|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prenehanje z KT in koža
11.4.2008 12:57:44   
hobotnica
Lep pozdrav punce!!

Mogoče nisem izbrala čisto pravega foruma, ampak bom vseeno poskusila srečo.
Že od pubertete imam težave z aknami. V času jemanja kontracepcijskih tablet  sem se hudiča znebila, vendar ne za dolgo. Pred štirimi meseci sem jih prenehala jemati, ker načrtujemo dojenčka. Seveda so se akne vrnile v vsej svoji veličini.
Je imela katera podobne težave in kako se jih je rešila?
V lekarni me je farmacevtka malo prestrašila, da so nekatere kreme namenjene zdravljenju aken lahko v nosečnosti škodljive plodu, ni pa vedela točno katere. Trenutno uporabljam Cleanance K ( od Avene) , ki vsaj malo ublaži zadevo.
Ima katera kakšno idejo, kaj lahko brez strahu uporabljam??

Lep dan vam želim
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prenehanje z KT in koža
11.4.2008 13:03:20   
sasa78
Ja moja prijateljica je ravno zaradi tega jemala KT.  Ampak mislim imajo sedaj že tako dobra "čistila" za obraz da ti tudi to pomaga.
Jaz nimam probelmov s tem.
Moj user posted image  ma tud te probleme kadar je čokolado. user posted image user posted image user posted image  K se mu pojavijo " uni taveliki" (user posted image ) ga pa dražim user posted image user posted image .

LP

Vsak dan mi družbo delajo prelepi sončki
JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu hobotnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.4.2008 13:04:26   
Anonimen
Moja kolegica predno je začela z uporabo KT ni imela probleme z mozoljčki. Enega, dva je imela malo pred M, drugače je pa iemla res lepo čisto kožo. Ko pa je po 5-ih letih prenehala s KT je bil njen obraz mozolj pri mozolju. Zgledala je kot na višku pubertete (pri 27-ih). Ne vem kaj točno je uporabljala - nekaj od Vichya (ne vem pa koliko je primerno med poskušanjem zanositev in nosečnostjo), ampak nekje po pol leta se ji je stanje čisto popravilo.

Neposredna povezava do sporočila: 3
11.4.2008 13:44:15   
lily32
Jaz sem nekaj let jemala kontracepcijske za zdravljenje aken po receptu dermatologa, nato sem se sama odločila, da bom z jemanjem prenehala, a me je dematolog opozoril, da se bodo akne vrnile. In so se, samo ne v taki meri kot pred jemanjem. Hkrati me je potolažil, da se bo stanje normaliziralo ob nosečnosti. user posted image  Zdaj že dve leti uporabljam Normaderm od Vishyja in mi zelo ustreza. Koža izgleda v redu, pred menstruacijo se mi še vedno pojavi kakšen mozoljček, ma nič hudega.  
Torej lahko tudi ti čakaš, da te bo nosečnost rešila nadloge ali pa poskusiš kakšno novo kozmetiko.user posted image  Srečno.

< Sporočilo je popravil lily32 -- 11.4.2008 13:45:18 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.4.2008 13:56:14   
dana
Že od 18. leta imam probleme z aknami. Ampak to res akne (acne vulgaris), ne pa mozoljčke, ker to ni eno in isto. Ker to pa res ne morem slišat kako ene jamrajo ko se jim kdaj pa kdaj naredi kakšen mozoljček. Saj vem, da je hudo tudi za tiste, ki imajo lepo kožo, samo jaz sem pa srečna, če se mi samo mozoljček naredi, ne pa akna kot kakšen vulkan.

V prvi rundi sem jemala KT skoraj 8 let. Ko sem jih nehala jemati (pred prvo nosečnostjo) je po parih mesecih spet vse ven butnilo v vsej veličini. Stanje se ni izboljšalo niti med nosečnostjo niti po porodu. Žaluser posted image

Čim sem nehala dojiti, sem zopet začela z jemanjem. Ker pa planiramo da bi imeli še drugega otroka, sem jih oktobra nehala jemati. No in spet jovo na novo. Vse po starem.

Ker meni nobena krema ne pomaga (pa jih nisem malo probala), mi ne preostane drugega kot redno obiskovanje kozmetičarke, da mi kožo čisti in skrbi zanjo s preparati, ki ustrezajo moji koži.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.4.2008 14:04:27   
lily32
Prej nisem omenila, pred nekaj leti sem imela tudi zelo agresivno zdravljenje z vitaminom A (kako se imenujejo tablete, se ta trenutek ne spomnem). To zdravljenje je precej učinkovito, vendar pa ga nikakor ne smeš izvajati pred ali med nosečnostjo, ker povzroča hudo deformacijo plodu, zato moraš med samim jemanjem tega zdravila jemati še kontracepcijske tablete, da ne bi slučajno zanoslila. Dana, mogoče pa bo to prišlo v poštev zate po drugi nosečnosti. 

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.4.2008 14:20:24   
uršika***
Tudi jaz sem imela isti problem. Nekaj mesecev nazaj sem nehala s KT in načrtujemo dojenčka. Katastrofa kakšen je bil rezultat!!! Vse se mi je spustilo, ne samo akne, podkožni mozolji in ne vem kaj še vse. Cela koža na obrazu me je bolela. Tako je bilo nekje 14 dni, potem pa se je stanje umirilo. Mazala sem se z ognjičevo kremo. Sedaj se mi pa spustijo še pred M in jih je več kot prej ko sem jemala KT.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.4.2008 15:36:45   
hobotnica
Hvala za vse odgovore.
Jaz večna optimistka sem mislila, da ti tabletke, če jih dovolj dolgo ješ, dejansko uredijo hormone. Pa vidim, da gre samo za začasno izbolšanje.

Tudi meni je dermatolog  že pred leti rekel, da se mi bo stanje najbrž uredilo šele po porodu. Pa glede na Danino izkušnjo tudi  to ni nujno.

Ja , še en dokaz, da hormonov se ne da "komandirati".

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.4.2008 16:58:50   
Pikica5
No da še vam jaz povem mojo izkušnjo. Pred jemanjem KT nisem imela niti enega mozolčka te pa te kakšnega, po prenehanju KT sem ne takoj ampak šele po pol leta dobila darilo za vse leta brez mozolčkov,posejali so me po bradi, čelu nosu, sicer se je stanje sedaj zdaj po letu in še malo več umirilo ampak še ne popolno. Naj me napadajo podkožni podnajemniki. Upam, da kmalu bo tako kot prej user posted image

< Sporočilo je popravil Pikica5 -- 11.4.2008 16:59:06 >

Vse ceste, ki vodijo do želje človekovega srca, so dolge. Joseph CONRAD

Mi imamo pa tri sončke, dvojčka Taja & Maja ter malo Lano :)

Neposredna povezava do sporočila: 9
11.4.2008 23:48:45   
metuljcek27
Pred 1,5 letom sem prenehala jemati KT katere sem jemala največ tudi zaradi aken...Ker pa uporabljam že dolgo časa vischijevo(upam,da sem prav napisala) nego,komplet za celo telo se mi je stanje umirilo.Moji mazolji niso bili samo pikice ampak pravi vulkani.Potem sem se pa naročila na revijo dermanova kjer zdaj uporabljam njihove zvijače,raznorazne naravne maske,kožo si čistim sama,ker sem bila vedno po obisku kozmetičarke grozna ker imam tanko kožo,gledam,da zaužijem čim manj maščob in pijem veliko vode...Higiena je pa tudi pomembna ,dvakrat na dan temeljito čiščenje kože.Zvečer z vischijem ,zjutraj pa samo z vodo,ker je itak moja koža ponoči počivala z nočno kremo.Ne dotikaj se obraza,zelo pomembno,ker imaš na rokah razno razne bakterije,ki ti lahko naredijo vnetje na odprti rani...Aja pa še nekaj...Jaz sem se začela komaj pred 2 letoma šminkat,ker sem se prej ful ukvarjala s treningi in šminka res nikakor ni šla zraven,to mi je kožo nekako osušilo(pudri)potem pa mi je dermatolog svetoval naj si kupim vlažilno dnevno od vischija in res zdaj je super proti prej...Baje,da vischi ne vsebuje ojla ampak termalno vodo kar je za nas z mastno oz. mešano kožo zelo pomembno.Na kožo si ne dajem ničesar kar bi vsebovalo bilokakšno olje...Upam,da sem ti kaj pomagala...Ko pa prideuser posted image se mi pa pojavi kakšen mazoljček ampak res tako majhen,da niti omembe ni vreden proti prejšnjim...Srečno...

Neposredna povezava do sporočila: 10
12.4.2008 7:06:56   
becky
jaz do pred 2 leti, ko sem prenehala s KT nisem imela aken. jih imam pa sedaj, uporabljam pa skinoren, dobiš ga na recept od osebnega zdravnika-malo peče ampak ni panike. pa pomaga, plodu pa ne škodi.

(odgovor članu metuljcek27)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.4.2008 17:00:24   
M1987
Jaz sem isto imela težave, ko sem prenehala Z KT, so se mi mozoljčki pojavljali ko nevem kaj user posted image  ampak potem sem z nego vse uredila in se mi zdaj samo pred user posted image  pojavijo user posted image  Uporabljam Vichy Norma derm ter zjutraj si vedno obraz umijem z hladno vodo ter obrišem dobro z brisačo. Poskusi kaj Vichy izdelek. Jaz osebno sem z njimi zelo zadovoljna. Vprašaj v lekarni za pomoč in testerčke user posted image  srečno user posted image

* CARPE DIEM *
Princeska 05.08.2009

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.4.2008 20:16:09   
becky
jaz sem tud najprej uporabljala normaderm od vichy-ja pa mi ni ne vem kak pomagala. kombinacija skinorena in vichy-ja (katerekoli) pa mi

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.4.2008 10:34:50   
katja_p
Tud men so se spustili mozoljčki, ko sem prenehala s KT in kar ne izginejo. In ravno razmišljam, da bi šla h kozmetičarki. Vsaj ene dvakrat, da bvidm, če bo kaj bolš - in ker sem trenutno user posted image , ne upam preveč s kakimi kremami in toniki ali tabletami.

A mislite, da je kul, če greš med nosečnostjo h kozmetičarki? Sej ona ne daje nekih ful kemikalij na kožo, ali pač? user posted image

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.4.2008 13:56:11   
izgubljena_ovcka
Nočem nič strašit ampak pri meni je stvar takale... Pri sedemnajstih dobila KT Diane35 in jih jemala 7 let nepretrgoma (zaradi kombinacije vseh treh učinkov...kontracepcije, proti poraščenoti ter seveda proti aknam). No, ko sem prenehala z jemanjem ker smo načrtovali je bilo par mesecev huje kot prej ampk NIČ proti grozoti, ki se dogaja z mano odkar sem noseča. Noge imam bolj poraščene kot moj, še po celem trebuhu imam polno dlačic in to ne ravno svetlih. Imam mastne lase kot hudič in ni centimetra kože na celem hrbtu, ki bi bil brez mozolja. Plus neke čudne izpuščaje po obrazu. Vse to naj bi bilo "normalno" po besedah G in se bo potem umirilo... "Kao"...

Skratka...obupna sem in obupana. Sicer je to malenkost če pomislim da bom v zameno mami user posted image  ampak človek le postane malo nesrečen ob pogledu nase... user posted image

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.4.2008 19:03:53   
katja_p
Js te popolnoma razumem, ker imam tud sama probleme z mozolji na hrbtu in me to tolalno dela nesrečno. Po obrazu jih mam pa zdaj, ko sem noseča tud več. Zato grem pa h kozmetičarki, da bidim, če ji bo kaj ratalo popravit.

(odgovor članu izgubljena_ovcka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.4.2008 6:29:39   
tweety83
Ženske moje - pozdravljene in hvala tisti ki je odprla to temo!

Se vam pridružujem - tuda jaz sem jemala Diane35 - začetek jemanja KT je bil zato - da bi bile user posted image manj boleče in zaradi kože. Pa sem jih potem menjala za ene druge (se ne spomnim) in bila pri dermatologu in dobila neke tablete za kožo - in zmagala - vendar samo za kratek čas.
Stara sem 25 let in izgledam - kot da sem v najhujši puberteti. S Kt sem prenehala že pred več kot pol leta in evo spet to nadlogo.
Ni vsak mesec hudo in strašno, ampak vsake toliko je pa totalna katastrofa - obraz in hrbet.
Raje ne izgubljem časa s tem da vam razložim koliko denarja sem zmetala stran za kreme in kremice itd. Še hujša katastrofa!
Ne mine mesec brez mozolja na obrazu - ampak to večinoma samo brada. In niso to majhni mozoljčki - če bi imela take bi bila ful happy, apmak oni ta pravi mozolji - v vsej svoji lepoti in veličini.

Kupila bi si kaj od vichija ali kaj ostalega pa me je strah in škoda da vržem stran denar - kaj pa če mi ne bo ustrezalo?
Zelo dobrodošel bi bil kakšen nasvet kako se rešiti te nadloge!!!!
Sem pa en čas uporabljala Differin gel (na recept se dobi) pomaga pa kratkoročno - samo posuši mozolj in seveda se ti potem lušči koža. Grdo izgleda!

Kaj svetujete vsem nam nesrečnicam???

Lep ponedeljek
tweety83

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.4.2008 7:04:13   
becky
eno vprašanje za vse sproblemi z aknami: zakaj svojim osebnim zdravnikom ne rečete za kako kremo. men je moja sama rekla, da mi lahk napiše skinoren če hočem. in mi ful pomaga, uporabljam pa jo kot podkremo, kot kremo pa vichy (katerokoli). testerji od vichy.ja se dajo dobit v vsaki lekarni in so zastonj, tak da mogoče probate še s tem

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 18
14.4.2008 7:29:47   
tweety83
Moj osebni zdravnik je bolj tko - za vsak prehlad ti da lekadol pa pove - velik čaja piti. Še ko sem se borila za napotnico za dermatologa je bil užaljen ampak sem jo vseeno dobila - ker sem pač vztrajna in mi "pripada". Sej sem dobila kremo Differin sam moraš pa razumet becky, da ima vsaka ženska drugačno kožo - ne pomaga meni tisto, kar tebi.
Sej je kul dobit kremo in se namazat pa izgine - ampak kaj pa ko si noseč - a nič ne vpliva na plod?
Jaz bi raje izbrala kaj zeliščnega - ne pa same kemikalije.
Upam da razumeš in hvala za nasvet, sam v naši lekarni vsi testerji takoj "čudežno" izginejo in če hočeš kaj sprobat morš kremo kupit. Žal - smo v majhnem kraju doma.

Lp

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 19
14.4.2008 7:52:53   
becky
tweety, ja ful zastopim, da je koža različna od človeka do človeka. je pa tak, da imam jaz ful občutljivo (uporabljam lahko samo vichy in naravna nepalska mila, da nimam izpuščajev po obrazu), pa mi je ta krema ok. pa jih tud poznam kar nekaj, ki jim je tud pomagala.skinoren pa plodu ne škoduje, če ga seveda ne ješ ali kaj podobnega, itak. za testerje pa lahko napišeš mail na sedež podjetja in ti jh pošljejo, če jim razložiš problem (men in moji omi so jih poslali iz vichy-ja in leka). se mi pa zdi, da je še vedno boljš uporabljat nekaj od zdravnika kot iz drogerije. je pa tud res, da je moja zdravnica ful faca in me razume

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 20
14.4.2008 8:10:53   
dana
S Skinorenom je tako, da ti ga bo skoraj vsak zdravnik predpisal. Če ne osebni, pa dermatolog.
Meni Skinoren ni odgovarjal; mi je preveč izsušil kožo. Aken pa tudi po uporabi Skinorena ni bilo nič manj.
Moje razmišljanje je takšno: akne nastanejo zaradi notranjega dogajanja (hormini, ščitnica, ...), tako da bi bilo treba bolj zdraviti notranjost kot zunanjost. Zato je po mojem tudi stanje kože boljše takrat ko jemljemo KT.

Meni se najbolj obnese to, da hodim redno h kozmetičarki.

Se mi zdi, da je ena spraševala kako je s tem v nosečnosti. Mislim, da ne uporabljajo takih preparatov, ki bi kakorkoli škodovali nosečnosti. Vsaj pri meni niso, saj sem že tudi v prvi nosečnosti obiskovala kozmetičarko. Lahko pa vprašaš ko boš tam oz. ko se naročaš.

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 21
14.4.2008 8:19:43   
becky
skinoren res izsuši kožo. sama jo uporabljam kot podkremo, vichy pa kot normalno dnevno kremo, ki sem jo uporabljala že prej. pa tud peče manj, če tako uporabljaš. sicer pa menda pomaga, če ne ješ mastno, slano, če ješ veliko "na žlico", veliko sveže hrane, piješ veliko naravnih tekočin-no, pri men to ni delovalo. nekaterin pomaga čaj (usedlino čaja dajo na kožo ali pa kar ohlajene čajne vrečke. enim pomaga zobna pasta, enim limona  

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 22
14.4.2008 8:45:26   
liam
ojla, da se še tule malo javim...
tudi sama sem ena izmed tistih, ki imajo probleme z kožo. Dokler sem jemala KT je blo sicer malo boljše, ne pa veliko. Zdaj pa ko delamo nauser posted image , sem seveda nehala z KT in mozolčki so se seveda vrnili. Ampak sm si zadala nalogo da jih spravim stran. Kupla sm si od firme WELEDA čistilni tonik, ki mi full pomaga. Pol mam pa od AVON-a losjon, ki je vsaj meni full vredu.
Drugače pa pr meni Vichy Normaderm nič ne deluje, še več sm jih mela ko preden sm ga začela uporablat. Se mi na sploh zdi, da Vichy daje preveč na reklamo in velik premalo na kvaliteto. Na žalost so se full poslabšali.

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?