Calena -> RE: Premajhen plod v 33. tednu (23.11.2007 10:40:46)
|
Ojla, Zelo mi je hudo zate, ampak upam, da se bo vse srečno izteklo.Boš videla, da bo vse ok. Tudi pri meni je bilo v 1. nosečnosti zelo podobno. Na UZ pri 30 tednih je dr. Cerar posumil na zastoj rasti ploda, nati sem šla na kontrolni UZ čez kake 3 tedne, kjer so rekli, da je vse ok, potem na naslednjem UZ spet ni bilo ok a ker sem bila takrat noseča skoraj 36 tednov so še malo počakali. No kasneje sem dobila še preeklampsijo (ki je bila verjetno vzrok za zastoj rasti), po hitrem postopku sem bila potem sprejeta v porodnišnico in pri 38 tednih po sprožitvi poroda rodila normalno deklico 2500 g težko in 48 cm dolgo z diagnozo asimetrični zahiranček. Sicer je bila deklica popolnoma zdrava, ni potrebovala nobene posebne nege, čeprav je bila bolj skrbno nadzorovana in danes je zdrava in živahna 4 letnica. Tvoj otročiček bi zdaj že preživel če bi se moral roditi zato naj te ne skrbi preveč. Če bodo ugotovili na naslednjem UZ da je še vedno premajhen ti bodo verjetno sprožili porod ali naredili CR. Je pa res da UZ ni povsem zanesljiv in upam, da se bo naslednjič izkazalo, da tvoj otročiček čisto lepo napreduje. Čimveč počivaj na levem boku in se ne gibaj preveč, da bo imel otročiček dovolj hrane in kisika, pa bo vse ok. Vso srečo ti želim in lp, Calena
|
|
|
|