|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pretepanje otrok
27.8.2006 8:59:26   
rija
Anonimna, kar prijavi jo. CSD so od tistega primera z nesrečno deklico veliko bolj dovzetni za take stvari, ker se enostavno bojijo, da se nebi pripetilo še kaj podobnega, pa niso reagirali. To pa mi je povedala moja prijateljica, ki dela tam. Je rekla, da so zdaj še mogoče preveč strogi in zelo hitro otroke tudi odvzamejo in jih dajo v rejo.

Prekleta baba hudičeva. Pa otrok nima niti enega leta! Si ne predstavljam, da lahko toliko staremu otroku sploh kaj dopovešuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   [Brisano sporočilo]
27.8.2006 9:15:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
27.8.2006 9:22:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Deni
Imam občutek da te nekaj bega, ker bi drugače po vsej verjetnosti že podala prijavo, vsaj anonimno, ne glede na to, kaj se ti je včasih dogajalo s CSD -jem user posted image ?!?

Ne vem kako bi lahko že podala prijavo,glede na to,da sem včeraj zvečer izvedela za to.user posted image Takrat,ko sem podala prijavo,sem šla osebno na CSD.Zdaj tega ne mislim storiti,prijavila bi jih anonimno.No,mimogrede-ali ima katera številko,kam se to prijavi?Ali e-mail naslov?Kar se tega tiče,ni dvoma o prijavi.Ampak kot sem rekla,se mi samo to ne zdi dovolj.Edino,če bojo res reagirali,no-potem bom pa pozitivno presenečeni.Jaz ne dam veliko na govorice,ampak to mi je povedala oseba,ki nima navade opravljati,pa nekaj v tri krasne govoriti.Pa tudi drugi so to potrdili.To je tam že čisto običajna stvar,da jo pretepa.Ni jim všeč,ampak očitno jim pa tudi ni toliko pomembno,da bi kdo kaj ukrepaluser posted image
Kar se tiče šolanja doma,je pa vseeno ,če ima starš OŠ ali pa faks.Nima veze.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   [Brisano sporočilo]
27.8.2006 9:48:27   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
27.8.2006 9:52:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Deni

Zdej pa ne vem kaj misliš s temi številkami in e-maili, kaj nisi enkrat že prijavljala user posted image

Kot sem napisala v zadnjem postu,sem prijavila takrat tako,da sem šla na CSD osebno.Tega pa sedaj ne nameravam.Torej,ne vem,kam se to prijavi,če prijavljaš anonimno,ker anonimno še nikoli nisem prijavljala.Upam,da sem sedaj napisala dovolj razumljivo?

Neposredna povezava do sporočila: 30
   [Brisano sporočilo]
27.8.2006 9:54:50   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
27.8.2006 10:13:16   
Anonimen
A ne obstaja neka telefonska številka na policiji, kamor lahko anonimno prijaviš kazniva dejanja? Jaz bi najprej poklicala na policijo in prijavila zlorabo punčke, ker policija morajo takoj ukrepati. Pa še ne najavijo se ne obisk, ampak kar pridejo. Policija pa avtomatično obvesti CSD, da so dobili prijavo...

To, da je mož zaposlen na zunanjem ministrstvu, ga pa ne naredi "nadčloveka". Ravno tako ima noge do tal in rit zadaj, kot mi vsi ostali. Da pa ne bi opazil, da žena pretepa punčko pa ne verjamem.

Anonimna, prijavi baburouser posted image , preden bo prepozno...

Uf, baba frdamana! Bi jo jaz mal okol kepe, da bi se krvav useknla...

Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Pretepanje otrok policija anonimni telefo...
27.8.2006 13:56:23   
KIRA
policija, anonimni telefon: 080 12 00

(vsaj nazadnje je bil tako objavljen..)

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
28.8.2006 8:57:53   
tanikaa
Baba smotana. Naj pride k meni, pa bo videla kaj je to fizično obračunavanje. Bogi otročiček. Saj sploh ne ve, zakaj jih dobi.

In upam, da bo mož reagiral in tej kuzli s pestmi pokazal kaj je to znašanje močnejšega nad šibkejšim. In naj ji to pokaže vsak dan.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 34
28.8.2006 9:23:11   
Poka
Jaz pa ne razumem, kako se lahko ljudje bojijo neke kao avtoritete... Itak so večinoma sami kreteni, neumni in nerazgledani. Jaz bi jo prijavila, če škodi otroku. 

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 35
28.8.2006 9:34:05   
Magi*
meni je pa tale zgodba malo za lase privlečena. pretepanje je videlo n ljudi, pa edino kar so nardili, so rekli možu naj prepriča ženo, da to počen kjerkoli hoče, samo ne v "nekem znanem centru v Slo"user posted image

ja kje pa živimo?

prvič: če se to res dogaja in poznaš nekoga, ki je to videl na lastne oči, potem je tvoja dolžnost, da tega prepričaš naj poda prijavo. drugače je vse skup en šmorn in iz tega ne bo nič. na koncu se bodo še tebi smejali in nikoli več tvoje  prijave ali izjave ne bodo obravnavali resno.

drugič: nimaš se nikogar bat - so what, če je ata nekdo z ministrstva? tudi take lahko zamenjajo, odpustijo... če kaj takega pride v medije, je konec z njim - politične povezave gor ali dol.

tretjič: če se to pretepanje bolj ali manj redno dogaja vsaj na eni lokaciji, potem imaš možnost, da si zraven in si ogledaš na lastne oči in potem podaš prijavo.

če je vse res, potem je treba reagirati ne glede na to kakšen družbeni status ima ta družina!

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
28.8.2006 14:47:04   
Teja N
Predvsem se najprej 100% prepričaj, da je to res - najbolje, da greš tja, taktat, ko je ona tam s hčerko in ko boš videla na lastne oči, jo prijavi. Ali pa prepričaj tiste, ki so jo že videli tepst punčko, naj jo sami prijavijo.

Upam, da se vse kmalu razreši v punčkin prid. Prosim, sporoči, ko boš vedela kaj novega.

Oglasno sporočilo:
Zakaj uporabljati nekaj umetnega, če pa je naravno toliko boljše?
www.aubrey.si
Strupi v otroških izdelkih

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 37
28.8.2006 14:57:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Magi*

meni je pa tale zgodba malo za lase privlečena. pretepanje je videlo n ljudi, pa edino kar so nardili, so rekli možu naj prepriča ženo, da to počen kjerkoli hoče, samo ne v "nekem znanem centru v Slo"user posted image

ja kje pa živimo?

Točno to sem se tudi jaz spraševala...kje živimo?user posted image Žal zgodba ni za lase privlečena...ko bi bila vsaj.Tudi jaz ne morem verjet,da nihče ni nič naredil,čeprav so že večkrat videli,kako tepe hčerko.No,edino ena jo je baje ful grdo gledala...to je bilo vse.user posted image Možu sploh še niso rekli.Samo on je tak,da se rad vtakne v koga drugega in so rekli,da mu bojo,ko se naslednjič vtika,rekli naj najprej ženo uštima.user posted image Ja,sigurno se bo ful ustrašil ja...user posted image
Nikogar ne morem prepričat,da jih prijavi.In imaš prav ,Magi,ko praviš,da moje prijave najbrž nihče ne bi resno jemal.Torej,kaj storiti?user posted image
Očitno ni druge možnosti,da počakam,da jo jaz dobim pri dejanju..ampak mogoče je pa že izvedela,da nimam namena biti tiho in bo pred mano kao v redu do hčerke.Ker sem njeno svakinjo spraševala,kaj misli o tem in ji je mogoče kaj rekla.
Se pa res to dogaja v nekem centru.Samo zaenkrat še ne bom rekla v katerem.Počutim se kot da imam zvezane roke.Nihče noče prijaviti te ženske,nihče nič ne reagira...to tudi jaz težko razumem.Kam gre ta svet?user posted image

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
28.8.2006 17:15:11   
david
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Počutim se kot da imam zvezane roke.Nihče noče prijaviti te ženske,nihče nič ne reagira...to tudi jaz težko razumem.Kam gre ta svet?user posted image

Eno vprašanje mogoče malo mimo teme: kaj pa se s prijavo sploh lahko doseže ? Kaj lahko naredi CSD v takem primeru ? Kaj lahko naredi policija ? Če sta zakonca glede vzgoje malo trčena, drugače pa so urejena družina potem po mojem ne kaj dosti. Razen tega, da bo mati morda odslej hčerko tepla naskrivaj. Upam sicer, da CSD/policija 99% prijavljenih staršev prisili v to, da takoj prenehajo s pretepanjem. Samo bojim se, da je resnica daleč od tega. user posted image

d.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
28.8.2006 20:55:11   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

kakšo prijavo pa boš podala na CSD? Da si po sistemu rekla kazala slišala, da ta pa ta oseba, ki ji komaj veš ime in priimek, pretepa svojega otroka? Ne vem, no, če te bodo glih resno jemali.

Jaz sem sicer popolnoma za to, da se take zadeve prijavijo CSD-ju, samo bolje se 100x prepričat, kot nekomu morda nedolžnemu škodovati.

Ja, tole zgoraj napisano je res vprašanje, namreč koliko ti bodo verjeli. Jaz sama poznam točno dva primera, kjer so staršem vzeli otroka. Za eno deklico vem, da je bila dana prijava s strani sosedov velikokrat, ker so vsako leto prišli na šoli mene s strani psihologa spraševat, če je otrok kaj plav. Tega otroka ni nihče tepel, bila pa je mati versko blazna. In ker ta vera ni bila krščanska in ker je vsebovala vegetarianstvo, pa ker pač cel ljubi božji dan ni počela drugega, kot otroka silila molit in jo iz te strani pošteno zanemarjala, so sosedje dosegli, da je po 7. letih prijav, punčka šla v zavod.
Drugi primer je bila fizično iz vseh strani maltretirana in zlorabljena deklica. Tam so dosegli zavod po dveh letih in tenzivnega delovanja in po veliko več letih dejanskega dogajanja le tega, ko so bile že prijave dane iz vseh strani!!! Pa je šlo za posilstvo otroka!

Zakaj ti to pišem? Da boš videla, kako dolgo to pri nas traja. Drugih primerov odtujitve otroka strašem ne poznam. Skratka, če se nekaj dogaja hudega otroku, le daj prijavo naprej. Veliko prijav šele sproži sploh kaj. Ena nikoli. Vendar se res prej prepričaj za kaj gre. "rekla kazala" sistem ni najboljši. Ko enkrat kaj takega vidiš, takrat ukrepaj in prijavi. In če vidiš 2x, prijavi 2x. Drugega ti ne znam svetovat.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 40
28.8.2006 21:10:41   
3xmami
Prav imaš da je treba ukrepat čimprej saj pol itak policija, CSD in ostale ustanove dolgo meljejo, preden kaj nameljejo. Poznam primer ko je oče spolno zlorabljal hčer pa se primer in vse travme okoli tega vlečejo že več kot 10 let

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 41
28.8.2006 23:29:49   
sneška_
Ne vem kak lahko ena mat dvigne roko na svojga otroka.Pa kaj taj otroček od eno leto razume A je ona normalna Pa nima nobenega občutka zmešana baba.Kako se ne zaveda da taj otroček nič ne razume pa se vsemu uči. zakaj ga je sploh rodila ko ni bila sposobna da je čuva.kar se razjezim na takšne reči.Zdaj v tem stoletju postoje druge normalne metode za otroka in vzgojo.Zdaj pa imam eno takšno sosedo katera tudi isto dela z otrokom in kot nora tepe otroka od 15 mesecev in ne vem kaj vse mu dela pa je ne moram prijaviti na czd ker bo vedela da sem jaz.Samo zdaj pa sploh nit dober dan ji ne rečem in ne grem tja da ne bih gledala kako maltretira tega otroka pa sem se tudi z njo skregala in povedala ji v oči kar ji gre.

(odgovor članu 3xmami)
Neposredna povezava do sporočila: 42
29.8.2006 9:35:42   
Dragica
Ja Maja se strinjam s teboj. Kaj hudiča pa dela njen mož ali nič ne vidi kaj se dogaja.

Jaz bi šel do nje in ji povedal kar ji gre, če pa ne rezmuke pa naj gre nekam v p.

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 43
29.8.2006 10:36:43   
Billi
Anonimna, meni se zdi, da ti ne veš kaj bi rada, ali pa si takšna kot ostali, ki znajo samo opravljati in ne naredijo nič. Zaenkrat CSD-ji ne odvzemajo otrok na podlagi čenč in anonimnih prijav, če nimajo za to nobenih dokazov ali prič. Pa tudi policija brez tega ne more nič narediti, pa lahko vsak dan tam pri njih doma visi. Kam bi pa prišli, če bi bilo tako. V Sloveniji je toliko hudobnih jezikov, ki samo zdrahe delajo, nihče pa ne bi konkretno kaj naredil in morda pričal, da je nek dogodek res videl.
Če bi jaz na lastne oči videla in bila 100%, da nekdo otroka zlorablja bi šla to prijavit in se ne bi skrivala za anonimnostjo pa tudi, če je ta človek predsednik države. Če pa je ta človek nasilen in bi mi grozil ali kaj takega, bi pa tudi povedala, da hočem zaradi tega razloga ostati anonimna. Pa verjetno bi bil potem ta nasilnež itak že znan policiji.
Če so ljudje taki, da samo čenčajo in se skrivajo za anonimkami, potem se nimajo kaj pritoževat, da policija in CSD nič ne naredi.

(odgovor članu Dragica)
Neposredna povezava do sporočila: 44
29.8.2006 10:58:41   
Anonimen
Billi,še enkrat si vse preberi,da ti bo jasno,zakaj ne vem kako naj ravnam.Zaradi takih kot si ti,ki obračajo besede,mi je žal ,da sem to sploh dala na RR.In,ko bom žensko res sama zalotila pri dejanju,tudi ne bom nič na RR dajala,ker se potem najdejo taki kot si ti,ki želijo poteptati vse dobre namene pri človeku.

(odgovor članu Billi)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
29.8.2006 13:34:41   
Billi
Oprosti anonimna, če sem te prizadela. Ampak dejstvo, da toliko ljudi okoli tebe govori o tej ženski, pa noben ni pripravljen nič narediti za to, edino potrjuje moje besede.
Mogoče si me pa tudi ti narobe razumela. Jaz na tvojem mestu na podlagi takšnih govoric ne bi nič prijavljala, niti anonimno. Bi pa vsakemu, ki bi rekel, da je to videl na lastne oči (pa ne samo da pozna nekoga, ki pozna nekoga,... ki je videl...) povedala to, kar sem napisala prej.
Tako, da brez zamere...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
29.8.2006 14:19:15   
tehnofil
Čvek, čvek, čvek. No, ja. Saj forum je za čvekanje, ane?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
29.8.2006 14:41:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Čvek, čvek, čvek. No, ja. Saj forum je za čvekanje, ane?user posted image

Večjega čvekača od tebe itak ni...user posted image Rode lluser posted image

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?