|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Presneta trma
26.12.2007 20:09:41   
ElaM
Moja 18 mesečnica ima, ko česa ne doseže, napad trme. Joka, kriči, tepe vse okrog sebe, včasih se vrže na tla in je prav obupna. V takih primerih jo ignoriram ali pa jo poskusim zamotit s kakšno drugo zadevo. Kako se spopadate s trmo pri vaših otrocih in pri kateri starosti to mine?

:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Presneta trma
26.12.2007 20:19:33   
Kalina
Huh, nevem kaj naj ti recem, mi smo na istem, sam da moja se joka do bruhanja. user posted image user posted image user posted image

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.12.2007 22:08:20   
lojzika
Pri nas je trenutno politika da se gre v sobico ohladit in potem pride nazaj ko se umiri.

Ampak sem pa včasih čisto na koncu z živci in se sama zjočem bolj kot on. Me zna spravit čist ob živce. Pri 3 letih še vedno traja. Metanje ob tla je nekak opustil je pa zdaj moderno cepetanje z nogami. Pa seveda KRIČANJE

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.12.2007 23:49:01   
nana 27
Pri nas je šel v takem primeru za dve minuti na hlajenje v stajico. Stajica je bila postavljena med dnevno sobo in kuhinjo, da sem ga imela na očeh in da ni bil popolnoma izoliran od ostalih družinskih članov. Ko sem ga dala v stajico, sem recimo kuhala ali zlagala kaj v omaro in ga od daleč opazovala. Po dveh minutah ne glede na to, ali se je umiril ali ne (večinoma se je), je šel ven in sem mu razložila, zakaj je bil notri. Če je še trmaril, je šel nazaj. Po enem tednu je bila dovolj samo grožnja s stajico, pa je bil mir. Je bila pa stajica skrajni ukrep, ko ni več pomagalo prigovarjanje, preusmerjanje pozornosti ipd. Ima ša še vedno faze trmarjenja in v vsaki fazi zaleže nekaj drugega user posted image  Mogoče bo zdaj, ko je starejši, na vrsti hlajenje v sobi.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.12.2007 7:18:51   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: Kalina

Huh, nevem kaj naj ti recem, mi smo na istem, sam da moja se joka do bruhanja. user posted image user posted image user posted image

To je tud moj izvajal..potem pa sem mu enkrat rekla,da bom v vrtcu povedala,da bruha kot dojenček...je čudežno prenehal:)

Enim prime eno,drugim drugo...jst sem svojga vedno ignorirala...pa je sicer zaleglo...zdej,pa ko se trmari,zapusti prostor onuser posted image in po možnosti se lopne vrata za sabo...

Ne vem,pri našem edino pomaga doslednost in TRDA roka...če je treba tud po riti...takrat se model šele zave,da mislim resno,prej pa poskuša vse živo...k sreči se zadeva umirja..ne bom pa hvalila,da ne bo spet kej ...

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.1.2008 21:26:19   
janca
Ojoj. Tudi pri nas se to dogaja. Trma, če ni po njegovem. Začne cvilit, se jokat brez solzic, cepetat in na koncu me po možnosti še ugrizne. Hahaha. Jst pa nazaj. Začnem cvilit pa cepetat itd. Pol me pa mali mal čudn začne gledat in na koncu se oba smejiva. Pa pozab zakaj se je sploh začel vse to. Zaenkrat to še deluje. Aja naš user posted image je star 17 mes in pol.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.1.2008 8:59:40   
mika
našo tudi prime trma in tako kriči....ne morem vejet, da takšno bitjece lahko spusti tako močen glas.

povem ji zakaj določene stvari ne sme, se ne razburjam in sem čisto mirna....seveda kriči naprej, povem ji, da zastonj joka in izisljuje, naj se raje umiri, da ji ne bo hudo....to traja nekje 10 minut, si obriše očke, se začne smejat, se opraviči  (brez da od nje to zahtevam ) in smo potem dobre volje.

men je ful smešna, ko je ipična, tako da se komaj zadržujem. me pa na splošno kar uboga, ker ve da ko je nekaj ne, tega njena trma ne bo spremenila. seveda jo po kakšnih dveh - treh tednih spet zanese in izsiljuje, ampak kot sem že napisala ne traja več kot 10 min.

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.1.2008 12:39:21   
piščanc
naš se trmi predvsem ko je utrujen in ko kaj ni po njegovo ali če se česa boji. hoče biti samostojen, ampak včasih na napačen način. ful pomaga rutina in zbranost staršev.

mine ga pa če je sam par sekund (v kotu, v sobi...) da malo premisli, da se fokusira.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.1.2008 23:05:29   
vvns
Zdarvo, naj ti povem da imam tudi jaz 18 mesecev starega sina in ima iste izpade. očitno je to obdobje, ki bo minilo. Jaz ga pustim da gre trmauser posted image mimo pa je pol čit o.k.user posted image

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.1.2008 20:53:46   
Rubin.
To je čisto normalna faza za to obdobje. Finta je edino, kako se nanjo odzoveš. Če popušaš, potem lahko traja tudi v nedogled, sicer mine nekje pri treh letih. Mi nimamo pri 2,5 letih večjih težav, v primeru ko pa sitnari čez mejo pa gre na na ohladitev v sobico iz katere sicer pride takoj, ampak čist druge volje. Ampak leto in pol star otrok se mi še zdi premajhen za takšno ohlajanje, ne vem če dojame poanto? Je pa res, da po ohlajanju oz. ignoriranju otrok potrebuje velik objem in toložbo.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.1.2008 7:37:51   
Pikicapokica6
Naša punca je stara 15 mesecev, in ima že take izpade. Od bruhanja zaradi joka, metanja na tla, grizenja sebe in vseh naokrog, mlatenja, lasanja.......Vse to že doživljamo. Enostavno jo pustim (včasih v stajici, včasih v stolčku), da se znori do konca, ker pri tolk majhnem otroku res ne vem, kaj drugega storiti. Pri nas je to verjetno posledica razdvojenosti otroka - živimo namreč pri moževih starših, in kadar se je mala kaj drla, je vedno moral nekdo priti "pomagat", in sicer tako, da jo je vzel v naročje, jo ljubkoval in govoril "boga, boga".....Mala se je navadila, da če bo dovolj tulila, bo že nekdo prišel in jo "rešil". Zdaj pa smo temu, sicer z nekaterimi povešenimi nosovi, naredili konec. Žal mi je samo, da sem to prenašala tako dolgo. Posebno prvih nekaj dni po uvedbi tega režima je bilo hudo, sedaj pa se mi dozdeva, da je nekoliko boljše. (trkam na les).

Jaz mislim, da pri napadih trme NIKAKOR ne smemo popustiti in pokazati svojo ranljivost in neodločnost, ker potem nas ima otrok v pesti.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.1.2008 11:39:52   
marsovka
pri nas enako - 20 mesecev, za vsako figo se vrže na tla  (ne se oblečt, ne se slečt), tudi zunaj na cesti 8kjer me skrbi edino mraz ali mokrota, če dežuje...pri nas ima še dudo in pač pomaga, če rečem "glej jo miško, že gre, pa ti bo dudiko vzela, če boš na tleh ležal". se takoj obrne na bok in ustaneuser posted image

hja, vem, da ni vzgojno, samo kaj naj user posted image

doma pa kar ignoriram ali pa rečem "ja, ti si kar odpočij malo, kar ajaj pridno". slej ko prej pride sam do mene (in hoče, da mu recimo slečem bundico).

zadnjič se je recimo zabarikadiral v wc in ko sem ga hodila čekirat (ker me je pač skrbelo, da ne bo školjke odpiral, itd), mi je direkt zaloputnil vrata, kao, ne boš pršla not! potem pa začel še nekaj ključ obračat v ključavnici (sem ga takoj odstranila, da se mji slučajno ne zaklene)
20-mesečnik??????? ja, groza, nouser posted image
eh, kaj še bo...

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.1.2008 20:25:34   
pikecpokec
Pri nas je enako, s tem, da je naš mali star točno eno leto. In ne vem, kako naj tako malemu kaj dopovem. Včasih ga pustim v stolčku ali v stajci, da se dere kakih 10 minut, potem se bi pa kar cartat začel pa k meni stiskat. Nimam pojma kaj naj naredim. ker ko tako tuli, me kar srce boli, ampak ne morem narediti NIČ! ne pomaga ne duda, ne flaša, ne objem, ne lupček, ... NIČ! ko se zdere, je pa vredu. ne vem, kaj lahko naredim pri enoletniku user posted image

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu marsovka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Zato bi se morali otroci več igrati
Igra spodbuja otrokov razvoj, od ustvarjalnosti in motoričnih spretnosti do logičnega razmišljanja in socialnih veščin. ...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?