Prehrana (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Aleksandrin -> Prehrana (1.11.2005 17:03:42)

Dajte mi prosim povedat, česa ne smem jesti, da naša Ninsei ne bo imela krčkov.
Prebrala sem veliko člankov kaj ne jesti, na koncu sem pogruntala, da razen kruha, krompirja, pašte in riža ne smem nič jesti [sm=zmeden.gif], od kje pa naj dobim vitamine?
LP

cmokec -> RE: Prehrana (1.11.2005 17:27:01)

Ojla mamica, najprej čestitke [sm=bravo.gif][sm=rozica.gif][sm=bravo.gif][sm=rozica.gif]

Jaz jem skoraj vse. Pri mesu sem izločila svinjino in meso, ki je že v marinadah. Jem ga v vseh možnih oblikah, razen ocvrtega ne. Vsa kuhana zelenjava je dovoljena, razen stročnic. Tudi sadje (za začetek kuhano) je priporočljivo - razen agrumov. Namesto solat si jaz skuham brstični ohrovt, korenje, cvetačo, rdečo peso. Malo zabelim ali okisam z kapljico limone. Za zajtrk jem karkoli, razen paštet in salam. Namesto kave pijem belo kavo, čez dan pa bebi čaj in kompot, pa čaj za dojenje. Večerje so pa bolj mlečne: mlečni gres ali riž, polenta, kosmiči. Lahko ješ tudi jogurte, samo LCA se izogibaj.

Dober tek.

Aleksandrin -> RE: Prehrana (1.11.2005 18:11:40)

Hvala za čestitke.
Veš, en dan sem si naredila takoooooooo dobro mineštro z kuhano zelenjavo (brokoli, por, korompir, gobice, ohrovt), je imela Ninsei ful bolj močne in dalj trajajoče krče, kot ponavadi.
V čem je fora agrumov?

soncek&luna -> RE: Prehrana (1.11.2005 18:50:31)

aleksandrin,
mi smo v porodnisnici Jesenice imeli predavanje o prehrani dojecih mater... rekli so nam, da je vse dovoljeno v mejah normale... tudi citrusi (pomarance, mandarine, limone) vendar samo eno ali krhelj ali dva na dan.... res pa je, da se izogibaj strocnic razen svezega strocjega fizola - to lahko (to smo tudi v porodnisnici velikokrat dobili kot prilogo kosilu). bi ti poslala material, ki smo ga dobili, pa zal nimam skenerja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

cmokec -> RE: Prehrana (1.11.2005 20:28:01)

Aleksandrin, iz tvoje enolončnice bi jaz izločila le gobe, ker so težke za prebavo. Z agrumi je pa potrebno počasi zaradi kisline.

Grascakinja -> RE: Prehrana (1.11.2005 21:15:35)

Problem tvoje enolončnice je po moje ohrovt. Ohrovt je iz iste družine kot zelje in napenja.
Meni ful sede tale recept: dva dela krompirja in po en del cvetače in korenja skuhaš. Zmečkaš skupaj s kislo smetano v pire, naložiš v pekač in potreseš s sirom. Zapečeš, da se sir stopi. Zraven pa rdeča pesa in naraven puranji zrezek.
Sicer pa zdaj lahko ješ kompote in z olupljenimi jabolki tudi nimaš kaj falit. Počasi boš morala vse začet jest, ampak res počasi, če ne boš slabokrvna. Opazuj otroka, kako reagira.

Kinokija -> RE: Prehrana (1.11.2005 21:17:00)

Zakaj pa LCA ne? Hmm, zadnje 3 dni jem lca probiotični jogurt, pa res [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] malo bolj krči matrajo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Jaz pa jem paštete, ker razen marmelade sploh ne vem kaj zajtrkovat.

Kaj pa jajca?

mamči -> RE: Prehrana (1.11.2005 23:02:27)

Jaz polno doijim in jem vse- tud ene par fižolčkov sem že. Opazila sem, da ga krči sami po paradižniku- surovem, drugače pa nisem opazila nobenih extremov. Sadju se ne odpovem, jem vse in ne vem v čem je finta agrumov? Kar pa ne jem in tud ne bi: surove hrane (rib, bifteka), paštet (redko), klobas (redko), kakega konjskega mesa, in zajčka- ker ne morem!

Aleksandrin -> RE: Prehrana (2.11.2005 16:02:37)

Soncek, tudi meni se je zdelo logično "vse po malem", pa sem si privoščila nek večer, samo toliko, da poizkusim kakšna bo reakcija, grozdje. Ti povem ta mala je tako jokala, da bi kmalu tudi jaz z njo, ker sem vedela, da je moja krivda.
Ampak počasi se bo že normaliziralo.........upam.
LP

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.11.2005 17:20:08)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

teta beta -> RE: Prehrana (2.11.2005 18:55:04)

Mene je pred porodom tudi skrbelo, kaj bom spoh jedla, no, zdaj pa jem vse po vrsti. Fižola še nisem, zelje samo survo v solati, surovega sadja se tudi ogibam, sem pa že jedla banano, jabolko in pila limonado.
Sicer pa vse - govedino, svinjino, ocvrto, čokolado, tortice, pašteo, jajca, mleko, golaž, pico... za praznike tudi potico, prekajeno svinjsko vratovino in francosko solato. Imamo srečo, da ni občutljiva.

Aleksandrin -> RE: Prehrana (2.11.2005 19:59:47)

Teta beta si pa privoščiš, no ja, če je ta mala neobčutljiva imaš ta privilegi. Ko sem jaz to naredila je bil jok in stok in, ko sem pomislila, da sem sama kriva za to mi je bilo prav hudo.
Nalin, čawčka.

ninocka -> RE: Prehrana (2.11.2005 20:13:47)

Ko je men patronazna nastevala,kaj vse NE SMEM jest, me je skor kap sunla. Pa ne paradiznika, pa ne meda, pa cokolade, pa kave, pa ne sadja, pa zelenjave...sem jo sam pisan gledala - kaj pa nej sploh jem?
No, zdej jem vse (tud kostanj in most sem pila, jedla tud gobice), pa je vse OK.
Sej otrok je ze, ko smo ble nosece, dobival isto hrano od nas, a ni res? IN sem takrat jedla enako kot zdaj, tko da je ze navajen [sm=smiley1.gif]

Stran: [1]