne kreganje, ne razlaganje,  ne podkupovanje, ...  pa dobi eno po riti.  pa še to je preveč. user posted image user posted image user posted image user posted image    najraje je nebi, ampak pol bo zdivjala...

da bi se pa tako grobo znašala na njo, sploh zaradi malenkosti, pa da bi se me punčka bala??? user posted image user posted image user posted image user posted image
tako težko je povedat, kje je meja, kje se začne "kazen" in kje izživljanje nad otrokom. ta ženska najbrž tega ne ve. še sama vase včasih dvomim, če ravnam prav. sem prestroga?

ne vem, kako je ona lahko prepričana da je to pravilno. najbrž so njo enako vzgajali pa daje to naprej, pa vso frustracijo in stres. po mojem bi morala mati na terapijo proti agresivnosti.

vidiš, sedaj ko topišem in berem napisano, še sama nisem sigurna, če nisem malo podobna tisti mami. grozna mama je. mogoče sem jaz tudi. kje je razlika, kje je meja????user posted image user posted image user posted image

ampak mož, mož bi se pa moral vsaj malo udeležiti pri vzgoji. pa ne more punčke na milost in nemilost prepustiti materi. morda bi se dalo z njim kaj pogovorit. če baba slučajno še njega ne pretepa???

< Sporočilo je popravil KIRA -- 26.8.2006 22:59:51 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.8.2006 22:59:38   
CatJa
Da on nosi denar domov, ni nobeno opravičilo. Dopušča stvari, ki si jih noben otrok ne zasluži!

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.8.2006 23:02:12   
lu155
GROZA!!!!!!!!
joj kaj se vse dogaja!user posted image
jst svojga otroka ne bom nkul tepla...sploh pa ne zarad ene oblekice
in še ne punčki staro 1 letouser posted image
pa kam gre ta svet...
jst bi jo šla takoj prijavt!!
že tako al tko je preveč KRIVCE na tem svetu!!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image

ANONIMNA ODLOČI SE PRAV.....držim s tabouser posted image user posted image user posted image user posted image

trinika&tomaž sončka moja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.8.2006 23:14:26   
Anonimen
Itak,da prijavi na CSD ne uideta.Samo moram še točne podatke o njih dobit,zdaj vem le,kako je ime možu,pa kje dela,pa kako je njej ime.Samo to ni problem,mi bo že kdo povedal.Je pa stvar v tem,da imam slabe izkušnje s CSD-jem.Enkrat sem prijavila enega,ki je zlorabljal svoji dve hčerki spolno.Da so se na CSD zganili,je trajalo dober mesec.Prej so se napovedali in na dan,ko so prišli,sta bili hčerki takooo lepo oblečeni in oh in sploh vse,da nisem mogla verjeti.Seveda so potem na CSD lahko rekli,da je vse v najlepšem redu,nikoli več jih niso preverjali...one dve pa sta zlorabe doživljali naprej.Pa tudi so vsi sosedje vedeli,pa sem bila potem edina,ki je kaj vedela..tako,da me tudi tokrat to skrbi.Kaj bom sploh dosegla,če jih prijavim?Kaj bojo naredili?Jaz se čutim dolžna sama nekaj narediti,ker na CSD niti ne računam.Ampak kaj pa lahko naredim?Zelo zoprna situacija...user posted image

(odgovor članu lu155)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
26.8.2006 23:23:57   
F*S*M
Kaj pa če oče sploh ne ve za to? Kaj pa če mama to dela samo ko njega ni zraven, tudi to je možno, da pošlješ kakšno pismo tudi njemu pa najbolje v službo, kjer ponavadi prebirajo taka pisma delavci v sprejemni pisarni in se bo kaj hitro razvedelo okoli da bo deca sram da ma tako babo!!!!

Prjav hudiča,

sej ne rečem če ti en 3 letni otrok živce pije pa če ne gre drgač mu prlimi eno tja po rit, samo tako majhnega ko pa se še zaveda ne kaj je življenje pa nimaš pravice moja stara mama pravi, da otroka do enega leta starosti sploh ne smeš udarit!!!!!!

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu lu155)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.8.2006 23:26:30   
F*S*M
prijavi jo varuho človekovih pravic!!!!!, pa na ministrstvo za delo in družino al kaj je že, ma sej ni sam socialna matr

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu F*S*M)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.8.2006 23:27:09   
Marogica
ANonimna, kaj lahko narediš? Če nič drugega, boš imela vsaj dober občutek, da si nekaj poizkusila narediti in da ti ni vseeno do takšnih primerov. Je pa sramota, da se institucije ne zganejo ali pa premalo. Pa najavijo scoj obisk. Pa kaj še.

Ko se k meni kdo na obisk javi, tudi celo stanovanje vsaj po vrhu pospravim.

Sramota.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.8.2006 23:31:35   
mamči
Jaz bi prijavila na CSD, če ne bi nič naredili in bi se ta svinjarija ponavljala bi pač večkrat dala prijavo.

Pa očetu te punčke bi poslala eno anonimno obvestilce o "vzgoji" njegove žene. Mogoče bi kaj pomagalo.

Pravzaprav močno upam, da BO pomagalo.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.8.2006 23:44:32   
GATA
Definitivno poleg CSD-ja pošlji tudi na policijo in to tako, da bodo na CSD-ju tud vedeli da je na policiji in obratno.
Žalostno je edino to, da dokler se kaj dejanskega ne bo zgodilo otroku znajo vsi "spat", žalostno.... 

Mogoče nebi bilo slabo če je otrok v vrtcu poslati še tja, da malo bolj pozorno spremljajo otroka. Ker če bodo pa oni ugotovili kakšne "nepravilnosti" zna bit pa resničen halo.

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 17
26.8.2006 23:50:01   
Anonimen
Bog te usliši,da gre tamala v vrtec!user posted image Samo kolikor jaz vem,ne bo šla v vrtec,ker bo mama doma z njo.Pa tudi v šolo baje ne bo šla,jo bo doma poučevalauser posted image Prekleta...user posted image

(odgovor članu GATA)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
26.8.2006 23:52:53   
sato
Deklica še ni stara leto dni, pretepa pa jo že nekaj mesecev???Pa kaj je tej babi, zaboga? Je začela iz dolgčasa pretepati 6-mesečnega dojenčka? Mogoče bi pa bilo bolje, če se spravi v službo tudi ona, da je bo otrok vsaj za pol dneva rešen!

(odgovor članu GATA)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
26.8.2006 23:58:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
27.8.2006 0:05:05   
GATA
Hm hm, edina možnost ki še ostane je ta, da se na kakršen koli način posname to njeno početje. Ker to je pa resničen argumentiran dokaz. Samo recimo s kamero edino na javnem kraju, mogoče s kakšnim GSM-mom, da je vsaj slišat če že videt ni nič. Sam to je že kar podvig, ki bi bil sicer punčki v velik plus...

Mogoče pa stopiti na policijo - še bolje se prej dogovoriti za obisk na policiji pri kakšnem kriminalistu, ki ima mogoče take stvari čez in se malo pogovoriti, povedati da je še nekaj ljudi ki lahko potrdijo omenjeno.... Če boš šla na policijo bog ne daj kar uletet. Ker tisti ki obravnava take primere (no če je tako razdeljeno, ker ne vem na katerem koncu je to sploh) zna še največ kaj naredit, kot pa kakšen ki obravnava sam tatvine.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
27.8.2006 0:12:55   
nejcko
Deni
Do tretjega razreda 9-letke otroku ni treba hoditi v šolo, če se starš zaveže, da ga bo sam poučeval v skladu z učnim načrtom.

Drugače pa bi jaz kljub vsemu še malo preverila zadevo - kakšo prijavo pa boš podala na CSD? Da si po sistemu rekla kazala slišala, da ta pa ta oseba, ki ji komaj veš ime in priimek, pretepa svojega otroka? Ne vem, no, če te bodo glih resno jemali.

Jaz sem sicer popolnoma za to, da se take zadeve prijavijo CSD-ju, samo bolje se 100x prepričat, kot nekomu morda nedolžnemu škodovati.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 22
27.8.2006 8:34:35   
smrka
Mislim halo???? Pa kaj pol ce ma moz kake veze ker dela na ministrstvu???? Prijavi jih kot anonimna in povej kaj se  dogaja, da malo detece ne trpi ob taki kravi!!!! Jest nebi cakala ampak bi ukrepala takoj!!!! Pomagaj mali pupi in poklici CSD!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
27.8.2006 8:41:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Drugače pa bi jaz kljub vsemu še malo preverila zadevo - kakšo prijavo pa boš podala na CSD? Da si po sistemu rekla kazala slišala, da ta pa ta oseba, ki ji komaj veš ime in priimek, pretepa svojega otroka? Ne vem, no, če te bodo glih resno jemali.

Tudi  v tem je problem.Ker jaz sama jo nisem videla.Mi je pa to povedala ena zelo dobra prijateljica,ker sva se slučajno o njej pogovarjale.To se dogaja v nekem zelo znanem centru v Slo.In tam se ljudje večkrat zbirajo in mi je ta kolegica rekla,da je to tam že čisto običajna stvar.Da sedaj drugi razmišljajo o tem,da bojo možu rekli,naj žena otroka pretepa doma,ne pa tam.user posted image Tudi drugi so potrdili to,da jo pretepa.Ne morem verjeti ,da edino jaz nisem vedela!user posted image Jaz bi možu rekla kvečjemu,naj otroka njegova nikjer ne pretepa...niti doma.user posted image Še kar sem šokirana,celo noč sem o tem premišljevala.Kr neki...user posted image

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
27.8.2006 8:42:13   
Anonimen
javi na csd in policiji!!!!!!!

(odgovor članu smrka)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?