|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prehrana
1.11.2005 17:03:42   
Aleksandrin
Dajte mi prosim povedat, česa ne smem jesti, da naša Ninsei ne bo imela krčkov.
Prebrala sem veliko člankov kaj ne jesti, na koncu sem pogruntala, da razen kruha, krompirja, pašte in riža ne smem nič jesti user posted image , od kje pa naj dobim vitamine?
LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prehrana
1.11.2005 17:27:01   
cmokec
Ojla mamica, najprej čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz jem skoraj vse. Pri mesu sem izločila svinjino in meso, ki je že v marinadah. Jem ga v vseh možnih oblikah, razen ocvrtega ne. Vsa kuhana zelenjava je dovoljena, razen stročnic. Tudi sadje (za začetek kuhano) je priporočljivo - razen agrumov. Namesto solat si jaz skuham brstični ohrovt, korenje, cvetačo, rdečo peso. Malo zabelim ali okisam z kapljico limone. Za zajtrk jem karkoli, razen paštet in salam. Namesto kave pijem belo kavo, čez dan pa bebi čaj in kompot, pa čaj za dojenje. Večerje so pa bolj mlečne: mlečni gres ali riž, polenta, kosmiči. Lahko ješ tudi jogurte, samo LCA se izogibaj.

Dober tek.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Aleksandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prehrana
1.11.2005 18:11:40   
Aleksandrin
Hvala za čestitke.
Veš, en dan sem si naredila takoooooooo dobro mineštro z kuhano zelenjavo (brokoli, por, korompir, gobice, ohrovt), je imela Ninsei ful bolj močne in dalj trajajoče krče, kot ponavadi.
V čem je fora agrumov?

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prehrana
1.11.2005 18:50:31   
soncek&luna
aleksandrin,
mi smo v porodnisnici Jesenice imeli predavanje o prehrani dojecih mater... rekli so nam, da je vse dovoljeno v mejah normale... tudi citrusi (pomarance, mandarine, limone) vendar samo eno ali krhelj ali dva na dan.... res pa je, da se izogibaj strocnic razen svezega strocjega fizola - to lahko (to smo tudi v porodnisnici velikokrat dobili kot prilogo kosilu). bi ti poslala material, ki smo ga dobili, pa zal nimam skenerja user posted image

_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu Aleksandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prehrana
1.11.2005 20:28:01   
cmokec
Aleksandrin, iz tvoje enolončnice bi jaz izločila le gobe, ker so težke za prebavo. Z agrumi je pa potrebno počasi zaradi kisline.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prehrana
1.11.2005 21:15:35   
Grascakinja
Problem tvoje enolončnice je po moje ohrovt. Ohrovt je iz iste družine kot zelje in napenja.
Meni ful sede tale recept: dva dela krompirja in po en del cvetače in korenja skuhaš. Zmečkaš skupaj s kislo smetano v pire, naložiš v pekač in potreseš s sirom. Zapečeš, da se sir stopi. Zraven pa rdeča pesa in naraven puranji zrezek.
Sicer pa zdaj lahko ješ kompote in z olupljenimi jabolki tudi nimaš kaj falit. Počasi boš morala vse začet jest, ampak res počasi, če ne boš slabokrvna. Opazuj otroka, kako reagira.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prehrana
1.11.2005 21:17:00   
Kinokija
Zakaj pa LCA ne? Hmm, zadnje 3 dni jem lca probiotični jogurt, pa res user posted image  malo bolj krči matrajo user posted image

Jaz pa jem paštete, ker razen marmelade sploh ne vem kaj zajtrkovat.

Kaj pa jajca?

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prehrana
1.11.2005 23:02:27   
mamči
Jaz polno doijim in jem vse- tud ene par fižolčkov sem že. Opazila sem, da ga krči sami po paradižniku- surovem, drugače pa nisem opazila nobenih extremov. Sadju se ne odpovem, jem vse in ne vem v čem je finta agrumov? Kar pa ne jem in tud ne bi: surove hrane (rib, bifteka), paštet (redko), klobas (redko), kakega konjskega mesa, in zajčka- ker ne morem!

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prehrana
2.11.2005 16:02:37   
Aleksandrin
Soncek, tudi meni se je zdelo logično "vse po malem", pa sem si privoščila nek večer, samo toliko, da poizkusim kakšna bo reakcija, grozdje. Ti povem ta mala je tako jokala, da bi kmalu tudi jaz z njo, ker sem vedela, da je moja krivda.
Ampak počasi se bo že normaliziralo.........upam.
LP

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
2.11.2005 17:20:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Aleksandrin)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prehrana
2.11.2005 18:55:04   
teta beta
Mene je pred porodom tudi skrbelo, kaj bom spoh jedla, no, zdaj pa jem vse po vrsti. Fižola še nisem, zelje samo survo v solati, surovega sadja se tudi ogibam, sem pa že jedla banano, jabolko in pila limonado.
Sicer pa vse - govedino, svinjino, ocvrto, čokolado, tortice, pašteo, jajca, mleko, golaž, pico... za praznike tudi potico, prekajeno svinjsko vratovino in francosko solato. Imamo srečo, da ni občutljiva.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prehrana
2.11.2005 19:59:47   
Aleksandrin
Teta beta si pa privoščiš, no ja, če je ta mala neobčutljiva imaš ta privilegi. Ko sem jaz to naredila je bil jok in stok in, ko sem pomislila, da sem sama kriva za to mi je bilo prav hudo.
Nalin, čawčka.

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prehrana
2.11.2005 20:13:47   
ninocka
Ko je men patronazna nastevala,kaj vse NE SMEM jest, me je skor kap sunla. Pa ne paradiznika, pa ne meda, pa cokolade, pa kave, pa ne sadja, pa zelenjave...sem jo sam pisan gledala - kaj pa nej sploh jem?
No, zdej jem vse (tud kostanj in most sem pila, jedla tud gobice), pa je vse OK.
Sej otrok je ze, ko smo ble nosece, dobival isto hrano od nas, a ni res? IN sem takrat jedla enako kot zdaj, tko da je ze navajen user posted image

(odgovor članu Aleksandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Rok
пеперутка16

Ste rodili pravočasno, pred rokom ali po roku?

Pravočasno. (0%)

Pred rokom. (60%)

Po roku. (40%)


Število vseh glasov: 10

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!