Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Premajhen plod v 33. tednu 22.11.2007 13:00:23
|
|
|
|
benika
|
Punce moje, jaz sem imela danes UZ, vendar sem domov prišla zelo . Spet se namreč pojavlja zgodba prve nosečnosti, ko sem zaradi premajhnega plodovega obsega trebuščka ostala v P. Na UZ mi je stvari nameril takole; glavica je OK, je v glavični legi, plodovnice primerno, srček ok, dihanje lepo. Ima pa za kar 2 tedna premajhen obseg trebuščka ter prekratke nogice. In potem mi je omenil, da je lahko prišlo do zastoja rasti in jaz sem se seveda totalno usrala od skrbi in strahu. V bolnico mi sicer ni treba it, imam pa čez 3 tedne spet UZ in če še tam ne bo vse Ok, pol pa ne vem kaj bom . Tudi sama teža ploda je precej nizka in sicer 1862g +/- 272g. Ne vem ženskice, kaj naj storim. in ful me je strah kaj bo. Tolaži me edino to, da je s srčkom vse OK in da je precej živahen.
|
|
|
|
RE: Premajhen plod v 33. tednu 22.11.2007 13:34:13
|
|
|
|
smejčica
|
Pozdravljena, Držim pesti, da se bo vse dobro izteklo. Čim več ležat na levem boku, pa bo. Lp
|
|
|
|
RE: Premajhen plod v 33. tednu 22.11.2007 14:34:06
|
|
|
|
TinkiBinki
|
Joj, isto je bilo pri moji kolegici in so kar naprej delali te meritve, potem pa se je taka lepa majhna punčka rodila in je bilo vse vredu. Je pač bolj micena, ne se sekirat, upaj na najbolje!
|
|
|
|
RE: Premajhen plod v 33. tednu 22.11.2007 14:48:23
|
|
|
|
nemrak
|
, tudi meni so v prvi nosečnosti "grozili", da iam premjhen trebušček in da ne raste tako kot bi morala. Jaz pa v jok in sem se ful presekirala zaradi tega. So mi grozili s predčasnim porodom, ampak so mi potem sprožili 3 dni pred PDP. Rodila se je zdrava punčka, težka 3010g in velika 49 cm. Pa so mi vse G v P govorili, da bo drobna, da bo veliko če bo imela 2500g. Pa se je hvala bogu, vse dobro izšlo. Držim pesti, da bo pri tebi tudi enako!!!
|
|
|
|
RE: Premajhen plod v 33. tednu 22.11.2007 15:28:24
|
|
|
|
Ninica
|
Pri meni je bilo čisto enako. Še aspirin sem mogla jemati, ker naj bi bili potem boljši pretoki. S tem da mene ni tako prestrašila, je pa rekla da je plod majhen in da bo verjetno malo manjša, saj je deklica. No in rodila sem deklico veliko 51 cm in težko 3410g. Pa so mi še en dan pred porodom rekli da ima plod nekje 3 kile. Jaz nič ne dam na UZ. Ne jemlji tega tako resno.
|
|
RE: Premajhen plod v 33. tednu 22.11.2007 19:16:47
|
|
|
|
VesnaLana
|
Moja zgodba je taka, na UZ me je G vprašal, če je kdo v družini majhen, ker naj bi bila moja deklica zelo majhna oz majhne naj bi imela noge in rekel je še naj počivam , ker je prelahka. Čez tri tedne to je bilo 5 dni po roku, se je rodila Lana težka 4270g in 56cm dolga. No ne vem sicer od kod so jim ti podatki prišli ampak moja pupa je velika in sploh ne majcena. Tolk o UZ.
|
|
RE: Premajhen plod v 33. tednu 22.11.2007 19:59:43
|
|
|
|
tinaaja
|
Ce te ful skrbi pojdi na samoplacniski UZ in po drugo mnenje. Teza pri 33 tednih Average 2162 grams From - To: 1794g to 2530 g tu si lahko ogledas se ostale meritve http://babymed.com/tools/ultrasound/third_trimester/#Results pa zapomni si, da tudi ljedje nismo enaki, eni so bolj suhi, drugi mocnejsi. moji punci so enkrat namerili za skoraj 3 tedne preveliko stegnenico naslednjic pa vse v mejah normale.. tko da so meritve bolj tko.. torej, v primeru ful skrbi pojdi se na en UZ
|
|
RE: Premajhen plod v 33. tednu 23.11.2007 10:40:46
|
|
|
|
Calena
|
Ojla, Zelo mi je hudo zate, ampak upam, da se bo vse srečno izteklo.Boš videla, da bo vse ok. Tudi pri meni je bilo v 1. nosečnosti zelo podobno. Na UZ pri 30 tednih je dr. Cerar posumil na zastoj rasti ploda, nati sem šla na kontrolni UZ čez kake 3 tedne, kjer so rekli, da je vse ok, potem na naslednjem UZ spet ni bilo ok a ker sem bila takrat noseča skoraj 36 tednov so še malo počakali. No kasneje sem dobila še preeklampsijo (ki je bila verjetno vzrok za zastoj rasti), po hitrem postopku sem bila potem sprejeta v porodnišnico in pri 38 tednih po sprožitvi poroda rodila normalno deklico 2500 g težko in 48 cm dolgo z diagnozo asimetrični zahiranček. Sicer je bila deklica popolnoma zdrava, ni potrebovala nobene posebne nege, čeprav je bila bolj skrbno nadzorovana in danes je zdrava in živahna 4 letnica. Tvoj otročiček bi zdaj že preživel če bi se moral roditi zato naj te ne skrbi preveč. Če bodo ugotovili na naslednjem UZ da je še vedno premajhen ti bodo verjetno sprožili porod ali naredili CR. Je pa res da UZ ni povsem zanesljiv in upam, da se bo naslednjič izkazalo, da tvoj otročiček čisto lepo napreduje. Čimveč počivaj na levem boku in se ne gibaj preveč, da bo imel otročiček dovolj hrane in kisika, pa bo vse ok. Vso srečo ti želim in lp, Calena
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?