Anonimen
|
Vse bolj ko berem ta forum, vse manj ga razumem. Sicer sem res blond, vendar umetna . Naj mi lepo prosim nekdo razloži, kako za vraga se lahko ena "nova" mamica danes posveti svojemu otroku, kako lahko posluša svoje srce, svoje razum, če jo z vseh strani bombardiramo s "pametnimi " nasveti. Tale AP, pa obvezno dojenje...pa kaj sme in ne sme jesti že v času nosečnosti, pa zakaj tako in zakaj se tega ne sme, potem pa še pridejo na vrsto babice, pa tete, pa sosede, pa....potem so še tu strokovne revije, kjer si lahko 1x prebereš da moraš tako, potem pa čez pol leta tega več ne priporočajo.... MIslim, pa če vse to prebiraš, se ti lahko samo zmeša. Naravni porod, če ne, pa nisi AP . Pa pismo, no? Zdaj pa gremo nazaj v prazgodovino. Najboljše, da grem med one (kaj so že bili tisti pri beli masajki - sori sem ravno gledala včeraj film ). JAz sem rodila naravno čisto brez vsega, in sem prestajala peklenske muke. Pa se sprašujem ZAKAJ, KOMU na čast moram jaz trpeti oz. KOMU se moram dokazovati? Dojenje - sem dojila, ja. Vem, da so med dojenjem res eni posebni trenutki, včasih čarobni. Vendar vam povem, da če bi takrat, ko sem bila noseča toliko brala o dojenju, o tem kako MORAš dojiti in ne vem kaj še vse, da če ne dojiš nisi AP, ali kaj vse...vam povem, da verjetno zaradi že pritiska ne bi imela mleka in potem bi se še sekirala zaradi tega, da nisem fensi... Torej ves ta presing okrog tega kaj MORAŠ oz. kaj ne SMEŠ, oz. ves ta fajt okrog tega kako biti "POPOLN, NAJBOLJŠA MAMICA", se mi zdi zadnje čase tu mač. Sori, no... Pa potem spet na drugem forumu: handling... Joj, pa ne otroka takole obračat, pa ne tako, joj, pa to moraš takole... In potem vzamejo otroka v roke babice in vsa trepetaš, da so ga narobe zagrabli, pa potem še stegneš jezik in jih podučiš, ker seveda nočeš, da bi tvoj otrok bil za kar koli prikrajšan, pa te vsi po vrsti čudno gledajo in si mislijo: tej se je pa zmešalo...ja zdaj smo pa potem vsi nori ali kaj. Pa: kako ste vi shodili... PA potem spet prehrana dojenčka....bla, bla, bla... In potem na forumu: kaj potrebujem za novorojenčka, lahko najdeš v 99% samo teme o vozičkih . A res potrebujete samo vozičke . In, če se potem mamici zmeša od poroda, če pade v depresijo zaradi vsega presinga in nažene vse skupaj, ji namesto, da bi ji pomagali, pošiljate CSD, in ne vem kaj še vse. KAj pa če ta mamica potrebuje, samo dobro prijateljico, in en hag, pa malo časa zase ne samo za dojenčka? Poslušaš babice, pa dedke, pa bereš forum, pa strokovne knjige, ker želiš svojemu otroku le najboljše, se kregaš s tem in onem...in na koncu se ti od vsega tega pritiska skoraj zmeša. In potem še tvoj otrok štrajka, pa si kriv in si očitaš, da si ti kriv, da hoče za večerjo čips, da v trgovini izsiljuje, da ga nisi naučil pravilnega vedenja, ...se sprašuješ, kako je to možno, če si delal vse kot MORA biti, kot piše v KNJIGAH kot vsi svetujejo.... in na koncu ugotoviš, da nisi poslušal SEBE, svoje SRCE, da nisi poslušal OTROKA, njegove potrebe. Kolikokrat sem se sama skregala z možem, ker sem naredila kot ste me tukaj prepričevali, kot sem prebrala v knjigah. Tudi jaz sem želela najboljše za svojega otroka, vendar vam povem, da bi velikokrat bilo boljše, da bi poslušala sebe, otroka in moža. Pismo sem zabluzila, upam, da ste razumeli, kaj sem želela povedati.
< Sporočilo je popravil URSKA -- 4.2.2007 10:30:25 >
|